Şimdi Ara

321.DÖNEM [NİSAN] KD.ve YD.SUBAYLAR GENEL BAŞLIĞI (118 mehmetçik olduk) (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.002
Cevap
10
Favori
531.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tertip oyakla anlaşma bitse bile birliklerdeki atm'ler duruyordur diye tahmin ediyorum. zaten oyakbank kartımız olmasının espirisi o. acemilikte çarşı iznimiz olmayacağından birlik içerisinden çekeriz hemen.

oyakla biten anlaşma konusu önemli. birliklerde para geçmiyo. oyakın çipli kartlarıyla yapılıyo her iş. anlaşma bitmişse o çipli kart olayı bitmiştir.

benim önerim iş bankası, garanti, yapikredi ve oyaktan birer bankamatik kartı çıkaralım. bende zaten ikisi var. elbet birliklerde bu dört bankadan birinin atm'si vardır. nasıl olsa hesap açmada para almıyorlar. paraya ihtiyacımız olursa ailelerden isteriz onlar para gönderirler.

boyun cüzdanı konusu iyi ama. cüzdana da güven olmaz. en iyisi atm kartı.

dedeler bu konuda bilgi lütfen. nasıl yapalım?

quote:

Orjinalden alıntı: SxXXxN

quote:

Orjinalden alıntı: apuskal

ya şu bankamatik kartı olayı benim aklımı karıştırdı
    e ben kredi kartı falanda kullanıyorum. bide başka bankadan para yatıyor hesaba ben onları getiremeyecekmiyim şimdi.

illaki oyakbankasımı olması gerekiyor.

dostum askeriyenin oyakbankla olan ilişkisi sona erdi. Oyak kartı boşver. Sen buraya üzerine 1 ay yetecek kadar para aL. Boyun cüzdan aL, ona koy. Sonra askere geleceğin ildeki bankalardan şubesi olan bi yere yatırırsın kalanını.

• Heeeeyyy bende sigara karşıtıyım ama Bi sorun var yaw. Ben nargile tiryakisiyim:) Umarm gittiğimiz yer ufak bi yer olmazda hafta sonları narglemi içebilirim:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agetroben -- 10 Şubat 2008; 4:05:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: igedikli

tertip oyakla anlaşma bitse bile birliklerdeki atm'ler duruyordur diye tahmin ediyorum. zaten oyakbank kartımız olmasının espirisi o. acemilikte çarşı iznimiz olmayacağından birlik içerisinden çekeriz hemen.

oyakla biten anlaşma konusu önemli. birliklerde para geçmiyo. oyakın çipli kartlarıyla yapılıyo her iş. anlaşma bitmişse o çipli kart olayı bitmiştir.

benim önerim iş bankası, garanti, yapikredi ve oyaktan birer bankamatik kartı çıkaralım. bende zaten ikisi var. elbet birliklerde bu dört bankadan birinin atm'si vardır. nasıl olsa hesap açmada para almıyorlar. paraya ihtiyacımız olursa ailelerden isteriz onlar para gönderirler.

boyun cüzdanı konusu iyi ama. cüzdana da güven olmaz. en iyisi atm kartı.

dedeler bu konuda bilgi lütfen. nasıl yapalım?

quote:

Orjinalden alıntı: SxXXxN

quote:

Orjinalden alıntı: apuskal

ya şu bankamatik kartı olayı benim aklımı karıştırdı
    e ben kredi kartı falanda kullanıyorum. bide başka bankadan para yatıyor hesaba ben onları getiremeyecekmiyim şimdi.

illaki oyakbankasımı olması gerekiyor.

dostum askeriyenin oyakbankla olan ilişkisi sona erdi. Oyak kartı boşver. Sen buraya üzerine 1 ay yetecek kadar para aL. Boyun cüzdan aL, ona koy. Sonra askere geleceğin ildeki bankalardan şubesi olan bi yere yatırırsın kalanını.

bende oyakbanktan açtırdım ama karakoldayım ve burda sadece ziraat bankası var arkadaşlar bence cüzdana 200 ytl kadar paranızı alın zaten acemilikte o yetecek artacak bile banka hesabı hikaye en iiisi cüzdan

• Selam Tertipler Bende Nisan da ASKERİM Kesinleşti.

• heeeey torunlar nerelerdesınız ya ya cok yavas ilerliyorsunuz.hey gidi 319 lar sabahın erken saatınde girerdik nete doyum olmazdı bize.siz nerelerdesiniz?
  • Arkadaşlar askere gidiyoruz iyi güzel de 2008 avrupa şampiyonası noolacak ya nasıl yaparız acaba komutan hastası olurda şampiyonayı takip ederiz inş 7-19 haziran haaa buarada bende sigaraya karşıyım umarım yattığımız yerlerde içirmezler
  • quote:

Orjinalden alıntı: igedikli

tertip iyi bir konuya değindin. 319'lar oyakbanktan hesap açtırtılar askere gitmeden önce. Bizde açtırmalımıyız? her birlikte oyakbank varmı? 319 dedeler yardım ltfn.

quote:

Orjinalden alıntı: SaLT Empoze

Sigara içmeyen biri askerde aylık ne kadar harcar genel olarak,319 lar bir fikir verin ona göre atm kartına para koyalım

sigara icmiyosan bu buyuk bi awantaj.. ama ne kadar para harcıyacagınız dustugunuz yerdeki yemeklere baglı.. bazı yerlerde yemekleri ozel sirketler yapıor guzel oluor. kutahyada oyleydi.. ama usta birligimde erler yapıor yemekler facia gecen gun 150 kişi zehirlendi.. ama yinede en az 200 ytl ile gidin.. ben ziraat hesabımı getirdim yanımda ama ise yaramadı cunku sadece oyak atm wardı.. bize girişte form doldurttular we oyaktan hesap actılar.. we genelde birliklerde sadece oyak atm bulunuyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: ahweto

Arkadaşlar askere gidiyoruz iyi güzel de 2008 avrupa şampiyonası noolacak ya nasıl yaparız acaba komutan hastası olurda şampiyonayı takip ederiz inş 7-19 haziran haaa buarada bende sigaraya karşıyım umarım yattığımız yerlerde içirmezler

dostum askere gitcen, şampiyona mı düşünüosun :) biz bayrama 4 gün kala gittik askere. Burası asker ocağı şampiyona, bayram dinlemio :)
  • Ankaradan slm biletler çok ayrıntılı okumasam da bankamatikle ilgili kafanıza takılanlar olmuş. acemilik döneminde oyakbanktan hesap evrakları veriyorlar. usta birliğinde de kartlarınız gelir ztn. bana sorarsanız önceden bi hesap açtırın kafanız rahat olsun. maaşlarınız direk buraya yatıcak (usta birliğinde 1 ay kadar onbaşı olucaksınız 16,32 ytl sonra çavuş olcaksınız 19,8 ytl) kredi kartlanız varsa yanınıza alabilirsiniz bi problem yok. en kötü ihtimalle çarşılarınızda kullanırsınız. Harcanan para miktarı size göre değişecektir tabi ki ama aylık 200 ytl ile aç kalmazsınız. bizim tümende yemekler alaylarda yapılıyor. yenecek gibi değil :D sosyal tesislerde görev yaptığım için subay gazinosundan yiyorum ve iyi para gidiyor. sorularınız olursa çarşı süreci boyunca burdayım.

• selam torunlar nasılsınız sizleri 4 gözle bekliyoruzz gelin artıkk gelinn
  • sprachen tertip naber? nerde yapıon eskerliğini?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leon0x

sprachen tertip naber? nerde yapıon eskerliğini?

imzamda yazıyor kanka :) nasılsınız nasıl gidiyor askerlik
  • valla çok büyük bi sıkıntım yok allaha şükür. uzmanlarla boğuşuyoruz işte bizim haricimizde bütün alaylarda sıkıntı var.
  • aynen yaa heryerde bi problem var ne yapıcaz 96 gün dayanacaz sonra hür generalizz

tek sıkıntımız 17 mayıs günü denetleme olması bizim için o günde çıkıyoruz ama olsun

nizamiye çavuşuyum bu arada:))
  • muhafızlardan dimi. bizim tümende muhafızlardan çok çeken yok. bilmiyorum sizin orayı ama allah yardımcınız olsun
  • sigara içmeyen sigara başlar askerdegelin beklios
  • 319lar olarak sizleri nasıl özledik anlatamam:)))
    size en büyük tavsiyem, ortalıklarda dolaşan listedekilerin hepsini almaya kalkışmayın, hele iskenderun deniz alayı çıkarsa acemilikde. bi kaç parca çamasır, çorap,traş bıcagı, kopuk ve terlik getirin yeter. geri kalanın hepsini bize verdiler, sizede verecekler. çamaşırlarınızında ne renk oldugu onemli degil, ama siz genede beyaz atlet getirin ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgun83

319lar olarak sizleri nasıl özledik anlatamam:)))
    size en büyük tavsiyem, ortalıklarda dolaşan listedekilerin hepsini almaya kalkışmayın, hele iskenderun deniz alayı çıkarsa acemilikde. bi kaç parca çamasır, çorap,traş bıcagı, kopuk ve terlik getirin yeter. geri kalanın hepsini bize verdiler, sizede verecekler. çamaşırlarınızında ne renk oldugu onemli degil, ama siz genede beyaz atlet getirin ne olur ne olmaz.

Evet 4 gözle bekliyoruz sizleri. Ben şafak saymayı bıraktım 321lerin gelişlerine kaç günleri var onları hesaplıyorum İnşallah 2 ay sonra hep beraberiz

Bunları söylemek için erken mi bilmiyorum ama bizden önceki tertiplerde bize fazla birşey getirmeyin demişlerdi ama biz dinlememiştik ne bulduysak doldurmuştuk çantamızı. Özellikle askeri eşya satan yerlerden pek alışveriş yapmayın derim; üzülürsünüz. Fiyatlar bana çok abartılı geldi çünkü. Askeriyenin kantininde neredeyse herşey mevcut fiyatlarıda oldukça uygun.

• DEDELER HOŞ GELDİNİZ....

FORUMU SAN Kİ 319.DÖNEM
    HAYIRLI TEZKERELER.......
  • sizleri ne kadar çok özledik işte sen tahmin et
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.