Şimdi Ara

321.DÖNEM [NİSAN] KD.ve YD.SUBAYLAR GENEL BAŞLIĞI (118 mehmetçik olduk) (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.002
Cevap
10
Favori
531.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ozzen

arkadaşlar slm..bende nisan ayında askere gideceklerdenim..acaba nasıl bir macera olacak..şimdiden çok merak ediyorum..

vay hoş gelmişin aaramıza tertibim...bilgilerini adem tertibimize (cahtlaq_cojuk a ) pm ( özel mesaj) at eklesin senide nisan ayında gidecek tertiplerimizin arasına..iyi geceler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzen

arkadaşlar slm..bende nisan ayında askere gideceklerdenim..acaba nasıl bir macera olacak..şimdiden çok merak ediyorum..

evet tertip hos geldin aramiza

bu arada yigido tertipim sen buralardaymisin hic sesin cikmiyo 5 cayina yetisemiyom ama senden de hic ses cikmiyo gel canin sagolsun desen kirilmazdim ama neyse tertip gelci bazilari pinti filan yazmis ama
    hani kizmada tertip bende cayimi isterim valla olmaz davsan gani valla isterem bende

• Neyse yigido tertipten ses yok neyse hadi iyi geceler tertipler ben kactim kalin saglicakla gorusmek dilegiyle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigido580

quote:

Orjinalden alıntı: cahtlaq_cojuk

bide şunu sınıf seçme hakkına kısa uzun ....hade bunları anladık öğretmen nooluyo bilgisi olan farmı tertipler??????????????*

adem tertibim 319 larda sınıf seçme olmamış galiba,kaldırmışlar artık onu okumustum bi yerde ama unuttum

öğretmen asker olayı ise eğitim fakültesi mezunları içinmiş galiba..ögretmen subay,yedek subay ve kısa dönem gidiyormuş lisans mesunları..öğretmenlerden milli eğitim bakanlığında formasyonu olduguna dair belge istiyolarmış

yarın sizin memleketteyim hafta içi cayı hazırla adem tertibim gelicem 5 cayına

ögretmen askerlik MEB te kadrolu ogretmenlerin baswurabilecigi bi durumdur yanlızca agustos celbi icin gecerlidir.. 28 gun acemilik yaparlar usta birligi olarakta doguda bi okulda ogretmen olurlar.. ama sivil bildigimiz ogretmen yani askerlikleri sadece 28 gun..

sınıf tercihi kalktıgı icin kendinizi turkiyenin herhangi bi yerinde karacı denizci yada hawacı uzun yada kısa olarak bulabilirsiniz.. yer belirlemeler cok sacma haberiniz olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meclisi ala -- 9 Şubat 2008; 9:14:50 >

• slm tertipler sabahı şeriflerininz hayır ola
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkancky
    Bu arada tertip okurken dikkatimi cekmisti bende yuksek lisans ogrencisiyim kayit yenilerken daha dogrusu bolum degistim ben finanstan muhasebeye gectim dal ayni isletme ama muhasebe uzerine danisman da degiscek filan iste tam bunlarin icinde okula yeni evraklar goturdum askerlik konusu oldu ben onlara askere gitmek istedigimi ilettim askeri subeme yazi gondermemelerini talep ettim onlarda bana dilekce verdiler doldurdum verdim bu sorun olmaz dimi okul herhangi bir yazi gondermez dimi yav en cok korktugum konuda bu defalarca tembehledim ogrenci islerine insallah aksilik cikmaz.

ah ah tertipler gelsede nisan bir kurtulsam baslayinca devami gelir bazen cok sitres yapiyo ne yapcaz yav

Slm, Aklıma takılmışken sorayım bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorumda.
    Yüksek lisans için ingilizca şartmı ingilizce olmadan sadece sınav sonucuyla girebilrmiyim 60 civarı puan alsam girebilrmiyim bide son olarak bende işletme mezunuyum ama Bilgisayar üzerine yüksek lisans düşünüyorum bu mümkünmüdür?

Saygılarımla
    Teşekkürler.

• Günaydın tertiplerim.
    Dün 5 çayında bulunamadım. Spor salonununda iki top tepiştirek dedik. toplam 10 dk. oynadım. Aman Allahım. Ölüyordum. Yarım saat kendime gelemedim. Askerde ne yapacaz. Fırsatı olan arkadaşlar spor yapsın bence. Orda sıkıntı yaşamazlar. Ciddi söylüyorum dün kalbim yerinden çıkacaktı. 3,5 attı hep. Gözleriminden bir an siz geçtiniz. Tertiplerim bensiz askere gidecek.
    />
    Ona üzüldüm en çok. Sonra Allah acıdıda kendime geldim. Şimdiden dua edelimde masa başı iş versinler.
    quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

oo burası gırla şamata olmuş walla..çaylar maylar içiliyo maşallah ALLAH muhabbetinizi artırsınya beyler geçen otobüse yetişmek için siz diyin 15 ben diyim 20metre koştum geberdim walla..bi dalağam şiştriki otobüse bindiğimde sormayın gitsinn.ya beyler bu bişey değilde biz askere gidince ne etcez..alıştıra alıştıramı koşarız yoksa birden bi 5km mi koşarız..ben sanmıyorum böle yavaştan yavaştan koşacağımızı ama. gider ayak antreman falan yapmak lazım yoksa bitmeyebilir bu askerlik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caiz2005 -- 9 Şubat 2008; 10:26:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: caiz2005
    Günaydın tertiplerim.
    Dün 5 çayında bulunamadım. Spor salonununda iki top tepiştirek dedik. toplam 10 dk. oynadım. Aman Allahım. Ölüyordum. Yarım saat kendime gelemedim. Askerde ne yapacaz. Fırsatı olan arkadaşlar spor yapsın bence. Orda sıkıntı yaşamazlar. Ciddi söylüyorum dün kalbim yerinden çıkacaktı. 3,5 attı hep. Gözleriminden bir an siz geçtiniz. Tertiplerim bensiz askere gidecek.
    />
    Ona üzüldüm en çok. Sonra Allah acıdıda kendime geldim. Şimdiden dua edelimde masa başı iş versinler.

Sanada günaydın tertip,
    Vall sabah sabah güldürdün beni yaf. Dikkat et fazla spor yapma o zaman yavaş yavaş tertip :) 2 ayda tam tampoyu yakalarsın sen :)))

Ben şimdilik bişery yapmıyorum askerlik gelince mecbur yapıcaz zaten.

• herkese günaydın tertipler ben bu günü çok seviyorum niye acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: x5y5z5

quote:

Bu arada tertip okurken dikkatimi cekmisti bende yuksek lisans ogrencisiyim kayit yenilerken daha dogrusu bolum degistim ben finanstan muhasebeye gectim dal ayni isletme ama muhasebe uzerine danisman da degiscek filan iste tam bunlarin icinde okula yeni evraklar goturdum askerlik konusu oldu ben onlara askere gitmek istedigimi ilettim askeri subeme yazi gondermemelerini talep ettim onlarda bana dilekce verdiler doldurdum verdim bu sorun olmaz dimi okul herhangi bir yazi gondermez dimi yav en cok korktugum konuda bu defalarca tembehledim ogrenci islerine insallah aksilik cikmaz.

ah ah tertipler gelsede nisan bir kurtulsam baslayinca devami gelir bazen cok sitres yapiyo ne yapcaz yav

Yüksek lisans için ingilizca şartmı ingilizce olmadan sadece sınav sonucuyla girebilrmiyim 60 civarı puan alsam girebilrmiyim bide son olarak bende işletme mezunuyum ama Bilgisayar üzerine yüksek lisans düşünüyorum bu mümkünmüdür?

Saygılarımla
    Teşekkürler.

Slm tertip soru sormuşun bende elimden geldikce cevaplayayım yanlış olmazda eksik olursa hakkını helal et.

şimdi öncelikle Les Ales oldu yanı akademik lisans üstü bu şu demek akademik kariyer için önceden farklı bir sınav vardı ikisi birleştirildi. ALES oldu.

Alesten tezsiz yüksek lisans için benim bulunduğum GYTE (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü) İşletmede Yüksek Yapıyorum. Ales'ten 55 ve üzeri olmalı artı diploma notu ve mulakatda bunda etkili oluyo.

Tezli Yüksek lisans için bu puan değişiyo ben eskisinde Les ile 62 idi başlatmıştım ozamanda tezsiz için 55 gerekiyodu lesten şimdi değişmiştir. Bilmiyorum tam olarak.

BU ARADA BİLGİSAYAR ÜZERİNE YÜKSEK LİSANS YAPAMAZSIN BİLGİSAYAR OKUSAYDIN İŞLETMEDE STRATEJIDE VEYA SOSYAL BİLİMLERDE YAPARDIN ANCAK ONLARIN DERSLERİ BİZDEN DAHA AĞIR VE TEKNİK BİLGİ İÇİERDİĞİ İÇİN YETERLİLĞİN OLMAZ TABİ İŞLETME MEZUNU OLARAK AMA BUNUN DIŞINDA BİLGİSAYAR MEZUNUYSAN ELBETTEKİ OLUYO. TABİ SEN İŞLETME MEZUNUSUN OLMAZ (BEN BU KONUYU KOCAELİ MÜH. FAK. DEKANINA SORMUŞTUM KAYNAK SAĞLAM HATTA BENDE YENİDEN İNŞAAT OKUMAYI DÜŞÜNÜYORUMASKERİYEDEN SINAV İÇİN İZİN VERİYOLARMIŞ BU YÜZDEN SINAVA BAŞVURUP ÖZELDE BARAJI GEÇİP OKUYACAĞIM İNŞALLAH)

İngilizceye gelince seçmiş olduğun üniversite ve bölüme göre değişmektedir. Benim bir önceki tezli yüksek lisansım yarıda kestim onu finanstı alanım zor olduğu için ingilizce yeterlilik ve hazırlık istediler tabi. Ama şuan yaptığım muhasebe alanı üzerine ve tezsiz bu yüzden ingilizce aranmıyor.

Benim şahsi fikrim tezli için uğraş ingilizce hazırlık büyük fayda kaçırma derim ben bıraktım zordu ama ingilizceyi aldım geliştiricemde ingilizceden dolayı satınalma uzmanıyım ben 2500 ytl alıyosam ozaman 4000 ytl net ve pirim alıcam değerlendir gerekliliği kesinlikle tavsiye ederim ben pişman olmadım sende olmazsın.

tertip yardımcı olabildiyssem ne mutlu bana birazda karıştırmış olabilirim aceleden ama sen tekrar sorarsan tekrar cevaplarım ok tertip....

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih60

herkese günaydın tertipler ben bu günü çok seviyorum niye acaba

ben biliyorum niye
    :)) bende çok seviyorumm.
  • quote:

Günaydın tertiplerim.
    />
    quote:

oo burası gırla şamata olmuş walla..çaylar maylar içiliyo maşallah ALLAH muhabbetinizi artırsınya beyler geçen otobüse yetişmek için siz diyin 15 ben diyim 20metre koştum geberdim walla..bi dalağam şiştriki otobüse bindiğimde sormayın gitsinn.ya beyler bu bişey değilde biz askere gidince ne etcez..alıştıra alıştıramı koşarız yoksa birden bi 5km mi koşarız..ben sanmıyorum böle yavaştan yavaştan koşacağımızı ama. gider ayak antreman falan yapmak lazım yoksa bitmeyebilir bu askerlik...

merhaba caiz ben 6 ay üstüne futbol maçı oynadım inan 45 dk zorlanmadım ama sonrakinde imanım gevredi valla nefesi bir yerden aldım durdum hocaya söledim çıkardı 65 dk tertipler ben fazl dert etmiyomda valla sahanın etrafını turlamaya benzemiyo diyo askerden gelen arkadaşlar cok farklı diyolar.
    ne yapcaz sahiden nasıl yapacaz valla ben üçbuçuk atmaya başladım bilem.

• quote:

quote:

Günaydın tertiplerim.
    />
    quote:

merhaba caiz ben 6 ay üstüne futbol maçı oynadım inan 45 dk zorlanmadım ama sonrakinde imanım gevredi valla nefesi bir yerden aldım durdum hocaya söledim çıkardı 65 dk tertipler ben fazl dert etmiyomda valla sahanın etrafını turlamaya benzemiyo diyo askerden gelen arkadaşlar cok farklı diyolar.
    ne yapcaz sahiden nasıl yapacaz valla ben üçbuçuk atmaya başladım bilem.

Merhaba serkan tertibim. Dünden sonra gözüm korktu. Benim sınavda geçsinde Martta itibaren spora başlarım bende. Dalaj şiştiği zaman ben bitmişim demektir

• x5y5z5 tertibim nasılsın bugün? C.tesi olduğuna göre iyidir. Bugün Galatasaray maçına gidiyorum Ali sami yene...
    Fenerliyim ama askere gitmeden önce bir maç izleyelim dedim. Ahdim var. Aslında niyetim kadıköyde izlemek ama nasip olmadı.. Gidelimde bağırıp çağırıp stres atalım
  • tertibim bir problem olmaz. Askere gitmek istediğini belirtir bir dilekçe yazmışsın anladığım kadarıyla. sorun olmz. sen şubeni aramışmıydın nisan dönemi ile ilgili? şuben sana Nisanda gidiyorsun dediyse sorun yok.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: igedikli

Yüksek lisansı devam eden ve Nisan döneminde askere gitmeyi düşünen arkadaşlar,

25 Ocak sizler için geçerli değil. sizlerin başvuru için son tarihi 28 Şubat. Bende yüksek lisansa devam ediyordum. ocak sonu gibi okula askere gitmek istediğime dair bir dilekçe verdim. onlarda tecil iptal yazımı hazırlayıp bana elden verdiler (normalde bağlı bulunduğum ask. daire başk kendileri gönderiyordu ama beni kırmadılar) Bende memlekete babama kargoyla gönderdim o elden teslim etti. 4-5 gün içerisinde de karar çıktı. inanılır gibi değil ama gerçek. Trabzon askerlik daire başkanlığı çok iyi çalışıyor

Hala düşünenler varsa 28 Şubat'a kadar askerlik daire başkanlıklarına okuldan alacakları tecil iptal yazılarını ulaştırmaları yeterli oluyor.
    Herkese saygılar.

• ingilizce okuluna ve bölümüne göre değişir. ama çoğunluk ister. Toeffle, kpds, üds gibi sınavlara girebilirsin. ya da her okul kendisi bir yabancı dil sınavı yapar onlara girebilirsin.

bilgisayarla ilgli master yapabilirsin ama bilg. müh. gibi probramlarda yapman zor. hem girmek zor hemde okumak zor. akademik hazırlık okuturlar sana. yani lisans programlarından bir sürü ders almanı isterler o da kasar. Yönetim bilişim sistemleri gibi programlarda şansın daha yüksek. bu tür bölümlerin çok üyük çoğunluğu yabancı dil ister. ama kendi sınavlarını da yaparlar. oradan 60/100 alırsan yeterli olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: x5y5z5

quote:

Saygılarımla
    Teşekkürler.

• Selam arkadaşlar.
    Bende ocok ayının son günü nisan dönemi gitmek içn dilekçe verdim.
    Şube mart başı bell olur diyor.
    Ben dilekçemi MSB ye verdim acaba ondan mi gec cevap geç gelecek ..

Birde ben şınav barfiks vs yapamıyorum askerde bi sorun olur mu
  • Selam arkadaşlar
    Bende 319 kd olarak kahramanmaraşta askerlik yapıyorum
    sorunuz varsa yanıtlayabilirim
  • quote:

x5y5z5 tertibim nasılsın bugün? C.tesi olduğuna göre iyidir. Bugün Galatasaray maçına gidiyorum Ali sami yene...
    Fenerliyim ama askere gitmeden önce bir maç izleyelim dedim. Ahdim var. Aslında niyetim kadıköyde izlemek ama nasip olmadı.. Gidelimde bağırıp çağırıp stres atalım

Eyvallah tertiibim. Hamdolsun bu gün iyiyim. Hafta sonu olduğunda biraz stres atıcam.Bende koyu F.B liyim. git maça tertip cimbomda olsa git onu bile özlicez sanırım.

iyi tatiller herkeze.
  • Kardeşler 319. dönem askere geldim yaşım 33 bölük komutanı hariç tüm rütbeliler benden küçük. oda 38 yaşında... size en önemli ve ilk tavsiyem bir rahatsızlığınız varsa askere gelmeden sivil bir hastaneden rapor alınız ve onunla geliniz yoksa burda kimse size bakmıyor pek. zaten gittiğiniz doktor binbaşı albay gibi rütbeli ve birşey diyemiyorsunuz ... şimdi siz o rütbelileri sivilde pek takmıyorsunuzdur. bende öyle idim ama askerde uzmana komutanım dediğinizde ve verdiği cezaları uyguladığınızda daha iyi anlarsınız. 22 - 23 yaşında uzman ya da kısa dönem bir çavuş size eğitim verecek. bir kişi sesli esnedi diye herkes aynı cezayı çekecek. şimdiden alışın ve gittiğiniz arkadaşlarınız ile birlik olun. kendinizi ezdirmeyin. özellikle genç yeni mezun arkadaşlara söylüyorum. daha yaşlı olanlar evli olanlar ( benim gibi ) biraz daha rahat edebiliyor. birde muhimmat bölüğüne düşecek arkadaşara sesleniyorum. geri hizmet olduğu için nerde kırık asker ve komutan orda allah şimdiden yardımcıları olsun ... ben EDİRNE / KEŞAN / HALİÇKÖY diye biryerdeyim. buraya düşeceklere yardımcı olurum beni bulsunlar ... kapıda sizi albay rütbesi ile ben karşılayacağım ... malum cumartesi şakanız bile hazır ... 12 NİSAN 2008 saat en geç 17:00 da bekliyorum sizleri hafta sonuda askeremi gidilir demeyin biz bayrama 5 günkala gittik :) hadi şimdiden hepinize hayırlı olsun ...

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.