Şimdi Ara

320kbps flac çok fark var mı?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
8
Favori
29.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UZUNCO

alın size 394 kbps kalitesinde flac az daha arasam belki 320 klik de çıkcak bence ezbere konuşmasın kimse 320 lik flac olmaz diye..torrent linkinide verebilirim indiren indirsin baksın klasik müzik albümü belki sizi pek sarmaz ama önemli olan bulabilmekte bulduysan birde gerçek mi sahte flac mi anlamak uzun iş sürer gider uğraşmıycam valla

http://imageshack.us/photo/my-images/26/sdsdc.png/

resimdeki şarkıyı indirdim. evet 394 kbps lakin flac kalitesi ile alakası yok. çok boğuk bir ses. 128 kbps mp3 ler daha kaliteli bundan. flac riplemesi yaptıkları kaynak çok düşük kalitede sanırım yoksa ne 394 kbps flac olur nede böyle kötü bir ses olur ve istisnai birşey bu genel olarak direk track cd riplerinde bu kadar düşüş olmuyor.

Aynı albümdeki reveal feat lisbeth scott isimli parçaya bakarsan 753 kbps olduğunu ve sesin çok daha berrak olduğunu fark edersin. ha fark etmiyorsan ya müzik aletlerin çok kötüdür yada müzik kulağın zayıftır. çünkü 16 bit 44100 hz flac ile 24 bit 96000 khz flac arasındaki kalite farkı bile hissediliyor. kaldıki senin dediğin gibi mp3 ile flac arasındaki fark hissedilmeyecek kadar az olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkkarakartal1903

quote:

alın size 394 kbps kalitesinde flac az daha arasam belki 320 klik de çıkcak bence ezbere konuşmasın kimse 320 lik flac olmaz diye..torrent linkinide verebilirim indiren indirsin baksın klasik müzik albümü belki sizi pek sarmaz ama önemli olan bulabilmekte bulduysan birde gerçek mi sahte flac mi anlamak uzun iş sürer gider uğraşmıycam valla

http://imageshack.us/photo/my-images/26/sdsdc.png/

resimdeki şarkıyı indirdim. evet 394 kbps lakin flac kalitesi ile alakası yok. çok boğuk bir ses. 128 kbps mp3 ler daha kaliteli bundan. flac riplemesi yaptıkları kaynak çok düşük kalitede sanırım yoksa ne 394 kbps flac olur nede böyle kötü bir ses olur ve istisnai birşey bu genel olarak direk track cd riplerinde bu kadar düşüş olmuyor.

Aynı albümdeki reveal feat lisbeth scott isimli parçaya bakarsan 753 kbps olduğunu ve sesin çok daha berrak olduğunu fark edersin. ha fark etmiyorsan ya müzik aletlerin çok kötüdür yada müzik kulağın zayıftır. çünkü 16 bit 44100 hz flac ile 24 bit 96000 khz flac arasındaki kalite farkı bile hissediliyor. kaldıki senin dediğin gibi mp3 ile flac arasındaki fark hissedilmeyecek kadar az olsun

o müzik tarzından,kulaklıktan vs kaynaklanıyor olabilir bende hepsi net çıkıyor..daha bir çok flac albümüm var bana öğretmeyin şu netlik işini senin verdiğin örneklerde birbirinden apayrı enstrümanlar geçiyor ne alaka..ve şuda bir gerçektir yaratan herkesin kulağını en ince ayrıntısına kadar donatmıştır bu farkı herkes hissedebilir önemli olan sistemin(kulaklık,mp3 çalar vs)iyi olması.. sen bi ekolayerla oynamaya çalış bende gayet açık ve net bi ses var tüm şarkılarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 31 Ocak 2012; 12:43:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H.

Görüldüğü üzere arkadaş haklı, ezbere konuşmanın anlamı yok. Yukarıda yazdığım gibi, SANIRIM, FLAC Vbr gibi olduğundan muhtemelen çok sessiz pasajın olduğu müziklerde bitrate ortalaması çok düşebiliyor.

Bir FLAC parçanın sırf sessizlik olan kısmını kesip denemek lazım kaç bitrate çıkacak...

@UZUNCO: Herşey tamam da;

Birincisi 320lik stüdyo kaydı diye birşey yok.

İkincisi sen 320liğe çevirdiğinde eğer VBR ise MAKSİMUM 320ye çıkacağı için gene, ORTALAMA 320 olan bir FLAC'ten çok daha kalitesiz olacaktır. Aklında olsun.

Yer sıkıntısı ciddi değilse, FLAC her türlü iyidir.

----

Diğer bir nokta, konu başlığına da cevap vermek gerekirse, iyi kayıtlı FLAC ile kötü kayıtlı FLAC bile farkediyor

ne güzel anlamışsınız bravo ben size ne dedim şarkılar yüksek kalitede kaydedilir dvd cd vb ortamlara aktarılırken sıkıştırılır..bu stüdyo ortamında da yapılır yoksa ben şarkıcı şarkıyı söylüyorda direkt 320 den kaydediyorlar demedim..ortamlara aktarırlarken oluyor dedim..flac mp3 ten üstündür diye de bi laf etmedim ama bu fark anlaşılabilmesi biraz ayrıntı işi sanki hepimiz profesyonelmiş gibi flac le uğraşıyoruz git 320 lik mp3 dinle yeter millete benm demek istediklerim bunlar
    önceki msjlımı bidaha oku istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 31 Ocak 2012; 12:44:57 >

• Amaaaan herneyse.
  • quote:

Amaaaan herneyse.

valla sizi zorla burda tutmuyoruz ama bu forumu sırf bu yüzden seviyorum
  • quote:

Bu forum da sizi çok seviyormuş, sakın bir yere gitmeyin!

Ayrıca bu foruma tekrar neden yazmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Şu da üstteki bir mesajınızdan alıntı: "stüdyo kaydı 320 kbps olayı şu şekilde oluyor.." .... 4:10:34 'te attığınız mesaj.

Mesajları gözümle okuduğuma emin olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 31 Ocak 2012; 12:58:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Bence 320 Flac denilen şey Flac formatının mutasyona uğrayarak başkalaşması ve bununla birlikte çoğalması işlemidir.

Bu mesajın bile konudaki en mantıklı mesajlardan biri kalıyor. Tebrik ederim Azizim
  • quote:

quote:

Bu forumda sizi çok seviyormuş, sakın bir yere gitmeyin!

Ayrıca bu foruma tekrar neden yazmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Şu da üstteki bir mesajınızdan alıntı: "stüdyo kaydı 320 kbps olayı şu şekilde oluyor.." .... 4:10:34 'te attığınız mesaj.

Mesajları gözümle okuduğuma emin olabilirsiniz.

alıntı yapmayı çok sevmiyorum aslında siz hep bi muhalefet oluyorsunuz zatendediğinize de cevabım şudur ''stüdyo kaydı 320 kbps olayı şu şekilde oluyor..şarkı yüksek kalitelerde kayıt edilip cd dvd vs ortamlara aktarılırken sıkıştırılıyor..'' msj orda duruyor..bazı arkadaşlar stüdyo kaydı 320 kbps demişti olayı biraz araştırdım evet doğrudur..belki kayıt demişim siz ona takıldınız..şarkıcı şarkıyı söyler fon müzikler effektler hepsi birleştirilir kaydedilir bu ilk kayıt yükset formattadır ve tekrar yazıyorum cd,dvd vb. ortamlara aktarılırken sıkıştırılır..mesela 320 den stüdyoda bir dvd ye kayıt gerçekleştiği zaman adamlar bu işi yine stüdyoda yapıyor olmazlar mı??? ve diğer lerine kıyasla bu stüdyo kaydı sayılmaz mı??eee haliylede başkalarının riplediklerinden daha kaliteli ve az kayıplı bi şarkı ortaya çıkmaz mı???..yoksa adamlar direkt 320 den kaydetse flac ler nasıl çıksın ortaya değil mi???biraz düşünün öyle yazın lütfenn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 31 Ocak 2012; 14:01:19 >

• quote:

alıntı yapmayı çok sevmiyorum aslında siz hep bi muhalefet oluyorsunuz zatendediğinize de cevabım şudur ''stüdyo kaydı 320 kbps olayı şu şekilde oluyor..şarkı yüksek kalitelerde kayıt edilip cd dvd vs ortamlara aktarılırken sıkıştırılıyor..'' msj orda duruyor..bazı arkadaşlar stüdyo kaydı 320 kbps demişti olayı biraz araştırdım evet doğrudur..belki kayıt demişim siz ona takıldınız..şarkıcı şarkıyı söyler fon müzikler effektler hepsi birleştirilir kaydedilir bu ilk kayıt yükset formattadır ve tekrar yazıyorum cd,dvd vb. ortamlara aktarılırken sıkıştırılır..mesela 320 den stüdyoda bir dvd ye kayıt gerçekleştiği zaman adamlar bu işi yine stüdyoda yapıyor olmazlar mı??? ve diğer lerine kıyasla bu stüdyo kaydı sayılmaz mı??eee haliylede başkalarının riplediklerinden daha kaliteli ve az kayıplı bi mp3 ortaya çıkmaz mı???..yoksa adamlar direkt 320 den kaydetse flac ler nasıl çıksın ortaya değil mi???biraz düşünün öyle yazın lütfenn

Bu foruma sadece bazen insanlar google'ı bile kullanmayıp cehaletlerinde boğuldukları için yazıyorum, o yüzden genelde muhalefet oluyor olabilir.

320den stüdyoda bir DVDye kayıt nedir? Önce anlatmak istediğinizi yazmayı başarabilmeniz, sonra da benim onu düşünmem ve anlamam gerekiyor ki anlaşalım. Düşünme kısmına ben gelemiyorum malesef.

• tek tük giriyorum cevaplar birikiyor mecbur üstüste msjlar oluyor kusura bakmayın kirlilikten dolayı
    biz burda kafayı yerken her gün binlerce müzik türetiliyor nette ..
    herkes kafasına göre takılsın bence depolama alanı geniş olan iyi bi sisteme sahip olduğunuda düşünüyorsa flac dinlesin..eğer kısıtlıysa yaygın olan mp3 yada diğer formatları denesin zaten mucburen yapan çok kişi var..128,64bkps kalitesinde mp3 te dinlemeyin bence zevk almazsınız..diğerlerine lafım yok artık uğraşmıycam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 31 Ocak 2012; 13:25:38 >

• Siz birşeyler yazmadan ben de yazayım da, belki anlarsınız. Basitçe bildiğim kadarı ile anlatıyorum:

Stüdyoda ses analog olarak ADCye gelir ve bilgisayara depolanır. Burdan neye uygun kaydedilmişse (DVD, CD, SACD vs.) ona kodlanarak üretim aşamasına geçilir. Bu tip kayıtlarda kbps olarak sabit bir bitrate yoktur, sadece CD/DVD/SACD'nin alabileceği maksimum bitrate vardır. Bu bitrate'ler içinde değişken bir yapıdadır.

FLAC'in de bitrate yapısı değişkendir, bu sebeple yukarıda verdiğiniz screenshot'larda ortalama bitrate değeri yazar. Mp3 gibi net olarak bitrate yazmaz.

Stüdyo'da 320'liğe çevirsinler/çeviriyorlar kaliteli olur diyorsanız, yanılgıdan başka birşey değildir. Çevrilebilir mi? Evet, yaparlarsa olamayacak birşey değil. Çeviriyorlar mı? Hayır. Çevirseler kaliteli olur mu? Hayır, olmazlar. Çünkü codec denilen şey aynı olduğu sürece, stüdyo kaydından veya CD'den çevirim farketmeyecektir. (Stüdyo kayıtları 24 bit olsa da, FLAC'e çevirince her türlü 16 bit olacak)(24 bit kayıt isteniyorsa da SACD'den çevrim yapılır zaten)(Zaten genelde stüdyo kaydı da 24 bit olmayabiliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 31 Ocak 2012; 14:15:21 >

• quote:

diğerlerine lafım yok artık uğraşmıycam

Kaçmayın, gelin. Ne güzel konuşuyorduk.

Hatta;

• quote:

quote:

alıntı yapmayı çok sevmiyorum aslında siz hep bi muhalefet oluyorsunuz zatendediğinize de cevabım şudur ''stüdyo kaydı 320 kbps olayı şu şekilde oluyor..şarkı yüksek kalitelerde kayıt edilip cd dvd vs ortamlara aktarılırken sıkıştırılıyor..'' msj orda duruyor..bazı arkadaşlar stüdyo kaydı 320 kbps demişti olayı biraz araştırdım evet doğrudur..belki kayıt demişim siz ona takıldınız..şarkıcı şarkıyı söyler fon müzikler effektler hepsi birleştirilir kaydedilir bu ilk kayıt yükset formattadır ve tekrar yazıyorum cd,dvd vb. ortamlara aktarılırken sıkıştırılır..mesela 320 den stüdyoda bir dvd ye kayıt gerçekleştiği zaman adamlar bu işi yine stüdyoda yapıyor olmazlar mı??? ve diğer lerine kıyasla bu stüdyo kaydı sayılmaz mı??eee haliylede başkalarının riplediklerinden daha kaliteli ve az kayıplı bi mp3 ortaya çıkmaz mı???..yoksa adamlar direkt 320 den kaydetse flac ler nasıl çıksın ortaya değil mi???biraz düşünün öyle yazın lütfenn

Bu foruma sadece bazen insanlar google'ı bile kullanmayıp cehaletlerinde boğuldukları için yazıyorum, o yüzden genelde muhalefet oluyor olabilir.

320den stüdyoda bir DVDye kayıt nedir? Önce anlatmak istediğinizi yazmayı başarabilmeniz, sonra da benim onu düşünmem ve anlamam gerekiyor ki anlaşalım. Düşünme kısmına ben gelemiyorum malesef.

ya bu olayı tam anlatabilen biri varsa Allah rızası için anlatsın..
    adamlar dvd ilk halini gidip matbaada mı yazdırıyorlar?ya da sadece flac olarak hazırlayıp biz bunu kaç dvd ye sığdırırız diye mi uğraşıyorlar..orjinal bi dvd albüm satın alın içindekilerin formatı mp3tür...192 veya 320 kbps gibidir mp3 kalitesinde oluyor..şarkı stüdyo ortamında kaydedilir ve ortam ilk olarak diğer codeclere ve formatlara dönüştürülebilir...

dizilerde de görmüyor musunuz?ünlü olmak isteyen şarkıcının şarkısı stüdyoda kaydedilir ve adam çıkarkende eline bir tane kayıt örnek dvd veya cd si verilir..o dvd deki mp3 yine stüdyo kaydıdır..başaka bi kullanıcı çevirmez o an o işi yapan halleder o işi..

size lafım bence anlayan anladı..eleştirileriniz giderek sertlik kazanıyor ve ben yinede saygımı koruyorum...sizin bildikleriniz size kalmış kanıtlamam gereken bi durum yok ortada..önceki arkadaşların bilgilendirmesiyle aydınlandım bu bana yeter sizinle uğraşmıycam ne derseniz hakılısınız zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsdrgn -- 31 Ocak 2012; 14:06:01 >

• quote:

adamlar dvd ilk halini gidip matbaada mı yazdırıyorlar?ya da sadece flac olarak hazırlayıp biz bunu kaç dvd ye sığdırırız diye mi uğraşıyorlar..orjinal bi dvd albüm satın alın içindekilerin formatı mp3tür..genelde 192 veya 320 kbps kalitesinde oluyor..şarkı stüdyo ortamında kaydedilir ve ortam ilk olarak diğer codeclere ve formatlara dönüştürülebilir...

dizilerde de görmüyor musunuz?ünlü olmak isteyen şarkıcının şarkısı stüdyoda kaydedilir ve adam çıkarkende eline bir tane kayıt örnek dvd veya cd si verilir..o dvd deki mp3 yine stüdyo kaydıdır..başaka bi kullanıcı çevirmez o an o işi yapan halleder o işi..

size lafım bence anlayan anladı..eleştirileriniz giderek sertlik kazanıyor ve ben yinede saygımı koruyorum...sizin bildikleriniz size kalmış kanıtlamam gereken bi durum yok ortada..önceki arkadaşların bilgilendirmesiyle aydınlandım bu bana yeter sizinle uğraşmıycam ne derseniz hakılısınız zaten

Üç üst mesajda anlattım, sorularınız varsa biliyorsam cevaplarım.

Orjinal bi DVD Albüm alınca içindeki müzikler nasıl mp3 oluyor? DVD Audio'dan bahsediyoruz içinde 5.1 24 bit müzik var, nasıl mp3 olacak? (DVD filminin içinde var mı onu bilmiyorum ama onda da olmaması lazım)

Evet, dizilerin herşeyi çok gerçek, o kısmını da referans kabul edelim. CD veriyorlar, stüdyoda kayıt ediyorlar. Audio CD şeklinde ve içinde trackler var. Muhtemelen 16 bit 44.1 kHz sample rate ile 80 min içerisine sığdırılmış.

Eleştirilerim sertlik kazanabilir, gelip bana anlatamayıp garip yorumlar yazarsanız normaldir. Birkaç mesaj önce bilmiyordunuz, birkaç mesaj sonunda "aydınlanınca" iddia etmeye başladınız, bildiğim kadarıyla yazdığım mesajları eleştiriyorsunuz, okumamışım da anlamamışım da, da, da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 31 Ocak 2012; 13:56:55 >

• quote:

orjinal bi dvd albüm satın alın içindekilerin formatı mp3tür..

Ayrıca tartışmamız sizin de istediğiniz gibi, yukarıdaki cümle ile birlikte sonlanmıştır.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 31 Ocak 2012; 13:55:58 >
  • quote:

quote:

orjinal bi dvd albüm satın alın içindekilerin formatı mp3tür..

Ayrıca tartışmamız sizin de istediğiniz gibi, yukarıdaki cümle ile birlikte sonlanmıştır.

İyi forumlar.

• quote:

quote:

adamlar dvd ilk halini gidip matbaada mı yazdırıyorlar?ya da sadece flac olarak hazırlayıp biz bunu kaç dvd ye sığdırırız diye mi uğraşıyorlar..orjinal bi dvd albüm satın alın içindekilerin formatı mp3tür..genelde 192 veya 320 kbps kalitesinde oluyor..şarkı stüdyo ortamında kaydedilir ve ortam ilk olarak diğer codeclere ve formatlara dönüştürülebilir...

Üç üst mesajda anlattım, sorularınız varsa biliyorsam cevaplarım.

Orjinal bi DVD alın içindeki müzikler nasıl mp3 oluyor? Biz DVD filminden değil, DVD Audio'dan bahsediyoruz. (DVD filminin içinde var mı onu bilmiyorum ama onda da olmaması lazım)

Evet, dizilerin herşeyi çok gerçek, o kısmını da referans kabul edelim. CD veriyorlar, stüdyoda kayıt ediyorlar. Audio CD şeklinde ve içinde trackler var. Muhtemelen 16 bit 44.1 kHz sample rate ile 80 min içerisine sığdırılmış.

Eleştirilerim sertlik kazanabilir, gelip bana anlatamayıp garip yorumlar yazarsanız normaldir. Birkaç mesaj önce bilmiyordunuz, birkaç mesaj sonunda "aydınlanınca" iddia etmeye başladınız, bildiğim kadarıyla yazdığım mesajları eleştiriyorsunuz, okumamışım da anlamamışım da, da, da...

dvd film????? ben nerde bahsetmişim onu göremedim dvd formatı mp3 tür demişim o konuda çok çok haklısınız yanlı yazmışım mp3 formatındaki gibi kalitesi 192 320 kbps gibidir diyecektim ancak siz nasıl bir açık bulmalıyım diye kol geziyorsunuz neyse.. aydınlanma kısmına da gelirsem ben daha birinci sayfada ki arkadaşın uzun yazısından sonra araştırdım ve aydınlandım ikinci sayfada cevap sayım arttı dikkat edersiniz ve gerçekten bravo kazandınız tebrikler

• Profesyonel olarak bu işi yapıyorsanız;

Ses stüdyoda kayıt edilirken 24 bit 44.1 kHz olarak kayıt altına alınır,
    mix denilen ses seviyelerinin ayarlanması, tonların yakalanması vb. yapılırken yine 24 bit 44.1 kHz olarak kayıt altına alınır,
    mastering denilen CD/DVD gibi bir album kaydinin son asamasi, yani frekanslarin dengelenmesi yapılmasından sonra, en son olarak CD amaçlı bir kayıt için 44.1 kHz 16 bit rate indirgemesi yapılır.

Dünya standardı budur, üzerine laf konuşmayın lütfen (nokta)

Edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 31 Ocak 2012; 14:13:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Profesyonel olarak bu işi yapıyorsanız;

Ses stüdyoda kayıt edilirken 24 bit 44.1 kHz olarak kayıt altına alınır,
    mix denilen ses seviyelerinin ayarlanması, tonların yakalanması vb. yapılırken yine 24 bit 44.1 kHz olarak kayıt altına alınır,
    mastering denilen CD/DVD gibi bir album kaydinin son asamasi, yani frekanslarin dengelenmesi yapılmasından sonra, en son olarak CD amaçlı bir kayıt için 44.1 kHz 16 bit rate indirgemesi yapılır.

Dünya standardı budur, üzerine laf konuşmayın lütfen (nokta)

Edit: imla.

Şimdi stüdyo işi de kafamda komple anlaşıldı.

Yalnız TRde 24 bit stüdyo çok var mı? Varsa neden Türk sanatçılardan 24 bit albüm çıkmıyor, herhangi bir fikriniz var mı?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.