Şimdi Ara

320 GB Harici Diske FAT32 Format .. ? Gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta hepsiburada.com'dan Seagate Free Agent Desktop 320 GB satınaldım. Çok güzel ve performanslı bir hdd.

Ancak geldiği haliyle NTFS türünde formatlı. DVD okuyucumun bunu tanıması için bildiğim kadarıyla FAT32 formatlı olması gerekiyor.

Ama FAT32'ye nasıl çevirebileceğimi bulamadım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 10 Ağustos 2007; 9:36:25 >

• FAT32'den NTFS'e geçiş için aşağıdaki komutu kullanabilirsin.

CONVERT sürücüadı: /FS:NTFS

Örnek: CONVERT C: /FS:NTFS

NTFS daha yeni bir dosya sistemi olduğu için NTFS'den FAT32'ye geçme imkanımız yok gibi. Bunun için öncelikle diskteki tüm bilgileri yedeklemen ve sonrasında da Acronis Disk Director ya da Partition Magic uygulamaları ile FAT32'ye çevirebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OZKANYAVUZ

FAT32'den NTFS'e geçiş için aşağıdaki komutu kullanabilirsin.

CONVERT sürücüadı: /FS:NTFS

Örnek: CONVERT C: /FS:NTFS

NTFS daha yeni bir dosya sistemi olduğu için NTFS'den FAT32'ye geçme imkanımız yok gibi. Bunun için öncelikle diskteki tüm bilgileri yedeklemen ve sonrasında da Acronis Disk Director ya da Partition Magic uygulamaları ile FAT32'ye çevirebilirsin.

Çok teşekkürler.. FAT32'den NTFS'ye değil, NTFS'den FAT32'e geçmek istiyorum. Partition Magic programını bir deneyeyim Teşekkürler

• 320 gb fat32 yi kabul etmez yani çeviremezsin..

Çevirme işlerinde bu programı kullanmalısın. Dvd okuyucunuz ntfs formatında da tanır..

USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA
    SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm
  • Harici disk için hemde o miktarda en mantıklı seçim ntfs dir. Yoksa fat32 de 2 gb ın üstünde dosyalar depolayamazsınız. Neden ihtiyaç duyduğunuzu biraz daha ayrıntılı anlatırsanız sanırım daha iyi olacak.
  • Çok teşekkürler...

Evet, maalesef 320GB'ı FAT32 olarak formatlayamayacağım galiba :( Aslında 2GB'den büyük dosyalarım da var..

Derdim şu: hdd NTFS formatlı geldi. İçine bi kaç mp3 attım ve usb girişli dvd / divx player'ıma bağladım... Bir süre bekledim ama çalmadı.. Bilmiyorum yapılması gereken birşey var mı..? Ben de NTFS formatını okumuyor diye FAT32 formatlayayım diye düşünmeye başladım...

Acaba bir yerde hata mı yapıyorum..?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler....
  • Fat32 40gb üstünde formata izin veriyormu ki?

Ben 40gb üstü için NTFS den başka olmaz diye biliyorum.

Zaten büyük performans düşüşleri yaşarsın gibime geliyor FAT32 ye geçebilsen bile o kadar büyük bir HDD ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: stingwormhole

Fat32 40gb üstünde formata izin veriyormu ki?

Ben 40gb üstü için NTFS den başka olmaz diye biliyorum.

Zaten büyük performans düşüşleri yaşarsın gibime geliyor FAT32 ye geçebilsen bile o kadar büyük bir HDD ile.

SwissKnife'ın 2048 GB'a kadar FAT32 format atabileceğini yazmış sitesinde... Bu akşam deneyeyim hemen
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

320 gb fat32 yi kabul etmez yani çeviremezsin..

Çevirme işlerinde bu programı kullanmalısın. Dvd okuyucunuz ntfs formatında da tanır..

USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA
    SwissKnife V3.22
    http://www.compuapps.com/download/Swissknife/swissknife.htm

SwissKnife 2048GB'a kadar destekliyormuş

• SwissKnife ile hızlıca formatladım..

Bir kaç film attım ve süpper çalışıyor şimdi dvd oynatıcım ile

Yardım için tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

SwissKnife ile hızlıca formatladım..

Dosya sistemini fat32 yapabildiniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Dosya sistemini fat32 yapabildiniz mi?

Evet ~300 GB'lık tek bölümden oluşan harici hdd'm var artık ve dvd oynatıcım şimdi tanıyor

tekrar teşekkürler....

• SwissKnife programı indirdim ama kurulum yapmıyor .çok yerden denedim olmadı. windows starter için üreticinin sayfasından denedim onuda kurmadı.nedeni ne olabilir.
  • Hocam birr yanlışlık var NTFS Yİ okuması lazım başka bir sorun olabilir ayrıca NTFS daha yeni bir dosya sistemi hdd ne 2 gb ve üzeri dosyalar atabilmene olanak tanır fat32 de 2gb üzeri tek bir dosyayı atamssın hhd ye
  • fat32'de bir dosya boyutu en fazla 4 gb olabilir. 320 gb disk'te ntfs daha kullanışlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

12gb lık bır fılmı fat32 sısteme atmayı denermısın bı? benım plazmada fat32 yı desteklıyor 3d fılm atacam ama yaptıgın sekılde olurmu bılmıyorum bı denersen cok sewınırım kardesım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.