32 GB RAM tavsiyesi

-
-
Anakartınız nedir?
-
Merhaba hocam,
Anakartım MSI B450 Tomahawk. Ryzen 2600x takılı.
-
Bir de özellikle AMD uyumlu olması mı gerekir? Bazı RAM'LER AMD Compatible olarak geçiyor, bu intel sistemde tam randıman alamayacağım anlamına gelebilir mi? Ben yakın zamanda intel sisteme geçmeyi düşünüyorum, dolayısıyla RAM'i kullanabilmek isterim.
DDR5 RAM de ilgimi çekmiyor.
-
Anakartınıza çoğu ram olur, anakartın kitapçıklarında yazan ramlerin çoğu zaten bizim pazar da bulunmuyor.
GSkill olabilir;
https://www.gskill.com/product/165/170/1562830240/F4-3200C16D-32GFX
" The Flare X memory series is designed with a distinct characteristic to optimize compatibility with the latest AMD Ryzen platform. "
16gb*2 32gb 3600Mhz önermedim fiyatlar aşırı yükseliyor.
İmla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 29 Temmuz 2022; 19:42:8 >
-
ben geçen sene kasımda sanırım 2x16 balistik aldım 3600 ledli 1900 liraya.en son geçen ay baktım 7 bin diyordu yani uçuşa geçmiş yoksa önerirdim.e die çipli cayır cayır çalışıyor ryzende yani o amd uyumlu olayı ilk seride vardı 1200 1600 1700 1800 modellerinde.daha yeni ryzenler ben ram seçerim yapmaz.2x16 3200 almak durumundasın yani.geçen sıcak fırsatlarda corsair vardı 2100 liraya öyle bir şey bak.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 30 Temmuz 2022; 11:26:20 >
-
Sanırım bu RAM'i alıp geçeceğim. Diğer arkadaşların belirttikleri RAM'ler anormal pahalı. Bunun sadece bizim ülkenin ekonomisiyle ilgili olduğunu sanmıyorum, çünkü bu RAM'in fiyatı o kadar fırlamamamış. Crucial Ballistix 3600mhz katlanarak artmış.
İki RAM arasında anormal bir fiyat farkı var. Crucial belli ki daha kaliteli, ama fiyata değer mi bilmem. Değse bile aradaki fiyat farkını haklı çıkaracak kadar bir şey olması imkansız. Ballistix'in pahalı olmasının nedeni piyasada kalmamış olması olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 31 Temmuz 2022; 17:21:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X