Arkadaşlar araba konusunda herkesin kendisine göre bi fikri var.. uzun ama hakkaten uzun araştırmalar sonunda ben geçen hafta gidip 308 imi aldım.. aldıgım araç siyah 110hp hdi premium + dinamik paket+xenon far Ben 90hp dizel test etmistim, araba 7000 deydi ama otobanda gidişi , hızlanışı, görüş açısı,donanımı ve konforu beni etkiledi,, sonra başka modellere de baktım test ettim, hatta bu peugeot un kotu ününden dolayı 206 ve 307 si olan iki arkadasımıda aldım tekrar test ettik arabayı. Bu arkadaslarım kendi arabalarının malum sorunları yüzünden pek sıcak bakmıyolardı 308e ama test ettikten sonra, ikisininde fikri değişti inanın,cunku kendilerinde ne problem varsa o konuda üstüne gittiler 308in ve sonucta memnun ayrıldık plazadan.. Ben ne yaşadıysam onu anlatıyorum, bi başkasıda başka bi şey yaşar onu anlatır. Yani bu olay göreceli,Kimi o paraya 2. el audi alırsın dio kimi focus alsaydın dio,, yani herkes bi şey dio mühim olan senin ne dediğin, yoksa kafan çorba oluyo ben heyecanla bekliyorum aracın gelmesini, çünkü 308i kullanmak hakikaten heyecan vericiydi,..
Eleştiri derseniz şunu söyleyebilirim, premium bi araçta bence ESP standart olmalı, hava yastığı sayısı daha fazla olmalıydı. bunlarıda koyunca premium pack oluyo işte
herkese selamlar
Hayırlı olsun güzel tercih.Premium ve Premium Pack ile arasında ki farklar
16 Alimünyum alaşım jant Gövde rengi yan ve tampon koruma çıtaları Arka park sensörü Panoramik Cam tavan Beyaz arka planlı göstergeler Cruise Control ESP Spor Arka tampon Perde hava yastıkları Sürücü diz hava yastıkları
Bilmeyenler için söylüyorum ilk 3 özelliği Dinamik paket sayesinde Premium araca uygulanıyor. Bravo da çıktı inceledim daha test sürüşüne çıkamadım ama işçilik olarak beğendim. Fakat 308i halan unutturamadı bana
PARAN VAR İSE ALINIR NEDEN ALINMASIN AMA O PARAYA 308 ALINIR MI ??? İŞTE BU TARTIŞILIR..BENCE... DEĞİLMİ.? TABİ BUDA BİR ZEVK MESELESİ 308 DE TİP VAR BİR KERE ..GÜZEL CAZİBELİ GÖRÜNÜYOR..TABİ.. SEAT LEONUN YANINDA OLMASADA ÇOĞU SOKAKTA ÇARŞIDAKİ ARABALARLA KIYASLA.....DEMEK İSTEDİM.... YANİ...TEMİZ BAKARSAN MİLLET SANA DÖNER BAKAR..ARABA YI SÜZER.BENCE... DEĞİLMİ...İNCELER...Bİ HAYRANLIK OLUŞTURUR.YANİ..BİRAZ GENÇ JENERASYON ARABASI TİPİ VAR..YA ONDAN.. SEVİMLİ ARABA.....AZDA YAKIYOR...TAMAM İŞTE..
quote:
Orjinalden alıntı: attci
PARAN VAR İSE ALINIR NEDEN ALINMASIN AMA O PARAYA 308 ALINIR MI ??? İŞTE BU TARTIŞILIR..BENCE... DEĞİLMİ.? TABİ BUDA BİR ZEVK MESELESİ 308 DE TİP VAR BİR KERE ..GÜZEL CAZİBELİ GÖRÜNÜYOR..TABİ.. SEAT LEONUN YANINDA OLMASADA ÇOĞU SOKAKTA ÇARŞIDAKİ ARABALARLA KIYASLA.....DEMEK İSTEDİM.... YANİ...TEMİZ BAKARSAN MİLLET SANA DÖNER BAKAR..ARABA YI SÜZER.BENCE... DEĞİLMİ...İNCELER...Bİ HAYRANLIK OLUŞTURUR.YANİ..BİRAZ GENÇ JENERASYON ARABASI TİPİ VAR..YA ONDAN.. SEVİMLİ ARABA.....AZDA YAKIYOR...TAMAM İŞTE..
bence 308 sportik bi araba çok güzel dizayn etmişler mayşallah yanii.... zaten pejonun bütün arabaları hoşuma gitmiştir. şu minübüsleri hariç onlardada bi hikmet var çok gıcık yapmışlar şu gavurlar.
308 daha bir baska tasarim ici disi harika olmus sahsen alsam 308 premium pack alirim ustu camlilardan
308 in kalitesi audinin kalitesi ile ayni
secim senin alacaksan pejo al havan olsun
genc hissedenlerin araci peugeottur
yuh 308 nereee audi neree???? hiç güleceğim yoktu. yapmayın etmeyin fransızın en iyisi almanın en kötüsünden daha kötüdür. etmeyin eğlemeyin
quote:
Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK
hiç güleceğim yoktu. yapmayın etmeyin fransızın en iyisi almanın en kötüsünden daha kötüdür. etmeyin eğlemeyin
Bunu söylemek, en az audi ile 308 i kıyaslamak kadar komikti...
ford psa grup ortaklığıyla üretilen 1.6 tdci110hp motor c4 focus ve 308 dede kullanılmakta yapılan testlere göre (autoshow) 308 1inci focus2 nci c4 3üncü olmuştur c4 ve focusun fiyatı 38400yazarken 308 in fiyatı 36800ytl. 308 in sadece direksiyonu eleştiri toplarken (307 ile aynıymış) c4 eskiyen yüzü focus iç malzeme kalitesi 308 in gerisinde c4 te donanım standart larında. auto klıma. yan perde hava yastıkları. sis fari. ve esp konuyla alaksı yok ama landrover markasını tata satın almış
aLINIR AMA 1-2 AY DAHA BEKLE
alınmaz.....
quote:
Orjinalden alıntı: gloin34
merhabalar,
Peugeot 308 i ilk çıktığından beri izliyorum, fakat bagaj hacmi konusunda çelişkili bilgiler görüyorum. Peugot un sitesinde 430 lt yazıyor, bu ayki Auto motor sport dergisinin yaptığı 2. testte de yine ısrarla 348 lt olduğu yazıyor, 2 ay önceki testte de aynı değer vardı, hatcback bir araba için 430 lt çok iyi bir değer ama gerçekten öyle mi merak ediyorum?
Evet benim de dikkatimi çekti o değerler ama 430 ltlik bagaj olması için yedek lastik olmuyor sadece tamir kiti veriliyor. Tamir kiti de Türkiye de tercih edilmiyor, yani 348ltlikj bagaj hacmi var 308in
Arkadaşlar , ağırlıklı olarak şehir içi kullanımı için araç araştırması yapıyorum ve geçenlerde bir gazetede PEUGEOT 308 in bir deposunun yaklaşık 1.400 km yaptığını okudum. Araç yapılan testte İstanbul dan Antalyaya 1 depo mazot ile gidip gelmiş. Araca sahip arkadaşlar bu yakıt konusunda bilgi verirlerse çok iyi olur.
uzun yolda az yakarda şehir içinde tüketim artar 60 litreymiş deposu 800 litre görür şehir içinde tahminim
günümüzde araçların kalitelilerinden süphe duymuyorum hoşuna gideni alacaksın olmadı sat gitsin bir ömür yaşa- mayacaksınya astra 308 cıvıc focus jetta golf vs vs albi araba
valla ben 1 ay kadar önce eşimin abisi için auris,civic,308,207,astra,golf ve yeni focus'la aynı gün test sürüşü yaptım...en çok keyif aldığım 308 ve auris idi...özellikle iç mekan plastik kalitesini ve ferahlığını beğendim...
quote:
Orjinalden alıntı: plateau
valla ben 1 ay kadar önce eşimin abisi için auris,civic,308,207,astra,golf ve yeni focus'la aynı gün test sürüşü yaptım...en çok keyif aldığım 308 ve auris idi...özellikle iç mekan plastik kalitesini ve ferahlığını beğendim...
testlerde en az keyif veren araç 308 seçildi..çok yorucu...
zevkelerinizle gurur duyun çok özelsiniz
auris,civic,308,astra,golf ve yeni focus'la
bunların arasında keyif olarak auris & 308 dedinizya.... çok şaşırdım çook.
Arkadaş 308 sormuş, AURİS görünce ben de yorum yapayım dedim. Ben de eski bir peugeot 206 kullanıcısı olarak çok araştırma yaptım. Sonunda AURİS ' te karar kıldım. Çok memnunum, 2. depomda şehir içinde (İstanbul ) 820 km gittim, ve hala yol bilgisayarı 88 km gidebileceğimi gösteriyordu. Aracın deposu 55 litre, ama bunun yaklaşık 8 lt. sini saklı tutuyor. Ben 820 km gittikten sonra aracı tekrar fulledim 44 lt yakıt aldı. Yani bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Sorularınız olursa yanıtlayabilirim.
araç ne olursa olsun 10dakka sonra sanki 10yıllık arabam gibi oluyor sorunsuz olsunda cıvıc gibi gerisi teferruat
quote:
Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A
quote:
Orjinalden alıntı: plateau
testlerde en az keyif veren araç 308 seçildi..çok yorucu...
zevkelerinizle gurur duyun çok özelsiniz
auris,civic,308,astra,golf ve yeni focus'la
bunların arasında keyif olarak auris & 308 dedinizya.... çok şaşırdım çook.
Sonuçta bizler profesyonel test editörleri değiliz. Kendi duyularımız var. Kimse ralli pilotu gibi netlik aramııyor bencearaçta.Sağlam olsun, konforlu olsun, içi ferah olsun falan. Zaten bütün araçlar şu anda gayt güvenli yol alabiliyor ama profesyonel testlerde doğal olarak detaya iniliyor. O testlerde de her zaman focus galip gelmiştir. Ama bence iç mekan malzeme kalitesi ve ambiyans olarak 308 yeni focustan çok daha güzel. Bu benim görüşüm. Diyceksin ki direksiyonu daha net, vitesleri çok daha sportif, yol tutuş sınıfının en iyisi ama ben de arkadaş gibi 308 sürerken çok keyif aldım. Tekrar söylüyorum iç mekanı çok hoşuma gitti, özellikle açık renkli olanı. Teşekkürler
iç mekan olarak keyiften bahsediyorsan tamam...ona lafımız yok..o tamaman göreceli kavram...
ben sürüş konusunda demiştim...
affola...
ben test editörlerinin yorumlarını,verdiği puanları vs umursamam...hatta çevremdeki insanların yorumlarını falan da...gider kullanırım arabayı...önemli olan "benim" beğenmem veya keyif almam...
ama test editörlerinin verdiği puanlarla arabasını seçenlere de saygı duyarım...nasıl ki bir ford kullanıcısı olarak bir daha asla ford marka araç almama kararımı vermem gibi...editörler eminim düşük puan vermiştir ama 2 ay sonra peugeot 407 satın alacağım,ben beğendim sonuçta...