Şimdi Ara

307 Hakkında Merak Ettiğim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum sitede 307 HDI hakkında olumusz oldukça fazla yazı olmasına rağmen 2. el almayı planladığım araç / fiyat politikasına en uygun olanı 307 1.4 HDI olduğu için bu araçtan vazgeçemiyorum.( 1.6 HDI zayıf bir ihtimalde olsa belki alabilirim.Nakit olayı ) Benim merak ettiğim bu 1.4 HDI modellerinin Bej iç döşeme opsiyonu ile satılıp satılmadığı?Ben bu aracın bej iç renkli modelini sürekli benzinli modellerinde görüyorum ama 2003/2004 yada 2005 modellerinde 1.4 modelinde bu opsiyon var mıydı acaba?

Bu araçta ege mavisi rengi beni mahvediyo, hele birde bu renkte olupta içi bej olsa heralde gözüm kapalı dalardım.Son olarak merak ettiğim bu aracın ( 1.4 HDI ) şehir içi ve şehir dışı karma 1 depo benzin ile ne kadar yol alabildiği...

Cevap yazanlara ve cevap yazmayıp sadece okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum

• Uzun Bir süre kullanmış birisi olarak 307 tavsiye etmem fransız arabaları servisten çıkmıyo onun servisine verdiğin aylık para doblonun yıllık servisi gibi bişe oluo walla.
  • Bu sitede 307 ile ilgilenen o kadar arkadaş varken şu merak ettiğim şeyleri bilen "tek" bir arkadaşın olmaması gerçekten üzücü ...
  • bence alma 307 o fiyatlara dah güzel arabaLar war..

focus-fiesta gibi
  • Merhabalar Dostum,
    Bu kadar insan 307'ler hakkında kötü şeyler diyorsa, hepsine birden "hayır siz yalan söylüyorsunuz" demek saçmalık. Ancak 2003 eylül ayından beri 1.4 HDI kullanıcı olarak sana bu arabayı gözün kapalı tavsiye ediyorum. Aklında hiçbir soru işareti falan da olmasın. Eğer TEM'de yarışan hız manyaklarından değilsen, bana rahat rahat 150 km sabit hız yeter dersen hiç düşünme bile. Bir kere şu ana kadar birçok araba kullandım. Ama 307'deki o ferahlığı yeminle hiç bir arabada görmedim. Ekonomi gerçekten çok iyi. İST'da 1 depo ile ortalama 700-800 km arası yol gidiyorum. Ailem Ayvalık'ta yaşıyor. IST'dan depoyu fulluyorum (Bostancı köprüsü Total'den Eurodiesel) AYV'a gidiyorum hafta sonu, orada cts,pazar geziyorum biraz, dönüşte yine Bostancı Total'dan fullüyorum. IST-AYV gidiş dönüş 870 km. En az orada da 100 km yapsam eş dost ziyareti eder 970 km. (Bu arada rekorum 1020 km) daha geçen hafta yaptım, 120 YTL'lik mazot yaktı.Ve inan 80-120 km hızlaması arabanın 1.4 motorlu olduğunu unutturuyor adama.
    Şimdi gelelim soruna. Bej regi döşeme (igory) sadece 307nin XT modelinde mevcut. (benzinli ve dizel) Ve harbiden özellikle siyah renge ve laciverte çok yakışıyor. Ama 1.4'lerde bej döşeme maalesef bulunmuyor.
    Sözün kısası, bence o fiyata alınabilecek en güzel araba.Şimdiden hayırlı olsun.

• balkesli teşekkür ederim içimi rahatlattın dostuım.Aslında 1.6 HDI'ın fiyatı bu kadar düşmüşken bu 2. el fiyatına yansırsa 1.6 HDI'da alabilirim.www.arabam.com adresinde bi tanesi 30 milyara satıyordu arabayı(1.6 HDI).Pazarlıkla 29'a falan alınabilir gibime geliyor.1.6 hakkında neler düşünüyorsun?hiç kullanma şansın oldu mu?Performansından şüphem yok ama yakıt tüketimi ne durumda acaba?Birde 1.6 modelinin en düşük opsiyonları bile oldukça tatmin edici.Fena halde kafama takıldı....

Bu da benim 307 için favori rengim :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 28 Temmuz 2005, 11:37:17 >

• 1.4 yerine 1.6 çok daha iyi olacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    307 cc hakkında merak edilenler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

1.4 yerine 1.6 çok daha iyi olacaktır

Hangi açıdan?Donanım olarak mı yoksa ekonomi bakımdan mı?performansına diyecek yok tabii :)
  • ben de 34000 tl ye look 1.6 hdi alıyorum. test sürüşünü yaptım performans özellikle ara hızlanmaları çok iyi. test süresince 6.3 lt tüketti ama ani hızlanma yavaşlamalar vardı. arbada çift yönlü dijital klima tekli direksiyondan kumandalı cd çalar 4 cam otomatik ve iki hava yastığı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

1.4 yerine 1.6 çok daha iyi olacaktır

Hangi açıdan?Donanım olarak mı yoksa ekonomi bakımdan mı?performansına diyecek yok tabii :)

her açıdan donanım, performans, ekonomi.

1.4 ve 1.6 hdi motor seçenekleri arasında teknik verilerine göre, ortalama yakıt tüketimlerinde 0.3 lt/100 km fark var ( 1.4HDI = 4.5lt/100km / 1.6HDI = 4.8lt/100km)

pratikte bu fark ölçülemeyecek kadar az bile olabilir. çünkü 307 nin kaputunun altında bu motor oldukça yetersiz kalıyor, taşıdığı kasaya göre düşük performanslı bir motor yakıt tüketimini pek de azaltmayacaktır.

satış fiyatları arasında 3.000 YTL fark var.
    307 1.4 HDI XR 31.500 YTL
    307 1.6 HDI LOOK 34.500 YTL

bu farkın içinde + olarak şunlar varmış

- Otomatik klima
    - Metalik boya
    - Look style paketi (Gövde renginde kapı kolları + Gövde renginde bagaj açma kumandası + Gövde renginde yan aynalar)
    - Direksiyondan kumanda kollu Radyo-CD çalar (Tek CD)
    - Look de protection (Gövde renginde yan koruma bantları + Gövde renginde tampon bantları)

LOOK'un 1.4 XR dan eksiği ise güvenlik paketi (Ön ve arka yolcu perde hava yastıkları + Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konqueror -- 28 Temmuz 2005, 13:28:51 >

• benim bildiğim su anda look modeli yok 2 hf önce tükendiğini söylemişlerdi.
  • valla o konuda ne desem yalan, sitelerinde LOOK modeli var fiyatıyla birlikte, henüz siteden kaldırılmamış olabilir tabii
  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.307 için favori renginizi merak ediyorum.Mini Bir anket yapalım bu konuda

Benim favori rengim : Metalik Ege Mavisi

Sizinkileri bekliyorum?
  • Hoca inşallah başını taşlara vurmazsın...

Zaten makyaj geçirecek, araç eskidi değişecek+bu kadar sorunlu aracı bile bile almak valla sen bilirsin...

Ama değişecek bir aracın eski kasasını almak hemde o kadar para verip, bence hiç te mantıklı değil... Bir de yaşama ihtimali yüksek sorunlar...
    Bari ikinci el alaydın...
  • Hocam zaten sıfır almayı düşünmüyorum,yani sıfır almıcam.Verebileceğim maksimum 30 milyar bi param var ( yani olacak çok yakında ) .Bu paraya 307 gibi hoş görünümlü bir dizel söyleyebilirsen onu düşünebilirim.Kia falan hariç tabii
  • Oo sıfır almayacaksan 2005 27.5 milyara MEgane 2HB var .. Valalhi sunrooflu bişiyi falan uyguna alabilrisin...

Onun dışında C4 ve yeni Focus u 2. elde bulamazsın heralde...

Astra 1.3 90BG olanı bulursan kaçırma tipse tip, yol tutuşsa yol tutuş bunda var...

Ama en bol piyasada MEgane 2 vardır heralde dizel...
    2. el alacaksan Megane 2 bakabilirsin, bizde ya CORSA 1.3CDTI bakacağız, belkide uygun bulursak 2. el bi Megane2 Hb bakabiliriz...
    Ben Astra isterim ama zor bulunur, Astrayı alan adam dizel almışsa birde kolay kolay satmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 28 Temmuz 2005, 18:55:52 >
  • 1.6 HDI 1.4 HDI'den sonra çıktı , peugeot 1.4 modelinde yaşadığı sıkıntıları 1.6 modelinde yaşamamak için bir takım iyileştirmeler mutlaka yapmışlardır diye düşünüyorum.1.6 HDI alıpta sorun yaşayan var mı?Bugüne kadar sorun yaşayanları ben hep 1.4 HDI olarak gördüm.

Diğer yandan babam senelerce renault marka arabalara bindirdi.O yüzden mégane ll bana pekte sıcak gelmiyor
  • smartcard kardesim, 7 aydır. 1.4 HDI ege mavisi kullanıyorum. Ben çok memnunum. Arka amortisörlerinden biraz ses geliyordu. Onu da servisi son derece ilgili bir şekilde çözdü.
    Astra 1.6 arabamı satıp aldım. Hatta iki arkadaş aynı şekilde yaptık. Şu ana kadar bir depo ile 1020 km altına düşmedim. Ortalama 100-110 km ile gidiyorum. Genellikle şehir dışı kullanıyorum. Astrada da aynı şekilde kullanıyordum.
    Arkadaşlarımda memnun. Yalnız dizel arabalardaki performans biraz daha düşük bildiğin gibi. Bence kullan, ondan sonra daha iyi karar verirsin. Yakıt masrafım %40 azaldı.

Ege mavisi gerçekten güzel, keyifli. Eğer sürat ve ani sürüş meraklısı değilsen 1.4 HDI bence yeterli

İyi günlerde, kazasız sürüş dilerim...
  • aBİ MOTORda sorun çıkmasa aksamında falan çıkıyor, 307 de tasarım hatası var bi ara bulursam linkini koyarım uzak dur, şimdi çıkmasa illa ileride korozyondan vs. sorunlar yaşıyorsun
    Aracın tipi falan bencede güzel ama sonuçta çok güzel arablar var boşuna körü körüne alma , bak satış rakamları bile taban millet almıo artık
  • makyajlı hali bu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.