Şimdi Ara

307 1.6HDI LARDA 110 - 90 Beygir Motorun farkı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
10.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 307 1.6HDI LARDA 110 - 90 Beygir Motorun farkı nedir?

110 un 110 olmasını saglayan fark nedir motorlar tamamen aynı diyebiliyorum 20 beygir nerden kazanlıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 2 Haziran 2009; 21:11:52 >

• 110 ile 90 hp lik motordaki fark temel olarak TURBO yapısından ve yazılımdan kaynaklanmaktadır.

110 hp lik motorda DEĞİŞKEN GEOMETRİLİ GARRET marka TURBO vardır.
    90 hp lik motorda ise SABİT GEOMETRİLİ TURBO vardır.

Ayrıca 110 hplik turbo'nun hava giriş panelleri büyük, sıkıştırma oranı daha yüksektir. Dolayısıyla tüm bunlar ile birlikte 20 hp lik bir fark ortaya çıkmaktadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

110 ile 90 hp lik motordaki fark temel olarak TURBO yapısından ve yazılımdan kaynaklanmaktadır.

Ayrıca 110 hplik turbo'nun hava giriş panelleri büyük, sıkıştırma oranı daha yüksektir. Dolayısıyla tüm bunlar ile birlikte 20 hp lik bir fark ortaya çıkmaktadır.

2 sinin turbosu farklı yani fark bu dogru mu?

90 lıkta daha baska bir turbo var peki garret mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timeguard

quote:

110 ile 90 hp lik motordaki fark temel olarak TURBO yapısından ve yazılımdan kaynaklanmaktadır.

2 sinin turbosu farklı yani fark bu dogru mu?

90 lıkta daha baska bir turbo var peki garret mi

evet turbo farkı var. Garret marka diye biliorum ama yanlış olmasın. 110 luktaki KESİN GARRET bizzat biliyorum =)

• Bende 90lık Partner Comfort Kombi Ve 110Luk Tepee Var Küçük Devirlerde aynı aşağı yukarı top speed"de fark oluyo partnerle rahat 160 ı görüyo tepeede ve 307 mde ortalama 180 fln geliyodu düzde ama 407imdede var onda gövde ağır oldugu için 150den sonra zorluyo
  • quote:

imzamı atarım
  • Chiptuning"ci bi arkakdaş vardı diyodu 70 i 90 mı ne yaparım 90ı 110 110u 135 yaparım dioduda ne kadar doğru ne kadar yalan tam bilmiyorum ama bana benim partner için 450 yada 500 gibi bi fiyat demişti 90 ı 110 yapmak için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi geceler.. konu ilgimi çektide :) 110 bg gücü 135 e nasıl çıkaracak teknik olarak bilginiz varmı yada bir site adresi verebilirseniz çok sevinirim..

quote:

Orjinalden alıntı: alper_cakan

Chiptuning"ci bi arkakdaş vardı diyodu 70 i 90 mı ne yaparım 90ı 110 110u 135 yaparım dioduda ne kadar doğru ne kadar yalan tam bilmiyorum ama bana benim partner için 450 yada 500 gibi bi fiyat demişti 90 ı 110 yapmak için

• selam arkadaşlar,
    bende de 110 hdi var ama delireceğim araç hiç de 110 hp değil..
    acaba 90 lık mı diyorum? kafayı yiyeceğim artık yaa..
  • arkadaşlar bnde peugeot 307 1.6hdi 90 ps war geçen ay chiptuning yaptırdım 110 ps oldu
    bn merak ettiğim aynı aracın orjinal 110 luklarının turbosunu taktıra bilirmiyim eyer mümkünse bana ortalama kaç liraya patlar ???
    arkadaşımda 307 1.6 hdi war onunki 110 ps lik onun arabasına chip tuning yaptırdık o araç 137 ps oldu bn turbo yu değiştiğim de bu ps ulaşa bilirmiyim ?
  • Turboyu değiştirirsen turboyu değiştirirsen büyk ihtimal turbo intercooler vs bi ton parça değiştirmek gerekicektir.Yaptığınız masrafa değmez bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: chiptuning

arkadaşlar bnde peugeot 307 1.6hdi 90 ps war geçen ay chiptuning yaptırdım 110 ps oldu
    bn merak ettiğim aynı aracın orjinal 110 luklarının turbosunu taktıra bilirmiyim eyer mümkünse bana ortalama kaç liraya patlar ???
    arkadaşımda 307 1.6 hdi war onunki 110 ps lik onun arabasına chip tuning yaptırdık o araç 137 ps oldu bn turbo yu değiştiğim de bu ps ulaşa bilirmiyim ?

137 ps den arkadaşınız memnun mu?
    siz denediniz mi? 110 a göre ne kadar fark var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: corail

quote:

Orijinalden alıntı: chiptuning

arkadaşlar bnde peugeot 307 1.6hdi 90 ps war geçen ay chiptuning yaptırdım 110 ps oldu

137 ps den arkadaşınız memnun mu?
    siz denediniz mi? 110 a göre ne kadar fark var acaba?

Cevap bekliyoruz ?
  • Peugeot serviste komple motor 12bin kusur , chiplerken bı daha duşunun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.