Şimdi Ara

305 mt kablo aldım ama?...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi 305 mt Cat5 ethernet kablosu aldım. Kutudan sadece uçlarını çıkarıp birini modeme (SuperOnline Modem), diğerini bilgisayara yani ethernet portuna taktım. Taktım ama bir aksiyon yok Modem portunda veya anakart üzerindeki portta bilgi aktarışını gösteren yeşil ışıkta yanmıyor.

Ortalama 100 mt civarlarından sonra randıman alınmadığı bilgisi ortalarda dolanıyor hep. Acaba sorun bu mu yoksa kablo mu tam ayırt edemedim. Mutlaka bu 305 lik kabloyu kullananlar vardır diye tahmin ediyorum.

Sizce problem nedir?

Teşekkürler.

• 305 metre kablonun tek parca halinde calismamasi gayet normal.
    Aldiginiz markaya gore 40metrede bile sorun yasayabilirsiniz.
  • ben de şöyle bir şey buldum ama nedir ki çevirici gibi duruyor ve 305 metre destekliyor ama ?

http://www.comnet.net/products/MediaConverters/CWFE1COAXM.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 22 Temmuz 2011; 19:00:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

ben de şöyle bir şey buldum ama nedir ki çevirici gibi duruyor ve 305 metre destekliyor ama ?

Seni gercekten amplifikatore baglayip guclendirmek lazim

• yayın güçlendirici ama kablon o elektriği uzak mesafeye taşıyack kadar güçlü olmaybilir bunu elektrik kablosu olarak düşün. birtel bakır kablo dahi 150 metre uzağa tam güç iletemez ama öreneğimn 4 lü antikor kullanırsan taşıyabilir senin kide bu yayaını taşısan bile kopmalar meydana gelebilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahkartal

yayın güçlendirici ama kablon o elektriği uzak mesafeye taşıyack kadar güçlü olmaybilir bunu elektrik kablosu olarak düşün. birtel bakır kablo dahi 150 metre uzağa tam güç iletemez ama öreneğimn 4 lü antikor kullanırsan taşıyabilir senin kide bu yayaını taşısan bile kopmalar meydana gelebilir .

Oncellikle elektrigin aktarilacagi mesafe icin onemli olan etmenler voltaj, akim ve kullanilan kablonun oz direncidir.
    Bir tel bakir kablo ile ki ucuz Cat5 kablo uzerinden aktarim yaptigimizi farzediyorum 200 metre uzaga 220V'u %3-4 kayip ile iletirsiniz
    ama bir tel bakir kablo ile 12V'u 200metre uzaga iletemezsiniz.

Soylediklerinizin herhangi bir gecerliligi yok, malum konuyuda bilmediginiz kablonun ismini yanlis bilmenizden de acik.

Bknz; Antigron
    Bknz; Potansiyel Farki
    Bknz; Oz Direnc
    Bknz; American Wire Gauge

• Dostlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Platoon marka 24mw ince bir kablo. İlk kutusunda bağladım çalışmadı. Sonra fark ettim ki uçlar yanlış çakılmış. Kestim tekrar cakip öyle denedim yine çalışmadı.
    Bina 14 kat evler terste 9
    dan 4 e çekecektim :)
    İhtiyacım kadarını kesince çalışır diye uğraştım ama baktım zora giriyor biraktim bende.
    Velhasil bu tarz ucuz kabloyu bir daha almam, almayın, aldirmayin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

ben de şöyle bir şey buldum ama nedir ki çevirici gibi duruyor ve 305 metre destekliyor ama ?

Seni gercekten amplifikatore baglayip guclendirmek lazim

pot kırmamak için baktım ama uğraşamadım bakmaya nedir ne değildir

yardımcı olan da çıkmıyor ki; ben en azından birşey buldum. 100 metre için şey ya olmadı bu aygıt yöneticisine gir ve ayarlarını kurcala oradan bağlantı şeyinde düşük hızı seç. mesela 10 mb yi.. 305 metre de çok kısa yani, gelen geçen farklı yerden zaten makas atar..

• Ethernet protokolü için 100mt den uzağa veri taşınabilmesi pek olası değil. Eğer bu kadar uzak mesafeye veri taşımanız gerekiyor ise araya güçlendirici koyabilirsiniz, fiber optik dönüştürücüler ile fiber kablo kullanabilirsiniz yada coaksiyel kablo ile taşıyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 27 Temmuz 2011; 10:37:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.