Şimdi Ara

300 $ (~1.500 TL) üzeri işlemci seçimi : Hangisini almalı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
16.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rkx

3220 ile 3770K arasında 3-4FPS fark varken AMD-İntel kapışması niye ?

8350 stok hızlarında 3470 ile aynı performansı veriyor , fakat 8350 çoklu izlek destekli ( özellikle render ) performansı ciddi derecede daha yüksek.O.c kapasitesini unutmamak gerekiyor.Corsair yeni su soğutma çözümleri gayet makul düzeyde. 5Ghz o.c ile kullanmak sorun olmasa gerek.

FX6300 de alınabilir.Sonuçta aynı mimari ve sadece 1 modül kapalı.Fiyatı da daha uygun olur.
    İki işlemcide oyun performansı olarak 1-2FPS oynar.(İntel lehine.)Fakat hız aşırtma da durumun değişeceğini unutmayın.(FX hız aşırtmaya verdiği tepki dahada iyidir.)

Bu arada siz 3220 alın.Herkeze bu işlemciyi öneriyordunuz.

Alıntıları Göster
    İşlemcide önemli olan fiyat performans tır arkadaşlar 320 liraya fx 8120 var diyorum vatanda

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

İşlemcide önemli olan fiyat performans tır arkadaşlar 320 liraya fx 8120 var diyorum vatanda

Alıntıları Göster
    Boş işlerle uğrama artık, Intel Amd'den üstün olsa ne yazar ne yani ne olacak sen ne kazanıcaksın da sürekli işlemcileri içeren başlık açıp boş boş yazıyorsun, ne yapalım yani i5 ya da Intel FX'ten üstünse yani bilmediğimiz bir şey söyle de hep beraber bilgi edinelim yani hayret bir şeysiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Ekim 2012; 0:14:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Neden bazıları, bazı markaları sırf kötülemek için başlık açar? 3770k ile her anlamda boy ölçüşebilen hele linux ve Windows 8 ortamında geçebilen bir işlemciyi kalkıp 2 sıra gerideki işemciyle kıysalamakta nedir çözemedim?

Bu forumda Intel veya Nvidia sevmeyen çok üye var ama sırf AMD'yi kötüleyip çamur atmak için konu bile açıp forumda yer işgal edenleri ayrı bir yere koyuyorum. Artık bu fanboyluk falan değil. Sanki birileri sistemli olarak AMD karşı-propagandası yapıyor ki geçmişte bunlar yaşanmış şeyler. Rakip firmaların para yedirdiği bazı kimselerin sanal alemde organize çalıştığı zamanlar çok uzak değil (Bkz. zamanında Creative'in yaptığı gibi ).

i5-3470 nere? FX8350 nere? Zaten çıkıp oyun oynamak için 8 izlekli işlemci alan gitsin bir doktora muayene olsun. Bu tip işlemciler iş odaklı uygulamalar için. Misal 2 çekirdekli, 3220 oyun konusunda 3770k'nın en fazla %10 gerisinde kalıyor. Ama bazıları bunu görmek yerine "Ahanda AMD'nin en güçlü işlemcisine 3220 kafa tutuyor diyor. Yahu aynı tabloda işlemci 3770k'nın 2-3 fps gerisinde kalmış o ne oluyor?

Marka sempatisi başka şey marka holiganizmi bambaşka!

Ego tatmini için kendin dışındaki bişeylerin başarısı peşinden koşunca sonuç böyle olur doğal olarak. Yöneticiler açısından etikliği değil de forum kurallarına aykırı olmaması bu tür konuların tartışmaların oluşmasını doğal olarak oluşturur, bununla da kimse uğraşmaz zaten.

Genel Bilgisayar (düşük ayarlarda oyun, ofis, film, müzik, internet, download v.b)

Bunlar ne işlem gücüne ihtiyaç duyuyor ki kıstas olarak, başlık için, mazeret için kullanılıyor. Dilekçe yazmak için i5 aldım, film izlemek için 8350 aldım, download makinam var intel i5 süper düşük enerji kullanıyor. Laf mı bunlar şimdi.

Hadi bari bunları yazıyo, ciddi anlamda işlem gücü gerektiren detaylı haliyle yazsa neyse diceksin yine. Yazılımla 3d bluray çözme, SVP ile 60FPS 1080p yüksek ayarlarda film izleme, karmaşık detaylı ofis dosyaları (o da ne kadar gerektirirse artık) faln dense neyse. Şimdi gerkesiz yere akıl da veriyoruz ya o da neyse.

Insanlara bişey anlatılmak isteniyorsa, olumlu olduğu yerleri gösterilir dezavantajlı olduğu yerler gösterilir, şurda burda iyi olur denir. Sanki insanların iradesine ipotek koymak için kendini yetkili görenler nedense gittikçe artıyor.

12-13 W boşta güç tüketimini A6 3500 le de yaparsın, ofis makinası da olur, film de izletir, internete de girersin, download da yaparsın, donanımdan 3d bluray de çözersin, harika makina olur. Düşük detaylarda oyun da oynatır Intel'in HD4000'i kadar güçlü. Ne i5 lazım bunlara ne fx lazım.

Gereksiz yere sansasyon peşine bişeyleri ezme bişeyleri yüceltme peşine koşup durulmasın yeter. Yok ama bi yerden ciddi çıkarı vardır, kazancı vardır, eşin dostumunla alakalıdır bizim çocuklarıdr yannız bırakmayak muhabbeti vardır, onları bilemeyiz zaten (çıkardan mı sorundan mı bu kadar bişeyleri ezme/yüceltme peşinde koşuluyor diye).

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Neden bazıları, bazı markaları sırf kötülemek için başlık açar? 3770k ile her anlamda boy ölçüşebilen hele linux ve Windows 8 ortamında geçebilen bir işlemciyi kalkıp 2 sıra gerideki işemciyle kıysalamakta nedir çözemedim?

Bu forumda Intel veya Nvidia sevmeyen çok üye var ama sırf AMD'yi kötüleyip çamur atmak için konu bile açıp forumda yer işgal edenleri ayrı bir yere koyuyorum. Artık bu fanboyluk falan değil. Sanki birileri sistemli olarak AMD karşı-propagandası yapıyor ki geçmişte bunlar yaşanmış şeyler. Rakip firmaların para yedirdiği bazı kimselerin sanal alemde organize çalıştığı zamanlar çok uzak değil (Bkz. zamanında Creative'in yaptığı gibi ).

i5-3470 nere? FX8350 nere? Zaten çıkıp oyun oynamak için 8 izlekli işlemci alan gitsin bir doktora muayene olsun. Bu tip işlemciler iş odaklı uygulamalar için. Misal 2 çekirdekli, 3220 oyun konusunda 3770k'nın en fazla %10 gerisinde kalıyor. Ama bazıları bunu görmek yerine "Ahanda AMD'nin en güçlü işlemcisine 3220 kafa tutuyor diyor. Yahu aynı tabloda işlemci 3770k'nın 2-3 fps gerisinde kalmış o ne oluyor?

Marka sempatisi başka şey marka holiganizmi bambaşka!

Ego tatmini için kendin dışındaki bişeylerin başarısı peşinden koşunca sonuç böyle olur doğal olarak. Yöneticiler açısından etikliği değil de forum kurallarına aykırı olmaması bu tür konuların tartışmaların oluşmasını doğal olarak oluşturur, bununla da kimse uğraşmaz zaten.

Genel Bilgisayar (düşük ayarlarda oyun, ofis, film, müzik, internet, download v.b)

Bunlar ne işlem gücüne ihtiyaç duyuyor ki kıstas olarak, başlık için, mazeret için kullanılıyor. Dilekçe yazmak için i5 aldım, film izlemek için 8350 aldım, download makinam var intel i5 süper düşük enerji kullanıyor. Laf mı bunlar şimdi.

Hadi bari bunları yazıyo, ciddi anlamda işlem gücü gerektiren detaylı haliyle yazsa neyse diceksin yine. Yazılımla 3d bluray çözme, SVP ile 60FPS 1080p yüksek ayarlarda film izleme, karmaşık detaylı ofis dosyaları (o da ne kadar gerektirirse artık) faln dense neyse. Şimdi gerkesiz yere akıl da veriyoruz ya o da neyse.

Insanlara bişey anlatılmak isteniyorsa, olumlu olduğu yerleri gösterilir dezavantajlı olduğu yerler gösterilir, şurda burda iyi olur denir. Sanki insanların iradesine ipotek koymak için kendini yetkili görenler nedense gittikçe artıyor.

12-13 W boşta güç tüketimini A6 3500 le de yaparsın, ofis makinası da olur, film de izletir, internete de girersin, download da yaparsın, donanımdan 3d bluray de çözersin, harika makina olur. Düşük detaylarda oyun da oynatır Intel'in HD4000'i kadar güçlü. Ne i5 lazım bunlara ne fx lazım.

Gereksiz yere sansasyon peşine bişeyleri ezme bişeyleri yüceltme peşine koşup durulmasın yeter. Yok ama bi yerden ciddi çıkarı vardır, kazancı vardır, eşin dostumunla alakalıdır bizim çocuklarıdr yannız bırakmayak muhabbeti vardır, onları bilemeyiz zaten (çıkardan mı sorundan mı bu kadar bişeyleri ezme/yüceltme peşinde koşuluyor diye).

Alıntıları Göster
    Boşuna yazmayın beyler...

Adam i5 tavsiye ediyor performans için ama K serili işlemci tavsiye edilince bu defa da diyor ki ne gerek var o.c yapmaya bir de extra soğutucu masrafı olacak diyor, bu ne demek siz yorumlayın lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Boşuna yazmayın beyler...

Adam i5 tavsiye ediyor performans için ama K serili işlemci tavsiye edilince bu defa da diyor ki ne gerek var o.c yapmaya bir de extra soğutucu masrafı olacak diyor, bu ne demek siz yorumlayın lütfen...

Alıntıları Göster
    tarafsız bir konu açmışım
    bazılarının bam teline dokunmuş

Oyun Bilgisayarı toplamak isterseniz hangi işlemciyi alırsınız?
    FX-8350 mi? Core İ5 3470 mi?
    konu bu

bu tahammülsüzlük nedir anlamadım gitti
    başkalarının yorum yazma konu açma hakkı yokmu

sistem önerilerimde amd de tavsiye ederim.
    niyetim amd yi kötülemek değil ama hadi diyelim öyle olsun diyelim
    neden gocunuyorsunuz

krallığınız, bilgiçliğiniz elinizden mi alınıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

konu bu

neden gocunuyorsunuz

Alıntıları Göster
    Senin gibi iş güzarlara bir şey denir ama burada yazmıyorum !

Konunun hiç bir mantığı yok laf salatası yapacaksan ilgili bölümler mevcut forumda zaten !

• quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

Senin gibi iş güzarlara bir şey denir ama burada yazmıyorum !

Konunun hiç bir mantığı yok laf salatası yapacaksan ilgili bölümler mevcut forumda zaten !

Alıntıları Göster
    @Mystik kurnazlığın gelişimini tamamlayamamış. Hem imzanda tavsiye konusu aç hemde bu konuyu. Nerden baksan tutarsızlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byrd

@Mystik kurnazlığın gelişimini tamamlayamamış. Hem imzanda tavsiye konusu aç hemde bu konuyu. Nerden baksan tutarsızlık.

Alıntıları Göster
    Bütcesi kısıtlı ev kullanıcısı bu konuya girmesin.500tlye işlemci alır yanınada 7770,ben neden oyun oynayamıyorum der durur sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: True Romance

Bütcesi kısıtlı ev kullanıcısı bu konuya girmesin.500tlye işlemci alır yanınada 7770,ben neden oyun oynayamıyorum der durur sonra

Alıntıları Göster
    Şunun yazdığı mesajları dikkate almayın kendisi başka bir konuda fx işlemciler 95w tdp'li intel işlemcilerden daha fazla ısınıyor diyordu fx işlemcilerin oc yapınca 2600k'nın stok hali kadar ısındığını kanıtladım başka bir arkadaşta ayrıntılı bir şekilde açıkladı fakat hala amd ısınıyor yazıyordı konuya

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

konu bu

neden gocunuyorsunuz

Hadi şark kurnazlığını kimse yemedi burda gördüğün kıvranma artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

konu bu

neden gocunuyorsunuz

Hadi şark kurnazlığını kimse yemedi burda gördüğün kıvranma artık.

Alıntıları Göster
    ben arıların kovanına çomak mı soktum
    agresiflerin saldırısına uğruyorum

• quote:

Tüm amd işlemciler 7850'ye darboğaz yapar gibi bir mesajını görmüştüm bir ara vede 95w tdp'li sandy bridge işlemcilerin daha çok ısındığını kanıtladım hala amd daha çok ısınıyor diye gevelemeye devam ettin ve hala saçmalıyorsun rahatsızmısın koçum ?
  • quote:

Tartışıyoruz işte ne güzel konuyu da bunun için açmıştın zaten
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®
    Tüm amd işlemciler 7850'ye darboğaz yapar gibi bir mesajını görmüştüm bir ara vede 95w tdp'li sandy bridge işlemcilerin daha çok ısındığını kanıtladım hala amd daha çok ısınıyor diye gevelemeye devam ettin ve hala saçmalıyorsun rahatsızmısın koçum ?

doktora benziyon, hangi hastanede çalışıyon

Dr. olan benim sorunun mu var?
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

doktora benziyon, hangi hastanede çalışıyon

Dr. olan benim sorunun mu var?

Alıntıları Göster
    Mıstık yazıp yazıp silme mesajlarını.

• quote:

Alıntıları Göster
    rahatsızlığınız neyse söyleyin de
    ben de rahatsızlığınızı gidereyim
  • quote:

Alıntıları Göster
    Beyler birkaç konuyu daha takip etmiştim ve şunu söylüyorum bu adamı kaideye dahi almayın. İşine gelmeyince hemen masum rolü takılıyor ve hemen sanki bizim kuyruk acımız varmış gibi bizi suçluyor. Kendi kuyruk acısı olmasa lafı dolayıp dolayıp aynı yere getirmez. Milleti enayi sanıyor. Ama hakkını vereyim beni iyi güldürüyor .

• quote:

rahatsızlığınız neyse söyleyin de
    ben de rahatsızlığınızı gidereyim

Böyle konular açtığına göre rahatsızlık sen de olsa gerek.
    Bak kardeşim yaşını bilmiyorum ama büyük ihtimalle kardeşim yada oğlum yaşındasındır.
    İntelmiş amd miş hiç umrumda değil.
    Evimde 2 sistem var biri amd biri intel.
    Ben commodere ve amiga zamanından geliyorum.
    pc nin gelişiminin her evresini biliyorum.
    İntelin ve amd nin hemen hemen her soketinden işlemcileri de kullandım.
    Bu tartışmaları aştım yani..
    Ama senin garip konuların dikkatimi çekti takıldım sana biraz.
    Sana tavsiye sen de bırak bu gereksiz kasmaları.
    İşin zevkini çıkartmaya bak.
    Amd ne güzel yeni işlemcilerini çıkartmış yeni testler yapıyor herkes.
    İncele bunları karşılaştır. İnan işin en zevkli kısmı bu zaten.
    Mesela ben şimdi heyecanla intelim haswell şlemcilerini bekliyorum ve merak ediyorum.
    Büyük ihtimalle yanı amd gibi beklentileri pek karşılamayacak.
    Sadece dahili grafik birimleri biraz gelişecek.
    Bu yüzden biz cebimize bakalım. Bak üst düzey işlemciler dünyanın parası.
    Orta düzey vga lar 800-1000 lira sınırında. Çok pahalı bence.
    Biz de işimize geleni alalım yani ister intel ister amd olsun.

• AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

klavyeyi rahat bırak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.