Şimdi Ara

300 $ (~1.500 TL) üzeri işlemci seçimi : Hangisini almalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
16.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • k serisi olmayan İ5 işlemcilerin seviyesine gelsin yeter fazlasına gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: acan97

3570k olsa al derdimde . 3470'le kıyaslarsan 8350 daha iyi . Ama şu anda 8120 çok uygun fiyata kaçırma bence

http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/2

Yukarıdaki linkte 3470 ile 8350 yi karşılaştırabilirmisiniz ve 8350 nin nerede daha iyi olduğunu anlayamıyorum.İntelin güç tüketim değeri olarak avantajını amd fiyat ile kapatabiliyor olsa dahi neden 8350 daha iyi?

• quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

quote:

3570k olsa al derdimde . 3470'le kıyaslarsan 8350 daha iyi . Ama şu anda 8120 çok uygun fiyata kaçırma bence

http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/2

Yukarıdaki linkte 3470 ile 8350 yi karşılaştırabilirmisiniz ve 8350 nin nerede daha iyi olduğunu anlayamıyorum.İntelin güç tüketim değeri olarak avantajını amd fiyat ile kapatabiliyor olsa dahi neden 8350 daha iyi?

yeni fx8350 çok rahat bir şekilde 5ghz e oc edilir ve stok haliyle i5 3570k oyunlar arasında hiçbir fark yok nerdeyse 3570k benchlerde önde olabilir ama fx 8350 çok yeterli + iyi bir soğutucuyla 5-5.5 arasına oc edersin

• quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

quote:

İ5 3470 kullanıyorum.Herhangi bir o.c. işlemi yapmadım pc yi açıyorum işlemcim 29 derecelerde biraz internete felan girince 32 derece oluyor.İvy bridge platformu ısı yönünden çok stabil ve serin.

Ayrıca işlemci boştayken bence amd ye göre daha az güç tüketiyor.Asus digi vrm ve epu özelliğinden dolayı yazılımda işlemcinin anlık çektiği güç değerleri ne kadar doğru bilemiyorum ama 5-6 watt civarında gözüküyor.

Stok fanını değiştirmeden uzun bir süre sizi idare edecektir.Genel performansıda zaten internetteki browser tablo ve listelerinde gözüküyor.2500k nın o.c. siz halinden daha performanslı bir cpu diye hatırlıyorum.

Son olarak sistemi 1 ay önce felan topladım keşke amd nin bana uygun bi modeli olsaydı da amd alsaydım ama mecbur intel aldım.İnşallah rekabet ortamı tekrar oluşur.

amd ler fazla ısınıyor gibi gözüküyor ama ivy lerden daha az ısınıyor hatta yeni fx 8350 nin 4.5 e oc edilmiş hali i5 3570k nın stok halinden 5-10 derece daha serin

İşlemci yük altındayken bilemeyeceğim ama sistem boşta dururken kendi işlemcim belirttiğim sıcaklık değerlerinde çalışıyor.3570k içinde şu kaynak yerine termal macun kullanılması yüzünden bi yorum yapamıycam.

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

i7 3570K

Tüm amd işlemcilerinden daha iyi üstelik fiyatı 466 TL

linkini de verseydin
    vatan indirimini saymazsan
    en ucuz bu sitede gözüküyor
    500 TL
    http://www.teknolojix.com/?urun-42184-INTEL-CORE-I5-3570K-3-4GHz-6MB--VGA--1155p.html
  • quote:

quote:

quote:

yeni fx8350 çok rahat bir şekilde 5ghz e oc edilir ve stok haliyle i5 3570k oyunlar arasında hiçbir fark yok nerdeyse 3570k benchlerde önde olabilir ama fx 8350 çok yeterli + iyi bir soğutucuyla 5-5.5 arasına oc edersin

Cevap için teşekkür ederim.Dediğiniz doğrudur araştırmak lazım.Yalnız güç tüketimi büyük sorun çünkü 125w lık cpu yu verimli o.c. yapmak için iyi bir anakarta ihtiyaç olsa gerek.3470 güç bakımından daha avantajlı ama 8350 ile arasında ne kadar fiyat farkı olur acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

k serisi olmayan İ5 işlemcilerin seviyesine gelsin yeter fazlasına gerek yok

Bak kardeşim konuyu açış amacın o kadar bellki.
    Öneri istemişsin ama burda fanatiklik yapıyorsun.
    Hesapta fx 8350, i5 3470 ayarında bir işlemci demeye getiriyorsun.,
    Tatlı su kurnazı seni
    Ama yapılan testler ortada.
    Dediğim gibi fx 8350, 3570k ile 377k arasında bir işlemcidir.
    Hatta çok çekirdek gereken uygulamalarda 3770k nın da önündedir.
    Ama sen gir i5 3470 al ok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkür ederim.Dediğiniz doğrudur araştırmak lazım.Yalnız güç tüketimi büyük sorun çünkü 125w lık cpu yu verimli o.c. yapmak için iyi bir anakarta ihtiyaç olsa gerek.3470 güç bakımından daha avantajlı ama 8350 ile arasında ne kadar fiyat farkı olur acaba?

avrupada 200$ ile satışa girdiğini farz et 25-30 $ kdv biner ona 25-30 $ da satıcı firma kar koyar oldu sana 250$ dolar kurunu bilmiyorum ama 1.75 falan yoktur heralde kur :) 450 lira civarında satılır

• Bütçen varsa Intel bütçen kısıtlıysa AMD
  • quote:

avrupada 200$ ile satışa girdiğini farz et 25-30 $ kdv biner ona 25-30 $ da satıcı firma kar koyar oldu sana 250$ dolar kurunu bilmiyorum ama 1.75 falan yoktur heralde kur :) 450 lira civarında satılır

Teşekkürler 3470 i ben 383 tl ye almıştım vatan %25 ten.Tabi intelin chipset maliyetindeki aşırı pahalı kaçan fiyatlandırması ile aynı paraya gelir.İntel anakartlar çok pahalı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 26 Ekim 2012; 16:19:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL_00

Bütçen varsa Intel bütçen kısıtlıysa AMD

Arkadaşım boşuna yazma arkadaş başka amaçla açmış konuyu.
    Yani işlemci falan alacağı yok.
  • şu teste bakarak konuşursak, oyun amaçlı alıyorsan intel, çoklu işlem için alıyorsan amd yi tercih etmelisin.
    ama benim önerim 3570k alman

http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=702
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Tatlı su kurnazı seni

konuyu hangi amaçla açtığımı sanıyorsan
    o amaçla açtım
    fanatiklik yapsam ne olur
    bundan sonra konu açmadan önce sana danışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 26 Ekim 2012; 16:55:07 >

• quote:

quote:

quote:

Tatlı su kurnazı seni

konuyu hangi amaçla açtığımı sanıyorsan
    o amaçla açtım
    fanatiklik yapsam ne olur
    bundan sonra konu açmadan önce sana danışacağım

sorma hiç uğraşamam ama insanları aptal yerine koyma yeter.
    eee peki sonuç ne hangi işlemciyi almaya karar verdin?

• Birazdan Rocky Balboa® da gelir ortalık şenlenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 27 Ekim 2012; 18:38:48 >
  • quote:

sorma hiç uğraşamam ama insanları aptal yerine koyma yeter.
    eee peki sonuç ne hangi işlemciyi almaya karar verdin?

kendini nasıl istiyorsan öyle hisset
    seni çok mu ilgilendiriyor
    bu forum senden mi soruluyor yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 26 Ekim 2012; 20:27:50 >
  • Neden bazıları, bazı markaları sırf kötülemek için başlık açar? 3770k ile her anlamda boy ölçüşebilen hele linux ve Windows 8 ortamında geçebilen bir işlemciyi kalkıp 2 sıra gerideki işemciyle kıysalamakta nedir çözemedim?

Bu forumda Intel veya Nvidia sevmeyen çok üye var ama sırf AMD'yi kötüleyip çamur atmak için konu bile açıp forumda yer işgal edenleri ayrı bir yere koyuyorum. Artık bu fanboyluk falan değil. Sanki birileri sistemli olarak AMD karşı-propagandası yapıyor ki geçmişte bunlar yaşanmış şeyler. Rakip firmaların para yedirdiği bazı kimselerin sanal alemde organize çalıştığı zamanlar çok uzak değil (Bkz. zamanında Creative'in yaptığı gibi ).

i5-3470 nere? FX8350 nere? Zaten çıkıp oyun oynamak için 8 izlekli işlemci alan gitsin bir doktora muayene olsun. Bu tip işlemciler iş odaklı uygulamalar için. Misal 2 çekirdekli, 3220 oyun konusunda 3770k'nın en fazla %10 gerisinde kalıyor. Ama bazıları bunu görmek yerine "Ahanda AMD'nin en güçlü işlemcisine 3220 kafa tutuyor diyor. Yahu aynı tabloda işlemci 3770k'nın 2-3 fps gerisinde kalmış o ne oluyor?

Marka sempatisi başka şey marka holiganizmi bambaşka!

• @Mystik

Ben olsam ikisinide almazdım. i5 2500K alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

@Mystik

Ben olsam ikisinide almazdım. i5 2500K alırdım

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3220 ile 3770K arasında 3-4FPS fark varken AMD-İntel kapışması niye ?

8350 stok hızlarında 3470 ile aynı performansı veriyor , fakat 8350 çoklu izlek destekli ( özellikle render ) performansı ciddi derecede daha yüksek.O.c kapasitesini unutmamak gerekiyor.Corsair yeni su soğutma çözümleri gayet makul düzeyde. 5Ghz o.c ile kullanmak sorun olmasa gerek.

FX6300 de alınabilir.Sonuçta aynı mimari ve sadece 1 modül kapalı.Fiyatı da daha uygun olur.
    İki işlemcide oyun performansı olarak 1-2FPS oynar.(İntel lehine.)Fakat hız aşırtma da durumun değişeceğini unutmayın.(FX hız aşırtmaya verdiği tepki dahada iyidir.)

Bu arada siz 3220 alın.Herkeze bu işlemciyi öneriyordunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 26 Ekim 2012; 23:16:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.