Arkadaşlar herkese merhaba, Geçtiğimiz günlerde Grandland vs C5 Aircross konusu açmıştım bildiğiniz gibi fakat elimdeki paranın bir kısmını başka şekilde kullandığım için segment düşmeye karar verdim, yönümü B-SUV'lara çevirdim, dizel+otomatik araç bakıyorum. Yıllık 20.000'in üzerinde kilometre yaptığım için ısrarla dizel bakıyorum. B-SUV olarak dizel otomatik pek yok zaten. C3 Aircross'un iç tasarımını beğenmediğim için eledim. 2008 için uçuk rakamlar isteniyor. Crossland'a baktım, beğenmiştim başta ama kronik sağa-sola çekme sorunu olduğu söylendi ondan da vazgeçtim. Kona'nın makyajlısını beğendim fakat bayilerde hem yok hem de fiyatı uçmuş, Bayon var ama sıfır arabaya da LPG takmayı istemiyorum. Arona'nın full paketleri 280-290 civarına bulunabiliyor, donanım olarak da fena değil; çift renk tavan, anahtarsız giriş-çalıştırma, geri görüş, çarpışma engelleyici vs. Ama ama ama, 7 ileri DSG var Captur ise Touch paket olarak 300 bandında. Donanım olarak biraz boş ama donanım aşığı birisi değilim, temel donanım olsun kafi bana. Yeterli geldi gibi. Bir de Qasqhai'nin Visia paketi var, en boşu 300 civarında. Bir üst paket Tekna ise 320'ye var 2019 model 13.000 kmde. Donanım olarak da zengin ama rengi cırtlak biraz Sizce bu üç araçtan hangisi? Her şeye bir kulp bulmuş gibi oldum ama maksimum 300, hadi çok zorlarsam 320 bandında dizel otomatik başka ne alınabilir sizce? |
300.000'e Hangi Dizel Otomatik?

-
-
Qasqhai alınabiliyorsa b sınıflara bakmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Donanıma çok takılmıyormuşsunuz madem.
Bende bu aralar C hb bakıyorum ama Kona aklımı çeliyor o da seçenekler arasında olabilir sizin için.
-
Her ne kadar yeni kasası da gelecek olsa sanırım QQ tercih ederdim. Eski de olsa kötü bir araba değil hala da tercih edilebilir. Hacim ve kalite olarak diğerlerinden bariz avantajlı oluşu beni cezbetti. 0km Kia sportage dizel otomatik 359 bin tl diyor bayilere gidip konuşsanız belki birşeyler yaşanabilir 😂😂
10-20 bin km arası sportage 1.6 crdi de bütçenize uyuyor değerlendirirseniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DSG'den korkuyorsunuz. Peki size şunu sorayım. Son zamanlarda DSG sıkıntısı anlatan kaç tane yorum gördünüz forumda? Geçen biri şanzımanları kıyaslarken EN KÖTÜSÜ DSG yazmış. Evet, kardeşim sen şanzıman ve motor uzmanısın, yılların ralli ve f1 pilotusun, sen haklısın o zaman... Anlatılanların çoğu eskide kaldı artık. Yenilerde, eskisi kadar hata oluyor diyebilen çıkmaz, çıkamaz. O yüzden önyargılı bakmayın derim. Ayrıca yukarıda saydığınız araçların hepsiyle ilgili şanzıman arızası diye şikayet bulabiliriz. Nissan en sorunsuzu mu? Açın bakın, bir daha Nissan bayisinden geçmeyecek adamlar çıkar karşınıza. QQ'de DCT kullanıyor. DCT nedir biliyorsunuzdur herhalde.
Captur'un yüzü yeni, araç da sağlam, arona kadar dolu olmasa da tercih edilebilir. Arona'nın dolusu da tatmin eder.
-
Pejo grubuna bak derim.
-
@BenjaminGreen Kona benim de aklımda, makyajlısı daha güzel duruyor ama bayilerde yok. Birkaç yere sordum 350'in üzerinde fiyat verdiler, kalsın dedim. Bir de ilginç bir sekilde QQ Arona ve Captur'dan daha dolu fakat mavi renk aracın boyası bakımı zor mu olur diye düşünüyorum.
@FurkanEmir411 Sportage'ın boş paketi yok, birkaç bayiye sordum getirtmiyoruz bile dedi artık. Düşük kmdeki Sportage'lara bile 380-390.000 çekiyorlar, bulabilirsem güzel bir seçenek olur. QQ de gayet dolu aslında; şerit takip, tabela izleme, geri görüş kamerası, ön-arka park sensörü falan.
@Huan8 Aronalarda yanlış görmediysem DQ200 var ve 250nm tork dayanımı var. 1.6 TDI ise 250nm tork üretiyor. Yeni nesillerin çoğu benzinli geldiği için maks. torkları daha düşük oluyor. Tiguan vs, zaten ıslak kavramaya geçtiği için problem yok. VW'ye herhangi bir kinim yok fakat EDC, DCT ile kıyaslandıklarında daha sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence.
@parker48 Pejo grubunda alabileceğim tek araç 2008, onun da fiyatı gereksiz pahalı, bayiler en full paket hariç yok çekiyor.
-
DSG sorunlarının temel kaynağı tork dayanımı değil ki. Hiçbir mühendislik ürünü verilen değerin üstüne çıkamaz mı sanıyorsunuz? 1.6 TDI 115 bg aracın spefikasyon değerine 198 km/h azami hız yazılmış. 1.6 TDI 105 bg olan önceki versiyonları bile 220 yapabiliyor. Düz mantık düşüneceksek, buyrun size örnek. Zaten 320 nm'ye kadar sorunsuz kullananlar var.
Piyasada EDC'li araç sayısı ile DSG'li araç sayısını da kıyaslamamız lazım. Az veriyle kıyaslamak doğru değil.
-
Skoda kamiq e bakın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıfır dizel otomatik fazla araç kalmadı. 308 veya Ceed öneririm. Ya da sıfır ayarında focus var o da olabilir
Dayanmasına dayanır ama ne kadar dayanır önemli olan o. EDC'li araba sayısı da az değil trafikteki. Benim gönlüm de Arona'dan yana fakat dediğim gibi DSG'nin kuru tip 7 ileri olması kafamı ciddi anlamda kurcalıyor.
@Mitokondri Kristası Kamiqlerin dizel otomatikleri yok, elinde olan birkaç kişi de 320 falan çekiyor. DSG riskini göze alsam Arona alacağım ama.
-
Dizel otomatik pek kalmadı sıfır olarak. Farklı bir alternatif yeni caddy 2.0 tdi dsg life olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 14 Eylül 2021; 3:31:37 > -
-
-
-
Bugün bir bayide C3 Aircross buldum, 280.000'e orta paket. C3 de içime sinmiyor doğrusu ama başka mantıklı araç yok gibi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh HazretleriBugün bir bayide C3 Aircross buldum, 280.000'e orta paket. C3 de içime sinmiyor doğrusu ama başka mantıklı araç yok gibi.
orta paket dediği Feel Bold mu? değildir inşallah.
Feel Boldmuş galiba, neden öyle dediniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Şıh HazretleriFeel Boldmuş galiba, neden öyle dediniz?
hocam siz C3 Aircross demişsiniz, ben C3 ile karıştırdım kusura bakmayın. C3'te maalesef giriş paket Feel çok boş tutulmuş (arka camlar kol ile çevirmeli vs.) Feel Bold ise onun biraz üzerine eklenmiş hali idi ancak C3 Aircross'ta donanım daha dolu tutulmuş, Feel Bold gayet tatmin edici donanım sunuyor C3 Aircross'ta. benim aklıma buna alternatif olarak Kia Stonic Elegance Konfor paket geliyor bitek. deri koltuk - sunroof gibi ekstrası var. sıfır olarak bayilerde varmıdır bilmiyorum ama çok düşük km olanlara 260 civarı yazmışlar, bakılabilir belki.
örnek ilan (ilanla alakam yoktur)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 15 Eylül 2021; 17:15:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Stoniclerde dizel yok hocam, dizel bakıyordum. Bugün 350.000'e 11 binde 2020 Qasqhai 1.5 DCT Sky Pack için kapora bıraktım. Teşekkür ederim öneriniz için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- bedelsiz ağır hasar kayıtlı araç alınır mı
- suzuki vitara 1.4 boosterjet kronik sorunları
- hyundai tucson mu peugeot 3008 mi
- audi a4 1.8 tfsi
- honda jazz yorum
- en az yakan arabalar
- renault logan
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X