Şimdi Ara

30 k'ya giremeyenden mühendis olmaz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam yanlış bilmiyorsam siz hazırlık okuyordunuz,nasıl staj buldunuz ve işleviniz ne?

  • köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

    aynen hocam hazırlık okuyorum şu anlık bir işlevim yok sadece verilen eğitimi takip ediyorum.staj için bilindik birkaç internet sitesi var onları takip ettim(youthall,linkedin,toptalent vs.) hazırlık ve 1.sınıflara yönelik etkinlik veya staj yapan başka yer olsaydı oraya da başvuracaktım sadece denizbank yapıyordu online sınav yaptılar onu geçtim 1 hafta oldu eğitim veriyorlar şu anlık sadece

  • Anladım hocam gayet mantıklıymış

  • hocam öyle insanları kaale almayın linkedin'de çok fazla uç örnek görmüşümdür o yüzden her insanın hedefine saygı duyarım okuduğu yerden bağımsız tabi gerçekleştirir gerçekleştirmez orası ayrı ama asla küçümsemem.sen cesur davranmışsın benim gibi çevredeki boş insanlara kulak asmadan kendi idealin doğrultusunda bir yer yazmışsın artık top bizde vezir de olabiliriz rezil de hayırlısı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 3 Kasım 2020; 17:0:33 >
  • boş adamsın diyen var

  • bu konuyu okurken canım ders çalışmak istemiyordu çünkü 4-5 saati devirmiştim bugün fakat okuduktan sonra biraz daha yapayım dedim sayenizde 9 saati devirdim tşkler  

  • Yazilimci olabilirsiniz, konuda dendigi gibi uni okumaya bile gerek yok.

    Ama muhendislik okuyorsaniz ve teknik bilgi gereken islerde calismak istiyorsaniz 30kya girecek matematik bilginiz yoksa bile universiteden mezun olmak icin ogrenmeniz gerekecek.

    Bu arada yanlis anlasilmasin teknik olmayan isleri kotulemiyorum. Bir yazilimci gider among us diye bir oyun yazip milyonlarca dolar kazanabilir ama bu adama islemci tasarlatmazsin yani, islemci tasarlayan insanlar da genelde milyon dolarlar kazanmaz zaten.


    Avrupa'da masterdan ornek verilmis, ya almanyadir ya da parali yuksek lisanstir. Almanya da uniye girmesi kolay cikmasi zordur deniyor, girmesi zor diyen duymadim. Iyi yerlerde yuksek lisans yapabilmek icin de iyi ortalama + taninan hocalarla calisma yapmis olman lazim.

  • 30k gerisi bence tekniker olur.sınavda zaten mat fiz adam akıllı çözsen 30k dasın iki integrali hareketi çözemeyip bouna odtüye sallıyorsunuz.sonra da yok üni önemsiz falan.o kadar güveniyorsan kendine yok geliştiririm ederim diye üni sınavına çalışsaydınız.üni önemsiz olabilir ama yks sürecinde kendi başına konu bitiremeyen adam için de değil yani :)

  • Matematik ve fizik yapamadığım tespitini nasıl yaptınız söyler misiniz? Ben 2.döneme geçmeden apotemi + acil + bsden lti dahil tüm konuları bitirdim. Sınavda 36 ya 2 matematik yaptım. Yapamadığım 4 sorudan üçü sürekli ertelediğim için yeteri kadar çalışamadığım 2 konudan. Fiziğim 13 doğru 1 yanlış. 20kya girememe sebebim doğru düzgün tyt çalışmamam ve biyolojide sınav anının azizliğine uğrayıp 6 yanlış yapmam.
    Ayrıca siz kimsiniz söyler misiniz bana? Hangi sıfatla şu şu k'dan sonrası tekniker olur diyecek kadar aptalca bir şey söyleyebiliyorsunuz? Hadi bilgisayar çok matematik ve fizik gerektirmeyen bir alan diyelim, e be birader ben sana demez miyim İyte ehmden, 40klık bölümden çıkıp Harvard'a nasıl gidiyor adam? Harvard bu adam mühendis mi değil mi bilmiyor sen mi biliyorsun? Selçuk bayraktar kim mühendis kim değil bilmiyor mu da Sakaryadan, Kocaeliden birsürü mühendis işe alıyor? Aselsan da mı bilmiyor? Ytü makineden çıkan adama tekniker diyebilir misin?
    Ayrıca kimsenin bouna, itüye, odtüye salladığı yok şunu kafana sok. Lafı başka bir yerlerinden anlama. Her zaman diyorum bu ünilerin eğitimi çok iyi, sadece eğitim değil vizyon katma, öğrenci ortamı açısından da çok iyi. Benim yazımda bahsettiğim şey bunlara girip kendini ilah gibi görenlere. Bizim yaptığımız işi kimse yapamazcılara. Bizim okuldan sadece bu sene mezun olup da bu üniversitelerden çıkanlarla aynı yerlerde çalışan birsürü mezun var. Böyle genellemeler tamamen saçmalık.
    Ayrıca sınavda integral bile yoktu. Ezbere konuşma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Yazinin ne kadarini bana yazdin bilmiyorum ama kendimi aciklayayim:

    Muhendislikte matematik lazim olduguna hem fikiriz. Benim demek istedigim sey 30kya giremeyenin matematiginin iyi olmamasi yuksek bir ihtimal. Tamam sinavda kotu yaptin bu sorun degil ama mezun olmak istiyorsan matematigini duzeltmen gerekecek, sonucta 30k yapabilecek duzeye geleceksin.


    Bu sene yigilma vardi 36 matla 30kya girememen sacma olmus, o zaman buna 30k degil de ilk 30kya girenlerin matematik neti ortalamasindan yuksek yapmis olmak denebilir.

  • hynx kullanıcısına yanıt
    İlk paragrafı alabilirsiniz hocam. Sadece size yazsam öyle yazmazdım.
    Hocam siz de anlamıyorsunuz yazdığımı. Bakın sadece ve sadece 1 - 2 günlük çalışmayla yapılabilecek 2 soruyu yapsam 30 bindeydim. O 2 soruyu yapsaydım ben daha iyi bir matematikçi mi olacaktım? İyi bir matematik bilgisi ile kötü bir matematik bilgisi sadece 2 günle ölçülebilecek bir şey mi?
    Bilgisayar mühendisi olmak için matematiğe de fiziğe de gerek yok şu an. Matematik belli alanlarda evet ama fizik hiç sanmıyorum. Elektronik işlerini genelde bilgisayar mühendisleri değil eeciler yapıyor zaten. Bilgisayar mühendisliğinde matematik gerektiren alanlarda ise lise matematiği yetmez zaten. En iyi sıralamayı yapanın da bilgisi yetersiz yani.
    Bu arada bilmiyorum biliyor musunuz ama abdde sat matematik soruları Türkiyedekinden daha kolay. Aytye koysanız sırıtacak, bu kadar kolay soru mu sorulur denilecek sorular birçoğu. Yani adamlar üniversitelere bizim yksmizden nispeten daha kolay bir sınavla giriyorlar ve kimse matematik bilgilerini sorgulamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Ok anladim simdi. Yine de calisma da onemli universitede. Gereksiz turkce dersleri var mesela calismayinca dusuk aliyorsun bir ana dersin 3te 2si kadar not ortalamasina etki ediyor.


    Bilgisayar muhendisligi mezunlarinin cogu matematik kullanmiyor, evet. Buna ragmen dersler matematik agirlikli. Ilk iki sene fizik ve basit elektronik dersleri de zorunlu. Bir de benim muhendisligin teknik alanlarina ilgim var ondan yanli yazmis olabilirim  


    SAT baska bir olay. Bizde sinavi siralama icin yapiyorlar, onlarda derse girsem sinifta kalmam diyebilmek icin yapiyorlar. Sinav kadar belki daha fazla yaptigin projelere, referanslara, yazdigin mektuba da bakiyorlar. O sistemin de torpil olma ihtimali vb sakincalari var. En mantiklisini avrupada, minimum sarti saglayan uniye giriyor eger dersleri kaldiramazsa atiyorlar.


    Son olarak azimli yazarin blogunu okumanizi tavsiye ederim. EPFLde(avrupada rahat ilk 10'da) doktora ogrencisi ve bu konulardan onceki yazilarinda bahsetmis.





  • ilk 5k ya giremediğim için mühendislik yaz(a)madım. 6k yaptım evet :D

  • 13 saat oldu

  • Adamsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aman reis sakin ol

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TROHNET kullanıcısına yanıt
    Eyvallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arakdaşlar büyük firmalarda çalışmayı çok abartmayın, her üniversiteden mezunlar bu firmalarda çalışabilir. tam tersine artık donem start-up inovasyon donemi bir çok kişi ofis kurup 5-6 kişi ile teknoparklarda işi götürüyor. evet çalışma ortamı atmosferi büyük firmalarda farklı ve nezih oluyor bu ortada ama sanıldığı kadar da matah bir şey değil yani.

  • Caltech'ten kabul aldıktan sonra mezuna kalıp kazandığımı görünce beni okuldan atacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.