Şimdi Ara

30 k'ya giremeyenden mühendis olmaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam siz de ulaşırsınız umarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben zaten burada kendi görüşlerini paylaşanları çok ciddiye almıyorum bu konularda. Sorarsam da belki tanıdığı olan vardır ya da direkt tecrübe etmiş biri görür de yardımcı olur diye soruyorum sorarsam. Geçen gün denk geldi mesela.
    Asıl konuyu açma sebebim milletin kafasını bulandıranlar için. Tercih dönemi hiç de azımsanmayacak bir kitle oluyor burada sayı olarak. On binlerle ifade edebiliriz forumdaki insan sayısını tercih döneminde. Mesela bu forum olmasa gtü asla bu kadar yükselmezdi. Yükselirdi ama bu kadar değil. Belki kafası karışanlar ileride görür de bir nebze rahatlarlar diye yazıyorum. Malum ortalık "şuraya şuraya girdim, hiç çalışmasam da sizden üstün olucam" mentalitesinde insan dolu. Kendini geliştirme lafına alerjileri var ki direkt işin içinde olan adam kendini geliştirmek önemli, okulun öneminin en az olduğu alan burası diyor. Burada rakip elemeye mi çalışıyorlar yoksa gerçekten okula girdin diğer okulların mezunlarının hepsinden daha iyisin diye mi düşünüyorlar anlam veremedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 40K'ya girdim şimdi ben ne oluyorum. 30 k'ya giremeyenden mühendis olmaz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim doğru konuşur kim yanlış konuşuyor tercih döneminde gerçekten çözemiyorum


    ama şu gerçek aşırı bilgi kirliliği var tercih döneminde forumu kullanmak aptallıktan başka bir şey değildir

  • allahtan 20k dan girdik bölüme bak az kalsın mühendis olamıyomuşuz ucundan kurtardık valla

  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Biz mühendiscik oluyoruz galiba hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi sen niye aşağılık kompleksine büründün ki gayet iyi yerdesin,ama şu bir gerçek ki 'kendini geliştirme' muhabbetini yine en çok boun odtü itü deki adamlar yapıyor sebebi ise çok belli yüksek rekabet,herkesin en iyi yerlere gelmek istemesi ve öğrenci profilinin kaliteli olması ha nasıl buna ulaştın somut verin var mı dersen de denizbank'ın 350 kişilik online stajındayım 350 kişinin rahat 250-300'ü boun odtü itü ve ytü öğrencileri yani top okul öğrencileri armut toplamıyor malesef 'kendini geliştirme' muhabbetini de yine en çok top okul öğrencileri yapıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 3 Kasım 2020; 13:52:53 >
  • Her kümeste altın yumurtlayan bir tavuk illa ki çıkar, kimi ise kuyumcu dükkanıdır. Zaten şuradan mezun olduğunda şu olacak gibi bir vaadi sihirli lambadan çıkan Alaattin'in cini bile veremez. Bahsettiğiniz okulun kaçta kaçı top class seviyeye çıkmış iş sektöründe, atıfta bulunduğunuz diğer okulların mezunlarının kaçta kaçı? Burada ya da başka yerde bahsedilen de tam olarak bu. Öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki o okulda o bölümdekilerin tamamı efsunlanıyor ve asasını yere vurarak piyasaya atılıyormuş gibi..


    Filancaya giremeyen filanca olamaz filan bunlar zaten liseli ergen yorumları bunu tartışmaya hatta kaale almaya gerek yok, o konuda haklısın.

  • Şu üniversite kısaltmaları kadar saçma bir şey yok. ESTÜ nedir? İTÜ ODTÜ YTÜ gibi kalıplaşmış kısaltmalar hariç kullanmak anlamsız.

    Her üniversitede çok iyi örnekler ve çok kötü örnekler bulunabilir. 30K biraz abartılı ama 300K seviyesinden nasıl mühendis çıkar bilmiyorum.

  • Diyarbakır Üniversitesi mi :D Aziz Sancar Çapa Tıp mezunu

    30 k'ya giremeyenden mühendis olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: richardfeymanınsaçı

    hocam sende tek bir örnek üzerinden konuşuyorsun ona bakarsan aziz sancarda diyarbakır üniversitesi mezunu abdye kabul almayı başarabilmiş ama genel her zaman daha önemlidir çünkü %1lik kısma girmek hakikaten çok zor insanlar genele bakıp yorum yapıyor haklı olarak

    diyabakır mı? Ben Çapa Tıp diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicelik hakkında bir şey demiyorum zaten. O okullardaki öğrenciler zaten potansiyelli, çalışkan insanlar. Tek atımlık kurşun denen insanlar dışında çoğu da çok iyi yerlere geliyorlar buna bir şey demiyorum. Benim bahsettiğim şey buralara giremeyip de yurt dışına gitmek istiyorum, şunu yapmak istiyorum diyen insanlara küçümser gözle bakan yok gidemezsin, yok o kadar iyi okuldan çıkmış mühendis var yapamazsın diye konuşanlar. Ben ciddiye almadım, kendi istediğimi yaptım. Kafasında soru işareti olanlar da burayı dikkate almayıp kendi istediklerini yapsınlar diye açtım konuyu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Sen de gitmişsin en gereksiz kısmına takılmışsın. Her üni adı geçtiğinde uzun uzun eskişehir teknik diye mi yazacağım? Google'a yazarsan estü ne diye direkt çıkıyor zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırlamıyordum ki kim yazmış? Kişisel bir şey de yok, ne yazarsam daha çarpıcı olur dedim bunu yazdım. 30kya giremeyenden mühendis olmaz demekle iyi bir mühendis olmaz demek de iki farklı şey değil benim için. 30kya giremeyenden iyi mühendis olmaz diye değiştirsem başlığı bir şey değişmez.
    Dediğim gibi kişisel bir şey yok. Düzgünce tartışmıştık zaten. Konuyu senin sözüne misilleme olarak açmadım ki seni etiketleyeyim ayrıca. Son zamanlarda konuştuklarımdan edindiğim bilgilerle bir konu açayım da ileride uplarım diye açtım. Başlık düşünürken de o tartışma aklıma geldi, başlığa da onu koydum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zoilist kullanıcısına yanıt

    kandırıldık arkadaşlar koskoca cb kandırılıyor bir kere kandırılmakta bişe olmaz 30 k'ya giremeyenden mühendis olmaz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.