Şimdi Ara

30 k'ya giremeyenden mühendis olmaz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
5.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet ben bunu da gördüm tercih döneminde bu forumda. İnsan ilk görünce şoka uğruyor ama alışıyor sonra bu yorumlara. Sadece bu da değil, birsürü saçma yorum; itülü, odtülü, boğaziçili varken seni mi alacaklar yurt dışındaki üniler, istediğin kadar uğraş boğaziçili gibi olamazsın, işsiz kalacaksın çünkü ilk 20k'da değilsin vs vs vs...
    Size altta yazacaklarımın özetini söyleyeyim şimdiden: Bu dahil tüm genellemeler yanlıştır.
    Estü'de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Üniversiteden bu sene mezun olmuş 1 endüstri mühendisi 1 de bilgisayar mühendisiyle konuştum. Endüstri mühendisi ne durumda bilmiyorum ama bilgisayar mühendisini özetleyeyim; ilah katına çıkardığınız boğaziçililer dahil trdeki herkesin hayallerindeki bir şirkette staj yapmış, teklif alıp reddetmiş ve şu anda akıllı telefon denince apple ve samsung dışında aklınıza gelecek ilk 5 şirketten birinde işe başlamış. Diğer mezunları sorduğumda ise çoğunun beklentilerini aldığını söyledi. Çalıştıkları bazı şirketleri söyledi, türkiyede herkesin bildiği şirketler. Yurt dışında arkadaşlarının olduğunu söyledi. 3'ün altında bir ortalamayla qste 150 - 200 arasında bir ünide yl yapan arkadaşının olduğunu söyledi. Kendisinin de ortalaması 3ün altında. Endüstri mühendisliği okuyan da aynı minvalde şeyler söyledi. Burada konuştuğum bir ee mezunu da bana yurt dışı hakkında aynı şeyleri söyledi. Üstüne basa basa avrupada masterın o kadar zor olmadığını belirttiler. Burada ise tam tersi söylendi.
    Bu forumda okuduklarımla bu duyduklarım birbiriyle örtüşmüyor farkederseniz. Fark ne derseniz, siz 18 19 yaşında üniversiteye bile girmemiş insanlarsınız, konuştuklarım ise iş hayatındalar. Siz bir tek kendi varsayımlarınızla konuşuyorsunuz, onlar tecrübe etmişler, görmüşler. O yüzden bilmediğiniz konular hakkında konuşmayın da bilgi kirliliği olmasın.
    Hedef aldığım insanların muhtemelen çoğu forumda değil ama şimdiden yazayım gören görsün dedim. Unutmazsam sınavdan sonra da uplayacağım tercih döneminde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Her kümeste altın yumurtlayan bir tavuk illa ki çıkar, kimi ise kuyumcu dükkanıdır. Zaten şuradan mezun olduğunda şu olacak gibi bir vaadi sihirli lambadan çıkan Alaattin'in cini bile veremez. Bahsettiğiniz okulun kaçta kaçı top class seviyeye çıkmış iş sektöründe, atıfta bulunduğunuz diğer okulların mezunlarının kaçta kaçı? Burada ya da başka yerde bahsedilen de tam olarak bu. Öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki o okulda o bölümdekilerin tamamı efsunlanıyor ve asasını yere vurarak piyasaya atılıyormuş gibi..


    Filancaya giremeyen filanca olamaz filan bunlar zaten liseli ergen yorumları bunu tartışmaya hatta kaale almaya gerek yok, o konuda haklısın.

    Matematik ve fizik yapamadığım tespitini nasıl yaptınız söyler misiniz? Ben 2.döneme geçmeden apotemi + acil + bsden lti dahil tüm konuları bitirdim. Sınavda 36 ya 2 matematik yaptım. Yapamadığım 4 sorudan üçü sürekli ertelediğim için yeteri kadar çalışamadığım 2 konudan. Fiziğim 13 doğru 1 yanlış. 20kya girememe sebebim doğru düzgün tyt çalışmamam ve biyolojide sınav anının azizliğine uğrayıp 6 yanlış yapmam.
    Ayrıca siz kimsiniz söyler misiniz bana? Hangi sıfatla şu şu k'dan sonrası tekniker olur diyecek kadar aptalca bir şey söyleyebiliyorsunuz? Hadi bilgisayar çok matematik ve fizik gerektirmeyen bir alan diyelim, e be birader ben sana demez miyim İyte ehmden, 40klık bölümden çıkıp Harvard'a nasıl gidiyor adam? Harvard bu adam mühendis mi değil mi bilmiyor sen mi biliyorsun? Selçuk bayraktar kim mühendis kim değil bilmiyor mu da Sakaryadan, Kocaeliden birsürü mühendis işe alıyor? Aselsan da mı bilmiyor? Ytü makineden çıkan adama tekniker diyebilir misin?
    Ayrıca kimsenin bouna, itüye, odtüye salladığı yok şunu kafana sok. Lafı başka bir yerlerinden anlama. Her zaman diyorum bu ünilerin eğitimi çok iyi, sadece eğitim değil vizyon katma, öğrenci ortamı açısından da çok iyi. Benim yazımda bahsettiğim şey bunlara girip kendini ilah gibi görenlere. Bizim yaptığımız işi kimse yapamazcılara. Bizim okuldan sadece bu sene mezun olup da bu üniversitelerden çıkanlarla aynı yerlerde çalışan birsürü mezun var. Böyle genellemeler tamamen saçmalık.
    Ayrıca sınavda integral bile yoktu. Ezbere konuşma.
    OSS bir degerlendirme Araci değildir. İlk önce bunda bir anlaşalım ben çok sükse yapmamış bir okuldan metalurji malzeme mühendisi olarak mezun oldum is hayatında 4. Yılım yaşım 31 2 haneli bir maaş alıyorum orta düzey yöneticiyim 2 yıla ust düzey bir yönetici olacağım çok Odtu lu itu lu eledim buraya gelirken is kişide biter sıralama ile alakası yok..

    Siz kendinizi geliştirdiğiniz kadar varsiniz 2008 de 68 bininci olarak girdim okuluma 7 yılda bitirdim suan yaptığım iste benim kadar iyi Türkiye piyasasında 3-4 kişi vardır.

    Önemli olan mühendislik disiplini almak

    Aile bazlı mühendis bir aileyiz annem babam ve abim YTÜ mezunu ben daha az puan yaptım diye mühendisliği bırakmalıyım o zaman :)
  • Daha üniversite bile olmayan ESTÜ'nün mezunları bile böyle rahatsa neden bu kadar çok işsiz mühendis var  

  • yine saçma bir başlık


    üniversitede biyoloji kimya tarih coğrafya çözerek mi mühendis olacaklar


    üniversite eğitimi ile lise başarısı bambaşka yerler yeter bir artık


    not: dh li uzun paragraf okumaz


    tamam derece yaptınız da diğer insanları ezmenize hakkınız yok   




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Kasım 2020; 11:35:45 >
  • hocam sende tek bir örnek üzerinden konuşuyorsun ona bakarsan aziz sancarda diyarbakır üniversitesi mezunu abdye kabul almayı başarabilmiş ama genel her zaman daha önemlidir çünkü %1lik kısma girmek hakikaten çok zor insanlar genele bakıp yorum yapıyor haklı olarak

  • hocam bu devirde mühendislkik için okulun fazla önemi yok artık


    stanford mit harvard gibi seçkin ünilerin dersleri tüm dünyaya canlı dersler veriliyor


    sadece mühendislikte okul önemi için overrated diyebiilirim

  • Hocam tek değil ki, saydı arkadaşlarının çalıştığı şirketleri, hepsi de türkiyede herhangi bir insanın bildiği şirketler. Çalışan boş kalmıyor, çok iyi yerlere de geliyor. Kötü üniye geldim hayatım bitti diye bir şey söz konusu değil. Adam stajdayken üniversitemin adını bile 1 kere sordular öylesine dedi bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Oku o zaman insanı hasta etme. Okumayacaksan da gelip alakasız alakasız yorum yapma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatta ben üniversiteye gitmeden ya da bambaşka bir bölümde olup google çalışan biliyorum hatta bizim üst dönemlerden adam tıp okumasına rağmen en iyi yazılım şirketlerinde çalışanlar var


    ya da forumda gördüm adam ortaokul mezunu yazılıma falan ilgi duyuyor şu an kendi şirketi var çalıştırdıkları boğaziçi odtüden kişiler yani iyi üniden mezun oldu hemen iyi yere gelecek diye bir şey yok


    zaten onlara da sorarsanız genelde çoğusu beklentilerini bulamıyorlar çünkü çoğunun ilgisi falan yoktu ilgisi olmadan yazıldığı için fazla başarılı olamıyorlar

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    seni destekliyorum hocam başlığı yapanlara karşı bir eleştrim var  

  • ESTÜ'de ilk 50k'da sonuçta.Burdaki arkadaşların bahsettiği genelde 150k+ olan üniler hocam.Siirt ceng'e gitcem sonra bilmem ne falan.

  • askmeafavour A kullanıcısına yanıt
    Rahatlık değil. Çalışmadan tabi ki bir şey başaran yok. Ama çalışana da iş bol. Arkadaşım 2.sınıf endüstri mühendisliğinde, hem sosyal hem de derslerine önem veriyor. 2.sınıf olmasına rağmen yarışma kazandı yazılımda grubuyla. Öyle lisede falan da yazılımla uğraşan, derslere çalışam biri değildi ama üniversitede çalışıyor. O da ben de akademisyen olmak istiyoruz şu an

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatta bir starup ile görüştüm ben, yoğun olmasaydım işe başlayacaktım


    bana dedikleri hiçbir şey bilmene gerek yok sen yine iyisin seni 1 yıl yetiştirelim (ama maaşı düşük olacaktı) 1 sene sonra normal çalışanlara döner gibi bir şey demişti


    ben de sordum niye yazılım mühendislerini öncelik vermiyorsunuz diye o da onlar genelde kendini fazla geliştirmeyenler çalışmayı çok sevmeyen insanlar oluyor demişti


    onlar bu düşüncedeyken halen en iyi üniversite savunmaları da garibime gitmiyor değil


    SADECE YENİ DÜZENE ADAPTE OLUN

  • siirtten google giden öğrenciler var cümlen tamamen saçma

  • rabego R kullanıcısına yanıt
    O üniversitelerde de daha azdır ama yks çalışmayı hiç sevmeyip bilgisayarla uğraşmayı çok seviyorsa oradan da çıkabilir. Çünkü hocam emin ol estüyle siirtin işe alımda isim konusunda bir farkı yok. Eğitim açısından dersen de burada da öğrenciler çoğu işi kendi halletmek zorunda kalıyor orada da. Tek farkı genel öğrenci kalitesi diyebiliriz. Buraya atmışlardı doğuda bir yerden mezun olup microsoftta staj yapan birini. Bilgisayar diğer mühendisliklerden baya farklı. O yüzden kimsenin moralini bozmamak gerek diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    inşallah ulaşırsınız istediğiniz yere hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Kasım 2020; 11:58:38 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ben o ceng mezununa sordum başka alandan geçmek nasıl iş hayatına diye, ben bekliyorum ki yine başka mühendisliklerden geçenlerden bahsedecek adam bana burada felsefe mezunu bile var dedi. Bir de büyük bir firma bahsettiği düşün yani. Herkes burada işsizlik olacak dedikçe firmalar alakalı alakasız her bölümden eleman alıyor. İleride ne olur bilemem ama yakın zamanda bu meslekte işsizlik söz konusu değil gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yazılıma kaymaktan kastın gömülü sistemler değil mi ?

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    çok haklısınız hocam zaten yazılım öyle bir dünya ki her yerden öğrenip kendini geliştirebilirsin ama bilgisayar mühendisliğinden gibi yerlerden mezun olursan diğerleine göre 2-3 adım daha önde başlarsın


    benim hep bahsettiğim buydu ama çoğusu inanmadı


    işsiz kalanlar da var elbette ama sen de biliyorsun artık üniversiteye hatta yüz yüze başlayınca daha iyi anlayacaksın adamın üniversiteyle alakası yok dersle alakası yok nasıl geçtiği meçhul genel o kimseler bu sorunu yaşıyor o da doğal bence

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.