Herkese iyi günler. Araç Citroën C Elysee. Yolda giderken bir kavşağa girdim frene basıp arabayı boşa aldım çünkü kavşağın sağından arabalar önümüze çıkabiliyor yola baktım ve amacım arabayı 3'e atıp yoluma devam etmekti. Arabayı 3'e almadan önce 2'ye çekmiştim ama ayağım hala debriyajda çünkü frene bastım ve daha da yavaşlayacağımı düşünüyordum, o sırada sağdan gelen araç yol verdi ve ben o dalgınlıkla vitesi boşta sanıp direkt kendimden emin şekilde vitesi ileri ittim ve vites 1'e girmiş oldu, tam girdi mi girmedi mi bilmiyorum, belki oturmamış da olabilir, ayağımı debriyajdan çekerken sanki şanzıman dağılıyormuş gibi kat küt ses geldi, ben debriyaja tekrar bastım ve ekranda 2'ye atın dediğini gördüm, içimden şanzıman kesin dağıldı diyorum, 1'den tekrar 3'e taktım, yine ses geldi ama ondan sonra hiç ses gelmedi, arabayı müsait yerde sağa çektim, ileri geri arabayı test ediyorum, anormal bir durum yok, tüm vitesleri denedim, anormal bir şey yine yok, normal şekilde vites düşürmeler yaptım, yine eskisi gibiydi, vites geçişleri ses falan da yoktu. Ama hala korkum var, ciddi bir hasar oluşmuş mudur? |
Bildirim