Şimdi Ara

3. vites yerine 1. vitese takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Araç Citroën C Elysee. Yolda giderken bir kavşağa girdim frene basıp arabayı boşa aldım çünkü kavşağın sağından arabalar önümüze çıkabiliyor yola baktım ve amacım arabayı 3'e atıp yoluma devam etmekti. Arabayı 3'e almadan önce 2'ye çekmiştim ama ayağım hala debriyajda çünkü frene bastım ve daha da yavaşlayacağımı düşünüyordum, o sırada sağdan gelen araç yol verdi ve ben o dalgınlıkla vitesi boşta sanıp direkt kendimden emin şekilde vitesi ileri ittim ve vites 1'e girmiş oldu, tam girdi mi girmedi mi bilmiyorum, belki oturmamış da olabilir, ayağımı debriyajdan çekerken sanki şanzıman dağılıyormuş gibi kat küt ses geldi, ben debriyaja tekrar bastım ve ekranda 2'ye atın dediğini gördüm, içimden şanzıman kesin dağıldı diyorum, 1'den tekrar 3'e taktım, yine ses geldi ama ondan sonra hiç ses gelmedi, arabayı müsait yerde sağa çektim, ileri geri arabayı test ediyorum, anormal bir durum yok, tüm vitesleri denedim, anormal bir şey yine yok, normal şekilde vites düşürmeler yaptım, yine eskisi gibiydi, vites geçişleri ses falan da yoktu. Ama hala korkum var, ciddi bir hasar oluşmuş mudur?

• Hiçbir şey olmaz hocam merak etmeyin hızınız ds çok yüksek değilmiş muhtemelen debriyajı tamamen bıraksanız bile redline ı geçmezdiniz sorun olmazdı gibi duruyor anlattıklarınızdan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0-100 deneyip performansta azalma varmı test edin.

• momenty kullanıcısına yanıt

Evet hocam yüksek hız söz konusu değil şöyle anlatayım. Eğer istediğim gibi araba 3. vitese girseydi biraz titreme yapacaktı biraz daha fazla gaza basıp devam edecektim çünkü devir 3 e göre birazcık azdı. Hiçbirşey yapmayıp 2 de olduğunu hatırlayıp debriyajı bıraksaydım dümdüz yola devam ederdim. Ama işte dediğim gibi 1 e girdi veya tam oturmadı için bir ses geldi. Kat küt ettiğini net hatırlıyorum.

• Berkayafcn B kullanıcısına yanıt
    Hareket halinde olan araç kolay kolay 1. Vitese giremez baya zorlamanız gerekir. Muhtemelen tam geçmediği için şanzıman içindeki senkromeçler frenlemeler ses yaptı. Vitesten atma cartlama gibi bir durum yoksa hiçbir sorun yok demektir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne alaka?

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

yüksek devirden dolayı subap eğilmesi yaşatabilir. öyle bişey varsa belli eder kendini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.vitesten 1. vitese düşmek
    13 yıl önce açıldı
    1. ve 2. viteste titreme.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İş o raddeye gelene dek şanzıman namına bişey kalmaz zaten aracı yürütemez dahi. Arkadaşın başına gelen basit klasik senkromeç frenleme sesi vites tam geçmediği için.

• Yorum yapan bazı arkadaşların kafalar çok güzel gerçekten.

• ES3NT kullanıcısına yanıt

Hocam siz fikrinizi söyler misiniz? Zaten olayın üzerinden bir kaç gün geçti, bi sıkıntı yok şuana kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.