Şimdi Ara

3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI / BURDUR - 357. DÖNEM (KASIM 2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
15.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    P.EĞT.A.K.LIĞI / BURDUR
    MERKEZ / BURDUR

Statü: KISA_DÖNEM ER

Sınıf: PIYADE

3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI / BURDUR 'de acemilik yapacak arkadaşlar burada toplanalım..

Askerliğini burada yapmış arkadaşlar bilgi ve tecrubelerini paylaşırsa seviniriz..

*Arkadaşlar usta (esas) birliğinizi ve bulunduğunuz şehride yazarsanız önceden buluşup tanışma imkanımız olur..

3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI / BURDUR - 357. DÖNEM (KASIM 2014)

__________________________________ USTA BIRLG. --/-- BLNDG. SEHIR ______________________________

@master589__________________________ ANKARA --/-- ANKARA ____________________________________
    @sserdark____________________________ ANKARA --/-- ANKARA ____________________________________
    @sinan0421____________________________ AFYON --/-- ISTANBUL ___________________________________
    @srht akar____________________________ ANKARA --/-- YALOVA ____________________________________
    @maniavolkan________________________ ANTALYA --/-- ISTANBUL (2.GRP) ____________________________
    @muzmur__________________________ TEKIRDAG --/-- SAMSUN (2.GRP) ______________________________
    @buberk___________________________ TEKIRDAG --/-- ANKARA (2.GRP) ______________________________
    @alone0671__________________________ BURDUR --/-- ANKARA _____________________________________
    @guneyg__________________________ ................ --/-- .................. __________________________________
    @ShireK___________________________ ................ --/-- .................. __________________________________
    @speedman_________________________ SAKARYA --/-- ISTANBUL ____________________________________
    @bekirdek__________________________ ISTANBUL --/-- GAZIANTEP (2.GRP) ____________________________
    @blackzeros__________________________ ANKARA --/-- ISTANBUL ____________________________________
    @belekbeach________________________ TEKIRDAG --/-- .................. _________________________________
    @bu_an______________________________ ANKARA --/-- ISTANBUL (UD) _______________________________
    @adcarry_____________________________ BURDUR --/-- .................. _________________________________
    @karstolga36_______________________ ................ --/-- .................. __________________________________
    @ETEKNECI____________________________ AFYON --/-- .................. __________________________________
    @Biutiful_______________________________ NIGDE --/-- .................. __________________________________
    @Del Murder__________________________ ANKARA --/-- MANISA _____________________________________
    @erdemcevik06______________________ ISTANBUL --/-- ANKARA _____________________________________
    @PROVİZYON_____________________ DIYARBAKIR --/-- BALIKESIR ____________________________________
    @cangenel___________________________ ANKARA --/-- .............. _____________________________________
    @mp_albatros________________________ BURDUR --/-- ISTANBUL (2.GRP) ______________________________
    @vyc____________________________ CANAKKALE --/-- ESKISEHIR (2.GRP) _____________________________
    @murder78________________________ TEKIRDAG --/-- ISTANBUL (2.GRP) ______________________________
    @Felipe10___________________________ ANKARA --/-- ADANA ________________________________________
    @007anil__________________________ TEKIRDAG --/-- BURSA (2.GRP) _________________________________
    @ferhat_d_______________________ DIYARBAKIR --/-- .................. ____________________________________
    @Nike__________________________ .................. --/-- ISTANBUL ______________________________________

LISTEYE KENDINI EKLEMEK ISTEYENLER BILGILERINI PAYLASMALARI YETERLI OLACAKTIR..

şuan 30 kişiyiz.. Şimdiden hayırlı teskereler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master589 -- 1 Kasım 2014; 1:29:57 >

• Geldim kardsm haberleslm en azindan yabancilik cekmyz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinan0421 S kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim burda birbirimizi tanırsak yabancılık cekmeyiz
  • bende aranızdayım arkadaşlar. Bilgi edinen olursa paylaşabilirse iyi olur.
  • srht akar kullanıcısına yanıt
    hosgeldin kardeş..
  • 2. Grupta acemi birliğinde bende aynı komutanlıktayım.
    Birlikten kuvvet doğar
  • Bende acemi burdur 2.celp arkadaşlar usta tekirdağ. Bu arada samsunlu arkadaşlar varsa ayrıca sivilde görüşelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maniavolkan kullanıcısına yanıt
    aynen tertip
  • Hemen mekan yapmışsınız kral devreler

acemi 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI / BURDUR

usta 8 İNCİ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 1 İNCİ 155/52 MM.LİK
    K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ
  • 3'ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ
    ''Yeni askere gidecek arkadaşların bilgi alması için Burdur 58. Piyade Alay Komutanlığın’dan biraz bahsedeyim.''
    Öncelikle acemi birliği Burdur’da 28 gün sürüyor, 28 gün boyunca sıkıştırılmış eğitim alıyorsunuz ve yemin töreninden 1 hafta önce gideceğiniz yerler belli oluyor. Burdur Ulaştırma Er çıkarıyor. Bu da şöförsünüz demektir. En çok nereye dağıtım oluyor derseniz Türkiyenin heryerine asker gönderiyorlar.. Kıbrıs ağırlıklı oluyor ancak Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar asker gönderildi. Yemin töreninden hemen sonra dağıtım izniniz başlıyor, yol vs herşey içerisinde çıktığınız gün dahil 7 gün izniniz oluyor. 7. gün yeni birliğinize teslim olacaksınız.
    Askere gidenlerin merak ettikleri en önemli konulardan biride giderken yanımda birşey götüreyim mi sorusu Yanınzda 3-4 çift çamaşır, traş takımı, çorap ve sivil terlik götürmenizi öneriyorum. Kalan herşeyi askeriye size sağlıyor. Boş yere hammallık yapmanıza gerek yok yani. Çamaşır, çorap, traş takımı ve terliğide askeriye veriyor ama rahat traş olmak için, durmadan elde çamaşır yıkamamak için, terliklerinizin yer değişmesini engellemek için bu malzemeleri götürmenizde yarar var.
    Gitmeden önce duyduğuma göre banyo sorunu olduğunu söylemişlerdi ancak banyo yapmakla ilgili hiçbir probleminiz olmuyor sadece uyku saatinizden çalıp banyo yapacaksınız o kadar. Her akşam 22:00 ile 23:00′da banyo serbest. Akşamları girmeyipte haftada 2 kere zorunlu banyoya giriyorsunuz, haftanın 2 günü sizin mangayı banyoya götürüyorlar. Harika demeyin bazen banyoya girmeye bile haliniz olmuyor.
    Yemek ile ilgili bir sorununuz olmayacak, siz masaya oturacaksınız yemek şirketinden adamlar gelip yemeği önünüze kadar servis edecekler. Yemekler özel bir şirkette yapılıyor ve askeriye ye getiriliyor. Yemekhane temizliği, bulaşık yıkama gibi sorunlarınız olmayacak. Yemekten sonra önünüzde ki tabağı alıp pis tabakların yanına bırakıp çıkacaksınız o kadar.
    Askeriye içerisinde şaşırdığım en büyük şey kantin oldu. Tavuk döner, et döner, pizza, hamburger, çiğ köfte, tatlı, tost, dondurma, nescafe makinası, çay vs. gibi bir çok yiyecek bulunuyor.
    Askeriye içerisinde iş bankası ve ptt bulunuyor, isterseniz ptt’den adınıza para yollatabilirsiniz isterseniz iş bankası kartıyla orada bankamatikten para çekip gönderebilirsiniz.
    Heryerin kendine göre tuzu ve biberi vardır. Düşeceğiniz tabur çok önemli, başınızda olacak komutanlar çok önemli. En rahat yeri size zindan yaparlar, zindanı cennet bahçesi yaparlar. Dayak yemek için, küfür yemek için adam olmamanız gerek, bu devirde askerde dayak yiyen, küfür yiyen insanda sorun vardır. Gerçekten malsanız 1-2 tokat yemek kaçınılmaz olabilir
    Burdur’da askerlik yapmak gerçekten güzel, gelecek arkadaşlara şimdiden hayırlı teskereler diliyorum

(ALINTIDIR)

• buberk B kullanıcısına yanıt
    :) bizimde mekanımız olsun yanii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master589 -- 24 Ekim 2014; 16:02:16 >
  • benim acemilikte ustada burdur devreler
  • buberk B kullanıcısına yanıt
    bu guzel bilgiler için tesekkurler kardes.. cogu kisi merak ediyordu az birazda olsa rahatlamıs olduk..
  • Evet yazan arkadaşın eline sağlık. Sanırım 2012 de yazmış ama daha kötüye gitmiş olamaz. Kantin olayı içimi rahatlattı arada takılırız aç kalırsak

NOT: Ankara'dan yola çıkacaklar ile organize olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buberk -- 24 Ekim 2014; 16:16:00 >
  • Bu arada forumda böyle bir başlık daha varmış yeni gördüm

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı
    http://forum.donanimhaber.com/m_10892341/mpage_9/tm.htm
  • Ben de Burdur'um arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guneyg -- 24 Ekim 2014; 17:37:03 >
  • Bende acemilikte burdayım nası biryer yokmu kısalar için bilgi vercek kimse :)
  • Bende acemilikte burdayım sonra sakarya
  • 2.celp acemilikte bende burdayim
    Usta istanbul/eyup

• BIRKAÇ ALINTI...

"Çok ?anslydyr Burdur'a dü?en.
    Acemilik için biçilmez kaftan.
    Rahat edersiniz. "

Alynty: Cloud Nine

----------------------------------------------------------------------------

"Arastirdim baya iyi diyorlar rahatmis, sabah egitim 8.30'da basliyormus yemekler tablot olarak disaridan geliyormus
    lig tv varmis içeride internet kafe varmis, tablotlari begenmessen içeride hamburgerci falanda varmis "

Alynty: holdey

--------------------------------------------------------------------------------

"Tek dert sicak olmasi egitimi zor degil ama hava nemsiz ve cok sicak baya terliceksiniz.fakat hergun dus var 22:00 23:00 arasi ihtiyac banyosu var.sigara iciosaniz kesin goturun kamtinlerde adam gibi sigara yok,iceri sokmak kolay giriste aramiolar hic sadece bölukte soruolar uzerinizde telefon gibi yasak olan birsey var mi diye."

Alynty: Efhialtes.

-----------------------------------------------------------------------------------

"güzel bir yer burdur. yalniz orda asker ögretmenlere çok kafayi takma 20 gün gelir giderler moraliniz bozulur. orda en çok kahve çay makinalarini sevmistim burdur kebabi ye teslim olmadan önce. sicak gündüzleri dert ancak geceleri gayet serin kisin ise sogukmus bayaa. genelde agaçlik alan toz toprak çok her gün ayakkabiyi boyamaktan ziyade su parlatici süngerlerden al zaten boyanan ayakkabida 1 saat içinde tozdan gözükmüyor. yemekler pek iyi degildi. büfelerde hazir pizza ve döner var soguk içecek bulmak sikintili ve askeriye göre burdur oldukça pahali.

edit: telefon kullananlar var sikinti olmuyor yakalanmazsaniz"

Alynty: Blue_Knight

------------------------------------------------------------------------------------------

"Iyi tatiller diyorum.
    Komutanlar çok iyi , kadrolularla mesafeli ol.

Kimseyle isin olmasin, bitir acemiligi yeminini et askerlige basla.
    Burdur sicaktir, ama güzel bir yer."

Alynty: frtkrgz

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Acemiligi 92/4-B olarak Burdur'da yaptim.Egitim ve spor yok,yemekler güzel komutanlar on numara..
    amaa.... Içlikleri vs. çifter çifter giyin.Boyunluk,bere eldiven eksik etmeyin yaninizdan...Inanilmaz berbat havasi var,bünyem saglam oldugu halde 28 günün 15 gününü yatak istirahatiyle geçirdim.
    Ufacik koguslarda 70-80 kisi kalirsiniz,1 kisi hasta olsun bütün kogus 2 gün içerisinde hasta olur"

Alynty: caner4141

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master589 -- 24 Ekim 2014; 19:57:20 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.