Şimdi Ara

3. SENESİNE KALANLAR İÇİN ASKERLİK TECİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben en kısa zamanda halletmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yaptır bro yoksa koluna girip götürürler adamı valla bir bakmışsın patatea soyuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Geçen yılda bir çok 3. Senesinde arkadaşım vardı 98 li hiç birinde böyle bir durum olmadı.

• Daha vakit var gerçi ama yapıcam bir iki haftaya. Sen yaptırdın mı hocam ?

• Kancaaa kullanıcısına yanıt
    mezun olduktan 3 ay sonra bildirmezsen cezası var karşim, askerlik şubesine git anlatıcak orada memurlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Daha vakit var gerçi ama yapıcam bir iki haftaya. Sen yaptırdın mı hocam ?
    benim universite de yapmislardi o duruyor hala benim yas 23 tecil sakat durumda bir bakarsin bende patates soyarim

Hocam ben de dediginiz gibi biliyorum. Geçen sene dershanemdeki 98lilere sms falan gelmişti yeni yıla girdiğimizde. Hepsi ocağın ilk haftası tecil ettirdi. Şimdi ben de onlar gibi 3.senemdeyim ocağa kadar tecil ettirmezsem bir şey olmaz sanırım?

• Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Hocam tecil için gerekli olanlar tam olarak ne? Diploma kimlik başka var mı?

• Hocam emin değilim bende gitmeden önce bir araştırma yapıcam.

Tecil ettiren arkadaşlar varsa yardımcı olabilir.

• Ben 3. Senemdeyim ve ağustos ayinda tecil ettirdim. Götürmen gereken şeyler kimliğin asıl diploman ve diplomanin noter onaylı bir fotokopisi orda 3 4 belge dolduruyorsun o kadar.

Şahsen yapmış biri olarak söylüyorum.Öyle asker kaçağısın al cezayı öde hemen teslim ol diye bir şey de yok.Örneğin bir sorgulamada asker kaçağı olduğunuzu farkettiler.Sıze bir belge imzalatıyorlar.Bu belgede 15 gün içerisinde askerligini tecil ettirmen isteniyor.Aksi halde para cezası uygulanacak deniliyor.Zaten lise diplomasıyla 3 yıl erteleyebiliyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• saçma sapan yanlış bilgi vermeyin. askerlik zaten 20 yaşında geliyor. liseden mezun olunca herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilmeseniz bile askerlik ile bir sorununuz yok. 3. seneye kalanlar için 2019 da doğum ayınıza göre askere alım başlıyor. o tarihe kadar zaten tecillisiniz. 2019 tecil bitiş sonrası eğer kabul edilen bir mazeret bildirmezseniz para cezası uygulanıyor.

tecil için gerekli olanlar
    kimlik + lise diploma aslı
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, yolda yürümeye başlamadan önce, gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, 'Bu yolu ben nasıl aşarım?' korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol ne kadar zor olursa olsun bir müddet sonra aşılmış, yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman insanların yüreklerinde, aslında engellerin zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • 2017 de mezun oldum 2018 mart gibi sanirim otobusle ankaraya giderken jandarma kimlikleri topladi beni çağırdı. Askere gitmedin mi sen dedi tuttu kolumdan arabaya götürdü :D düşün o an ki halimi. Dedim abi götürüyor musunuz ? Onlarda güldü, yok dedi tutanak tuttu 15 gun icinde git askeriyeye dedi gittim gerek yokmuş meğersem. E devletten hallettim bir tek aile hekimine gidip askerlik için saglik raporu aliyorsun o kadar. Birisi demiş 20 yaş falan ben 2018 17 eylulde 20 yi tamamladim buyuk ihtimal 150tl bir ceza oduyceksin. Kac ay oldu bekliyorum daha ceza gelmedi bana.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.