Şimdi Ara

3. SENESİNE KALANLAR İÇİN ASKERLİK TECİLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Genius.

2017 de mezun oldum 2018 mart gibi sanirim otobusle ankaraya giderken jandarma kimlikleri topladi beni çağırdı. Askere gitmedin mi sen dedi tuttu kolumdan arabaya götürdü :D düşün o an ki halimi. Dedim abi götürüyor musunuz ? Onlarda güldü, yok dedi tutanak tuttu 15 gun icinde git askeriyeye dedi gittim gerek yokmuş meğersem. E devletten hallettim bir tek aile hekimine gidip askerlik için saglik raporu aliyorsun o kadar. Birisi demiş 20 yaş falan ben 2018 17 eylulde 20 yi tamamladim buyuk ihtimal 150tl bir ceza oduyceksin. Kac ay oldu bekliyorum daha ceza gelmedi bana.
    e devlet üzerinden sorgulayınca böyle bir bilgi yok. e devletteki tecil suresi geçerli.
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, yolda yürümeye başlamadan önce, gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, 'Bu yolu ben nasıl aşarım?' korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol ne kadar zor olursa olsun bir müddet sonra aşılmış, yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman insanların yüreklerinde, aslında engellerin zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • Hiçbir olayı yok gençler. Diplomanızın aslı ve fotokopisi + kimlik fotokopisi ile gidin yeterli. 5 dk sürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam asal yoklama başvurusu yaziyorsun ordan basvuruyosun fotografini ekliyorsun bilgierli giriyorsun sonra saglik ocagina doktorda raporu veriyor islem tamam. Sonra asal yoklama surec takibine bakiyorsun tecilii yapiyorlar.

Saçma sapan bilgi değil hocam.Liseden mezun olduktan sonra savunma bakanliğından askerlik için tebliğat gelebiliyor.Kimisine bu 1yıl sürüyor.Kimisine de gelmiyor.Bu olagan bir şey.Geldiyse kimlik+diploma yaparak tecil ettirmen gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fffiled1 -- 17 Ekim 2018; 12:44:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fffiled1 kullanıcısına yanıt
    Lise mezuniyet sonrası 20 yaşına kadar sorun yok zaten. Askerlik 20. Yaşında geliyor. Kimisine 1 yıl değil herkes için geçerli olan bu. Sonra lise diploması ile 3 yıl tecil ettiriliyor. 21 yaşına kadar yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Kimisine 1 yıl dediğim gönderilen belgenin süresidir.Mezun olduktan sonra hemen gönderilmiyor.Kimisi zaten ilk mezun senesinde kazanınca böyle bir belge bile görmüyor.20 yaşına kadar zaten sorun yok.Ancak eğer sizden bu isteniyorsa ertelemek için islem yapilmasi gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fffiled1 -- 17 Ekim 2018; 14:46:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fffiled1

Kimisine 1 yıl dediğim gönderilen belgenin süresidir.Mezun olduktan sonra hemen gönderilmiyor.Kimisi zaten ilk mezun senesinde kazanınca böyle bir belge bile görmüyor.20 yaşına kadar zaten sorun yok.Ancak eğer sizden bu isteniyorsa ertelemek için islem yapilmasi gerekiyor
    hocam aynı şeyden bahsediyoruz sizin yazdığınız 1 yıl karışıklık yaptı sadeec
    Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, yolda yürümeye başlamadan önce, gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, 'Bu yolu ben nasıl aşarım?' korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol ne kadar zor olursa olsun bir müddet sonra aşılmış, yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman insanların yüreklerinde, aslında engellerin zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Hayır 1 ocak 2000 öncesine gelio

Orijinalden alıntı: Mezuntipci

2000 ocakliyim 3 e kalıyorum bir sorun olur mu ?
    e devlet üzerinden kontrol et
  • Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam,aynen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bende 3.senemdeyim 99 eylül doğumluyum e devletten sorgulattım 29.01.2019 a kadar gözüküyo şimdi ben bu tarihten sonramı tecil yaptırcam yoksa şimdi mi bu olayı tam anlatır mısınız size zahmet
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.