Şimdi Ara

3 Senem gitti (Keşke babamı dinleseydim) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
571
Cevap
4
Favori
25.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: madrush x

Turkiyede yasiyoruz kardesim.. sadece senin 3 yilin degil, tum genclerin genclik yillari yalan oluyor.

Askerlikten tut hangi isi yaparim dusunceleri bile yetiyor hayatin en guzel yillarini zehir etmeye.

Sizin dediğiniz hayat. Benim kastettiğim psikolojik olarak. Neyse teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim fikrimizi boş ver. Kendi kendine karar ver. Baban için çok üzülüyorsan ve ciddi şekilde ailene bağlıysan kalmalısın. Ama bu kadar yeter artık kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum dersen gitmelisin. Kararını kendin ver ki başkasının tercihiyle mutsuz olma. Bu dünyaya bir kere geliyorsun onu da başkasının hayatını yaşayarak harcama. Pişman olsan bile en azından kendi kararını verip pişman ol başkasının değil.
    Şimdi eline kağıt, kalem al. Bir tarafa gitsem ne olur diğer tarafa kalsam ne olur ne açıdan yararlı olur diye yaz. Hangi kısım uzunsa onu tercih et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Evlat sen şehir dışına git git. Ailenden ayrı bir yaşa da o zaman anlarsın kıymetini. Hatta Baban harçlığını kesmeli ki bak nasıl o zaman mum oluyorsun. Gençlik çok nankör be kardeşim. Allah anne babalara sabır versin.

buradayken de kıymetlerini biliyorum, benim kastettiğim başka bir şey, neyse teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Mıknatıslanma

Konu troll değilse insanlarda hiç utanma da kalmamış. 15 yaşındayken 23 yaşında adamla ilişkiye girip esrarın dibine vurmuş, şimdi de şehir dışına çıkmak için vicdanını rahatlatmaya çalışıyor. Şehir dışında da ne yapacağı belli zaten

Forumdaki saflar da anca öğüt versin

Şehir dışında ne yapacağım nereden belli? Günahımi aldınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Bizim fikrimizi boş ver. Kendi kendine karar ver. Baban için çok üzülüyorsan ve ciddi şekilde ailene bağlıysan kalmalısın. Ama bu kadar yeter artık kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum dersen gitmelisin. Kararını kendin ver ki başkasının tercihiyle mutsuz olma. Bu dünyaya bir kere geliyorsun onu da başkasının hayatını yaşayarak harcama. Pişman olsan bile en azından kendi kararını verip pişman ol başkasının değil.
    Şimdi eline kağıt, kalem al. Bir tarafa gitsem ne olur diğer tarafa kalsam ne olur ne açıdan yararlı olur diye yaz. Hangi kısım uzunsa onu tercih et.

Evet, aynen öyle yapacağım, teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.:)

• Vakit ayıran herkese teşekkür ederim. Adminden rica ettim, konumu kilitleyecek Allahın izniyle. Sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordurumsinyali

quote:

Turkiyede yasiyoruz kardesim.. sadece senin 3 yilin degil, tum genclerin genclik yillari yalan oluyor.

Askerlikten tut hangi isi yaparim dusunceleri bile yetiyor hayatin en guzel yillarini zehir etmeye.

Sizin dediğiniz hayat. Benim kastettiğim psikolojik olarak. Neyse teşekkür ederim.

Yok yok ben seni cok iyi anladim.:)

Demek istedigim senin yasadiklarinin ustune benim soylediklerim eklenince gencligimiz yalan oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yok yok ben seni cok iyi anladim.:)

Demek istedigim senin yasadiklarinin ustune benim soylediklerim eklenince gencligimiz yalan oluyor.

he, evet. Aynen öyle. :)

• Bir daha o temiz dünyana dönemeyeceksin. Brazzers çağırsa direkt gidecek moddasın artık. İleride de düzelmeyi bekleme. Avatarından bile aklının başına gelmediği anlaşılıyor. Çünkü sen artık düzelmek adına yapılabilecek hareketleri kaldıracak kapasitede değilsin. Zihnin her zaman senin için bir engel. Bunların devamı gelir diye düşünüyorum. Hissettiklerin normal birinden seni ayırıyor çünkü. Üzgünüm ama psikolojin de düzelmeyecek artık. Ne zaman bu boşluktan çıkmaya, kurtulmaya çalışsan o boşluk seni tekrar içine çekecek. Gerçekler bunlar.

Kendini ne kadar geliştirirsen geliştir, benliğini yitirdin. Artık gerçek sen diye birisi yok. Gerçek sen...

öldü lan işte öldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: GaravelUsta

Bir daha o temiz dünyana dönemeyeceksin. Brazzers çağırsa direkt gidecek moddasın artık. İleride de düzelmeyi bekleme. Avatarından bile aklının başına gelmediği anlaşılıyor. Çünkü sen artık düzelmek adına yapılabilecek hareketleri kaldıracak kapasitede değilsin. Zihnin her zaman senin için bir engel. Bunların devamı gelir diye düşünüyorum. Hissettiklerin normal birinden seni ayırıyor çünkü. Üzgünüm ama psikolojin de düzelmeyecek artık. Ne zaman bu boşluktan çıkmaya, kurtulmaya çalışsan o boşluk seni tekrar içine çekecek. Gerçekler bunlar.

Kendini ne kadar geliştirirsen geliştir, benliğini yitirdin. Artık gerçek sen diye birisi yok. Gerçek sen...

öldü lan işte öldü.

Ben böyle düşünmüyorum. Ama yorumunuz için yine de teşekkürler.

• quote:

quote:

Bir daha o temiz dünyana dönemeyeceksin. Brazzers çağırsa direkt gidecek moddasın artık. İleride de düzelmeyi bekleme. Avatarından bile aklının başına gelmediği anlaşılıyor. Çünkü sen artık düzelmek adına yapılabilecek hareketleri kaldıracak kapasitede değilsin. Zihnin her zaman senin için bir engel. Bunların devamı gelir diye düşünüyorum. Hissettiklerin normal birinden seni ayırıyor çünkü. Üzgünüm ama psikolojin de düzelmeyecek artık. Ne zaman bu boşluktan çıkmaya, kurtulmaya çalışsan o boşluk seni tekrar içine çekecek. Gerçekler bunlar.

öldü lan işte öldü.

quote:

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

Daha çok bu mesajı dikkate alarak yazdım. Biraz da inat gibi oldu sizin için sanırım. Hani baskı yapılan(dayatılan) bir şeyin tersini yapmak istersiniz. Yanlış olduğu bilindiği halde. Umarım bir gün olması gerektiği gibi, dilediğiniz gibi olmayı başarırsınız.

• quote:

quote:

quote:

öldü lan işte öldü.

quote:

Baba evinde de az haltlar yemedim, burda tam tersine yoldan çıktım, ailemin hiç haberi yok ama. :D şehir dışı olunca kendimi geliştirmeye fırsatım olur diye düşünüyorum, burada babam yapılmasında sakınca olmayan şeylere bile karşı çıktığı için.

Daha çok bu mesajı dikkate alarak yazdım. Biraz da inat gibi oldu sizin için sanırım. Hani baskı yapılan(dayatılan) bir şeyin tersini yapmak istersiniz. Yanlış olduğu bilindiği halde. Umarım bir gün olması gerektiği gibi, dilediğiniz gibi olmayı başarırsınız.

O yorumu yukarıda başka bir yorum yapan kişiye, "baba evinden çıkıp kullanılmak mı istiyorsun?" Sorusuna karşılık baba evinde de istenirse yapılabileceği, bana evinin buna engel olmadığını kastetmeye çalıştım. Yanlış anlaşılma var. Teşekkür ederim, İnsaAllah.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ters Mıknatıslanma

Konu troll değilse insanlarda hiç utanma da kalmamış. 15 yaşındayken 23 yaşında adamla ilişkiye girip esrarın dibine vurmuş, şimdi de şehir dışına çıkmak için vicdanını rahatlatmaya çalışıyor. Şehir dışında da ne yapacağı belli zaten

Forumdaki saflar da anca öğüt versin

Şehir dışında ne yapacağım nereden belli? Günahımi aldınız.

Yukarıda GaravelUsta yazmış aslında. Yazdığın mesajlar, yediğin haltlardan rahatlıkla bahsedip gülmen, avatarın.. Tahmin etmek zor değil.. Dindarım, akıllandım diye kendini kandırıyorsun. Denildiği gibi brazzers çağırsa gidecek moddasın.

Benim dileğim gelecekte namuslu, iyi niyetli, temiz bir çocuğun aklına girmezsin umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters Mıknatıslanma -- 24 Mart 2017; 13:32:33 >

• Sen şu adı malum peynirsin

• Yediğin naneleri kadınlarkulubü sitesinde açtığın başlıktan okudum. İlk başta yaşadıklarına üzülecektim de onu sevdiğim için böyle yapmasına kızmadım demişsin ya kişiliğini ortaya dökmüşsün bi de çıkmış utanamadan anam babam beni baskı altında bırakıyor diyorsun kötü yola düşeceğim için. Az bile yapıyolar çocuklarının kafası böyle olduğu için belki içlerine doğmuştur.Açıkça söyleyim senden bi cacık olmaz. Bir kez daha yeni nesil beni şaşırtmadı. 98 ' 99 ' 2k'lılardan bi cacık olmayacağını bir kez daha böyle bir olayla perçinlemiş oldum teşekkürler.
  • Mormalde trol konularına yazmam da popüler olmuş. Kız babasıyım. Babanıza çok üzülüyorum.

Tek tavsiyem kendin ile barış ve yaptıklarınla yüzleş ve ailene sığın. Seni koşulsuz sevenler ve kendi akıllarınca anlayışlarınca sizi korumaya çalışıyorlar. Evet bazen size yanlış davranıyorlar hissine kapılıyorsunuzdur fakat zaman onları haklı çıkarıyor.

Daha hayatın başındasınız her insan Koç, Sabancı, Gates, Waffet, Trump soyadına sahip olarak doğmuyor. Hayatın gerçekleri var. Hayat adil değil yerinizi zamanla yaptıklarınız belirleyecek. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Eğitiminizi tamamlayın sınıfınızdaki en iyi öğrenci siz olun. ABD'lilerin çok güzel bir sözü var yaptığınız işte en iyisi siz olun. Hırsız da, hayat kadını da olsanız en iyisi siz olun.

Birini suçlamak istiyorsanız aynaya bakın.

• Troll konu olduğunu düşünüyorum ancak gene de kısa yazayım:

1) Türkiye'de kız çocuğu isen, çok basit bir kural vardır: Hayatını haketmeyen kimseye açmayacaksın. Bak şimdi, buradaki bir sürü barzo, amele sümüğü kalitesindeki adam hayatın hakkında yorum yapma hakkını kendinde görüyor. Onların ne haddine? Haddine falan değil. Sen ister sevgili yapar onunla takılırsın, ister mazbut bir hayat yaşarsın. İster kapanırsın, ister kısa etek gezer bacak açarsın. Bu hödüklerin tek kelime etme hakkı var mı? Yok. Ama konuşuyorlar mı ileri geri? Evet. O zaman ne yapacaksın? Yaşadıklarını herkes ile paylaşmayacaksın. Bu ülkede insan kadar, insan görünümlü orangutan da var. Bunu unutmayacaksın. Üstüne üstlük kimsenin yüzyüze olmadığı internet ortamında bunu yapmak daha da tehlikeli. Asla suratına söyleyemeyecekleri şeyleri söyleyebilir hale gelen bir populasyon türüyor. O yüzden internetten yaşadığın taciz boyutuna varan hakaretamiz üslupları görmezden gel. Canını sıkma. Önemseme. Değer verdiğine değmez.

2) Genelde anne-babalarımızın tavırlarının doğruluğunu yıllar sonra anlarız. Onlar da insan. Hataları olabilir. Ancak bir çizgi tuttururlar. O çizginin neden orada olduğunu çok sonra anlarız mesela. Böyle bir durum olabilir. O yüzden sakin ol. Ancak çok da mükemmel olduklarını da düşünme. Onlar da insan. Sadece senden daha deneyimliler. O kadar. Senin doğruların ile onların doğruları da uymuyor olabilir. Buna da kuşak çatışması diyoruz. Üstelik öyle gıcık bir nokta ki bu, annen-baban da haklı, sen de haklısın. Çünkü senin zamanının doğrusu sensin, onun zamanının doğrusu o. Ancak sanma ki her konuda da haklısın. Yok öyle bir dünya. Onların deneyimini bugünün doğruları ile yoğurduğun ve onların fikirleri ile de barışık olduğun zaman olgunlaşırsın. Üf! Ne büyük konuştum lan!

3) Türkiye ve eğitim kalitesi meselesi... Nerede okuduğunun çok bir önemi yoktur öncelikle. Ben ilkokul 1-5 arasını Çankaya ilköğretim okulunda okudum. Sınıf öğretmenim Semra Sezer idi. Namı diğer 10'uncu Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in eşi ... Sonrasında, Türkiye'nin en iyi okullarından birinde, TED Ankara Kolejinde okudum. Lise 3'de arkadaşla haftasonu sinemaya gittik. Oliver Stone'un belgesel-filmi. Castro'nun hayatını anlatıyor. Aynı okulda okuduğumuz arkadaşla karşılaştık.
    Arkadaş: "Nabıyonuz lan?"
    Biz: "Castro hakkında bir film gelmiş ona gideceğiz."
    Arkadaş: "Kadastro mu? O ney la?"

Onunla ben aynı okulda okudum. Mezun oldum. Türk eğitim sistemi budur. Beş para etmez. O yüzden kötü bir okulda okumanın bir problem yaratacağını düşünmüyorum. Çalış üniversite sınavına. Üniversite sınavındaki başarı okuldan bağımsız bir şey zaten (dediğimiz gibi, okulun bir önemi yok, eğitim sistemi beş para etmez). Seçimini üniversitenin iyiliği ve istediğin bölümlere göre yap. Şehire göre yapma. Yani, ailenin yanından kaçmak için çemişkezek yazma. İşletme okumak istiyorsan gidip okul öncesi öğretmenliği yazma. Üniversitenin iyiliği ve istediğin bölümlere göre tercihin yap. Bu, şehirden ayrılmanı gerektiriyorsa ayrıl. Gerektirmiyorsa ayrılma.

4) Üniversitede iken üzerindeki baskı eve girdiğinde olur. Okulda olduğun sürece baskı maskı olmaz, olamaz. Sabah çıkar, akşam girersin eve. Ha, ailenle aynı yerde okursan, akşam çok gezemezsin. Bir yerde bir parti olur gidemezsin falan. Dünyanın sonu değil. Hoş da değil tabi. Eşimin gece 12 gibi evde olması gerekirdi mesela. Hiç anlam veremezdim. Hala da veremiyorum. Annesi hepimizi tanıyor. Gayet düzgün insanlarız. Aynı ekip gitmişiz bir bara, doğum günü kutluyoruz. 12'de gelsek ne, 2'de gelsek ne? Neyse, ancak herkesin kendince bir limitleri oluyor. Yuların elinde olduğunu hissettirmek için yapıyorlar. "Kısıtlı serbestlik"... Benim zavallı anacığımın bana çektiği "kısıtlı serbestliği" 3 gün eve gitmeyince 4'üncü gün evin adresini mesaj atmak olmuştu. Çok gülmüştüm. Ama akşam eve gitmiştim. Sonuçta o da işe yaramış bak. Bunun amacı biraz "seni rahat bırakan benim, istersem hayatını dümdüz ederim, ayağını denk al, şımarma". Her gencin de belli bir çizgide kalmak için ihtiyaç duyduğu disiplin farklı. Her anne-babanın ailesinden gördüğü de farklı... O yüzden herkesin farklı ve kendince haklı uygulamaları oluyor.

Özetle çok sıkma canını. Şehirden kaçmak odaklı üniversite seçme. İyi olanı ve sana uygun bölümü seç. Bunun kombinasyonu şehirdışında ise git. Değilse kal. Bu kadar basit.

İstanbul dışında okul okunmaz derken bu arada? Bir arkadaş öyle bir şey demiş de... Bir bakalım... İstanbul'da dandik üniversiteler... Bazı bölümleri ile Bahçeşehir, Beykent, Aydın, Nişantaşı, bazı bölümleri ile Okan, Doğuş, Maltepe, Kadir Has. Eminim bilmediğim daha üniversiteler de vardır. Ancak İstanbul dışında iyi üniversite... Düşünelim... Ankara'da: ODTU, Hacettepe, Bilkent, Siyasal (Ankara), Gazi (yani, idare eder), bazı bölümleri ile Başkent... İzmir ve Bursa'da da iyi üniversiteler var. KATÜ de iyidir. Eskişehir Anadolu da herhalde tek iyi taşra üniversitesi olarak not düşülebilir. Yani, İstanbul'da baba üniversiteler dışında, abidik gubidik üniversitelerde okuyacağına, bu yazdığım üniversitelerde okumak tabii ki çok çok daha iyidir. Türkiye'de hayatı İstanbul'da sanan tiplere de üzülüyorum lan. Onlar İstanbul'un stresini pisliğini çekiyor. Biz süper huzurlu hayatımızın içinde, İstanbul'a gezmeye gidiyoruz. Kendini dünyanın kralı sansın salak. Keyfini biz sürelim. Boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Mart 2017; 16:2:17 >

• Ağzından Allah kelimesini düşürmeyen adamlardan uzak durulmalı.
  • BRO EAGLE B kullanıcısına yanıt
    Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Ben ciddiyim. Onca saçma mesaja dahi cevap verirken benim mesajıma cevap vermemesi beni kırdı. Ona bir yol gösteriyorum. Eminim çok mutlu olacak. Geçmişte ne yaşadığı önemli değil; çok sıkı bir dostu gibi, abisi gibi göz kulak olabilir, yardımda bulunabilirim. Konu sahibi eğer mesajımı dikkate alırsa pm yollayabilir ve bilgi alabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

Ben ciddiyim. Onca saçma mesaja dahi cevap verirken benim mesajıma cevap vermemesi beni kırdı. Ona bir yol gösteriyorum. Eminim çok mutlu olacak. Geçmişte ne yaşadığı önemli değil; çok sıkı bir dostu gibi, abisi gibi göz kulak olabilir, yardımda bulunabilirim. Konu sahibi eğer mesajımı dikkate alırsa pm yollayabilir ve bilgi alabilir.

yav he he meriçlik yapma kaybol
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.