Şimdi Ara

3 parça değişen 145 bin dizel alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam bir araç buldum. Araç temiz içi dışı döşemeler vs. lastikler yeni değişmiş.

Ancak araçta kaput-sol ön çamurluk ve sol ön kapı değişik. Farklı zamanlarda 5500-5300-3000-1400 tl hasar kaydı var. Araç 145 binde dizel bakımları yapılmış sürekli kayıtlı. Alınırmı bu araç sizce?

Ve merak ettiğim önden kaza yapmı kaput değiştiyse peki bu kazada motora birşey olmuşmudur. Yani sadece kaputu kaskodan değiştirip, motor parçalarını sigortaya yansıtmayıp sanayiden yaptırma gibi durumlar olur mu?

Arkadaşlar araç Giulietta marka 1.6 jtd 63.000 tl spor paket cam tavan vs. vs. deri koltuk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mmag -- 10 Ağustos 2018; 19:23:6 >

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    H Hunharca Eleştiri demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Kaput + Çamurluk BOYALI = Ölü Şase

145.000 Km = Ölü motor

15.000 TL hasar kaydı = ölü araba

Arabanın elle tutulacak bi yanı bile yok, hurdaya ayır piston yataklarında papatya yetiştir daha yararlı olur.
    BU çok yanlış, aracımın 18.000 tl hasar kaydı var.

Ön tampon, ön kaput, sol ön çamurluk, sol ön kapı.

Aracıma park halinde iken vurup kaçmışlar, kaskodan yaptırdım.

Çoğu parça değişmeden kurtarılırdı fakat yetkili servis.. Araçta hiç bir problem yok hepsi orjinal parça. Kazanın resimleri de var ve ben bu aracı satmaya kalktığım da sizin gibi ölü araç diyecek çok insan var. Fakat bu yanlış bir düşünce.
  • Kaza fotoğrafı var mı? Kazada motora zarar gelmeyecek kadar küçük bir kaput eğilmesi olmuşsa alınabilir ama motorun temiz olduğunun garantisi olmaz. Riskli olur yani. Risk olmasa uygun fiyata vermezler zaten.

Temiz araba arıyorsan kaput tavan işlem görmemiş olacak diyorlar. Bu yüzden kaput değişik araç pert muamelesi görecek, satmak zor olacak. Uzun yıllar binerim satmayı sorun etmem diyorsan alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Ağustos 2018; 12:15:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ön soldan yemiş gibi duruyor. Yürüyeni kontrol etmelisiniz benim fikrim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiatı uygunsa alınır km çok iyi bence

• şimdiye kadar hep dizel araç aldım. Ama hep ya sıfır km aldım veya 30 bin km altı aldım. 100 bin km üstü nedense belki de psikolojik dizel araç almak bana mantıklı gelmiyor.
  • Bir araçta bir parçadan fazla değişen varsa ve bu parçalar birbirine komşu ise çok ciddiye almak gerekir. Lafla sözle olmaz, işin uzmanına göstermek lazım. Varsa kazalı halinin fotoğraflarına bakılmalı. Hasar kayıtları tek tek sorgulanarak değişen parçaların hasar kayıtları ile tutarlı olup olmadığı kontrol edilir. Yani her hasar kaydı için ayrı ayrı sorgulama yaparak, araçta değişen parçalarla kayıtlarda değişen parçalar tutuyor mu bakmak lazım.

Bunların hepsini kontrol ettikten sonra aklınızda soru işareti kalmazsa pazarlık aşamasına geçilir. Araç hasarsız emsallerinden ciddi miktarda ucuza geliyorsa alınabilir.

Sizin baktığınız araçta her hasar kaydı için ayrı ayrı detaylı sorgulama yapın. Değişen parçalar farklı zamanlarda oluşan hasar kayıtları ile eşleşiyor mu bakın.

Örneğin;

"5500 TL'lik hasar kaydının detay sorgulamasında kaput değişimi, tampon değişimi, boya/kaporta işçiliği"
    "5300 TL'lik hasar kaydının detay sorgulamasında sol ön kapı değişimi"
    "3000 TL'lik hasar kaydının detay sorgulamasında sol ön çamurluk değişimi"

gibi ayrı ayrı zamanlarda değişim görünüyorsa bir nebze de olsa iyi.

Fakat şuna da dikkat etmek gerekir; arabanın marka/modeli nedir bilmiyorum ama 5500 TL hasar kaydı orta sınıf bir araba için pek de hafif bir kazaya işaret etmez.

• Kaput + Çamurluk BOYALI = Ölü Şase

145.000 Km = Ölü motor

Arabanın elle tutulacak bi yanı bile yok, hurdaya ayır piston yataklarında papatya yetiştir daha yararlı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.250.000 araç önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

145.000 Km = Ölü motor

BU çok yanlış, aracımın 18.000 tl hasar kaydı var.

Ön tampon, ön kaput, sol ön çamurluk, sol ön kapı.

Aracıma park halinde iken vurup kaçmışlar, kaskodan yaptırdım.

Çoğu parça değişmeden kurtarılırdı fakat yetkili servis.. Araçta hiç bir problem yok hepsi orjinal parça. Kazanın resimleri de var ve ben bu aracı satmaya kalktığım da sizin gibi ölü araç diyecek çok insan var. Fakat bu yanlış bir düşünce.

• Ezio Da Firenze kullanıcısına yanıt
    Her alıcı benim gibi düşüneceği için satarken sorun çıkar.

Binerken belki arıza çıkarmayabilir ama satarken alıcılar arıza çıkarır.

Kaput ve ön çamurluk önemli, 4 kapı boyalı olsa çok sorun olmaz belki
  • quote:

Sadece Türkiye de bu durum böyle, kusura bakmayın zaten sizin gibi düşünen insanlara araba satılmaz. Gidip 0 alın.

Kazanın fotoğraflarını saklıyorum, kaput da küçük bir eğilme olduğu halde arabaya ölü gözüyle bakacak adama araba satılmaz zaten.

İyi forumlar.

Ne araç kullanıyorsunuz ya da daha önce ne kullandınız da canınızı sıktı ve motorun 145 binde öleceğini düşünmeye başladınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 10 Ağustos 2018; 14:45:58 >
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    150.000 Km algısal olarak yüksek
  • quote:

Piyasadan çekilen kaputu değişmiş, üstüne boyanmış, bunun harici 5 parça daha boyası olan cruze aracımı istediğim fiyattan sattım. Arıza çıkarıp ölücülük yapmaya çalışanlara da bütçenize göre araç bakın diyip kapattım, bu kadar basit. Benim aracım bu, fiyatı da bu, işine gelen alır, aldılar da zaten, yazdığım fiyattan 200 lira aşağı verdim.
  • Radyatör bolgesine iyice baktirmak lazim aksi taktirde düzen tutmaz

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun :)

Alan arkadaşa geçmiş olsun :)

Her kurtlu elmanın da bi alıcısı çıkar elbet, arabanın ölü olduğunu bile bile aldıysa o hata değil bilinçli tercih olur

Adam işini biliyordu mis gibi arabayı aldı

2005 civic mi alsaydı aynı paraya...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Alana satana hayırlı olsun hocam

Bugüne kadar değişen parçası olan araba almadım satmadım

Alnımın akıyla temiz değişensiz boyasız araba aldım sattım

• Arkadaşlar araç Giulietta marka 1.6 jtd 63.000 tl spor paket cam tavan vs. vs. deri koltuk..

Kaza fotoları yokmuş satıcıda sormuştum. Alsammı sizce? Emsalleri 69-70 bin falan
  • Degisen olmasina gerek yok

Hem dizel

Hem 145 bin de yanindan gecmem ben. Asla dizel arac almam

Not:eski bir dizel kullanicisi

• quote:

145.000 Km = Ölü motor

Eneemm benim arabanın motoru ölmüş yav, hem de 90 bin kilometre önce ölmüş tüh. Bir el atın da şunu iterek şu çöp konteynerinin oraya atalım. Tüh vah ah vah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.