Şimdi Ara

3 paragraf sorusu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar hocam :) @Data Black şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 paragraf sorusu :)
  • Tamamdır hocam3 paragraf sorusu :) 

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A681DC35

Merhaba hocam, öncelikle değerli çözimleriniz için teşekkür ederim. Bu soru baya kaliteliymiş :) anca bugün bakabildim çözümlerine. Jetonum da şimdi düştü, aslında zor bi soru değil. 2. Cümlede okuyucuyu haberdar ediyor diyor, 4. Cümlede de haberdar olan okuyucu diyor :)) direkt cevap çıkıyor zaten :)) aradan birkaç gün geçince bu sefer çözebildim, sayenizde. Teşekkürler tekrardan :))

• quote:

1. Cümlede "bu şairimiz" diyor ya, hangi şairimiz? Söylememiş. Yani sanki daha önce Ali, Veli demiş de şimdi ondan bahsederken bu şairimiz diyor. O yüzden aslında 5. Cümle de pek giriş cümlesi olmuyor sanki :/ 5. Cümlede görüşmüş, 2 cümlede de evine gitmiş falan yani bağlantılı. Ayrıca 4. Cümlede beğenmedikleriyle alay etmesi, ardından kendisininkini beğenmesi.. Bu şekilde bağlantı kuruluyor. :) teşekkürler hocam. 5. Cümlede "bu şairimiz" demesi sanki giriş cümlesi özelliği, taşımasına engel olmuş gibi hocam, sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAF 4 ve AYT Matematik Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrDex

1. Cümlede "bu şairimiz" diyor ya, hangi şairimiz? Söylememiş. Yani sanki daha önce Ali, Veli demiş de şimdi ondan bahsederken bu şairimiz diyor. O yüzden aslında 5. Cümle de pek giriş cümlesi olmuyor sanki :/ 5. Cümlede görüşmüş, 2 cümlede de evine gitmiş falan yani bağlantılı. Ayrıca 4. Cümlede beğenmedikleriyle alay etmesi, ardından kendisininkini beğenmesi.. Bu şekilde bağlantı kuruluyor. :) teşekkürler hocam. 5. Cümlede "bu şairimiz" demesi sanki giriş cümlesi özelliği, taşımasına engel olmuş gibi hocam, sizce?

Alıntıları Göster

Hocam dediğiniz gibi bir metin kusuru olmuş. Belki de bu şairimiz derken, metin isim vermek istememiş de olabilir ama düşük bir ihtimal.

Genelde Türkçe soruları hazırlanırken, bazı hatalar dikkatlerden kaçıyor, hatta Ösym sınavlarında bile Türkçe sorularında hatalar olabiliyor hocam.

• quote:

Hocam dediğiniz gibi bir metin kusuru olmuş. Belki de bu şairimiz derken, metin isim vermek istememiş de olabilir ama düşük bir ihtimal.

Genelde Türkçe soruları hazırlanırken, bazı hatalar dikkatlerden kaçıyor, hatta Ösym sınavlarında bile Türkçe sorularında hatalar olabiliyor hocam.

Alıntıları Göster

O kadar soru çözdüm, giriş cümlesi bulurken ilk kez bu kadar kafam karıştı :) çok nadir gelen Bi soru sanırım. Çünkü giriş cümlesine pek uymuyor. Ösym böyle şeylere dikkat etmiyor mu hocam? Daha önce böyle sormuş mudur acaba? Çıkmış sorulara bakmadım henüz. Hocam ayrıca çıkmış paragraf soruları (ales tyt ayt kpss dgs..) kitabı var mı böyle soru tiplerini tek tek ayırmış olan. Bildiğiniz varsa yazar mısınız onu da çözmek isterim. Soru tipi şeklinde çözmek daha verimli oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DrDex

O kadar soru çözdüm, giriş cümlesi bulurken ilk kez bu kadar kafam karıştı :) çok nadir gelen Bi soru sanırım. Çünkü giriş cümlesine pek uymuyor. Ösym böyle şeylere dikkat etmiyor mu hocam? Daha önce böyle sormuş mudur acaba? Çıkmış sorulara bakmadım henüz. Hocam ayrıca çıkmış paragraf soruları (ales tyt ayt kpss dgs..) kitabı var mı böyle soru tiplerini tek tek ayırmış olan. Bildiğiniz varsa yazar mısınız onu da çözmek isterim. Soru tipi şeklinde çözmek daha verimli oluyor

Alıntıları Göster

Zor soracağım diye ösym de bu tip hatalara düşüyor hocam. Eğer soruda hata hafifse ösym soruyu geçerli sayıyor, eğer soruda kusur ağırsa genelde o soru iptal ediliyor. Ama %90 iptal ediyorlar, bazen ender de olsa 2 şıkkı birden kabul ettiği oluyordu ösym'nin. Hocam ben daha soru tiplerini ayıran bir kaynağa pek rastlamadım ama mutlaka vardır, fulleten'de izleri var gibi , eğer çözecekseniz hocam fulleten'i tavsiye ederim. Ama söyleyeyim hocam, benim piyasada rastladığım en zor Türkçe Paragraf kitabı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.