Şimdi Ara

3 notebook arasından hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. konum maaş hesapları sonucu 2500 tl ye yükseldi bütçe şükürler olsun :) o yüzden yine notebooklara baktım kağıt üzerinde bu 3ü kaldı oyun ve bildiğiniz programlar için kullanılıcak, sizin daha iyi öneriniz varsa yazarmısınız bütçeyi geçmicek şekilde

(Ekran FullHd 2gb Ekran Kartı 12gb ddr4 ram i7hq 2539tl )

(Ekran Hd 4 gb Ekran Kartı 4gb ddr4 Ram i7hq 2500tl )

http://www.bilisimport.com/urun/msi-cx62-6qd-234xtr-notebook-i5-6300hq-2-30-ghz-8gb-1tb-15-6-hd-led-2gb-vga-dos-cam-blt-canta-yok
    (Ekran Hd 2gb Ekran Kartı (940MX) 8gb ddr3 Ram i5hq 2300 tl)

• 3'ü arasından en mantıklısı 1. seçenek.
    Hem Full HD hem i7 HQ hem 950M.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya beyler. Ebrardan laptop alinir mi alinmaz mi? Kimisi kötülüyor kimisi alinir diyor. Ne yapacagiz bu isi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X550VX, X550JX'in devamında çıka seri. Eski serisi çok fazla sattı ama bence hiç de iyi bir model değildi. İnsanlar sadece ekran kartı iyi ve U işlemci var diye aldılar. X550VX'in full hd olanında ne tür bir panel var bilmiyorum ama HD olan modeldeki panel yine kalitesiz TN panel, çok tırt, renk değerleri kötü. Yabancı forumlarda iyi bir monitöre bağlayıp öyle kullanın yazanlar bile olmuş. Onun dışında VX'e de JX'teki gibi temkinli yaklaşmakta fayda var bence.

Tavsiye konusunda, geçenlerde yine 2500 lira bandında olabilecekleri yazmıştım. Onu alıntılayım yine;

quote:

Aslında tavsiyem aceleniz yoksa bir süre bekleyip 1000 serisi ekran kartlarıyla çıkacak laptopları görmek. Çünkü şu sıralarda ekran kartlarının altın çağını yaşıyoruz. Son 3 nesildir aynı litografide kalan firmalar aynı cipsetlerin frekansını arttırıp yeni kart diye sürüyordu piyasaya. En basitinden bakarsanız GT 750M'in GT 940MX'den daha performanslı olduğunu da görürsünüz.
    Fakat yeni nesilde 28nm sürecinde takılan firmalar bunu aştı ve 14 ve 16nm transistör boyutuna sahip yeni mimarilere geçildi. İşte bu durumda 2 kata varan performans artışları, ısıl değerde de düşüşlerle birlikte sağlandı.

Tabi işin kötü yanı, burası Türkiye. Ne zaman ne olacağı belli olmayan her şeye gebe bir ülkeyiz. Çakallar kesin eskinin muadili yeni kartları eskinin üst modeli fiyatına satmaya kalkacak. Bugün monster'da bunu gördüm. 1060'li laptop fiyatlarını öğrenci indirimiyle 5500 liradan açmışlar. 970m'li parasının bile üzerine 1060 veriyorlar. Ama performansı 980'e yakın demeyin. Bunların makul fiyat artışlarıyla sunması lazım.
    Aynı şekilde 1080'liler 10 bin liradır Allah bilir diyerek girdim ve gördüm ki 11 bin liradan verecekmiş paşalar. Çok saçma. Baştan keriz avı olsa bile adilik bence.
    Bir de doviz arttıkça, son 3 yılda özellikle hızla fakirlestik arkadaşlar bunu görmüyorsunuz. 3 yıldır yurtdışındayım ve her gelişimde bu farkı çok rahat anlıyorum.
    Eskiden 2000-2500 lira civarı güzel laptop almak için çok ideal bir bütçeydi. Bugün değil. 2500 liraya dört dörtlük bir model yok bugün.
    Ya 2000 lira altına daha kısık ama pek sorunu olmayan bir şey alacaksınız ya da 3000 lira üzerine daha düzgün bir şey.
    Mesela 2100 civarına o asus'tan daha iyi diyeceğim acer vn7 571g olabilir ama o da tek fanli. Tamam asus'tan güzel bence ama eksikleri hala var. Msi cx62 diyorlar, o markaya da pek güvenmiyorum ben. Gaming adı altında renklendirilmiş seylerin fiyatını yüksekten sunuyor ve muhtemelen o kalitede değil. Yazılım konusu da hoş değil msi'da. Ethernet killer gibi uydurma teknolojilerle göz boyuyor. Bioxcin'in olmayan vitamin isimleriyle sallamasyon reklam yapması gibi bir şey.
    Diğer seçenek şu mediamarkt'ta gördüğüm model. Yine en azından full hd çözünürlük sunuyor. 940mx ve kötü olmayan bir işlemcisi var. Üzerinde 256gb m.2 ssd ile gelmesi avantaj bence. Kasayı plastik yapmışlar o yüzden gidip görün bir. Fan çıkışının arkadan olması iyi bence, özellikle solaklar için. Hp yeni modellerin çoğunda menteşe yapısını değiştirip güçlendirmiş gibi geldi. Öncekilerden belki de fazla şikayet geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 2 Eylül 2016; 19:11:17 >

• onder.t O kullanıcısına yanıt
    hocam şu bilgisayarlar hakkında ne diyorsunuz?

urun.n11.com
    Laptop Fiyatları & Modelleri - Dizüstü Bilgisayar n11.com
    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/acer-v3-nxm9vey003-i5-4200m-12gb-1tb-173-4gb-vga-win8-P121321100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 3 Eylül 2016; 17:46:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki Creative arasında hangisi?
    18 yıl önce açıldı
    3 Laptop arasında kaldım.
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.