Şimdi Ara

3 Km Mesafeye Noktadan Noktaya Kablosuz Yayını Icin Onerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 km mesafeye noktadan noktaya kablosuz yayını yapacam kabloludan alıp kablosuz yapacam kablosuzdan alıp kablolu yapacam su an elimde bir adet tp link tl wa7210n cihazi var acaba bundan iki tane koysam isimi gorurmu internet hızını dusurmeden. yada sızın onerebileceginiz cihazlar varmı yardımcı olursanız sevınırım bır cok forumda arastırdım okudum ama hepsı kafa karıstırıcı ve bılgı sahıbı olmuyan bır cok kısıde bılıyormus gıbı yorum yapmıslar. onerilerinizi beklıyorum. bide 3km mesafe arasında tek tuk bi kac bina var ve bı kac agac var baskada bırsey yok bos arazi diyebiliriz hemen hemen .
    bide tp link tlwa7210n isimi goroebılırmı eger gorecekse hangı modta ve hangı ayarlarda en ıyı performansı alırım bılgı verırsenız sevınırım. tesekuler simdiden verecegınız bılgıler ıcın.

Eger yayina engel teskil ediyorsa merkeze grid anten tavsiye ederim
    Lakin acisi dar oldugu icin iyi sabitlemen gerek
    Sorun yapmayacaksa aradaki engeller bir adet daha 7210 alabilirsin
    Butce sorun degilse ubnt veya mikrotik cihazlara yonelin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: rodi_47

3 km mesafeye noktadan noktaya kablosuz yayını yapacam kabloludan alıp kablosuz yapacam kablosuzdan alıp kablolu yapacam su an elimde bir adet tp link tl wa7210n cihazi var acaba bundan iki tane koysam isimi gorurmu internet hızını dusurmeden. yada sızın onerebileceginiz cihazlar varmı yardımcı olursanız sevınırım bır cok forumda arastırdım okudum ama hepsı kafa karıstırıcı ve bılgı sahıbı olmuyan bır cok kısıde bılıyormus gıbı yorum yapmıslar. onerilerinizi beklıyorum. bide 3km mesafe arasında tek tuk bi kac bina var ve bı kac agac var baskada bırsey yok bos arazi diyebiliriz hemen hemen .
    bide tp link tlwa7210n isimi goroebılırmı eger gorecekse hangı modta ve hangı ayarlarda en ıyı performansı alırım bılgı verırsenız sevınırım. tesekuler simdiden verecegınız bılgıler ıcın.

loco m5 al keyfine bak

• quote:

Orijinalden alıntı: teknologs

quote:

3 km mesafeye noktadan noktaya kablosuz yayını yapacam kabloludan alıp kablosuz yapacam kablosuzdan alıp kablolu yapacam su an elimde bir adet tp link tl wa7210n cihazi var acaba bundan iki tane koysam isimi gorurmu internet hızını dusurmeden. yada sızın onerebileceginiz cihazlar varmı yardımcı olursanız sevınırım bır cok forumda arastırdım okudum ama hepsı kafa karıstırıcı ve bılgı sahıbı olmuyan bır cok kısıde bılıyormus gıbı yorum yapmıslar. onerilerinizi beklıyorum. bide 3km mesafe arasında tek tuk bi kac bina var ve bı kac agac var baskada bırsey yok bos arazi diyebiliriz hemen hemen .

loco m5 al keyfine bak
    Yayın yapacağınız noktadan yayın alacağınız noktaya lazer tutabiliyor musunuz?
    Araya cihaz koyulamaz diye tahmin ediyorum arazinin ortasına elektrik hattı çekemezsiniz sanırım.

Ekleme; bağlantı hızını sormayı unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 12 Eylül 2014; 21:23:47 >

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
    Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon

• rodi_47 R kullanıcısına yanıt
    öncelikle pc teknik servis - onarım -güvenlik sistemleri vs. mesleğindeyim. az masrafa katlanıp marka yasakmı paylaşmak sitede bilmiyorum ama TP-5210G ler biz onları kullanıyoruz 2 adet karşılıklı 3km çok rahat kullanırsın. önü açık olması gerekmekte belirtirim özellikle.memnun kalıcağın ve ileri dönük iyi bir cihaz şuan satılıyormu bilmiyorum ama farkı bir model adında satılıyodur büyük ihtimal.kısacası işini görür. tavsiye tabiki daha fazla bilgi için yaz bn cevaplarım. iyi geceler.

Orijinalden alıntı: zuzuzu09

öncelikle pc teknik servis - onarım -güvenlik sistemleri vs. mesleğindeyim. az masrafa katlanıp marka yasakmı paylaşmak sitede bilmiyorum ama TP-5210G ler biz onları kullanıyoruz 2 adet karşılıklı 3km çok rahat kullanırsın. önü açık olması gerekmekte belirtirim özellikle.memnun kalıcağın ve ileri dönük iyi bir cihaz şuan satılıyormu bilmiyorum ama farkı bir model adında satılıyodur büyük ihtimal.kısacası işini görür. tavsiye tabiki daha fazla bilgi için yaz bn cevaplarım. iyi geceler.
    tp link kulanımını bıldıgım ıcın sorun yasamam kurulumda dıye oyle dusundum ama yaptıgım arastırmalarda sanırım daha ıyı markalar var ama kıyaslama yaptıgımda tp link 500mw guc veriyor daha yuksek veren cihaz varmı bılmıyorum onerebileceginiz cihazın marka ve modelini nerde bulacagımı yazarsanız sevinirim internet hizim 16mbps . ben asırı hız kaybı yasansın ıstemıyorum yanı ıyı bır baglantı kurmak ıstıyorum ve bu konuda en iyisi hangısıyse onu almak ıstıyorum. ben iki adet tp link 7210 ve iki adet panel anten dusundum farkli onerileriniz varsa degerlendiririm

resimlerde kablosuzun gidecegi alani gosteriyor
    vereceginiz bilgiler icin simdiden tskler.
     3 Km Mesafeye Noktadan Noktaya Kablosuz Yayını Icin Onerileriniz 3 Km Mesafeye Noktadan Noktaya Kablosuz Yayını Icin Onerileriniz 3 Km Mesafeye Noktadan Noktaya Kablosuz Yayını Icin Onerileriniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inuh kullanıcısına yanıt
    lazer tutulmuyor engebeli arazi

marka ve model olarak ve nerde bulabilecegimi soylerseniz onlarida inceleriz. agaclar sehir icinde engel oluyor ondan sonrasi acik arazi zaten birde bi kac tane bina var
    birde aynı sekılde noktadan noktaya kabloludan kablosuza kablosuzdan kabloluya bir sistem daha kuracam ama bi sistem sehirin icinde olacak yaklasık 800 metre mesafe var cok yuksek binalar yok bide agaclar var

birde aynı sekılde noktadan noktaya kabloludan kablosuza kablosuzdan kabloluya bir sistem daha kuracam ama bi sistem sehirin icinde olacak yaklasık 800 metre mesafe var cok yuksek binalar yok bide agaclar var

Alıntıları Göster
    ınternete yaptıgım arastırmalarda BaseBox 2 ve BaseBox 5 adında ıkı cıhaza denk geldım bu cıhazlar 1000mw gucunde pekı bunları kulansam bunlarla hangı ıslemlerı yapabılırım ve bunlara extra anten gerekıyormu acaba yoksa kendı ıclerınde antenlerı mevcutmu eger bunlar daha ıyı olacaksa bunlardan ıkı tane almayı dusunuyorum noktadan noktaya yayın ıcın.

• Merhaba yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum 350mt mesafe birebir görüş yok şehir içi arada ve 100mt yanimda baz istasyonu var 12mb stabil kullaniyorum tavsiye ederim maddi olarak sorun yoksa
    http://www.wirelesssistem.net/AirMax-NanoStation-M5-NSM5,PR-52.html

• quote:

Orijinalden alıntı: dehsetulwahset

Merhaba yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum 350mt mesafe birebir görüş yok şehir içi arada ve 100mt yanimda baz istasyonu var 12mb stabil kullaniyorum tavsiye ederim maddi olarak sorun yoksa
    http://www.wirelesssistem.net/AirMax-NanoStation-M5-NSM5,PR-52.html
    bendekı mesafe 3 km olacak onun ıcın guclu ve stabıl olan bırsey lazım ve stabıl olmazsa extra anten eklenebılecek bır cıhaz lazım BaseBox 2 su anda arastırıyorum mikrotik BaseBox 2 hakında bılgısı olan arkadaslar yardımcı olabılırmı

• quote:

bendekı mesafe 3 km olacak onun ıcın guclu ve stabıl olan bırsey lazım ve stabıl olmazsa extra anten eklenebılecek bır cıhaz lazım BaseBox 2 su anda arastırıyorum mikrotik BaseBox 2 hakında bılgısı olan arkadaslar yardımcı olabılırmı

Alıntıları Göster
    Onerilerinizi beklıyorum..

Onerilerinizi beklıyorum..

Alıntıları Göster
    Airfiber tavsiye ederim
    MSI Optix MAG274QRF-QD Monitor - i710700k - Z590 Tuf - Aorus Master Rtx 3070 ti - 32gb ram - Phanteks P500a - Nzxt Kraken x62 - Logitech G513 Carbon Rgb Keyboard - Logitech G602 Mouse - Asus RT-AC87U Router - ZYXEL NSA325 V2 Nas 3tb 3tb - Sony MDR 1000X Headphones - PreSonus AudioBox Studio - HD7 High Definition Headphones - M7 Microphone - Samsung S10+ - Xiaomi Mi TV Box 3 4K - XGIMI H1 1080p Projector DLP - Specta 265x150 Motorized Auto Projector Screen - AVR Pioneer VSX-921 - Wharfedale Diamond 5.0 set - Klipsch R-100 SW Subwoofer
  • dehsetulwahset D kullanıcısına yanıt
    dehsetulwahset, bişey soracam, ben 300 metre uzaktaki arada 5-6 bina olan wireless'e şu tip bir cihazla bağlanamaz mıyım? birinci katta oturuyorum.
    http://www.vatanbilgisayar.com/iuwa-150m-150mbps-kablosuz-usb-adaptor.html

• quote:

Orijinalden alıntı: user-2217

dehsetulwahset, bişey soracam, ben 300 metre uzaktaki arada 5-6 bina olan wireless'e şu tip bir cihazla bağlanamaz mıyım? birinci katta oturuyorum.
    http://www.vatanbilgisayar.com/iuwa-150m-150mbps-kablosuz-usb-adaptor.html

Merhabalar, airFiber'lık bir durum yok ortada, aktarılacak olan hız altı üstü 16mbit. NanoStation5 de iş görür BaseBox 5 de ama mesafe arasındaki durumu hâla tam olarak anlayamadığımız için ve noktadan noktaya lazer tutulduğunda diğer taraftan lazer görünmüyorsa yani arada lazer'i bloklaya bir nesne varsa Yagi Antenna sorunsuz çalışacaktır. Ama unutulmamalıdır ki antenle beraber Rocket900 de alınması gerekmektedir. Eğer bütçe gerçekten sorun değilse NanoBridge(25 DBi veya Rocket Dish(34-30 DBi) kullanılabilir, kese biraz düşünlürse airGrid yardıma koşacaktır. Para cidden mesele değilse ve ağ içinde gigabitlik hız kullanılacaksa airFiber da fantastik bir kurulum olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 17 Eylül 2014; 22:02:23 >

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb

airfiber eyer googlede aratıp buldugum seyse o kadar buyuk paraya ve buyuk sısteme ıhtıyac yok benım ıstedıgım 3 km mesafeye noktadan noktaya kablosuz ınternet yayını vermek ve guzel bır baglantı ıstıyorum elimde su an tp link 7210n var client olarak kulanmayı dusunuyorum bunu acces point olarakta daha guclu bırsey dusunuyorum bunun ıcın onerılerınızı beklıyorum su anda basebox ıncelıyorum karar verırsem onu alacam yada daha ıyısını bılen arkadaslar varsa yardımcı olabılır . lazer kısmına gelınce lazer dırek gıtmıyor cunku engebelı arazidir ve arada tek tuk agaclar var
    Hocam zaten 7210n yi kullanacaksan elimizde çok alternatif yok, hepimizin bahsettiği 5 Ghz'e çıkıp rahat rahat aktarımı yapmaktır ama 2.4 Ghz'de alıcıda sınırlandığımız için ya Nanostation 2 alacaksınız ya da BaseBox2. BaseBox için anten almanız gerekecek, NanoStation 2 ve umuyorum ki sorununuzu çözün.

tesekurler verdıgın bılgıler ıcın basebox2 sorunumu cozecekse onu alırım ama yok sız dersenız basebox 5 al daha ıyı baglantı saglarsın kayıp olmaz felan ondan ıkı tane alırım mecburı hazır almıskende bı kerede guzel bırseler almayı dunusoyurm 800 tlye kadar cıkabılırım ıkı cıhaz ıcın ama saglam bır baglantı olmasını ıstıyorum oyle zırt pırt kopan ıkıde bır donan sıstemlerden olsun ıstemıyorum. ben aslında ıkı tane basebox2 dusunuyordum cunku bızım bılgısayarlar bu bandta calısıyor. basebox5 veya baska 5ghz bandında calısan cihaz alırsam bu sefer extra dagıtıcıda almam gerekecek
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.