Şimdi Ara

3'e geçenlerin ne kadarı aday mühendislik bulabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birinde genel yetenekten gitmiştim, en çok umduğum diğer şirketin üzerinden 9 gün geçti ve bir ses çıkmadı, zaten haftada 6 gün istiyor bazıları onu da nasıl yapacam bilmiyorum, programı haftada 3 güne düşürmem zor, daha ders programı açıklanmadı gerçi de

Ama yine de bundan daha ilk aşamada elenirsem cidden yaptığım her şeyin boşa gittiğini düşünmeye başlayacam, sıralama yap gpa kas yarışmalarda derece al dediler yaptık ama henüz bir etkisini göremiyorum. Belki henüz erkendirbelki 3te aday müh yerine yaz stajı daha çok alıyorlardır ama sürekli bir şey bekleye bekleye motivasyon düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Eylül 2025; 21:41:1 >

• 3 için erken bence, ben 4'e bırakmayı planlıyorum. En erken 3'ün baharı yapabilirim, program ağır hala. Max 2 gün boş bırakabiliyorum (boş dediğim az ders, 3-4 ders saati), min 3 gün istiyorlar. Teknopark falan olsa iyi olur, okula yakın hesabı. Ama program şu an müsait değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 9 Eylül 2025; 21:50:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunlardan bazıları sanırım gelecek sene başlatmak için şu an ilanları açıyor, ama aynı zamanda full boş gün isteyen de vardı yani dersten çıkıp geleyim gibi bir durum olmuyor sanırım.

2 senedir o 3 4 yazısını görünce ona göre beklentiyi çok artırmıştım o yüzden sonradan açılacak birkaç yerden de olumlu sonuç alamazsam biraz hayal kırıklığı yaşatabilir, sonuç ne olacak bakalım

Görüştüklerimden birisi 3 gün 8-17 yüz yüze dedi, bunu nasıl yapabilirim ki 3. sınıfta. en erken 3'ün baharı yapabilirim bunu, 4. sınıf buna daha müsait yani, free dersleri o döneme bırakınca falan olur en fazla. Acelem yok valla, kendimi paralamayacağım cart curt mühendislik 0.7*asgari verecek diye, gider 4'te yaparım kafa rahat.

Direkt şu şartları sağlayan gelsin başlasın tarzı bir şeyse hayır hiç duymadım

3 gün fazlaymış harbiden, ben ankaradaki savunmaları takip ediyorum maks ayda 6 gördüm, ama 1 günlük bir şey bulsam 10k verse bile çok iyi bir şey benim için, hem sonradan işe girme ihtimalini de güçlendiriyor, ama çevremde beklentiyi 4te yapmak daha mantıklı diye oluştursam iyiymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Eylül 2025; 22:0:57 >

abi haftada 1 gün 10k çok iyi para. haftada 3 güne asgariye yakın veriyor kurumsallar + 3k-4k yemek kartı, 1 güne 10k verecek varsa elimde tuzlukla koşarım valla  

Şaşırdım. Kocaeli ünide bile var bu olay. +2.5 ortalama ve alttan dersin yoksa direk üniversite sayesinde iş yerine gidiyorsun 4 gün iş 1 gün okul şeklinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 9 Eylül 2025; 22:56:47 >

Lan bizde niye yok bu. Dümdüz kocaeli üni torpili demek ki, bruh moment. İlk kez duyuyorum böyle bir şey, başka bu tarz bir şey yapan okul var mı gençler? Anewliz kasalım.

4 gün okul 1 gün iş olmasın o? 4 gün iş 1 gün okula program izin veriyor mu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 9 Eylül 2025; 23:13:24 >

KOÜ İME yaz çıkar google. 4 gün iş yeri 1 gün okul benim arkadaş bu sene böyle yapacak net eminim her yapanın böyle olmayabilir o kadar detaylarına hakim değilim. Okul bunu yapan öğrenciye kolaylık sağlıyor zaten dersler konusunda. Tabi bunu baya az öğrenci yapabiliyor o yüzden normal bence. Yaklaşık 250 kişide maksimum 15-20 kişi çıkıyor bu şartları sağlayan.

Ben de buna şaşırdım, hani diyecem ankarada çok üni var böyle bir talep mi yok diye ama sınırlı sayıda da olsa böyle bir şey güzel olurmuş. odtü bilkentte de duymadım bunu ki sabancıda da yokmuş

Zaten bizim üni dışarıyla anlaşmalı iş yapma konusunda biraz eksik kalıyor gibi, daha yeni yeni anlaşma mailleri geliyor ve ytü ceng'in yanında bizim bölümden erasmusa giden çok çok az ve bence bunun en büyük sebebi hacettepede aşırı fazla bölüm bulunması ve bütçenin çok ayrılması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Eylül 2025; 23:48:2 >

ODTÜ-Bilkent falan bunların zaten referans olmasına gerek var mı bilmiyorum. Üniversitenin ismi yeter zaten. Hacettepe ismen bilinse de bölümler arası sıralama farkının çok aşılıyor olması okulu üst seviyeye çıkaramıyor bir türlü. Sayısal alanında 1K'dan da öğrenci alıyor 150K'dan da ciddi bir fark var.

Bunu hiç bilmiyorum, hatta yanlış hatırlamıyorsam ben hazırlıktayken hocalar üst sınıflara ekonomik bir sıkıntı yoksa part time yapmayı tavsiye etmiyordu gpayı falan etkiliyor diye ama o zamanlar hiç anlamadığım için detayını sormamıştım xd.

Ama öte yandan hem ayda güzel bir para geliyor hem de deneyim falan diye de katılmak istiyorum, güya başvururum program açıklanınca ve kabul alırsam tekrar düşünürüm diyordum şu anlık ikisi de olmadı xd

artık ders ve aday dışında her şeyi bırakarak hallolur diye düşünüyorum da bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 12 Eylül 2025; 18:10:4 >

kanka aday mühendis olarak gördüklerim genelde 4. sınıf öğrencileriydi. 4'te part-time girip mezun olunca full-time'a geçiyorlar. 3. sınıfta kasmaya gerek yok bunun için.

Aselsan 3 ve 4lere ayrı ayrı başvuru açıyor onda belki bir şansım olabilir ama kesin gider İngilizcede falan elenirim öyle kalırım, zaten baya bir aşamalı oluyor bu başvurular da

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Odtü cengli olarak 3. sınıfta 6 ay THY teknoloji için çalıştım, haftada 2.5 gün. 3. sınıf yoğun olduğundan fazla yıprattı, ve açıkçası işten de fazla bir şey öğrenemedim o yüzden çalıştığıma pişman oldum. Şuan alttan 2 dersle program hazırlamaya çalışıyorum . Bazen 4'e bırakmak daha hayırlısı olabliir sizin için. Tabii üniversite ve bölümüne de bağlı bu. Diğer üniversitelerden gelen part-timerlar haftada 3.5-4 günü rahat çıkarıyordu bazen..

Hacettepe bilgisayar okuyorum, aklımda haftada 1 gün yeterli diyen yerlere başvurmak vardı ama programı sırf sıkıştırmak için istemediğim dersleri seçsem bile 2 günün üstüne mümkün değil çıkamam, bu açıdan gerçekten de 4.sınıf daha rahat olur ama bir yandan da aday mühendisliklerin hem para vermesi hem de iş başvurusunda çok avantajlı olmasını da düşünüyorum, tabi ki dediğiniz gibi hayırlısı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.