Şimdi Ara

3. Dünya savaşı nasıl başlayacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
0
Favori
12.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce 3. Dünya savaşı nasıl ve ne zaman çıkacak? Hangi nedenden çıkacak? Ve geriye ne kalacak?
    Ne tür silahlar ile yapılacak? Bize ne olacak? İnsanlığa? Türklere?

Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.

bdfyobgsougt...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdfyobgsougt -- 1 Şubat 2007; 9:38:55 >

• ortadoğu buna gebe.
    doğum bölge ülkelerine bağlı.

aslında bir neden sorunu herzaman sözkonusu,savaşı daha çabuk isteyenleri bile bu durduyor olabilir.
    ama eninde sonunda bir neden bulunur.

geriye kalan bitmiş bir abd ve avrupa birliği,devletsiz bir yahudi toplumu olur.

-hıı !!! sen kahinmisin ?
    - değilim
  • üçüncü dünya savaşı doğuda başlayacak ve batı ile doğu arasında olacaktır.Nortratamus 48 .paralelden bahsetmiş ancak dünyanın neresinde olacağını tam olarak belirtmemiş.Müslümanlar ile avrupa uzun süre savaşacaklar hatta nerelerde savaşın olacağı ve nereye kadar müslümanların ilerkledkten sonra kaybedeceği de uzun uzun anlatılmış.

tabii bu hikayeler veya varsayıomları 20 yıl önce okuduğumda bana da çok masal gibi geliyordu ancak zaman içinde oluşan politik cepheleşme artık bu kahinlerin belirtiği şeylerin çok da hikaye olmadığını göstermekte. Ancak benim yorumum ve hatırladığım kadarıyla savaşta çin yer alacak ve bir ordu ile birleşip yapacaklar bence bu iran olasılığı hiç de yabana atılır bir durum değil. Sanılalın aksine ortadoğu savaşanların cephesi değil nedeni olabilicektir.

pakistan ile iran birleşip cephe oluşturması ihtimali büyükttür. Dogu cephesinin kendisini sağlama alması için stratejik ortak olarak da gereklidir.Yine nortradamus un kızıllar diye bahsettiği ,uzun zaman rusya olarak görülmekle birlikte bunun çin olma olasılığı daha olası durumdur.

Savaş için 2007 hiç de uzak bir tahmin değil idi,artık taraflar belli olmakla birlikte kıvılcım için yeteri kadar öfke birikmiştir.Ancak savaş bir tahmine göre 5 yıl , bazılarına göre 27 yıl sürecektir.Sonuçları da çok vahim olacaktır.

• Geriye ne kalacağı ile ilgili Albert Einstein'ın ünlü bir sözü vardır:

"3. Dünya Savaşı'nın hangi silahlarla yapılacağını bilmiyorum ancak dördüncüsü taşlar ve sopalarla olacak."
  • Ben bir ara Rusya devlet başkanı Putin' in bir konferansta yaptıkları bir silahtan bahsettiğini okumuştum bir yerlerde. Vebu sitede linkini de vermiştim. Şimdi hatırlamıyorum ama...

Putin: _ Öyle bir silahımız var ki, gücünü dünya' nın çekirdeğinden alıyor tarzı birşeyler demişti. Doğru mudur bilemem ama doğruysa ayvayı yeriz...
  • İslam alemi ve Hristiyan alemi arasında çıkıcak büyük ihtimalle ve nükliier faciyalar sonucu dünya diye bi gezegen oluyacak
  • savaş ile ilgili ilginç bir oay da olacağı söylemiş nortradamus.

savaş başlamış ve tüm hızıyla sürerken yeryüzüne bir göktaşı gibi birşey düşecek ve yerde bir ot bile bitmeyecek demiş.Yİne bazıları bunu atom bombası olarak görüyor ama yine de göktaşı gerçeği için taraflar bunu gökyüzünden bir mesaj gibi görecekler deniyor.Demek ki bir tabi afetler tufanı olacak ve insanoğlu biz ne yapıyoruzdiyecekler , afet ile uğraşmak zorunda kalacaklar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

savaş ile ilgili ilginç bir oay da olacağı söylemiş nortradamus.

savaş başlamış ve tüm hızıyla sürerken yeryüzüne bir göktaşı gibi birşey düşecek ve yerde bir ot bile bitmeyecek demiş.Yİne bazıları bunu atom bombası olarak görüyor ama yine de göktaşı gerçeği için taraflar bunu gökyüzünden bir mesaj gibi görecekler deniyor.Demek ki bir tabi afetler tufanı olacak ve insanoğlu biz ne yapıyoruzdiyecekler , afet ile uğraşmak zorunda kalacaklar.

Alakasız olacak ama söylemeden edemedim Bahsettiğin olay bana Warcraft 3 isimli strateji oyununun giriş demosunu hatırlattı. Olaylar aynen böyle gelişiyordu. İzleyenler bilir...

Belki oyunu yapan Blizzard firması da Nostradamus'un kehanetlerinden haberdardır

• quote:

Orjinalden alıntı: Darth Revan

İslam alemi ve Hristiyan alemi arasında çıkıcak büyük ihtimalle ve nükliier faciyalar sonucu dünya diye bi gezegen oluyacak

Yani din çatışmaları, savaşı başlatacak! O halde dinler tehlikelidir bu durumda değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

quote:

İslam alemi ve Hristiyan alemi arasında çıkıcak büyük ihtimalle ve nükliier faciyalar sonucu dünya diye bi gezegen oluyacak

Yani din çatışmaları, savaşı başlatacak! O halde dinler tehlikelidir bu durumda değil mi?

Buradan bu sonuç çıkmaz!

Konu dışı >> Gereksiz mesajlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 17 Ocak 2007; 15:46:35 >
  • quote:

Sizce 3. Dünya savaşı nasıl ve ne zaman çıkacak? Hangi nedenden çıkacak? Ve geriye ne kalacak?

Biz daha 3.dünya savaşı nasıl ve ne zaman çıkar diye düşüne duralım,ama dünya zaten kaynayan bir kazan gibi.Daha 2.dünya savaşının yıkıntılarının dumanıyla başladı 3.dünya savaşı ve hala devam ediyor.Hemen hemen her kıtada olan savaşlara bakarsak bunu gayet net anlarız.
    İlla bir tarafta bilmem kaç tane müttefik devleti,karşısında bilmem kaç tane mihver devleti olması gerekmiyor.
  • quote:

quote:

Hayır onu kastetmedim yani Hristiyanların Müslümanlara yaptıkları savaş başlatıcak olaylar mesala Peygamber Efendimizin karikatürünün çizilmesi bütün İslam alemini kızdırmıştı haliyle ve İranın da Abd ve diğer ülkelere de göz dağı vermesi savaş başlata bilir.
  • Hristiyan Müslüman karşılaşmasından çok ülke bazında olaya bakarsak ben kendi ülkemizin sonunu tam bir kaos ortamında görüyorum. Ne sağa kaçabiliyoruz ne sola? Çapraz ateş arasında kalacağız gibi. Bakalım...
  • Bence 3. dünya savaşı dinler arası çıkacak.Ama 4. dünya savaşı Su yüzünden çıkacak gibime geliyor..Şanlıurfada görev sebebiyle 4 yılımı geçirdim ve orada yahudilerinve suriyelilerin yaptıkları bir şeyi gördüm.Adamlar şu an urfa taraflarında halan daha toprak almaya devam ediyorlar.Köydeki cahil insanları Nüfus cüzdanlarını belli bir para karşılığında alıp kendi ülkelerinin vatandaşı yapıorlar.Okuma yazması bilmeyen o kadar çok köylü var ki hepside vatandaşlıklarını değiştiriolar.Parayı gördümü geçiorlar...
  • Amerikanın iranı ardından suriyeyi vurup buraları sömürgeleştirerek Birecik ten akan fırat a gözünü dikmesi ve çok eskidende tam olarak bilmiyorum kitaplardada fırat ın önemini belirtmişler.Zaten halkın çoğu fıratın altında yatan çok buyuk bir altın yatağından veya altınlardan bahsediyorlar vede bu yuzden savaş çıkacağını hatta kıyametin alametlerindne birininde bu olabilir diye söyliyenlerde var halan.Bakalım zaman herşeyi gösterecek neler olacak kimse bilmiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: redstorm

quote:

quote:

Buradan bu sonuç çıkmaz!

Konu dışı >> Gereksiz mesajlar

O zaman hangi sonuç çıkar?

• ibrahim karagül'ün yazısının konuya bir nebze olsada açıklık getireceği kanaatindeyim.

Kareler tamamlanıyor ve harita netleşiyor.
    Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın, Basra Körfezi'nin, Doğu Afrika'nın istilası için atılan her adım birbirini tamamlıyor.
    Birkaç yıl içinde nerelere geldik? Artık bölgesel savaşı tartışıyoruz hatta taktik nükleer silahların kullanılacağı bir savaşı.
    Türkiye dahil, her ülkenin sınırlarını tartışıyoruz, etnik ayrışmaların nerelere uzanacağını, mezhep eksenli çatışmaların hangi ülkeleri parçalayacağını tartışıyoruz.
    Bu noktada Türkiye, ne yapacağını şaşırmış durumda.
    Diplomatik cambazlık bir noktada işe yaramaz hale gelebiliyor ve gelişmeler Türkiye'yi nihai karara zorluyor.

Irak işgal edilmeden önce tartıştığımız olaylar şimdi gerçek oluyor.
    Birkaç ayda kontrol edeceklerini düşündükleri PKK, Kerkük ve genel anlamda Irak krizi şimdi kapımızı çalıyor.
    İran'a yönelik saldırgan süreç tehlikeli bir aşamaya geldi.

Lübnan, Filistin patlama noktasında. Somali işgal edildi. Suriye prese alınmış durumda.

Birkaç gündür özel harekat timleri Kuzey Irak'a akıyor. Helikopterlerle belli bölgelere indirme yapılıyor.
    Kuzey Irak'ın bazı bölgelerinde çatışmalar yaşanıyor. Olağanüstü bir hareketlilik var. İzleyebiliyor muyuz?

Mezhep çatışması çıkacak dedik, çıktı. Irak'taki mezhep bölünmesi bütün bölgeye yayılacak dedik, yayılıyor.
    Hedef sadece Irak değil dedik, Afganistan'dan Somali'ye kadar olan bütün bölgede savaş var şimdi. Sadece bu ülkeleri değil, bütün bölgeyi kamplara ayırıyorlar. Nasıl mı?

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Umman, Mısır ve Ürdün'ü İran'a karşı bir araya getirdi. Sünni Eksen ya da Ilımlılar İttifakı dedikleri bu.

İran, Suriye, Hizbullah, bir tarafta bu ülkeler bir tarafta. Bu bölünme, Pakistan'dan Lübnan'a kadar çok daha tehlikeli sonuçlar doğuracak.

Şii Hilali ve Sünni Blok projeleri uygulamada.
    Bu ülkeler ABD adına İran'a bir çağrı yaptılar ve Irak'a karışmamasını istediler. İran zaten Irak'ı önemli oranda denetim altında tutuyor. S. Arabistan, ABD ile danışarak Irak'a asker göndermeye hazırlanıyor.
    İran askeri zaten orada. Ne olacak? Irak içinde örgütler düzeyinde yürütülen Şii-Sünni savaşı devletler düzeyine yükselecek ve yaygınlaşacak.
    Kimlerin planıydı bu? Yıllardır konuşuyoruz, bilmeyen kalmadı ama bilenen bir tuzağa böyle sürükleniyoruz işte.

ABD, uçak gemilerini dünya petrolünün yüzde 20'sinin geçtiği Basra Körfezi'ne gönderiyor.
    Irak içinde İran'a karşı bir savaş başlattı. Yakında ABD kontrolündeki örgütler İran içinde saldırılara başlayacak. Sadece Erbil'deki “çuval olayı” ile sınırlı kalmayacak. Patriot füzelerini ve mayın gemilerini Körfez'e gönderiyor. F-117 hayalet uçakları Kore'de toplanıyor. Ağır bombardıman uçakları başka üslerde. İsrail dahil, bütün bölgeye yoğun askeri yığınak yapıyor. Bunlar direnişe karşı mı? Bu silahlarla direnişe karşı savaşılmaz ki. O zaman neye karşı? Son olarak Tahran, hava sahasına grimeye çalışan bir ABD casus uçağını düşürdüklerini açıkladı.

ABD'ye rağmen Iraklı Şiiler İran'a yaklaşıyor. Kuzey Iraklı Kürtler İran'la aralarının bozulmasını istemiyor. Siyasi, ideolojik ve ekonomik bağımlılık bunu gerektiriyor.

Bush'un son planı Irak'tan çok İran'ı hedef gösteriyor. Açıkça askeri tedbirden söz ediliyor. Sanıldığı gibi Irk'a 21 bin asker değil, 92 bin asker gönderme hazırlıkları var. 21. bin sadece ilk aşamada gönderilecek. Irak'ta zafer kazanmanın yolu İran ve Suriye'yi dize getirmekten geçiyor. Bu ülkelerle diyalog yerine çatışma tercih edildi. Bush yönetimi son iki yılını işte bu savaşla geçirecek.

Bundan sonra: Önce Irak işgali öncesi gibi yalan senaryolar ve medya manipulasyonları başlayacak. Irak'taki üslere savaş uçakları gönderilecek. Avrupa'daki füze sistemleri İsrail'e nakledilecek. Irak'a gönderilecek ek birlikler İran sınırlarında konuşlanacak ve İran güçlerinin Irak'a misillemede bulunması engellenecek. B-2 ağır bombardıman uçakları için tanker uçakları Bulgaristan'a ve yakın bölgelerdeki üslere nakledilecek. Ve Büyük Ortadoğu savaşı ABD ve İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine ve petrol tesislerine yönelik füze ve hava saldırılarıyla başlatılacak.

Muhtemelen İran'ı provoke edip bir hata yapmaya zorlayacaklar. Mesela Basra Körfezi'ndeki gemilerine ya da Irak'taki birliklerine bir saldırı gibi. Ya da öyle gösterecekler. Hitler'in Polonya'yı tuzağa düşürmesi ve 2. Dünya Savaşı'nı başlatması gibi. Ya da Tonkin Körfezi yalanı gibi. 5 Eylül 2006'ta aktarmıştım: Vietnam savaşı Ağustos 1964'te Tonkin Körfezi'ndeki bir destroyerine yönelik saldırı iddiasıyla başladı. İddia üzerine ABD Vietnam'a saldırı kararı aldı. Ama zamanla ortaya çıktı ki, aslında böyle bir saldırı olmamıştı. Savaşı başlatmak için bir mizansendi. Bu senaryo milyonlarca Vietnamlının, on binlerce ABD askerinin ölümüyle sonuçlandı. Benzer bir senaryo yaşanabilir mi? Bir “kaza” meydana gelir mi? ABD ya da İngiliz gemilerine yönelik bir saldırı neden benzer bir savaşa yol açmasın!

forumda eskilerden kimse kalmamış gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Basfates

Bence 3. dünya savaşı dinler arası çıkacak.Ama 4. dünya savaşı Su yüzünden çıkacak gibime geliyor..Şanlıurfada görev sebebiyle 4 yılımı geçirdim ve orada yahudilerinve suriyelilerin yaptıkları bir şeyi gördüm.Adamlar şu an urfa taraflarında halan daha toprak almaya devam ediyorlar.Köydeki cahil insanları Nüfus cüzdanlarını belli bir para karşılığında alıp kendi ülkelerinin vatandaşı yapıorlar.Okuma yazması bilmeyen o kadar çok köylü var ki hepside vatandaşlıklarını değiştiriolar.Parayı gördümü geçiorlar...

Bence 4.Dünya savaşı öyleçıkmıycak,3.Dünya savaşı olursa dünya da hiç doru düzgün bi şey kalmayacağı için insanlar birbirleriyle mal için savaşcaklar bunun sonucundada 4.Dünya savaşı çıkıcak

• 3. dünya savaşından sonra dünyada insanlık devam edecek bu kesin. Uluslar arası uzay üssü nü bu amaçla yaptılar. İnsanlık devam etsin diye. Biz aşağıda ölürken geriye yukarıdaki birkaç yüz kişi kalır. Onlarda yaşamı devam ettirir burada sular durulunca...
  • çok yakındır başlaması ama tahminimki ülkemizde bu sawaşın içine girecek..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.