< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
3. doz BioNTech aşısına gerek var mı? (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Az bilgiyi doğru kullanmak, gerekirse eksikleri tamamlamak da önemli.
Önemli bilgi:
Aşının yan etkiler virüse nazaran daha kısa vadeli. Cünkü aşı vücudumuzda bölünemiyor ama virüs bölünüp kontrolsüzce çoğalabiliyor. Yani aşı miyokardit falan yapıyor diyerek aşıyı reddeden birisi aşısız şekilde virüsü vücuduna alınca daha da tehlikeki miyokardit ile başbaşa kalacağını bilmeli.
Tabi az viral yük alıp aşısız şekilde atlatıp bunu örnek olarak çevresine anlatabilir ama ciddi viral yüke maruz kalıp ağır geçirerek ölme ihtimalini de unutmamalı.
mRNA DNA'nıza yapışmaz, bunun için özel enzim gerekiyor. Milyarlarca doz aşının içinde olsaydı şimdiye kadar yarımız Ninja Kaplumbağa yarımız da Splinter Usta olurduk. Hatta mRNA'lardaki mekanizma ile aynı mekanizmayla çok hücreli canlılar virüslerin başlangıcından beri karşı karşıya zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 20 Ekim 2021; 16:23:40 >
-
Sadece bu kadar sayı ile değerlendirme yapmak ile bakkal matematiği arasında fark yok.
Biyolojide karşı karşıya kaldığın sıkıntı form değiştiriyor, mutasyona uğruyor. Virüs hiç mutasyona uğramasaydı bugünkü sayıların aşı ile birlikte ne olacağını ya da aşının olmadığı bir dünyada bugünkü varyant ile bugünkü sayıların ne olabileceğini de düşünmek gerekiyor.
-
Yakında 7-8. aşıyı vurulanlar dahi olacak. Güğzel bir sektör çıktı şu aşıyı vurunun , önceki aşının etkisi yok yenısı çıktı bunu alın diye ülkelere firmalar iteleyecek.
-
O mRNA sinirlerine bir yapışırsa senelerce kramp geçirip böğüre böğüre doktor ararsın
-
Sinirin neresine yapışıyormuş?
Yazdığımı okumuyorsun herhalde, herhangi bir virüs vücuduna girince zaten mRNA salıyor hücrelerine ki bölünüp çoğalmak için malzeme ürettirebilsin. Zaten sivilcen çıkınca olan şeyler bunlar ergen dostum.
Su an da doktor aramıyorum. Cünkü bu konulara senden benden daha fazla hakim olan doktor arkadaşlarım aşı olun diyor, birisi de çocuk enfeksiyonları uzmanlığının yanında bir tane daha uzmanlığa sahip.
-
Sen anlamazsın nasıl yapıştığını. Yalnız yapışırsa böğürmekten ses tellerin yırtılır
-
Senin o doktorların doktor falan değil. Sen her doktoru doktor sanmaya devam et.. O kafayla devam et. Olduysan Birkaç doz daha biontech ol. Eninde sonunda hastanelik olursun..
-
3.dozdan sonra 4.doza gerek var mı denilcek. Bu olay uzun süre devam edicek gibi gözüküyor.
-
quote:
3 dozla kalsa iyi. Paranın da tadını aldılar ki artık ne varyantlar biter ne de dozlar.
Varyantlar bilimsel bir gerçek. Dozlar ise aşının bir etkinliği olsun ve devam etsin diye belirleniyor. Biontech'in sahipleri kazandıkları parayla belli ki Basra Körfezi'nde yunuslar eşliğinde yat turları da yapmayacaklar; laboratuvarlarını ve çalışma kapasitelerini büyütüp Ar-Ge üretecekler. Bu arada haberiniz olsun; insanların dünyası para ile, gelir ve finansman ile dönüyor. Yani sizi bu kadar rahatsız eden nedir anlamıyorum. Aşı için ayrıca para ödemiyorsunuz. Aşıyı satın almıyorsunuz. Özel hastaneler dahi devletin sunduğu elzem bir sağlık hizmeti olarak aşıyı ücretsiz yapıyor. Aşılar benim vergimle ödeniyor diyebilirsiniz ama devletin görevi vergi geliriyle altyapı, sağlık, eğitim, güvenlik gibi hizmetler sunmak. Aşı gibi bir imkan varsa devlet niye bunu hizmet ettiği vatandaşından esirgesin? O zaman devletin de bir anlamı olmaz. Ki zaten aşı konusunda İsrail vb birkaç ülkeye kıyasla Türkiye devleti yine de çekimser davranıyor. Üçüncü doz stoklamak ve üçüncü doza başlamak için acele etmiyor. Gevşeklikten ötürü yeterince iyi uygulanamayan standart salgın önlemlerine (mesafe, maske, hijyen) bel bağlıyor. Aşı olmayanlara belirli handikaplar konuyor ki bence bu handikaplar son derece yerinde ve gerekli. Aşı olmayanlar popülasyon içerisinde salgını devam ettirme ve mutasyon (yeni varyant üretim) şebekesi. Kendileri için de ciddi birer risk kaynağı. Hatalı verilere dayalı garip batıl inançlara sahip, yanlış şüphelerle hareket eden sorumsuz bireyler olup genel kamu sağlığını tehlikeye atma lüksümüz yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 20 Ekim 2021; 17:35:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu kadar verginin içinde bir de aşı parası mı ödeyelim?
Aşı para ile olsa oran yarı yarıya düşer millet karnını zor doyuruyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlaç lobisi nedir?
Dünyada herkes hasta oluyor. Başı ağrıyan koşuyor bir kutu parol alıyor.
Kronik bir hastalığın varsa ömür boyu ilaç kullanmak zorundasın
Bizlere bu kolaylığı sağlayan ilaç sanayisine laf atman anlaşılmaz bir durum.
Bacağı kırılan atların kafasına sıkarlar. Bu ilaç sektörü olmasa insanlara da olacak olan bu olurdu. Ya da üfürükçüye gider üfletirdik artık açıkta kalan yerlerimizi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Aşı para ile olsa oran yarı yarıya düşer millet karnını zor doyuruyor
Vergilerin aşı ücretsiz olmasaydı yarı yarıya düşeceği konusunda kaynağınız nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşı ücretli olsaydı aşı olma oranı yarı yarıya oran düşerdi vergi değil
Ülkenin büyük çoğunluğu asgari ücrete çalışıyor millet ay sonunu getiremiyor karnını doyuramıyor özellikle 1 doz 100 tl civarı falan olduğu taktirde aşıya kimse para vermezdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 20 Ekim 2021; 21:12:28 > -
Bu kadar zaman gecti, bazi insanlar belki bir seyler ogrenmistir diye giridm, hala ayni cehalet devam. Valla mustahak size bu dunya, bu ulke, bu ekonomik kosullar. Yine iyisiniz hatta.
-
-
Önemli olan yüzde olarak oranları
-
Böyle bir ölümü hak edecek bir iftira nasıl bir şey acaba, yine de kin tutmak keskin sirkenin küpüne zarar vermesi gibi bana göre şeyler değil kara deftere yazarım ama bu tür insanlardan uzak dururum, unuturum. Bu tür şeylere sevinmek zamanla seni de ona benzetir çünkü.
-
aşı ücretli olmasa da parası devlet kasasından çıkıyor o kasa da bizim vergilerle doluyor dolayısıyla ücretli.
Asgari ücret konusunda ise şöyle bir çelişkili durum var. Anadolu'da asgari ücret esasında oldukça iyi. İstanbul 'da düşük olabilir ancak İstanbul'da coğu kişi asgarinin örneğin 1,5x ve yukarısı ücret alıyordur. Ben Anadolu'dayım ve asgari ücret alan kişi, ücret düşüklüğünden yakınmıyor. Evli ve cocuklu bir arkadaş asgari ücretli evi kirada ancak altında arabası var, sürekli geziyor :) Kafe sahibi bir arkadaşım var, 5 yıldır asgariye çalışan (bekar) bir garson biriktirdiği para ile 2005 Hyundai Accent aldı dedi. Daha küçük şehir ve ilçelerde kimi fabrikalar iş sözleşmesi ile yasalara uygun görünümde asgarinin altında (%65'i) ücret veriyor, bunu da en az 2 değişik yerde doğruladım ve asgarinin altında ücret alan kişiler dahi durumdan memnun cunku ayda 1850TL de iyi para onlar için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X