Şimdi Ara

3 Büyükler Genel Karşılaştırma (Detaylı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  3 Büyükler Genel Karşılaştırma (Detaylı)

# Karşılaştırmalar kendi yorumumdur. Katılıp katılmamak kendi tercihinizdir. Eleştirirken saygı çerçevesini aşmamanızı rica ederim.

# Karşılaştırma şu anda yapılan transferler göz önüne alınmıştır.

# Karşılaştırmalar ilk maçlardaki performans ve gelecek vaadleri ile yapılmıştır.

Volkan > Hakan > Ufuk (Orkun)

Belkide Galatasaray'ın en zayıf bölgesi burası. Fenerbahçe ise çok güçlü bu konuda. Ufuk tam bir kapalı kutu benim gözümde gelecek vaadediyor ama ne yapar bilmiyorum. Galatasaray bir yabancı kaleci takviyesi yapsa bence yararlı olurdu.

Gökhan Gönül ≥ Sabri Sarıoğlu > Hilbert

İlk bakışta Gökhan daha iyi gibi gözüksede Sabri geçen sezon kendini çok düzeltti. Bence bu sezon en az Gökhan kadar yararlı bir oyuncu olur. Bu yüzden büyük eşittir kullandım. Beşiktaş ise çok geride henüz bu konuda. Eğer Rıdvan iyileşirse o bölgede Ekrem ya da Hilbert'den daha yararlı olur.

Lugano = Ferrari = Neill

Bu bölgede 3 takımda çok güçlü oyunculara sahip. Birbirinden ayıramıyorum. Lugano yeteneği ile birlikte hırsıyla göz dolduruyor. Ferrari çok iyi bir stoper Neill de öyle.

Sivok > Bilica = Hakan

Bu konuda bana katılmayan çok olacaktır ama ben böyle düşünüyorum. Eğer Sivok'un sakatlığı sebebi ile orada Zapo ya da Toraman oynarsa Zapo (Toraman) ≥ Bilica = Hakan diyebiliriz. Yinede bu karşılaştırma çok belirsiz ben bile yazarken emin olamadım pek.

Andre Santos > Üzülmez > Çağlar

Ne yalan söyleyeyim Çağlar'ı hiç izlemedim nasıl bir futbolcu olduğunu hiç bilmiyorum. Ama sanırım Üzülmez tecrübesi ve yaşına rağmen bitmeyen enerjisi ve hırsıyla bir adım önde olabilir burada. Santos zaten çok iyi bu ikiliden.

Emre = Ernst ≥ Cana

Cana uyum sağlayabilirse Ernst kadar yararlı olur. Bazı arkadaşlar itiraz edecek Ernst ile Emre eşit olabilir mi diye ama bence Ernst çok çok iyi bir oyuncu ve Emre gibi orta sahayı toparlıyor. Ben ikisininde eşit olduğunu düşünüyorum. Belki yetenek olarak Emre daha iyi olabilir evet ama Ernst de Beşiktaş'ın Emre'si gibi. Ayrıca Emre'nin en büyük eksisi kişiliği. Çok saldırıyor hakeme rakiplere sinirlerine hakim olamıyor. Eşit dememde bu da bir etkendir. Cana zaten oynadığı takımlarda kaptan yapılarak iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlamış. Eğer uyum sağlarsa bu ikili kadar yararlı olur.

Quaresma = Arda > Stoch

Rosicky'in geldiğini varsayarak Arda'nın sol kanada geçeceğini düşünüyorum. Quaresma şu an form tutacak mı bilmiyorum ama tutarsa Arda ile beraber bu ligin kralı olur. Arda zaten çok çok kaliteli bir oyuncu. Hep Beşiktaş'ta görmek istedim kendisini. Stoch da ilk maçlarda iyi bir performans gösterdi. O da bu sene Fenerbahçe'ye yararlı olur düşüncesindeyim ama tabi Quaresma ve Arda şu an için önde duruyor.

Ledesma > Necip ≥ Baroni

3 takımın da çok iyi olmayan bölgesi burası. Ladesma bu iki oyuncudan daha iyi şu an için. Ladesma'nın geldiğini varsayıyorum tabi ki. Baroni'yi hiç beğenmiyorum. Necip ise çok genç daha ne olacağı belli değil. Ama çok gelecek vaadediyor. Beşiktaş'a çok yararlı olacaktır. Baroni'yi kişisel olarak beğenmediğim için Necip'i daha öne koydum ama Necip çok daha iyidir demiyorum. Sadece Necip gelecek vaadediyor bu yüzden yazdım.

Alex = Guti ≥ Rosicky

Bu karşılaştırma kan çıkarır tahminimce. Çok zorlandım bunu yazarken. Alex artık kendini kanıtlamış bir oyuncudur tartışmaya gerek duyulmaz. Guti 14 yıllık çok büyük bir kariyere sahiptir. İsim olarak şu anda Türkiye'de oynayan en büyük oyuncudur. Bu yüzden eşit yazdım. Rosicky de çok büyük bir isim. Çok büyük bir oyuncu. Bu iki isim kadar başarılı olacaktır bu sene eğer gelirse. Çok zorlandım dediğim gibi ama Alex ve Guti sanki bir adım daha önde gibi duruyor.

Nihat = Dia = Pino

Bu bölge çok acaip. Hepsi kapalı kutu. Nihat adeta bu sene yeni transfer edilmiş gibi çok farklı bir Nihat izliyoruz. Çok iyi oynuyor. Ama bakalım bu gelecekte ne olucak bilinmez. İsim olarak Nihat en öndedir ama şu anda bu 3 oyuncuda kapalı kutudur ne olacakları belli değildir. Hepsinin zamana ihtiyacı var.

Baros = Bobo > Guiza
    Baros - Transfer - Transfer

Bu bölgede şu an için Baros ile Bobo eşittir. Baros, Arda'nın ve Kewell, Keita gibi oyuncuların arkasında geçtiğimiz sezonlarda başarılı olmuştur. Bobo ise ondan daha az gol atmasına rağmen arkadan destek alamamıştır. Beşiktaş gol yollarında geçtiğimiz sezon çok kısırdır. O yüzden Bobo büyük iş başarmıştır kısır, etkisiz bir hücum hattında bu kadar gol atarak. Guiza ise Bobo ile aynı sayıda gol atmıştır ancak hem Guiza'nın arkasında Alex gibi bir asist makinesi vardı hem de Bobo 5 yıl önce Corinthinas alt yapısından alınmıştır. (hatam varsa düzeltin) Guiza ise 15 Milyon Euro'ya alınmıştır. Bu yüzden Guiza hayal kırıklığıdır.
    Fenerbahçe'nin olası Niang ya da Gyan transferi Beşiktaş'ın da adı geçen Robinho - Adebayor - Carew - Alditore isimlerinden birini almasından sonra bu karşılaştırma daha sağlıklı olacaktır.

Taraftar Desteği -- >Beşiktaş > Galatasaray = Fenerbahçe

Şu an için Beşiktaş tarihindeki en büyük isimleri alarak en büyük taraftar desteğini arkasına almıştır. Taraftar hem takımı sonuna kadar destekliyor hemde büyük beklentiler içinde bu ters de tepebilir belli olmaz ama şu anda en büyük destek Kartal'da. Galatasaray ise bu sene umutsuz başladılar transferlerin gecikmesinden sonra ama bu Ladesma ve Rosicky transferleri onların desteğini geri getirmiştir. Fenerbahçe de yine Galatasaray kadar takımına destek olacaktır.

Teknik Direktör Tahammülü ve Başarısı --> Schuster > Rijkaard > Aykut

Beşiktaş yaptığı transferleri Schuster sayesinde başardı bu kesin. Şu anda Schuster'in kredisi yüksek. Rijkaard'ın da bu sene başarılı olması gerekiyor. Yoksa tahminime göre sene sonu yollanır. En şanssız taraf ise Aykut Kocaman. Taftarın ve yönetimin ona pek güvendiğini sanmıyorum. Bu benim fikrim ama üst üste alınan 5-10 maç yenilgi, puan kaybı Aykut'u yönetimle beraber yollar.

Başarı Tahmini --> Beşiktaş ≥ Fenerbahçe = Galatasaray

Kağıt üstünde Beşiktaş daha başarılı olacak gibi gözüküyor ama hiç belli olmaz bu. Takım birbirine uyum sağlayamazsa çok kötü şeyler yaşayabiliriz. İlk bakışta Beşiktaş daha önde gibi gözüksede şanslarının eşit olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu takımlar büyük kulüpler ve her sezon şampiyonluğa oynarlar.

Avrupa Tahmini --> Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa'da gruplardan çıkar, sonraki ilk turda veya çeyrek finalde elenir. Fenerbahçe ise gruplarda 3. olup Avrupa Ligi'ne gider ve diğer takımlarımız gibi aynı turda elenir ya da 4. olarak tamamlar grupları.

Kupa Tahmini --> Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe yarı finali görür. Kupayı Beşiktaş alır.

TSL Tahmini --> Şampiyon Beşiktaş ya da Fenerbahçe olur. Galatasaray 3. olarak bitirir ligi.

Çok uzun oldu ama okuyup okumayan herkese teşekkür ederim. Kendi tahminlerimdir yorumlarınızı saygı çerçevesini aşmadan yazmanızı dilerim.

Sangre

• Baros = Bobo ????

Orijinalden alıntı: umut5513

Baros = Bobo ????

Açıkladık arkadaşım okusanıza. Baros gollü bir takımın çok gol atan bir oyuncusuydu. Bobo hücum hattı 0 olan bir takım için çok fazla gol attı. İsim olarak bakmıyorum ben performans olarak bakıyorum. Ve oynadığı takımlara ve durumlara göre eşit olarak görüyorum.

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

biraz beşiktaşa dönük olmuş bide gelmeyen transferleri karşılaştırmışsın.

Yorum için teşekkürler. Ledesma ve Rosicky'nin geldiğini varsaydım çünkü. Sarp, Ayhan, Barış'ı yazmak istemedim oralara. Galatasaray ile dalga geçmek gibi birşey olurdu bu.

Orijinalden alıntı: jamez

dia yı kaç maç izledin.. pino yu kaç maç izledin.. de nihat=pino=dia sonucuna vardın

Ya şöyle kör gibi sadece kalınlaştırdığım yerleri okumayın. 1 saattir uğraşıyorum böyle okumadan geçen adamlar için mi ?

Ne yazmışım alta Nihat da yeni gelmiş gibi oynuyor. O yüzden 3'ü de kapalı kutu hiç birinin birbirinden ne artıksı var ne eksisi şu anda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangre

quote:

dia yı kaç maç izledin.. pino yu kaç maç izledin.. de nihat=pino=dia sonucuna vardın

Ya şöyle kör gibi sadece kalınlaştırdığım yerleri okumayın. 1 saattir uğraşıyorum böyle okumadan geçen adamlar için mi ?

Ne yazmışım alta Nihat da yeni gelmiş gibi oynuyor. O yüzden 3'ü de kapalı kutu hiç birinin birbirinden ne artıksı var ne eksisi şu anda.

yazının tamamını okudum

• Baros=boboya katılmam barosun ceza sahası dışında da özelliği çok bizim takımı atağa çıkaran oyunculardan biri top sürerek.

Nihat Pinodan da , diadanda iyidir hiçbirini izlemedik ama Nihatın büyük potansiyeli var biliyoruz ispanyada neler yaptığını burda da açık ara nihat öndedir.Nihatı ben ne olursa olsun Türkiye ligindeki en kaliteli oyuncular arasına alırım.

Diğerleri kişiden kişiye değişebilir , itirazım olursa bunlara olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Sangre

quote:

yazının tamamını okudum

Peki o zaman hocam. 3'ü de şu anda kapalı kutu ve ne yapacakları belli değil o yüzden birbirlerinden fazlaları yok. Nihat biraz önde olabilir çünkü Beşiktaş'ın çocuğu ve bu ligi çok iyi biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan19

Baros=boboya katılmam barosun ceza sahası dışında da özelliği çok bizim takımı atağa çıkaran oyunculardan biri top sürerek.

Nihat Pinodan da , diadanda iyidir hiçbirini izlemedik ama Nihatın büyük potansiyeli var biliyoruz ispanyada neler yaptığını burda da açık ara nihat öndedir.Nihatı ben ne olursa olsun Türkiye ligindeki en kaliteli oyuncular arasına alırım.

Diğerleri kişiden kişiye değişebilir , itirazım olursa bunlara olur.

Teşekkürler hocam, saygı duyarım.

Bana göre ikisi de eşit. Bobo'da kanatlara inip top alıp çalımla içeri girebilen oyuncu.

Orijinalden alıntı: Juvixted

Katılmadığım yerler olsada güzel analiz, ellerine sağlık.

Çok teşekkür ederim hocam.

@JamesKirkRobertLars

Orkun mu yazmışım ? Aykut olacaktı özür dilerim.
    çünkü fenerin avrupada 0 çektiği sezon bile bu kadar aciz bir görüntüsünü görmedim
    Galatasaray için birşey söylemeyeceğim izlemedim çünkü
  • Bence fena bir analiz değil. Ancak Santos kısmına katılmıyorum, çok ofansif bir oyuncu, ama defansif olarak çok büyük zaafları var. Üzerine bir de kilo alıp şişmiş Santosu sol bek oynatmanın Telloyu sol bek oynatmaktan pek farkı yok. Young Boys'un sağ kanadı C. Ronaldo seviyesinde adamlardan oluşmuyorsa 2 maçta o kanattan verilen 15 pozisyonun hiç affı yok.

Bir de Nihat'ın ölüsü o kanattaki rakiplerinden 1-0 önde başlar. Ancak Nihat sağ açık değil, 2. forvettir. O bakımdan o karşılaştırmaya Hilbert, Holosko, Tabata'dan hangisi kalacaksa onu dahil etmek gerekir.
    NOT: " ... "
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indie

Bence fena bir analiz değil. Ancak Santos kısmına katılmıyorum, çok ofansif bir oyuncu, ama defansif olarak çok büyük zaafları var. Üzerine bir de kilo alıp şişmiş Santosu sol bek oynatmanın Telloyu sol bek oynatmaktan pek farkı yok. Young Boys'un sağ kanadı C. Ronaldo seviyesinde adamlardan oluşmuyorsa 2 maçta o kanattan verilen 15 pozisyonun hiç affı yok.

Bir de Nihat'ın ölüsü o kanattaki rakiplerinden 1-0 önde başlar. Ancak Nihat sağ açık değil, 2. forvettir. O bakımdan o karşılaştırmaya Hilbert, Holosko, Tabata'dan hangisi kalacaksa onu dahil etmek gerekir.

Teşekkürler yorumun için.

Evet, Santos geçen sene iyiydi bugünkü maçı izleyince ordan vazgeçtim. Açık ara en iyi demek yanlış artık.

Ayrıca Dia'yı çok beğendim. Çok iyi bir oyuncu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darbeli Matkap

Gündüzkü mesajında Lugano bu ülkenin en iyi stoperidir demiştin şimdi hepsi eşittir diyosun.
    Ben senden hiçbirşey anlamadım batıkan.

Lugano > Toraman
    Ferrari > Bilica demiştim.

Ferrari, Lugano, Neill'i karşılaştırınca eşit görüyorum.

Yorumlarım bunlardır. Kaç satır şey yazdım görüşlerim bunlar.
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.