Şimdi Ara

3 Ayda Orta Derecede Öğrenilecek Dil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınavında bitmesiyle boştayım şu anda. Sadece oyunlarla değilde başka aktvitelerlede geçirmek istiyorum kitap okumak vs.

Bir dil kursuna gitmeyi düşünüyorum ama hangi dil olduguna pek emiin değilim (kullanım acısından)

Rusçaya merak vardı lakin çok zor bir dil , japonca vs. de aynı şekilde
    ispanyolca ve italyanca mantıklı geldi ama bu diller ne kadar zor ? ne kadarını öğrenebilirim , hangisini tercih etmeliyim ki daha yararlı olsun ?

• Kuş Dili

3 ayda orta derecede anca bunu öğrenirsin.
  • 3 ayda zor be hacım :D
  • İngilizce, ispanyolca, rusça, çince, arapça. Bunları bilirsen, sırtın yere gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack76

3 ayda zor be hacım :D

Hocam mesela ingilizce öürenilebiliyor. Gidipte kitap okuycak kadar olmasına gerek yok zaten. Genel konuşmaları anlamak, gitsem konuşabilcek durumda olmak yeterli
  • Japonca. Dil yapısı basit. Romaji (Latin Alfabesiyle okunduğu gibi yazılan) ile çok kolay ÖĞRENİRSİN. İnternette learn nihongo var videoları izle ve kendince not tut. Hergun tekrar et.

Çok basit bir dil. Sadece alfabe zor. Omuda ezber yapacaksın. Sen sadece konuşmak istersen romaji yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Japonca. Dil yapısı basit. Romaji (Latin Alfabesiyle okunduğu gibi yazılan) ile çok kolay ÖĞRENİRSİN. İnternette learn nihongo var videoları izle ve kendince not tut. Hergun tekrar et.

Çok basit bir dil. Sadece alfabe zor. Omuda ezber yapacaksın. Sen sadece konuşmak istersen romaji yeter.

Hocam japoncanın dil yapısı sorun değil o koalymış ama kanji diye bir olay varmış 2 yıl falan alıyormuş çok uğraşlıymış yani konuşayımda anlayım biraz :D

Bu arada o bahsettiğin olay gerçekten kolay mı ? latin alfabesi sonuçta bir geçerliliği var mıdır ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Urduca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yucuklu Sumurta kullanıcısına yanıt
    Bak dostum konuşmak istersen alfabeye falan bulaşma. Romanji yani ağzımızdan çıktığı gibi latin harfleriyle yazımıdır. Bu sana okuyup anlaman için yeter. Örnek verecek olursak;

Konnichiwa (Merhaba) konniçiva diye söylenir.

Gakusei (Öğrenci) gakse diye söylenir.

Zaten learnnihongo da öğreneceksin. Okunuşu çok basit. Hevesin varsa çalış gerçekten akılda kalıcı. Kolay bir örnek vereyim.

Kuruma (Araba) kuruma diye söylenir. Birde İngilizce deki gibi özne başta olacak veya çeşitli kurallar yok.

Yani kolay bir dil.

• Neden zor olsun istedikten sonra? Ben Ispanyolca yi en azindan kendimi ifade edebilecek kadar ogrenmeyi dusunuyorum. En basitinden hergun 5 kelime ezberleseniz ayda 150 3 ayda 450 kelime yapar. 50 tane unutsaniz 400 kelime ile cok rahat ifade edebilirsiniz. Dilin ana gramerlerini de ogrendikten sonra (zamanlr vs.) 1 yilda yapilmayacak sey degil.

• çok iyi konuşacağım diyorsan 1 yıl bile yetmez
    ama kendimi ifade edecek kadar diyorsan 5-6 ay yeterli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanfsm

İngilizce, ispanyolca, rusça, çince, arapça. Bunları bilirsen, sırtın yere gelmez

Bunları bilirsem yere gelecek bi sırtım kalmamış demektir.

• Kimse söylememiş ama Farsça. Araştır, göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yucuklu Sumurta

quote:

Orijinalden alıntı: jack76

3 ayda zor be hacım :D

Hocam mesela ingilizce öürenilebiliyor. Gidipte kitap okuycak kadar olmasına gerek yok zaten. Genel konuşmaları anlamak, gitsem konuşabilcek durumda olmak yeterli

Sen önce bir türkçe öüren

• quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Bak dostum konuşmak istersen alfabeye falan bulaşma. Romanji yani ağzımızdan çıktığı gibi latin harfleriyle yazımıdır. Bu sana okuyup anlaman için yeter. Örnek verecek olursak;

Konnichiwa (Merhaba) konniçiva diye söylenir.

Gakusei (Öğrenci) gakse diye söylenir.

Zaten learnnihongo da öğreneceksin. Okunuşu çok basit. Hevesin varsa çalış gerçekten akılda kalıcı. Kolay bir örnek vereyim.

Kuruma (Araba) kuruma diye söylenir. Birde İngilizce deki gibi özne başta olacak veya çeşitli kurallar yok.

Yani kolay bir dil.

tamam hocam araştıracağım teşekkürler

----------

Birazcık daha kullanabileceğim için olsun istiyorum tarihçi hocam. Zevkte almalıyım tabiki pek hoşlanmıyorum farsçadan arapçadan vs. o tür dillerden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.