Şimdi Ara

3 anakart arasında kaldım Amd AM3 için yardım lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde şu anda gigabyte ve asusun am2 uyumlu 940 pin anakartlarından var ve amd 6000+ işlemciyle sorunsuz kullanıyorum. İşlemciyi alalı 3,5 - 4 sene oluyor ,anakartlar ilk aldığım Msi 2 kere arızalanıp garantiye gittiği için geçici olarak aldığım Asus ve daha sonra aldığım Gigabyte (İşemci iğnelerinin grdiği kısma biraz thermal macun bulaştı,sorun olurmu bilmiyorum) la devam ediyorum. Fakat ekran kartım ve psu yandığı için yenilerini almak zorundayım. MSİ Cyclone 6850 ve Saphhire 625 W psu seçtim. Bir süre bunlarla ve eski sistemimle devam edebilirim. Ama yakın zamanda işlemci ve anakartımında eskiyip , hatta arıza yapacağını düşünüyorum. Aynı zamanda işlemci ve anakartın, alıcağım ekran kartına darboğaz yapabilir. Bu yüzden yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum. eski parçalarıda bozulmadan uygun bi fiyattan satarsam kâr ıma olur diye düşünüyorum. Yeni alıcağım işlemciyi Amd phenom x4 955 olarak belirledim.Anakartlarda ise biraz kararsız kaldım.3 e kadar indirdim seçeneği. Sizce hangisini almalıyım. İçlerinden hangisi sistemimle daha uyumlu ve daha güvenilir sağlam olur.Msi ı daha önce kullanıp 2 kere aynı arızadan garantiye gönderdğim için , sağolsunlar problem çıkarmadan tamir ettiler garantide ama yinede kıllanıyorum.O yüzden msi diyince ufak bi soru işareti kalıyo aklımda.Ama forumda da oldukça öneriliyo bu kart.

Eklenecek parçalar:
    AMD Phenom 955 x4
    Msi Cyclone 6850 1 gb
    2x2gb 1600mhz lik ram ( marka model karar vermedim )
    Sapphire 625W +80 Plus modüler PSU
    Edit: Audigy 2zs 5,1 es kartı (elimde var kullanmaya devam edicem)

ANAKART TERCİHİ : 200-250 TL ARASI

MSI 870A-G54 AMD 870 AM3 DDR3 ATX Anakart
    http://www.teknobiyotik.com/msi-870a-g54-amd-870-am3-ddr3-atx-anakart.html

Gigabyte GA-870A-UD3 AMD 870 AM3 DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart
    http://www.teknobiyotik.com/gigabyte-ga-870a-ud3-amd-870-am3-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart.html

Asus M4A87TD/USB3 AMD 870 AM3 DDR3 ATX Anakart
    http://www.teknobiyotik.com/asus-m4a87td-usb3-amd-870-am3-ddr3-atx-anakart.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileri33 -- 29 Haziran 2011; 18:25:27 >

• 990xa UD3

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7496

bu arada kasayı Cm Haf 912 tavsiye ederim..

ekran kartınıda bari 1gb 6950 al.

ayrıca ses kartı almana gerek yok müzik için alacaksanda audio track almanı tavsiye ediyorum.

böylelikle ilerde 1 tane daha 6950 alıp cf yapabilirsin ( 990x cf desteği var ) sonrasında ise buldozer desteği sayesinde işlemcini 8 çekirdek buldozere terfi edebilirsin..

güncellemeye açık bir bilgisayar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 29 Haziran 2011; 17:18:38 >
  • ses kartını yanlışıla yazdım kusura bakma editledim. zaten elimde var o yüzden problem değil. kasada şimdilik feel huricane var. eski sistemi kopmle satmazsam bi süre daha idare eder sanırım. anakart için teşekkürler değerlendirmeye alıcam. ekran kartı da 6950 ler fiyat olarak çok pahalı 200 tl fark var arada bütçemi aşar. 200 tl lik farkı işlemci soğutucusu + hdd e vermeyi tercih ederim. veya 22" lcd vga monitörüm var hdmi girişli led bi taneyle değiştirebilirim..
  • güç kaynağın yeterli olduğundan ve ilerde cf yaparsın diye 6950 önerdim..

6950 cf+oc yapıp 6990 performansına gelebilirsin..

990xa ud3 şuan 890x'lerden bile daha ucuza satılıyor buldozer anakarttır..

işlemciyi 925'e düşürebilirsiniz ramleride kaliteli ve soğutuculu herhangi kaliteli marka birşey seçebilirsiniz..

1600mhz olmasına bakmayın Gskill şuan iyi görünüyor.
  • Anakart tercihimi tavsiyen üzerine 990xa olarak değiştiriyorum.ben alana kadar msi ve asus un da benzer modelleri çıkarsa fiyatına göre bakarım.. dediğin mantıklı 870 olan eski teknoloji yerine 990 ı aynı paraya hatta daha ucuza alırım. Fakat ekran kartı konusunda halaa ikna olamadım. hem 200 tl fark var hem daha fazla güç harcıyo, gerekirse 6850 yi cf yaparım ilerde sonuçta aralarında sadece memory mhz varkı var 4000 e 5000.hem deli gibi full detay oyun oyniyim demiyorum. 2-3 sene yüksek detayda sorunsuz oynatsın bana yeter. eski ekran kartımda hd2900 pro ydu. 512mb 512 bit. Bozulana kadar beni beklediğim kadar idare etti.
    Ram konusundada 1333 ile 1600 arasında çok fark yoksa aynı paraya 1333 ün iyi bi mdelini alırım. ama aradaki fark ne kadardır hiç test etmediğim için bilemiyorum.bide ram alırken neyine dikkat etmem gerekiyo.özelliklerinde çarpan değerleri flan yazıo bşiy anlamıyorum onlardan.g skill in 150 tl civarındaki 1333 mhz lerini alsam yeterli olur sanırsam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.