Şimdi Ara

3 Adet Reaksiyon Hızı Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     3 Adet Reaksiyon Hızı Sorusu 3 Adet Reaksiyon Hızı Sorusu 3 Adet Reaksiyon Hızı Sorusu

• up
  • 1 in cevabı dogruysa yanlış buldum e bulmuştum 2. Soru güzelmiş su eklenince suda yani iyonlasarak cozunen bilesiklerin molaritesi düşer yani hız azalır io zaten ürünlerde alakası yok onun ı artarsa zaten tepkime hızı girenlere göre yazildigindan artar

Bence 3. Soru yanlış eğer tek basamaktaysa bal gibi molekuleritiside bulunur ZATEN tepkime derecesine eşit olur konuya tam hakim değilim olan varsa doğrusunu yazsin lutfen ama bence 3. Soru yanlış 1 ve 3 olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufon43 -- 12 Ocak 2015; 20:49:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu bir uplayalim biri çözer mutlaka

• Ben de 3. soru için seninle aynı şekilde düşündüm. Tepkime birden fazla basamakta gerçekleşiyor olsa moleküleritesi hız tepkimesinden farklı olabilirdi fakat tek basamakta gerçekleşiyorsa molekülerite tepkime derecesine eşit olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asb96 -- 12 Ocak 2015; 21:45:04 >
  • ufon43 U kullanıcısına yanıt
    2.cide mantığı güzel yakalamışsın kardeşim . Ama 3.de bende dediğin gibi düşündüm derece neyse molekülarite odur yani , cevap anahtarı o şıkkı gösteriyor anlam veremedim. 1.ci soruyuda bende olsam 8 derdim ama garip
  • Öncelikle kolay gelsin.3.soruda k nın birimini l^3/mol^3.sn-1 olarak vermiş.k nın birimi x-1 ile ifade edilir.burdaki x tepkime derecesidir.burda hız sabitindeki üs 3 olduğu için x-1:3 olacağı için tepkime derecesi 4 tür.bunu açarsak mesela bir tepkimenin hız sabitini litre / mol üzeri 5 x 1/sn bulduk.o halde x-1 : 5 olacağı için tepkime derecesi 6 dır.yani 1.öncül doğrudur.tepkimeye giren maddeler bilinmediği için hız denklemi yazılamaz.tepkimenin molakülaritesi demek net tepkimede katsayılar toplamı demektir.net tepkimeyi bilmediğimiz için bunu da yazamayız.cevap yalnız 1.

11.soruda 1.öncül de su ilavesi hızı değiştirmez demiş.Bu yanlıştır.Su ilavesi çözelti oluşumunu sağlar.Hızı etkiler.Deftere tepkimeye su eklemek hızı azaltır yazmışım ama neden olduğunu bilmiyorum.Kesin birşey demeyeyim.Dolayısıyla 1. öncül yanlış.2.öncül IO- ilavesi hızı arttırır demiş.Hız denklemi yavaş basamağın girenler kısmından yazılır.Yavaş basamağın girenler kısmında IO- yok.dolayısıyla hızı etkilemez.3.öncülde I- derişimi iki katına çıkarsa hız 2 katına çıkar demiş. Evet buda doğrudur.Çünkü katsayısı 1. hız denklemine yazılırken üs olarak 1 gelir dolayısıyla 2 üssü 1 den 2 kat artar.Mesela I- nin katsayısıı 3 olsaydı I- derişimi 2 katına çıkmış olsaydı hız denkleminde katsayı üse yazıldığı için yani 3 üse yazılacağı için 2 üzeri 3 ten 8 kat artardı.Dolayısıyla 3 doğrudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 adet Vestel sorusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 11.soruyu anladım kardeşim sağolasın ama demişsinki molekülerite net tepkime ile yazılır fakat sorunun başında zaten tek kademede gerçekleşen reaksiyon diyor yani hız denkleminin yazıldığı reaksiyon aynı zamanda onun net tepkimesi olmaz mı ?
  • Evet o gözümden kaçmış soruda zaten tek basamakta ve gaz fazında diyor.soru hatalı olabilir
  • Ama verdiğin bilgi için sağol tekrardan net tepkime üzerinden hesaplandığını bilmiyodum bunu öğrendim buda kardır :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.