Şimdi Ara

cat 6 ağ hızı bu kadar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar başka odada modem başka.Modeme bir usb harici hardisk bağlı.

Şimdi ben cat 6 kablo döşedim bilgisayarla modem arasında.Modemin portlarından birine taktım.(MODEMİN GİGABİT PORTUNA)

Ağ üzerinden bilgisayardan modeme bağlı usb hardiski görüyorum.Oraya dosya atıyorum !!!

AMA GÖNDERME HIZI 8/9 MB SANİYE. MODEMİN GİGABİT PORTUNA BAĞLI BİLGİSAYARDAN GELEN KABLO.BİLGİSAYARDA GİGABİT PORTUNDAN ÇIKMA.

HIZ DAHA ÇOK OLMALI DEĞİLMİ... CAT 6 KABLO İLE

arada bağlı olan kablodaki rj45 de tüm kablolar çakılımı?
    bağlı usb disk yüksek hızları destekliyormu?
    modem yüksek hızda veri transferini destekliyormu? usb 2.0 / 3.0 ?

aldığın hız 100mbps bağlantıdaki 10mbps kopyalama hızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgrTM -- 1 Aralık 2015; 11:27:41 >
    harddisk 3.0 destekliyor.bilgisayara 3.0 portundan baglayinca 70 mb saniye goruyor.modemde gigabit portuna bagli bilgisayardan gelen kablo.ama usb nin takılı olan port usb 2.0.3.0 destegi yok.AMA YINEDE EN AZINDAN 20 MB SANIYE GÖRMESI GEREKMEZMI.çakılan kafa 2 tane zaten.biri modemin arkası diğeri bilgisayar arkası.ama ne tür bir şey çakılı bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bilgisayarda baglantı hızında 10mbps yazıyosa sıkıntı zaten, problem kablodanmı bilgisayardanmı tespit etmen lazım öncelikle, başka bilgisayar varsa onda dene kabloyu aynı hızımı gösterecek, aynı hızı gösterirse başka bir kablo ile dene bağlantıyı, aradaki kablo uzun ise test amaçlı kısa bir kablo varsa modemi sök bilgisayarın yanına getir sadece modem adaptörünü ve ethernet kablosunu bilgisayara tak, internet olmasa bile network hızını gösterir.

kablo doğru görünüyor fakat jack içinde temazsıklıkta olabilir.

Anlaşıldı tek çözüm başka bir bilgisayar bulmak gigabit portlu ona dosya atmak.bakalım kaç gidiyor.oda olmadı elektrikci çağırığ kablo test etmek.
    aktif olan hız aşağıdaki resimdeki gibi gösteriyorsa problem yoktur, aynı modemden kullanan arkadaşlar var ise forumda onlara sorabilirsin, modemin trasfer hızı oşekilde olabilir. 1gb/sn yazıyorsa kabloda sorun yok %99 ihtimal.
  • Modemin modelini yazmamışsın ama sorunun büyük ihtimalle kaynağı modem. Bilgisayar ağ özelliklerinde 1gbit bağlandı olarak görüyorsa sorunu ağda arama. Modemler bu konuda yavaş oluyor. Hatta 8-9Mb/sn çoğu modemden iyi bile. 2-3 olanlar var. Asus ac68u gibi çok daha hızlı cihazlar 50mb ı görüyor olsa da çoğu bu hızın yanından geçemez. İlk aldığım usb destekli linksys cihaz portları gigabit olmasına rağmen 5mb/sn transfer yapabiliyordu. Sonra airties 5650 aldım 9mb oldu. Şimdi wd nas sürücü 100 ü geçiyor.
  • modem asus ac55u.2.4 ve 5 ghz bandları 600 mbps.ama usb harddiskin bağlı portu usb 2.o.

belkide modemden.acaba 68u ya geçsem onun girişi 3.0 olduğu için benim harddiskte 3.0 50 mb 60mb saniye görürmü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 3 Aralık 2015; 9:08:08 >

Şimdi benim asus dsl55u modemim var.arkasında usb 2.0portları oldugü için harici hsrddiskimi ona bağladım.ama harddisk 3.0 destekli.bilgisayar başka odada oda cat6 kablo ile gigabit bağlantı ile modemin gigabit portlarindan birine bağlı.

Bu girişti konuya.

şimdi ben bazen film gibi dosyları ağ üzerinden bilgisayardan hardddiske atarım modeme bağlıolan.ama 11 MB s geçmiyor.

şimdi dedimki ac68u modeme geçeyim dedim onda usb 3.0 olduğu için.ama bir baktım testlere usb 3.0aktarım hızı 24 MB/s.iyide wireless 5ghz ac bandından 70 MB s aktarım ölçülmüş.

basıl olurda wireless kablodan hızlı olur. o zaman ben wireless 5ghz özellikli harici harddisk alsam daha mı hizlı olacak 70 MB s görcem.ama onu modemin3.0 portuna bağlamadığım için aicloud kullanamayacağım.yani ev dışından hardiske ulaşım olmayacak

AKLIMDA DELI SORULAr

--------------'''''''----

•  cat 6 ağ hızı bu kadar mı ?

İşaretlediğim yerde ne yazıyor? 1gbit yazıyorsa ağda sorun yoktur. 100mbit se kablo dandiktir. Geçen hafta benim de başıma geldi. Kötü kablo uzaktan gigabit çekmiyor. 100mbit yazıyorsa modemin yanında verilen 1mlik kısa kablo ile doğrudan pc yi modeme bağla öyle test et.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    1.0 gb s yazıyor.bağlantıda sorun yok o zaman
    Ağ paylaşımı modemle, rotuterla pek verimli olmuyor hocam. İlk aldığım linksys x3000 in transfer hızının 5mb/sn olduğunu görünce ben de şok geçirmiştim Performanslı olanlar var ama onlar da 500TL yi geçiyor. Üstüne bir de 200-300TL verip disk alman gerekiyor. Onun yerine bütçen varsa wd my cloud tavsiye ederim. 3tb ı 500 küsür tl ye alabilirsin. Zaten 3tb diski boş alsan nerdeyse bu paraya veriyorlar. Biraz uğraşırsan torrent istemcisi falan da kurabiliyorsun.

Ya da bu da olabilir. TR ye 125$ a geliyor.

• ürünlere baktım sanırım mantıklı olan nas ama masraf çıkacak. merak ettiğim bu nas ları sisteme nasıl dahil ediyoruz usb 3.0 ethernet bağlantı var diyor.ben modeme nasıl bağlıcam.

burde önemli nokta şu ben modeme bağlayınca uygulama ile harddiskime 7 24 ulaşabiliyoruz ev dısında.ip değişikliğinden etkilenmiyor ddns den dolayı.bu harddiske nasıl ulaşıcam

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

ürünlere baktım sanırım mantıklı olan nas ama masraf çıkacak. merak ettiğim bu nas ları sisteme nasıl dahil ediyoruz usb 3.0 ethernet bağlantı var diyor.ben modeme nasıl bağlıcam.

burde önemli nokta şu ben modeme bağlayınca uygulama ile harddiskime 7 24 ulaşabiliyoruz ev dısında.ip değişikliğinden etkilenmiyor ddns den dolayı.bu harddiske nasıl ulaşıcam

Üzerinde usb var ama cihazı pc ye bağlamak için değil o. İstersen oraya ek harddisk bağlayabiliyorsun. Cihaz ethernet ile routera bağlanıyor. Ev içinde aynı modeminde olduğu gibi 192.168.1.2 gibi bir ip den erişiyorsun. Ev dışında da wd hesabı açıyorsun bir tane o şekilde erişiliyor. Evinin ip sini bilmene gerek yok. Android için uygulaması da var. Çektiğin resimleri otomatik diske gönderiyor istersen

• güzelmiş.onu bir düşünelim.

peki şimdi aklıma geldi.usb 3.0 harddiskin ucunu ethernet portuna çevirici varmı.bu durumda senin dediğin gibi olur .ona birde uygulama lazım tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 3 Aralık 2015; 21:39:42 >
  • www.hepsiburada.com/tp-link-tl-ue300-usb-3-0-rj45-gigabit-ethernet-network-cevirici-p-BS600690?wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CjwKEAiA7f-yBRDAgdv4jZ-78TwSJAA_WdMaSfQnl5HD_yySVp_a9JZwcucNq_faEg9l-RrsQlLqjBoCJEXw_wcB

buldum 3.0 to ethernet adaptörü. iyide bu harddisk çalışms elektriğini nerden alacak.ethernet gigabit bağlantı cat 6 enerji taşıyormu

Adaptör ile prize takıyorsun. Usb ethernet ile ne yapmaya çalıştığını anlamadım. O etherneti olmayan pc ler için. Ama gerektiğinde cihazı doğrudan pcye usbden bağlamak için de kullanılabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Aralık 2015; 21:53:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.