Şimdi Ara

3 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
23
Favori
22.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ostrvo

    Çok teşekkür ederim . Bu arada official sitedeki %30 indirim 6 aylık üyelikte ödeme işlemlerinde düşmüyo fakat 12 aylıkta indirim gerçekleşiyor. Nasıl bildirebiliriz bu durumu .

    Evet bende baktım.126 Euro'ya düşmesi lazım.180 euro gösteriyor.Bir hata var sanırım.Bilgilerndirme mesajı atayım.Daha önce böyle birşey yoktu.
    Bu arada alacaksanız biraz daha bekleyin.Yılbaşına ne kadar yakın bir zamanda alırsanız o kadar çok indirim oluyor.Geçen ay mesela 80 euro'ya kadar düşmüştü.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    6 aylık planım ve sonrası beni bekleyen bir aşama olduğundan 1,5 ay benim için " biraz" değil geniş bir zaman dilimini ifade ediyor. Haftaya programı alacağım . Sizin tarafınızdan gönderilecek bilgilendirme mesajınıza cevap aldığınız zaman beni de problemin ne olduğu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim . Tekrar yardımlarınız için teşekkürler
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Geri dönüş yapıldı mı size sorun hala devam ediyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ostrvo

    Geri dönüş yapıldı mı size sorun hala devam ediyor .

    Cevap gelmedi nedense.Daha önce başka bir konuda mesaj yazdığımda 1 gün sonra geliyordu.Anlayamadım bende.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Sorun çözülmüş
    3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ostrvo

    Sorun çözülmüş
    3

    Nihayet çözmüşler.2 kere mesaj yolladım.Geri dönüş de olmadı.Daha önce yolladığımda 2 gün sonra cevap geliyordu.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    dönüşü hatayı düzelterek verdiler sanırım tşk ederim mesajlarınız için
  • Rat.planet, siz Rosetta stone nasıl çalışıyordunuz ? Seviyeleri hızlı hızlı bitirip tekrar mı yapıyordunuz yoksa bir seviyeyi bitirince o seviyeyi ezberler gibi onu mu tekrar ediyordunuz veya daha farklı olarak bitirdiğiniz seviyelerdeki öğrendiğiniz kurallar ile kelimeler ile kendiniz alıştırma mı yapmaya çalışıyordunuz. Veya bunun yerine şöyle olsa daha faydalı olurdu keşke öyle yapsaydım dediğiniz veya yapmayın dediğiniz bir şey var mı Rosetto ile çalışırken?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyPrayer14

    Rat.planet, siz Rosetta stone nasıl çalışıyordunuz ? Seviyeleri hızlı hızlı bitirip tekrar mı yapıyordunuz yoksa bir seviyeyi bitirince o seviyeyi ezberler gibi onu mu tekrar ediyordunuz veya daha farklı olarak bitirdiğiniz seviyelerdeki öğrendiğiniz kurallar ile kelimeler ile kendiniz alıştırma mı yapmaya çalışıyordunuz. Veya bunun yerine şöyle olsa daha faydalı olurdu keşke öyle yapsaydım dediğiniz veya yapmayın dediğiniz bir şey var mı Rosetto ile çalışırken?

    Ben Rosetta Stone'a çalışırken önce müfredat seçimi kısmında(ilk kayıt olduğunuzda bu tercihi siz yapıyorsunuz)full paketi seçiyordum.Bu pakette tüm becerilere dönük çalışmalar var ve konular çok fazla tekrar ediliyor.
    Sonra sitesinden ilgili dille ilgili ders içeriklerini kaç level ise pdf lerini indiriyordum.(Daha önce sitede verdim o linki)
    Bu pdf leri çıktı alıp dersler bittikten sonra ders sonunda tekrar ediyordum.Tekrar ederken değişimleri fark etmek önemli.Buna dikkat edin.
    Fakat her ders sonunda bu çıktılara bakıp tekrar etmek sıkıcı olmaya başlamıştı.O nedenle her level sonunda o leveli topluca tekrar ediyordum.Zaten programda çok tekrar yaptırdığı için ezberleyecek düzeye geliyorsunuz.
    Buradaki önemli ayrıntılardan biri de şu siz pdf içeriğine çalıştığınızda aslında tüm kelimelere çalışamıyorsunuz.Çünkü TOTALE sisteminin ek kelime öğrenme aracı var.Buradaki kelimeler ve diğer ek destekleyici bölümlerde geçen bazı ifadeler pdf içeriğinde yer almıyor.Pdf içeriğinde sadece temel derslerin dökümü var.Tabii bu bahsettiğim olay orjinal TOTALE'de öyle.Korsan da zaten birçok şey eksik.Orjinal yazılım daha fazla kelime ve ifade öğretiyor.
    Size tavsiyem Rosetta Stone ile çalışmayı düşünüyorsanız hızlı hızlı bitirmeyi düşünmeyin.Normal gidin.Dil öğrenme işi aceleye gelmez.
    Öğrendiğiniz kurallar ile ilgili hiçbir araştırma yapmadım.Size de kesinlikle önermem.O zaman Rosetta Stone'un sistemi işlemez.Boşuna çalışmış olursunuz.
    Rosetta Stone ile çalışmaya başladıktan sonra o dilde hiçbir kitap vs bir şey OKUMAYIN,DİNLEMEYİN.
    Rosetta Stone'un tüm levellerini bitirene kadar sadece o sesleri duymanız ve onlara çalışmanız gerek.Diğer türlü sistemin bir manası kalmıyor.
    Diyelim ki siz 2 saat ROsetta Stone çalıştınız.Sonra gidip 2 saat radyo veya film izlerseniz o zaman ters etki yapıyor.
    Öğrenme süreci boyunca sadece oraya odaklanmanız gerekiyor.




  • Ya hocam ben ne zamandır Rosetta ile çalışıyorum zaten. Çokta iyi oldu. Nereden başlayacağımı bilmiyordum güzel bir düzen oturttum. 1-5 aydır çalışıyorum Rosetta ile başta 3 saat filan sonra 6-7 saat çalıştım. Çoğu şeyi bitirip üstüne tekrar ettim. Canlı dersler olduğunda alacağım dersleri tekrar yaptım. Seviyelerin neredeyse hepsi bitti. Okuma alıştırmalarını dura dura da olsa hiç sözlük veya kural hatırlamaya çalışmadan anlıyorum. Kurallar filan oturdu gibi. Benim 1-5 ay daha böyle bütün gün boş zamanım olacak. Yani 7-8 saat daha çalışabileceğim sonrasında üniversiteye devam edicem ve ben bu oturttuğum çalışma temposunu koruyamacağımdan değil de en azından 8 saat çalışamayacağımı biliyorum. Bu yüzden bi tavsiyeniz var mı diye buraya yazıyorum. Diğer konununuzu baltalamak istemiyorum. Siz bir yerde 7-8 saat rosetta ile yazmışınız bir yerde 4 ay gramer ve alıştırma yaptım yazmışınız. Ben rosettoyu yine her gün 2 saat devam ederim.(Bu sefer sadece ana dersleri) Bunun yanında başka bişey yapmak istiyorum. Yılbaşı zamanında sizin gibi podcast101 alacam inş. Ama o zamana kadar şimdiden ne yapmamı tavsiye edersiniz. Benim pek hobim yok arada bilgisayar oyunu oynarım ve bununla ilgileniyorum. Acelecilikten ziyade daha çok verim almak için yazıyorum bunları. Beni anladığınızı umuyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyPrayer14

    Ya hocam ben ne zamandır Rosetta ile çalışıyorum zaten. Çokta iyi oldu. Nereden başlayacağımı bilmiyordum güzel bir düzen oturttum. 1-5 aydır çalışıyorum Rosetta ile başta 3 saat filan sonra 6-7 saat çalıştım. Çoğu şeyi bitirip üstüne tekrar ettim. Canlı dersler olduğunda alacağım dersleri tekrar yaptım. Seviyelerin neredeyse hepsi bitti. Okuma alıştırmalarını dura dura da olsa hiç sözlük veya kural hatırlamaya çalışmadan anlıyorum. Kurallar filan oturdu gibi. Benim 1-5 ay daha böyle bütün gün boş zamanım olacak. Yani 7-8 saat daha çalışabileceğim sonrasında üniversiteye devam edicem ve ben bu oturttuğum çalışma temposunu koruyamacağımdan değil de en azından 8 saat çalışamayacağımı biliyorum. Bu yüzden bi tavsiyeniz var mı diye buraya yazıyorum. Diğer konununuzu baltalamak istemiyorum. Siz bir yerde 7-8 saat rosetta ile yazmışınız bir yerde 4 ay gramer ve alıştırma yaptım yazmışınız. Ben rosettoyu yine her gün 2 saat devam ederim.(Bu sefer sadece ana dersleri) Bunun yanında başka bişey yapmak istiyorum. Yılbaşı zamanında sizin gibi podcast101 alacam inş. Ama o zamana kadar şimdiden ne yapmamı tavsiye edersiniz. Benim pek hobim yok arada bilgisayar oyunu oynarım ve bununla ilgileniyorum. Acelecilikten ziyade daha çok verim almak için yazıyorum bunları. Beni anladığınızı umuyorum.

    6-7 saat çalışabiliyorsanız çok iyi.Çok hızlı ilerlersiniz.Şuan hangi leveldesiniz?
    1-5 ay vaktiniz varsa o zamana kadar rahatlıkla bitirebilirsiniz.Fakat siz ek bir şeyler yapmak istiyorum diyorsunuz.
    Ben 3 dile ROsetta ile çalıştım.Her birine farklı vakitler ayırdım.Çalışma süresindeki verdiğim farklı bilgiler o durumla ilgili.
    Rosetta Stone'da sanırım TOTALE kullanmıyorsunuz.

    Önce şu sorulara cevap vermeniz gerekiyor.
    -Şuan hangi leveldesiniz?
    -TOTALE'mi kullanıyorsunuz?
    -1-5 ay arası çalışıyorum demişsiniz tam çalışma süresini verebilir misiniz?
    -
    Bu arada pod101 dersleri çok güzel ve kaliteli.Tavsiye ederim.En azından çok ucuz bir fiyata advanced seviyesine kadar dersler görüyorsunuz.Sonrasında okuma,dinleme alıştırmaları yaparak konuşma becerinizi arttırır ve kelime bilginizi arttırırsınız.




  • Level 4'e kadar adam akıllı bitirdim. Hiç bir atlama yapmadan geldim. Tekrarlarının da hepsini yaptım. Total kullanıyorum. Ya zaten ingilizceye önceleri de çalışıp çalışıp bırakırdım o ama hiç gramere filan pek çalışmazdım. O yüzden hiç bilmeyen birinin Rosetta dan alacağı gibi sağlam verim almam pek düşünülemez belki ama çoğu yanlış bildiğim şeyi düzelttim. En azından alıştım artık çalışmaya sıkılmıyorum. Mesela level 2'yi tekrar ettim 2 hafta önce anlamlandıramadığım ayrıntıları anladım. Bu hafta level 3'ü tekrar ediyorum. İşte nerde ne zaman kullanılır diye düşünmüyorum ya da sistemin kendi içinde bulunan levellere göre olan metinleri okuyunca anlama sıkıntısı çekmiyorum. Biraz durdurarak gidiyorum sadece. Mesela tekrar ettiğim seviyede ki kelimeler ve o seviye de anlattığı kurallarla ilgili kendi kendime konuşuyorum.
    Bugün Rosetta'yı alışımın 50.günü. Ama dediğim gibi başta 2 saat filan çalıştım. Sonra sonra 3-4 saat oldu çalışma zamanım. Son 20 gündür 6-7 saat çalışıyorum. Benim 1.5- 2 ay kadar daha böyle devam edebileceğim bir sürem var. Bu vakti de daha iyi değerlendirmek istiyorum. O yüzden sizin tavsiyenizi almak istedim. Bahsettiğiniz çalışma kitaplarını da çözdüm level 3'e kadardı zaten. Oyun filan oynadığım için kelime unutma gibi bi derdim de çok yok.
    Şuan evdeyim ve çalışmak için çok uygunum. Ama 2 ay sonra şartlar ve zaman böyle olmayacak o yüzden şimdiden yazayım dedim çünkü insan nasıl çalışacağını belirlemeyince sürekli zihnini kurcalıyor bu durum. Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPrayer14 -- 24 Kasım 2015; 14:10:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyPrayer14

    Level 4'e kadar adam akıllı bitirdim. Hiç bir atlama yapmadan geldim. Tekrarlarının da hepsini yaptım. Total kullanıyorum. Ya zaten ingilizceye önceleri de çalışıp çalışıp bırakırdım o ama hiç gramere filan pek çalışmazdım. O yüzden hiç bilmeyen birinin Rosetta dan alacağı gibi sağlam verim almam pek düşünülemez belki ama çoğu yanlış bildiğim şeyi düzelttim. En azından alıştım artık çalışmaya sıkılmıyorum. Mesela level 2'yi tekrar ettim 2 hafta önce anlamlandıramadığım ayrıntıları anladım. Bu hafta level 3'ü tekrar ediyorum. İşte nerde ne zaman kullanılır diye düşünmüyorum ya da sistemin kendi içinde bulunan levellere göre olan metinleri okuyunca anlama sıkıntısı çekmiyorum. Biraz durdurarak gidiyorum sadece. Mesela tekrar ettiğim seviyede ki kelimeler ve o seviye de anlattığı kurallarla ilgili kendi kendime konuşuyorum.
    Bugün Rosetta'yı alışımın 50.günü. Ama dediğim gibi başta 2 saat filan çalıştım. Sonra sonra 3-4 saat oldu çalışma zamanım. Son 20 gündür 6-7 saat çalışıyorum. Benim 1.5- 2 ay kadar daha böyle devam edebileceğim bir sürem var. Bu vakti de daha iyi değerlendirmek istiyorum. O yüzden sizin tavsiyenizi almak istedim. Bahsettiğiniz çalışma kitaplarını da çözdüm level 3'e kadardı zaten. Oyun filan oynadığım için kelime unutma gibi bi derdim de çok yok.
    Şuan evdeyim ve çalışmak için çok uygunum. Ama 2 ay sonra şartlar ve zaman böyle olmayacak o yüzden şimdiden yazayım dedim çünkü insan nasıl çalışacağını belirlemeyince sürekli zihnini kurcalıyor bu durum. Şimdiden teşekkür ederim.

    Her level normal dersler 100 saat civarında.TOTALE 150 saati geçer.En fazla 200 saat olarak düşünün.Bitirmek için en fazla 200 saat var.(canlı dersleri de hesaba katıyorum.)
    Çalıştığınız yöntem doğru.
    Demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım.
    Şimdi bu 200 saati bitirdikten sonra intermediate seviyesine gelirsiniz rahatlıkla.
    Bu seviyeye geldikten sonra çok dikkatli ve yöntemli çalışmanız gerekiyor.Yabancı dil öğrenmeye karar verip intermediate seviyesine kadar gelip bırakan çok fazla insan var.Çünkü bu seviyelerin üstüne çıkmak için yöntemli ve sabırlı olmak gerekiyor.
    Siz iki ay daha böyle çalışabilirim diyorsunuz.Tabiki bu iki ayda advanced olmanız hayal olur.Ama upper-intermediate olabilirsiniz.Bu kolay değil ve olmayacak ama sabırlı ve yöntemli çalışırsanız olur.
    Seviye atlamanın en önemli şartlarından biri dil bilgisidir.Dil bilgisine anasayfadaki gibi çalışın.Tüm konuları bitirmeniz gerekiyor.Eğer bunu yaparsanız kelime bilmeden deahi upper intermediate seviyesine gelirsiniz.Kelime öğrenme işini bu seviyeden sonra yaparsınız.Yapılacakları sırasıyla yazıyorum.
    1.Rosetta derslerini bitirdikten sonra hemen google yardımıyla seviyenizi ölçün.Tek bir seviye sınavı değil interneteki online sınavları çözün.Özellikle oxford,cambridge,eft gibi bilinen sınavlara girin ve sonuçlarını bana buradan yazın.O sınavlar diğer becerilere dönük sonuçları da veriyor.Bu önemli.Ona göre daha isabetli yorumlar yazarım.
    2.Tüm gramer konularını bitirmeniz gerekiyor.Advanced konuları dahil.
    3.Gramer konuları bittikten sonra hiçbir şey yapmadan yine seviyenizi online ölçün.Yine dediğim gibi birden fazla sınava girin.
    4.Artık konuşma becerinizi arttırmanız gerekiyor.Anlama becerinizi arttırmanız gerekiyor.Bu nedenle hem kelime öğrenmeniz hem de kelimelerin telaffuzlarını öğrenmeniz gerekiyor.Lit2go'daki metinlerde telaffuz alıştırmaları yapacaksınız ve kelime öğrenmeniz gerekiyor.Seviyeniz artık tercüme yapmaya uygun olduğu için artık tercüme de yapabilirsiniz.O nedenle gramer konularını iyi öğrenin.Tercüme işini okuma alıştırmaları sonrası yapacaksınız hemen değil.Önce okuma ve telaffuz yapacaksınız.Belki cümlenin %70'ini anlayacaksınız çünkü kelime eksiğiniz olacak.O eksikleri kapatacaksınız.En son tercüme işi var.Bu lit2go'yu gereksiz olarak düşünmeyin.Okuma alıştırmaları yapmak çok önemli.Ne kadar çok okursanız cümleleri anlamanız artıyor.

    Eğer bu dediklerimi aksatmadan düzgün şekilde yaparsanız lit2go'ya dediğim gibi çalışırsanız grameri iyi öğrenirseniz gazeteleri okurken %95 anlarsınız.Filmlerin%98'ini anlarsınız.(İngiliz yapımı filmleri kastediyorum.Abd filmlerinde sokak,argo vs çok oluyor.O farklı.Aslında onu öğrenmek de çok kolay.Bu iş hazırlanmış ücretli ve ücretsiz dersler var zaten.)
    Kitap okurken eğer romansa %95'ini anlarsınız.Bilimsel bir eser ise %85'ini anlarsınız.Bu rakamlar kafadan atılan rakamlar değil.Benim ölçümlerim bu şekilde.O siteye ben de çalıştım.Sonuçları değerlendirdim.
    Ek bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.Başarılar.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Rat.planet iyi ki sizi dinleyip beklemişim . Rosetta stone avrupa official sitede Cyber sales tanımıyla % 50 indirim gelmiş. 6 aylık totale 90 € . Yarın alacağım kayıt aşamasında yardımcı olabilir misin . türkçe destekli değil sanırım dersleri seçimde vs. yardıma ihtiyaç duyabilirm full version çalışacağım çünkü. Bir de christmas indiriminden bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam 80 € ya almıştınız 90€ nun altına düşer mi daha çünkü daha beklemek de isemiyorum yarın alıyım başlıyım diyorum artık. 6 ay sıkı bir maraton ve aylardır süren şevkim isteğim sönmüş değil kararlıyım bu sefer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ostrvo

    Rat.planet iyi ki sizi dinleyip beklemişim . Rosetta stone avrupa official sitede Cyber sales tanımıyla % 50 indirim gelmiş. 6 aylık totale 90 € . Yarın alacağım kayıt aşamasında yardımcı olabilir misin . türkçe destekli değil sanırım dersleri seçimde vs. yardıma ihtiyaç duyabilirm full version çalışacağım çünkü. Bir de christmas indiriminden bahsetmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam 80 € ya almıştınız 90€ nun altına düşer mi daha çünkü daha beklemek de isemiyorum yarın alıyım başlıyım diyorum artık. 6 ay sıkı bir maraton ve aylardır süren şevkim isteğim sönmüş değil kararlıyım bu sefer

    Bence biraz daha bekleyin.Yılbaşına yakın alın.Daha indirim olur.




  • Rat. planet dayanamadım seviye tespit sınavı yaptım. Rosetta'nın 20. Ünitesini bitirdim sayılmaz. Çok zor ve çok kolay seviye testleri vardı. Orta derece bunları buldum ve Sonuçlar şöyle çıktı;

    http://www.cambridgeenglish.org (seviye söylemedi sonuç böyle çıktı)

    13 out of 25


    http://www.seviyetespiti.com/Test.aspx (Bunu önceki konulardan birinde da siz yazdığınız için yaptım sonuç böyle)

    soru cevap doğru yanlış
    Elementary 15 15 13 2
    Pre-Inter 10 10 6 4
    Intermediate 10 10 4 6
    Upper-Inter 10 10 3 7
    Advanced 5 5 0 5
    Toplam 50 50 26 24

    intermediate

    http://www.ef.com.tr/test1/#/ (seviye tespiti güzeldi ama soru azdı 20 soru metin tamamlama gramer 5 soru dinleme ve resim seçme idi)

    orta seviye

    http://www.examenglish.com/leveltest/ (gramer ve kelime kısmı zordu dinleme kısmı güzeldi )

    Test your Level of English Grammar/Vocabulary
    Thank you for completing the English Level Test
    Your level is B1 (intermediate).
    This is approximately equivalent to the PET exam or an IELTS band score of 4.5. .
    Time taken: 9 minutes, 8 seconds.

    Test your Level of English Listening
    Thank you for completing the English Listening Level Test
    Your level is B1 (intermediate).
    This is approximately equivalent to the PET exam or an IELTS band score of 4.5. .
    Time taken: 16 minutes, 46 seconds.

    http://englishenglish.com/englishtest.htm ( sırf test idi gramer ve kelime ağırlıklı)

    57 out of 90




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyPrayer14

    Rat. planet dayanamadım seviye tespit sınavı yaptım. Rosetta'nın 20. Ünitesini bitirdim sayılmaz. Çok zor ve çok kolay seviye testleri vardı. Orta derece bunları buldum ve Sonuçlar şöyle çıktı;

    http://www.cambridgeenglish.org (seviye söylemedi sonuç böyle çıktı)

    13 out of 25


    http://www.seviyetespiti.com/Test.aspx (Bunu önceki konulardan birinde da siz yazdığınız için yaptım sonuç böyle)

    soru cevap doğru yanlış
    Elementary 15 15 13 2
    Pre-Inter 10 10 6 4
    Intermediate 10 10 4 6
    Upper-Inter 10 10 3 7
    Advanced 5 5 0 5
    Toplam 50 50 26 24

    intermediate

    http://www.ef.com.tr/test1/#/ (seviye tespiti güzeldi ama soru azdı 20 soru metin tamamlama gramer 5 soru dinleme ve resim seçme idi)

    orta seviye

    http://www.examenglish.com/leveltest/ (gramer ve kelime kısmı zordu dinleme kısmı güzeldi )

    Test your Level of English Grammar/Vocabulary
    Thank you for completing the English Level Test
    Your level is B1 (intermediate).
    This is approximately equivalent to the PET exam or an IELTS band score of 4.5. .
    Time taken: 9 minutes, 8 seconds.

    Test your Level of English Listening
    Thank you for completing the English Listening Level Test
    Your level is B1 (intermediate).
    This is approximately equivalent to the PET exam or an IELTS band score of 4.5. .
    Time taken: 16 minutes, 46 seconds.

    http://englishenglish.com/englishtest.htm ( sırf test idi gramer ve kelime ağırlıklı)

    57 out of 90


    Ef'nin sonuçları diğer testlere göre daha objektif çıkıyor.Oxford ve Cambridge testleri de aynı şekilde.Birçok site var.Google'dan isterseniz daha çok sınava girebilirsiniz.
    Seviyeniz intermediate görünüyor.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Satın alma işlemi bitti önceden yazmıştım gelecekte zamanım olmayacak. Bu full versionu nereden seciyoruz yardımcı olur musunuz?
  • Reading-writing - speaking - listening + extended seçeneği mi full oluyo
  • Siz seviyenizi ölçtükten sonra daha isabetli tavsiyeler verebilirim demiştiniz o yüzden denemiştim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.