Şimdi Ara

2x80 Watt Güneş paneli + Şarj ünitesi tavsiyesi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm beyler sizlerden yardım almam gerekiyor beyler bana 2 x 80 watt güneş paneli ve birde şarj kontrol ünitesi lazım...

şimdi ben ön araştırma yaptım bazı panellerin fiyatı oldukça yüksek 350 euro falan ama bazı yerlerde 350 tl ye 2 adet 80 w panel alınabiliyor...

ucuz olan panellerden mi alsam yoksa wattı düşürüp kaliteli bir panel mi tercih etsem beyler kafam karışık yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 4 Kasım 2012; 7:26:38 >

• neden kimse tavsiyede bulunmuyor ??

çin malı panellere ne kadar güven olur bilinmez şansımıza ne çıkarsa

kaliteli panel almaya kalksak fiyatlar cebimizi yakıyor ne yapacaz ?? bekliyecez ucuzlasın diye ama bu panellerin ucuzlamaya uygun fiyattan satılmaya hiç niyeti yok...

aklımda bir sürü proje var ama devlet sağolsun hep fahiş fiyattan sattırıyor panellerini
  • neden 2x80w onu sorsam? ben olsam alman malı mono kristal güneş panellerini tercih ederdim. çin malı güneş panelleri belki biraz daha uygun olabilir ama kullanım amacınıza bağlı bir de. çin malı panelleri taş çatlasa 10 sene kullanırsınız ki o arada arıza yapıp yapmayacağının garantisi yok. mono kristal paneller verimliliğinde gözle görülür bir şekilde bozulma olmadan aşağı yukarı 25 sene çalışıyorlar.
  • valla amacım 2x 80 watt toplam 160 w oluyor. benim amacım elimdeki 1000 kva lık yani (650 watt) ups inverterimi ve 60 A Akümü şarj etmeyi planlıyorum... Sadece evimdeki aydınlatmayı sırf güneşten sağlarsam gerçekten etkili olur diye düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman verimliliği yüksek olan mono kristal panellere yönelmek lazım. Aldın mı bir kere alıp 20 küsür sene kullanmak güzel bir şey sonuçta :)
  • alalım almasına da az para değilki birader !!!

ortalam 160 wattlık bi paneli monokristal orjinal bişeyi kaç tl ya alırız en uygun bir bilgin varmı kardeş ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.