Şimdi Ara

2X16 LCD için katil olacağım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 haftadır Ankara konya sokak ta cirit atıyorum. elimdekilerin bozuk olduğunu sanmıyorum satan adam da nasıl çalıştıracağımı bilmiyor

elimde
    1 adet HY-1602E-801-R (mavi ve geniş ekranlı)
    2 adet HY-1602B9 (ABC016002G11-YHY-R) (yeşil ekranlı)
    arkadaşlar sadece üst satırında İBRAHİM yazsın yeter ya elimde 3 tane LCD var ama bi .. işe yaramıyor ne olursunuz yardım edin hatta ankarada bu işle uğraşan arkadaşlara özellikle sesleniyorum bu elimdeki lcd leri çalıştırmamda yardımınızı esirgemeyin ankara içinde isterseniz ziyaret edebilirim şimdiden teşekkür ederim.

• 2 adet HY-1602B9 (ABC016002G11-YHY-R) (yeşil ekranlı) İçin bir uygulama buldum istersen bir göz gezdir.

http://www.codeproject.com/csharp/cspplcds.asp?df=100&forumid=23720&exp=0&select=1673836
  • 1 adet HY-1602E-801-R (mavi ve geniş ekranlı) Datasheet.

http://www.rcscomponents.kiev.ua/modules/Asers_Shop/images/datasheets/HY-1602H.pdf
  • Arkadaşım elindeki LCD lerin üzerinde yazan pin sıralaması 1,2,3,...16 diye gidiyorsa sakın buna aldanma. Sıralamayı şu şekilde tekrar dene "14, 13, 12, ......3, 2, 1, 15, 16"

Ben 3 tane LCD yaktım, aman sen de benim gibi satıcıların kurbanı olma.

Forumdaki şu an ismini hatırlayamadığım dostuma tekrar teşekkür ediyorum. (Pin sıralamasını doğru bir şekilde bizimle paylaştığı için)
  • ben de konya sokak tan almıstım ve kafayı yiyecektim ki sıralamanın
    14 13 12 .... 1 15 16 oldugunu da deneyince calıstı su anda hi c soruyn yok istersen daha fazla yardımcı olabilirim
    kodları yollayabilirm gerç,i bilgisayar coktu ama gene de bulurum..
    herkese ii calısmalar

NOT:sıralamayı ben forum da paylastım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallamax -- 21 Mayıs 2007; 10:27:00 >
  • Arkadaşlar HY-1602 serisi LCD ekranı üreten firmalardan Shenzen AV-Display firmasının sitesinde bütün HY-1602 serisinin doğru datasheetleri var. Ben elimdeki HY-1602B ve HY-1602-F serisini doğruladım... Adres:http://www.av-display.com.cn/en/index.asp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaşlı için tv tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TESEKKURLER
    ben bulamamıstım datashheet....
    ssupersin
  • Neyseki kan dökülmedi.
  • Bugün konya sokağa gittim elimdeki tüm LCD leri götürdüm "kardeşim bunları çalıştıramadım sen çalıştır. ben çalıştıramadım" dedim tamam abi ver dediler aldılar basit 16f84A entegresine bağladılar sizinde dediğiniz gibi 16,15,1,2,...14 diye üçüde bir çalıştı akıllara ziyan arkadaşlar demekki ben pic programlama yı yapamadım rica etsem basic de yazılmış anlatımlı ve çalışan LCD devreniz varsa tüm bağlantılarına kadar gösterir bir çizelge (resim) gönderebilirmi

Proteusta çalışıyor şimdi ben 4. bacağa (+) 5. (-) ve 14.bacağada (+) veriyorum 15,16 4MHz kristal de bağlıyorum . ve aşağıda belirttiğim şekilde basic dilinde yazıyorum olmuyor olmuyor BECERİKSİZİM arkadaşlar sadece karaşimşek devresi veya trafik simülasyonu yapmak istemiyorum (elimde LED kalmadı :) ) şu 3 LCD mi çalıştırayım yeter ya.

basic dilinde yazıp pic e yükledim (16f84A)
    DEFINE LCD_DREG PORTB 'LCD data bacakları PortB de bağlı
    DEFINE LCD_DBIT 4 'LCD data bacakları 4. bitten başlıyor
    DEFINE LCD_EREG PORTB 'LCD Enable Bacağı PortB de bağlı
    DEFINE LCD_EBIT 3 'LCD Enable Bacağı 3. bite bağlı
    DEFINE LCD_RWREG PORTB 'LCD RW Bacağı PortB de bağlı
    DEFINE LCD_RWBIT 2 'LCD RW Bacağı 2. bite bağlı
    DEFINE LCD_RSREG PORTB 'LCD RS Bacağı PortB de bağlı
    DEFINE LCD_RSBIT 1 'LCD RS bacağı 1. Bite bağlı
    DEFINE LCD_BITS 4 'LCD 4 bit olarak bağlı
    DEFINE LCD_LINES 2 'LCD 2 sıra olarak çalışıyor.

TRISA=0 'A portu çıkış olarak ayarlandı.
    TRISB=0 'B portu çıkış olarak ayarlandı.
    LOW PORTB.2 'RW bacağı ekrana yazmaya imkan vermek için LOW yapıldı.
    PAUSE 200 ' LCD nin kullanıma hazır hale gelebilmesi için gerekli süre
    LCDOUT $FE,1 'Önce Ekranı siliyoruz.
    LCDOUT "ibrahim kut" 'ilk sıra baştan itibaren yazdırıyoruz. Aslında bu komutu başka bir şekilde de yazabiliriz, şöyle
    LCDOUT $FE,$C0,"FENERBAHCE" 'ikinci satıra yazdırıldı.
    End 'Program sonu

• bi ilgilenin lütfen ya!!!
  • http://picproje.4shared.com/ alanında hem picbasıc le hemde protonda hazırlanmış kodlar var pass istıyor oda belli
    yada kısaca şöyle:
    device 16f84
    declare LCD_DREG PORTB 'LCD data bacaklari hangi porta bagli? portb
    declare LCD_DBIT PORTB.4 'LCD data bacaklari hangi bitten basliyor? portb.4 den itibaren
    DECLARE LCD_ENPIN PORTB.3 'LCD "E" pin portb nin hangi bitine baglidir.
    DECLARE LCD_RSPIN PORTB.1 'LCD "RS" pin portb nin hangi bitine baglidir.
    declare LCD_BITS 4 'LCD 4 bit olarak bağlı

TRISA=0 'A portu çıkış olarak ayarlandı.
    TRISB=0 'B portu çıkış olarak ayarlandı.

LOW PORTB.2 'RW bacağı ekrana yazmaya imkan vermek için LOW yapıldı.

delayms 200 ' LCD nin kullanıma hazır hale gelebilmesi için gerekli süre

cls 'Önce Ekranı siliyoruz.
    print at 1,1, "alpertugrul" 'ilk sıra baştan itibaren yazdırıyoruz. Aslında bu komutu başka bir şekilde de yazabiliriz, şöyle
    print at 2,4, "deneme"

End 'Program sonu

• Pic basic pronun kendi lcd komutları lcdin ve lcdout hd44780 uyumlu lcdlerle düzgün bir şekilde çalışır. Ama hy-1602 lcd si samsung ks006 control entegresi içeriyor. Dolayısıyla aradaki uyumsuzluklardan dolayı pic basicin kendi lcd komutları tam olarak çalışmıyor.
  • yardımın için teşekkür ederim dostum ama ben sadece pic basic pro ile yazabiliyorum yalılabilecek bir çözüm varmı acaba bana C de yazılmış LCD gösterge li bir program yazabilirmisin lütfen şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.