Şimdi Ara

2si1 'vurmayın Talha'ya dedirten' Teknoloji ve Oyun Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  

    2si1'de yer alan haber başlıkları ve özetleri 

     


    Google'dan hayranlık uyandıran rakamlar


    http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/Googledan-hayranlik-uyandiran-rakamlar.htm




    Bu doğrultuda şirketin başkan yardımcısı Sundar Pichai'nin verdiği bilgiye göre Chrome, Android, arama ve YouTube gibi ana servislerin her biri aylık 1 milyar kullanıcı sayısını geride bırakmayı başardı. Şirketin aylık 900 milyon ziyaretçisi bulunan popüler e-posta platformu Gmail ise diğer servisleri oldukça yakından takip etti.



    Hazırladığı servislerle dünya çapına yayılma konusunda iyi işler gerçekleştiren Google, internet dünyasının hemen her alanında aktif olarak yer alıyor ve internet haricinde alanlara girmekten de çekinmiyor.




    Asıl değişiklik içeride : Karşınızda Android M


    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Asil-degisiklik-iceride--Karsinizda-Android-M.htm




    Yeni sürümde artık uygulama izinleri mikrofon, kamera gibi belli başlıklar altında toplanacak. Kullanıcı uygulamayı kurmadan önce bunlardan istediğine izin verebilecek. İzinler bir kere istenecek ve bir daha kullanıcı rahatsız edilmeyecek.




    Uygulama kurulmasından sonra da izinlere erişilebilecek ve kapatılabilecek. Kullanıcı örneğin mikrofon için hangi uygulamalara izin verdiğini de listeleyebilecek. Android tarihi açısından en büyük değişimin bu olduğu belirtiliyor.




    Sürümdeki diğer bir yenilik Chrome Custom Tabs. Özelleştirilmiş sekmeler olarak da adlandırabileceğimiz özellik kırpılmış bir Chrome tarayıcısını uygulamaların içerisine dahil ediyor. Pinterest ile çalışan Google ilk örneğini de Pinterest uygulaması üzerinden verdi.




    Pinterest uygulamasında bir web linkini açmak istediğiniz zaman bu mini Chrome tarayıcısı devreye giriyor. Tarayıcı tamamen asıl uygulamanın tasarım çizgilerini yansıtıyor ancak parola hatırlama, sık kullanılanlar gibi Chrome nimetlerinden de faydalanıyor.




    Diğer bir yenilik linklerde yaşanıyor. Artık uygulamalardaki linke tıkladıktan sonra sistem linkin ait olduğu platformun sunucularından doğrulama yapacak ve sonrasında da güvenli bir şekilde linke yönlendirme yapacak. Bu özellikle zararlı yazılım bağlantıları için önem taşıyor.




    Google ayrıca güç yönetimi ve bağlantı yuvası konusuna da odaklanmış. Yeni sürümde Doze adı verilen güç yönetimi ile birlikte Android M sürümünün önceki sürüme göre Nexus 9 cihazı üzerinde 2 kat daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.




    Android M sürümü USB Type-C bağlantısını varsayılan bağlantı türü haline getirmeye odaklanacak. Daha hızlı şarj ve veri transferi getirecek olan USB Type-C piyasaya çıkacak tüm Android M cihazlarında yer edinmeye çalışacak.




    Daha önce de gündeme geldiği gibi Android M sürümü parmak izi konusuna da odaklanıyor. Artık parmak izi okuyucular için sürümde yerleşik yazılı desteği olacak. Üreticilerin farklı yazılımlar geliştirmesine gerek kalmayacak. Bu sayede parmak izi okuyucu özelliği pek çok Android cihazrında kolayca kendisine yer bulabilecek.




    Kelime seçimi konusunda da Android M çeşitli kolaylıklar getiriyor. Seçim sırasında yenilenmiş bir menü çubuğu kullanıcının yardımına koşacak. Ayrıca seçtiğiniz kısmı paylaşmak istediğinizde sistem en sık hangi uygulamayı ve kişileri kullandığınız bulacak ve bunları karşınıza getirecek.  




    Android M işletim sistemi pek çok hata düzeltmesi ve performans iyileştirmesi getiriyor. Başta da dediğimiz gibi odak noktası kullanıcı tecrübesi. Yani Lollipop gibi büyük bir görünüm değişikliği mevcut değil.




    Android M işletim sistemi asıl ismi ve numaralandırmasıyla sonbahar aylarında yeni Nexus cihazlarıyla birlikte kullanıma sunulacak. Önizleme sürümü ise Nexus 5,6,9 modelleri ve Nexus Player için kısa süre sonra indirmeye sunulacak. Güncellemeler ise üreticiler tarafından duyurulacak.




    Google Cardboard yenileniyor, iOS desteği geliyor


    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-aksesuarlari/haberleri/Google-Cardboard-yenileniyor-iOS-destegi-geliyor.htm




    Tasarımsal olarak ilk versiyon ile aynı çizgiyi taşıyacak olan yeni Google Cadboard, aynı malzeme türünü de devam ettiriyor. Satın alındıktan sonra sadece üç katlama ile kullanıma hazır olacağı belirtilen sanal gerçeklik gözlüğü, eskiye oranla daha kuvvetli mıknatıslar taşıyacak ve 6-inç'e kadar olan bütün telefonlar ile çalışma gösterecek.



    Google ayrıca "VR SDK" yani yazılım geliştirme kitini ve uygulamasını iOS platformuna da getirdi. Bu sayede Android geliştiricileri Cardboard için hazırladıkları uygulamaları iPhone modellerine uygun hale getirebilecek ve böylece çok daha geniş bir kitleye ulaşılabilecek.




    MIT'nın çitası, karşısına çıkan engellerde yüksek performans sergiliyor


    http://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/MiTnin-citasi-karsisina-cikan-engellerde-yuksek-performans-sergiliyor.htm




    Bünyesinde yer alan LIDAR radar / sensör sistemi sayesinde otonom olarak hareket edebilen dört bacaklı robot, lazer temelli sinyaller sayesinde çevresini tarıyor ve bu verilere göre haritalandırma yaparak bir sonraki adımını oldukça kısa bir süre (100 milisaniye) içerisinde planlanlayabiliyor. Bu sayede aşağıda yer alan video üzerinden de görebileceğiniz üzere karşısına çıkan engellerin üzerinden oldukça dengeli bir şekilde atlayarak geçebilen çita, genel olarak bu süreci üç farklı algoritmayı devreye sokarak yerine getiriyor.




    Yaralansa da yoluna devam edebilen robot teknolojisi!


    http://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Yaralansa-da-yoluna-devam-edebilen-robot-teknolojisi.htm




    Jean-Baptiste Mouret ve ekibini geliştirdiği algoritma, robotların üzerlerinde yer alan kamera birimiyle kendisin yavaşlatan ve engelleyen objeleri algılamasına imkan tanıyor. Yani kırık bir bacağı direkt olarak kendisi görüntüleyen robot, bu sorunu çözmek adına bünyesine eklenen farklı hareket kalıplarını uyguluyor ve aşağıda yer alan videodan da görülülebildiği üzere hasarlı halinden daha hızlı bir şekilde hareket edebiliyor.



    Yaklaşık 1 dakika içerisinde uygulayabilir hale geldiği belirtilen algoritma, yapılan testler doğrultusunda birçok robot içerisinde de aktif olarak çalışabiliyor ve özellikle insansı robotlar için büyük bir potansiyel ortaya koyuyor.




    Android Wear yenileniyor


    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Android-Wear-yenileniyor.htm




    İlk yenilik uygulamaların sürekli açık kalması. Daha önce saat temaları sürekli açık konumda kalabiliyor ve kullanıcının tuşa basma ihtiyacı olmuyordu. Şimdi uygulamalar da sürekli açık kalabilecek. Sistem enerji tasarrufu açısından renkleri biraz soldurarak bu moda geçecek.




    Diğer yenilik bileğinizi aşağı veya yukarı sallayarak menüler ve kartlar arasında ileri veya geri geçiş yapabilmeniz. Böylece yine kullanıcı herhangi bir butona basma ihtiyacı olmadan cihazı kullanabilecek.




    Andorid Wear artık ekrana çizilen emoji şekillerini de algılayabilecek. Kullanıcı bir iletiye cevap verirken ekrana istediği emojiyi çizecek ve sistem ilgili emojileri bularak listeleyecek. Kullanıcı da istediğini seçerek kullanabilecek.




    Yine Android Wear yeni güncellemesinde hataların giderilmesi ve performans iyileştirmesi gibi değişiklikler de olacak. Android Wear güncellemesi önümüzdeki aylarda dağıtıma başlayacak. Ayrıca yeni Android Wear cihazları da yaz aylarında tüketici ile buluşacak.




    Google ile GoPro'dan 360 derece videolar için ortak proje


    http://www.donanimhaber.com/video-kameralar/haberleri/Google-ile-GoProdan-360-derece-videolar-icin-ortak-proje.htm




    Google'ın I/O 2015 kapsamında tanıttığı sanal gerçeklik platformu Jump temelinde çalışan aparat, bünyesinde 16 adet Hero 4 taşıyor ve böylece 360 derecelik videolar çekebiliyor. Jump algoritması üzerinden etkili şekilde işlenen bu videolar sanal gerçeklik gözlükleri için inanılmaz bir deneyim ortaya koyarken, sanal gerçeklik gözlüğü olmayanlar ise geliştirilen özel oynatıcı üzerinden videolar içerisinde hareket edebiliyor. Alt tarafında yer alan bağlantı sayesinde tripod üzerine de takılabilen aparat, içeriklerine YouTube'un da destek verecek olmasıyla büyük bir potansiyel vaat ediyor.



    İlk altı ay için Google'ın içerik üreticilerine açık olacağı belirtilen aparat, sadece üzerinde yer alan kameraların 6400$ civarında tutmasıyla elbette herkese hitap etmiyor ancak sanal gerçeklik dünyası için geleceğe yönelik güzel bir adım olarak görülüyor.

     

    Razer Firefly Gaming Mousepad has Customizable Lighting FX

    http://www.guru3d.com/news-story/razer-firefly-gaming-mousepad-has-customizable-lighting-fx.html




    Product Features:




    • Micro-textured finish for balanced gameplay




    • Optimized surface coating for highly responsive tracking




    • Chroma customizable lighting




    • Non-slip rubber base




    • Razer Synapse enabled (for Chroma customizable lighting)




    • Gold-plated, USB connector (to power the Chroma customizable lighting)




    • Seven-foot, lightweight, braided fiber cable




    • Approximate size: 355 mm / 13.98-in. (Length) x 255 mm / 10.04-in. (Width) x 4 mm / 0.16-in. (Height)




    • Approximate weight: 380 g / 0.84 lbs








    MSI'dan sektörün ilk Windows 10 sertifikalı anakartı


    http://www.donanimhaber.com/anakart/haberleri/MSidan-sektorun-ilk-Windows-10-sertifikali-anakarti.htm




    H81M-P33 adındaki anakart aslında bir süredir satışta. Ancak Windows 10 WHQL sertifikasını alan ilk anakart olarak sektörde adını yazdırdı. Bu sertifika için ürünlerin pek çok Microsoft testinden geçmesi gerekiyor. LGA 1150 soketli 4. nesil Intel işlemcilere uyumlu olan anakart DDR3-1600 MHz bellekleri destekliyor.




    Military Class 4 ile geliyor. Kasada USB 3.0 ve SATA 6Gb/s bağlantıları mevcut. Ayrıca sisteminize ince ayar yapabileceğiniz Click BIOS 4 yazılımı da Windows 10 ile uyumlu hale getirilmiş.




    Oculus Rift'in geliştiricisi Oculus VR, Surreal Vision şirketini satın aldığını duyurdu


    http://www.donanimhaber.com/diger-urunler/haberleri/Oculus-Riftin-gelistiricisi-Oculus-VR-Surreal-Vision-sirketini-satin-aldigini-duyurdu.htm




    Facebook'un sahip olduğu Oculus VR'ın bünyesine kattığı İngiltere merkezli Surreal Vision şirketi, uzun zamandır aktif olarak gerçek zamanlı 3D sahne oluşturma / tarama teknolojileri (Süreci örnekleyen video aşağıda) üzerine çalışıyor. Oculus VR'nın Surreal Vision'u satın almak için ödediği miktar hakkında açıklanmış resmi bir bilgi bulunmazken, şirketin geliştirdiği bu algoritmaların Oculus Rift için sanal ortamlar geliştirmede kullanılabileceği belirtiliyor.



    Surreal Vision'un tarama algoritmasının hem sanal hem de arttırılmış gerçeklik odağında her koşulda (Gece / gündüz ve iç ya da dış mekan) çalışabildiği, bunun da birçok konuda inanılmaz kapılar arayabileceği söylenenler arasında yer alıyor.



    2016 yılında tüketici sürümüyle raflardaki yerini alacak olan Oculus Rift'in sistem gereksinimlerineburadan ulaşabilirsiniz.




    Oculus Rift + bilgisayar: 1500$


    http://www.donanimhaber.com/diger-urunler/haberleri/Oculus-Rift--bilgisayar-1500.htm




    Son dönemde elde edilen yeni bilgilerle gündemden düşmeyen sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift, oyun severler için oldukça lüks bir donanım olacak gibi görünüyor.



    Şimdiye kadar resmi satış fiyatı açıklanmayan Oculus Rift, Oculus VR CEO'su Brendan Irıibe'nin açıklamasına göre kullanıcılarına başlığın kendisi ve uygun özelliklere sahip bir bilgisayar için 1500$'lık masraf çıkartacak. Daha önce açıklandığı kadarıyla tam performansıyla çalışmak için aşağıda yer alan özelliklerde bir sisteme ihtiyaç duyan sanal gerçeklik başlığı Rift, buradan yapılan tahminler doğrultusunda da 300$ ila 500$ arası fiyat etiketiyle satışa çıkacak.





    • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 eşdeğeri ya da daha iyisi




    • Intel i5-4590 eşdeğeri ya da daha iyisi




    • 8GB'dan fazla bellek




    • HDMI 1.3 video çıkış desteği




    • 2 adet USB 3.0 portu




    • Windows 7 SP1 ya da daha güncel bir sürüm (OSX ve Linux için geliştirmeler şimdilik durdurulmuş)





    Büyük beklentiler taşıyan Oculus Rift, 2016 yılında tüketici versiyonula satışa çıkacak.




    Microsoft uygulama marketinin yeni politikası "çöp" uygulamalara karşı savaş açıyor


    http://www.donanimhaber.com/cep-tel-yazilimlari/haberleri/Microsoft-uygulama-marketinin-yeni-politikasi-cop-uygulamalara-karsi-savas-aciyor.htm




    Windows 10 ile birlikte tek bir işletim sistemi çekirdeği altında tüm sürümleri toplamayı amaçlayan Microsoft, bununla birlikte farklı cihazlar için ayrı tutulan uygulama marketlerini birleştirmeyi de amaçlıyor. Bu durumda tablet, masaüstü veya akıllı telefon kullanıcılarının hepsi aynı markete erişebilecek ancak cihazlarına uygun olan uygulamaları indirebilecekler.



    Şirket bu sayede hatırı sayılı bir market uygulamasına ulaşacak ancak Microsoft'un yeni planı marketteki "çöp" tabir edilen gereksiz uygulamalara karşı savaş açmak. Bu yeni politikanın öncelikli hedefi popüler uygulamaların ya da oyunların adını kullanarak prim yapanlar olacak. Rehber(guide) veya öğretici (tutorial) uygulamalar ise bu konuda başı çekiyor. Oldukça popüler bir uygulamanın adını kullanarak rehber veya eğitim hazırlayan uygulamalar bazı kullanıcıları kandırıyor sayılabilir.




    Dünyanın en büyük fotoğrafı unvanı el değiştirdi!


    http://www.donanimhaber.com/fotograf-makinalari/haberleri/Dunyanin-en-buyuk-fotografi-unvani-el-degistirdi.htm




    365-Gigapiksel'lik bu fotoğraf için Avrupa'nın en yükseği olarak geçen Mont Blanc dağını seçen ekip, bu rekor için 2014'in son aylarında yaklaşık 2 hafta boyunca 3500 metre yükseklik ve -10 derece sıcaklık değerlerinden çekimler gerçekleştirdi. Ekipman olarak Canon 70D DSLR fotoğraf makinesi, Canon EF 400mm F/2.8 IS II lens, özel elektronik panorama kafası ve Canon 2X II telekonvertör kullanarak 70,000 farklı fotoğraf çeken yeni rekorun sahipleri, 46 terabayt tutan bu fotoğrafları bir araya getirerek işlemek içinse yaklaşık 2 ay boyunca çalışma gösterdi.




    Kendi enerjisini üretebilen mikro ev : Ecocapsule


    http://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Kendi-enerjisini-uretebilen-mikro-ev--Ecocapsule.htm




    Ecocapsule adındaki "mikro" evler özellikle yumurtayı andıran bir tasarımı, kendi enerjisini üretebilmesi ve taşınabilirliği ile dikkat çekiyor. Ortalama olarak güneş enerjisi panelinden 600W ve üzerindeki ufak rüzgar tribününden ise 750W enerji üretebilen Ecocapsule, sonradan kullanmak üzere yağmur suyunu toplamak gibi ekstra özelliklere de sahip. Elde edilen enerjinin depolanması da gece saatlerinde veya rüzgar olmayan zamanlarda kullanılması da dikkat çeken başka bir ayrıntı.




    Gerçekten minik boyutlara sahip ev (4.5 metre uzunluk, 2.25 metre genişlik ve 2.5 metre yükseklik) buna rağmen içerisinde banyo,mutfak, yatak, çalışma masası ve iki adet (biri içeriden biri dışarıdan erişilebilir) depolama alanı barındırıyor. Bir kişinin yaşayabileceği şekilde tasarlanmış bu evin özellikle iç ve dış tasarımı oldukça füturistik görünüyor.




    Pizza Hut'tan projeksiyona dönüşen pizza kutusu


    http://www.donanimhaber.com/zamazingo/haberleri/Pizza-Huttan-projeksiyona-donusen-pizza-kutusu.htm




    Hong Kong'da bulunan Ogilvy & Mather Group adındaki reklam şirketinin başlattığı bir çalışma ile birlikte Pizza Hut, pizza paketlerinde bazı değişiklikler yaptı. Pizza kutusunu ve içeriğini projeksiyon yapmaya uygun hale getiren şirket müşterilerine hem pizza hem de film keyfini bir arada sunmayı amaçlıyor.



    Kutunun iç kısmında bulunan mercek, ön yüzeyde kesilen kısma yerleştirilerek basit bir projeksiyon elde edilebiliyor. Daha sonra hazırlanan 4 hediye filmden birisini açan kullanıcılar akıllı telefonlarını kutunun içerisine yerleştirerek mini projeksiyonları ile filmi yansıtabiliyorlar. İlginç ve eğlenceli gözüken uygulamanın diğer ülkelerde yer alıp almayacağı ise henüz belli değil.





  • Güzel bölümdü :)

  • ooo önlerden :D

  • mynet mail kullanan bile var

  • Onlar konuşur Donanımhaber yapar :D

  • Halen html5 yok :(

  • Bakalım
  • Yeni player ne güzeldi tekrar eskiye dönülmüş...

  • Görüntü kalitesi 360p değerinde kalmış diğer seçenekler yok. Win7 64 Bit - Chrome

  • görüntü ayarı değişmiyor mu bende çok kötü görünüyor

  • Görüntü niye berbat, youtube'a falan yükleseniz olmaz mı

  • Player, görüntü kalitesini seçebileceğiniz versiyon ile güncellenmişir.

    iyi seyirler

  • Sonunda, youtube daha iyi olur

  • Mesut hocam "Youtube'a yüklüyorum" dediği mesajı sildi. Yüklenmeyecek mi acaba
  • Video sonunda baya güldüm ya Talha'ya niye giydirmişler harbiden
    Haberleri bir spoiler sekmesiyle gizlerseniz daha güzel olur diğer türlü dayanamayıp video yüklenirken okuyorum heyecanı kaçıyor
  • Mesut abim şu videolarınızı ek olarak YouTube katagorisinede ekleseniz gerçekten çok büyük bir gelişim olucak DH adına ...

  • Ps4 için gerçekten çok az oyun var. İki tane oyun aldım; bundan sonra bir iki tane daha alsam almak isteyeceğim oyun kalmıyor. Psn üyeliğinde de alayım bir üyelik diyeceğim kalitede oyun verilmiyor. Bu ay Mgs'nin demo tarzı oyunu verilmiş ki şaka gibi. Hayırlısı, umarım yakın zamanda iyi oyunlar görülür.

  • Akıllı telefonlar hem pcleri hem konsolları vurdu bence. Konsollar hem zayıf hem oyunları pahalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerimizi alalım

  • 1.si iphone 5 değil 5 s ile parmak izi olayı gelişti

    bilmeyenler belki vardır motorola atrix te çıkmıştı ilk (ilk akıllı telefonda)zaten bu modeldeki parmak izi okuyucu işini yapan firmayı satın alıp daha iyi hale getirdi

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.