Şimdi Ara

2si1 'Tartışması bol' Teknoloji ve Oyun Programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • shadow of mordor sağlam duruyor sondaki videoda çalan müziği bilen varsa yazsın
    | Gigabyte B450m s2h | Ryzen 5 3600 | Sapphire RX 5500XT 8GB | Kioxia M2 SSD 500GB | XPG DDR4 3000mhz 2*8 16GB | Sandisk SSD Plus 120GB | Sharkoon Furious | 500W | AOC 24G2U 144hz | Logitech G400- F710 - S220 | Apple iPhone 13 128GB | LG 43UH610V 4K HDR |
  • YasinCC kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Biz grafikleri kötü mü diyoruz :) Çalıştırabilen sistem olmadı diyoruz sanırım o kısmı tam anlatamadık.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,

Biz grafikleri kötü mü diyoruz :) Çalıştırabilen sistem olmadı diyoruz sanırım o kısmı tam anlatamadık.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

o zamanları iyi hatırlıyorum 3x 8800gtx sli sistem falan gerkiyordu crysis'i ultra ayarlarda oynamak için. Peki bunu neye yormak lazım, yazılım yeteri kadar verimli değildi ondan mı pc ler bu kadar zorlandı yoksa crytek pc donanımlarının sonuna kadar kullanıldığı takdirde neler yapılabileceğini mi göstermek istedi ?
  • Mesut, Orta Dünya saçmalıklarla dolu demiş videoda, Orta Dünya ile bi bilgisi olmadan bunları söylemesi aşırı saçma sonuçta kitapta bu tarz sahneler olmuyor bu sahneler PJ'nin uydurmaları, ki yine orklar yaratılmamışlardır, elflerden çevrilmişlerdir.

Orta Dünya, genel olarak baktığımız, ki kendi dünyası kendi mantıkları şeklinde olarak, gerek Hobbit, gerek Yüzüklerin Efendisi gerekse daha önceki olaylar tamamen bir mantık çerçevesinde ilerliyor, ki eğer Tolkien'in Silmarillion adlı kitabı okursanız ne demek istiyeceğimi anlıyacaksınız, Tolkien gelişi güzel bir şeyler yazmamış, en ince ayrıntısına kadar düşünmüş adam, üstüne üstlük tamamen yeni bir dil çıkarmış bu Orta Dünya için, hemde birkaç farklı lehçesi olan.Yine diğer ırkların dilleri hakkında da gayet bilgi veriyor Tolkien.Bi filmi izleyip saçmalıklarla dolu demeyi açıkçası pek mantıklı bulmuyorum.

Kartallar yüzüğü atsaydı olayı ise tamamen mantıksız kalıyor, Valar zaten pek yardım etmiyecek olsalarda acıyıp 5 İstari(Gandalf'da bunlardan biri)'yi yolluyorlar, üstüne üstlük Manhwe(Valar'dan biri), emrindeki kartalları yolluyor yardıma.Yüzüğüde atıcak halleri yok, kendi hatalarını kendileri düzeltsinler istiyorlar.Sonuç olarak Valar zaten istese Sauron için kartallarla falan hiç uğraşmazlar, gelir Sauron'u iki tokatlarlar giderler.Yine kartallarla gitseler, kesinlikle Sauron'un Gözünden kaçamayacaklardı, yani aşağı indirilme ihtimalleri yüksekti.

Oyun için konuşmak gerekirse kesinlikle serinin ismindende tiraj sağlamaya çalıştıkları kesin, böyle bi karakter zaten serinin mantığına tamamen ters.Bi insanın bu kadar rahat büyü kullanması saçma, kaldı ki Orta Dünya'daki büyü olayı öyle basit bir şeyden değil, yani öyle hemen büyü atamıyorsun.Burdaki mantığıda bir elf olan Fingolfin'in bi Vala olan Melkor'u teke tekte topal bırakmasıyla açıklayabiliriz.Yine bi karakteri hayata döndürmek öyle basit bir şeyde değil.Keşke biraz kendi dünyalarını oluşturmaya çalışsalardı da, bu güzelim evrene dokunmasalardı, zaten son Hobbit filmleriyle PJ iyice sinir etmişti beni.

Orta Dünya Soy Ağacı Çalışmam | MyAnimeList | Last.fm | psn: FingolfinPF
    "Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır, bomboş sahillerdeki coşkudadır, insan elinin değmediği bir yerdedir,
    Denizin diplerinde ve gürlemesindedir. İnsanları severim ama doğayı daha çok severim."

Switch FC: SW - 8548 - 9877 - 7372 | 3DS FC: 5301 - 1859 - 0736 | Steam

• Witcher konusunda düşüncelerinizi yazınız demişsiniz. Yazayım. Firması ne demek istemiş ben ne anlamışım? PS 4 gibi bir konsolun eşleniği 7850 gibi bir kartsa ve sizde bu varsa paşa paşa oynarsınız. Daha iyiside var ancak onu görmek için daha çok işlem gücü gerekecek demek istemiş firma. Kısacası 4k ve daha iyi grafikleri bünyesinde barındıracak ancak bunları görmek için 7850+ ekran kartı lazım olacak.

Ersin beyin ısrarla algıdaki fark demesine rağmen bu inatçı tavırla yok algıdaki fark değil benim dediğim doğru tavrıda, inatçı ve huysuz bir saatinize gelmiş olsa gerek Mesut bey... İlk söylediğiniz lafın arkasında durupta oyun firması hakkında yorumunuzu temellendirmek için konuyu bu kadar uzatmanıza gerek var mıydı? Bilemiyorum.

Olay basit matematik. Yeni nesil konsol GPU'ları min 1080 piksel 60 FPS'yi 7850 civarı kartta verecek ve siz daha iyisini istiyorsan (burada elinde hangi kartı olan oyunculara seslendiğini söylemeye çalışıyorum) daha üstünü istersen alırsın der firma.

• erin abiye katılıyorum mesut abi birazcık yanlış algılıyo sanırım olayı.

• bi firmanın paraları ekran kartı için biriktirin oyun çıkarıcaz demesi bence çok itici bi durum. cümleyi alıp okuduğunuzda resmen saçmalık. oyunu çıkarırsın ben incelemelere bakarım artık millet youtube a 4k video koyuyo açarım bakarım kim hangi kartla oynamış ne sonuç almış ona göre donanımıma bakar lazımsa kartımı alırım.

ha videoda yapılan konuşmaların hepsini dinleyince adamların şunu demek istediğini anladım:

arkadaşlar konsollara oyun çıkarıyoruz evet ama aslında pc oyuncularını da düşünüyoruz. çünkü benzer şekilde tüm platformlara oyun çıkaran firmalar konsolları baz alarak oyunları geliştiriyorlar ve pc kanadında daha iyi grafiklere imkan sağlayacak donanımlar varken pc oyuncarı bunlardan mahrum kalıyor. biz bunu değiştiriyoruz artık elinizde ne kadar güçlü kartlar varsa grafiğiniz de o oranda daha iyi olacak.

evet adamlar bunu demek istemiş ama çok itici bi şekilde söylemişler ve mesut çevik in dediği gibi bu kez de acaba ne kadar fark olacak sorusu geliyo insanın aklına ve optimizasyon problemlerini düşünüyo insan ister istemez. bakalım bunlar tamamen pazarlama reklam söylemleri oyun çıkınca meraklıları bakarlar. ona göre karar verirler.

konsol kısmına gelirsek bu nesil pc oyunculuğunun daha önde olacağını düşünüyorum ben. anca konsollar kırılırsa eski nesil gibi millet fw filan uğraşmaz da bi çiple olay halledilirse ya da ona benzer bişey spottan konsol alınır yoksa bu oyun fiyyatlarına bu kalite hayatta para verilmez. bunu da korsanı savunduğum için söylemiyorum ama ortada da bi gerçek var dediğim gibi kırılırsa pc yerine konsol tercihi artacaktır ülkemizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

quote:

Merhaba,

Sevgiler,
    Mesut Çevik

o zamanları iyi hatırlıyorum 3x 8800gtx sli sistem falan gerkiyordu crysis'i ultra ayarlarda oynamak için. Peki bunu neye yormak lazım, yazılım yeteri kadar verimli değildi ondan mı pc ler bu kadar zorlandı yoksa crytek pc donanımlarının sonuna kadar kullanıldığı takdirde neler yapılabileceğini mi göstermek istedi ?

2007'de ortaya çıkmasına karşın bugün bile piyasadaki birçok oyundan çok daha ayrıntılı, kaliteli grafiklere, yüksek kaplamalara, son derece güçlü bir fizik motoruna sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyun piyasasında görselliği uç noktalara taşıyarak sıyrılan, piyasaya şekil veren ve beklentileri çok yükseltten birkaç oyundan biridir Crysis. Evet, tam bir sistem canavarıdır ama bunun sebebine "optimizasyon özürlülüğü" demek bana göre yanlış olur. Adamlar sonuçta ileriye dönük bir motor geliştirdiler ve bence bu motor aradan geçen 6 seneye rağmen halen güncelliğini koruyor. Ha, bu attıkları adım satış ve piyasa açısından doğru bir adım mıydı, orası tartışılır. Ama teknolojik açıdan benim gözümde çok büyük bir adımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 25 Ocak 2014; 0:10:31 >

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• Adamlar birbirine girecekti . Güzel ama kısa olmuş sanki. Teşekkürler.
  • Kapanış videosu güzeldi, tartışmadada benim anladığım grafik olarak Witcher 2 den daha başarılı bir oyun yapıyoruz ne kadar iyi ekran kartınız olursa o kadar rahat oynarsınız demiş.Para biriktirin demeside espri gibi birşey ağır oyun olacak ordan belli.780Ti si olanlara söylemediği kesin ortalama olarak 7850 den düşük kartlılara demiştir yada 650 den Mesut sana demiş bence 570 ^^ :D

• Cd project in açıklamasını ben Ersin Bey gibi anladım. Zaten videonun basinda oyunlar konsollara göre yapılıyor pc lerin gücünden faydalanmiyor konusunda hem fikirdiniz. İşte cd projekt oyunu pc ler için hazırlamış, yeni ekran kartlarında extra detay verecegini duyurmuş. Bunda ne var!

• Orda Mesut abinin demek istediğine katılıyorum eğer doğru anladıysam :) , bir yazılımcının bu cümleyi kullanması zaten şimdiden oyunun optimizasyon sorunlu bir şekilde çıkacağına gebe olduğunu gösterir,zaten yeni nesile çıkacağı içinde 60 veya 30 fps sabitleyecekler ki buda orta seviye bir ekran kartına sahip oyuncunun rahatlıkla çalıştırabileceği bir oyun olmalı... Yani bir firmayla anlaşacaklar ,oyun yine belli başlı optimizasyon sorunu olacak ( ekran kartı markasına bağlı özel efektler vs..) niyeti belli bu cümleyi kullananın.( ulan adamıda firmayıda Ersin abinin dediğine göre değerlendirdik ama , yazmış bulunduk artık bukadar şeyi :D ) .... Ersin abinin de olaya artık yeni ekran kartı gerekebilir açısından bakmasıda garip , doğru düzgün kod yazsınlar COD gibi oyunu oynarken zevk alalım eğlenelim.

WIN8 konusunada gelirsek, bazı sorunları olan bir işletim sistemine sahip windows'un bu yeni şeyler( metro arayüzü gibi ) deneme furyasına katılma gereksinimi hissetmiyorum.Tabi ki üzerinde büyük emekler vardır ama WIN 7 nin makyajlanmış hali gibi geliyor bana :)

• Ersin haklı , adamlar kötü niyetli değil.. kötü niyetli olsalar witcher 2 'yi önce pc sonra konsollara çıkarmazlardı zaten..

adamların demek istediği şey, gtx 570 ile gtx 780ti arasındaki devasal farkı oyunda hissetirecek grafiksel farkları gözlemleyeceksiniz... konsol zort oyun olmayacak..

sondaki video da çalan müzik kimin,kim söylüyo bilen varsa yazabilirse sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Git-Gel -- 25 Ocak 2014; 17:04:35 >
  • Mesut abi senin Witcher konusunda söylediklerinin aynısını ben söyledim, Ersin abi firmaya karşı çok korumacı yaklaşıyor ama kesinlikle haksız oldugunu düşünüyorum. Ben de Pc Hardcore oyuncusuyum ve bu tip açıklamarı çok saçma buluyorum. Cd Project resmen saçmaladı.

Merhaba,

Windows 8.1 kullanıyorum. Bilgisayarı sadece oyun için değil bilgisayar gibi kullanıyorum ve Canlı yayınlarda kullandığım Capture kartından, Logitech C920'e ve USB mikrofonuma kadar profesyonel donanımlarım ki hepsi dünyanın önde gelen üreticileri tarafından üretiliyor; Windows 7 ile şakır şakır çalışırken Windows 8'de sorun yaratıyorlar. Bu yüzden 2. sistem olarak hala Windows 7 kurulu.

Creative Soundblaster ZX'in kontrol paneli dahi sorunlu :)

Oyunlarda 3 FPS fazla veriyor diye bir işletim sistemi iyi olmaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Yazılım mühendisliği okuyorum ve okulum sayesinde Dreamspark üyesiyim. Aynı zamanda sıkı bir oyuncuyum.Hemen hemen hergün Visual Studio kullanıyorum.Sistemim 2008 model ve bu sistemde
    xp-vista-w7-w8-w8.1 hepsini kullandım. 8.1 bunların içinde kuşkusuz en hızlısı. Asıl konuya gelirsek , windows 8 yüklü bu sistem yüzden fazla değişik eski veya yeni donanım gördü. Bir kere olsun driver sorunu yaşatmadı.
    Özellikle ram kullanımda önceki sürümlerden çok daha başarılıdır.Bu günlerde bu işin içinde biri olarak hala bu sistemi kullanabiliyorsam win8 sayesindedir. Windows 8'in faydaları 3-5 fps den ibaret değildir.
    1-2 özel donanım desteklemedi diye insanlarda ön yargı oluşturmamak gerekir. Şuçlu her zaman tek taraflı değildir , üreticinin de donanımını güncel yazlımlar ile desteklemesi gerekir.
    Sistemim: Pentium Dual C. E5300-Hd5670 DDR3-2 GB DDR2 667mhz RAM- Ga-73pvm-s2 anakart

2si1 'Tartışması bol' Teknoloji ve Oyun Programı

• bene ersinin anladığı gibi anladım kartlarınızı yenilerseniz daha iyi bir görüntü showuna hazır olun damek istemişler bence...

• bi bitmediniz diyip tabletle suratına vursun diye bekledim

• Çok politik konuşmuş olmayayım ama hem Mesut'un, hem Ersin'in hem de Talha'nın söyledikleri doğrudur. Yapımcıların kurduğu cümle öyle bir şey ki, nereye çekersen oraya gider. Şahsen ben "şu sebepten söylemişlerdir" diye bir yorumda dahi bulunamıyorum.

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.