Teknolojiden epey uzak kaldım arkadaşlar. Rekabetçi olmasam da oyun oynayacağım, daha çok medya tüketimi odaklı ama okumam gereken şeyler de oluyor. Ama almışken güncel bir ürün olsun istedim. İPS lerin problemlerini de biliyorum ama minimum sıkıntı çıkarabilecek saydığım özelliklerde bir ürün öneririniz olur mu? Teşekkürler. Bu arada bütçe olarak 7-9 arası ayırabildim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 15 Ağustos 2022; 7:40:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
27 inc, 2K, Düz ekran, Min 144 hz, İPS, hangi monitör?

-
-
Sarırım Asus'lardan birini alacağım. Ama hangisi? Az bir fiyat farkıyla bir kaç tane Asus var.. Şimdi onlara bir bakalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de bu var. Fiyatı Asus'lardan yüksek. Bir ara monitörden fan sesi gelen bir LG vardı o bu muydu acaba?
https://www.hepsiburada.com/lg-27gp850-b-27-1ms-165hz-hdr10-g-sync-freesync-2k-nano-ips-hdmix2-dpx1-gaming-monitor-pm-HBC00000X9JTJ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 16 Ağustos 2022; 4:4:10 >
Güzel bir monitör.
Bir alt dilimde de g273qf öneririm.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler seçeneklerin arasına aldım araştırıyorum👍İlk gözüme çarpan standın yükseklik ayarı olmaması oldu, ergonomi açısından biraz sıkıntı. Bu fiyat aralığında çok seçenek var satıcı konusu da belirleyici olası problem de sıkıntısız iade edebilmek önemli..
Bunu da amazon LG ye kendi yaptırmış ama yukarıdakiyle aynı paneli kullanıyormuş
amazon
LG UltraGear 27 inç 27GL83A-B Oyun Monitörü QHD, 2560 x 1440, IPS, 144 Hz, 1ms, AMD Radeon Freesynchttps://www.amazon.com.tr/LG-27GL83A-B-144Hz-F-Sync-Oyun-Monit%C3%B6r%C3%BC/dp/B08JGQDSSH/ref=pd_lpo_3?pd_rd_i=B08JGQDSSH&psc=1Bir de bu dikkatimi çekti. Çok öven var ama fiyatı 10K civarı, benim kullanım profilim için o kadar çıkmaya gerek yok sanki.
amazon
ASUS ROG Strix XG27AQ 27" inç HDR400 Oyuncu Monitörü, Gaming 2K IPS Freesync Ve G-Sync Uyumlu 2560X1440 1MS(Mprt) 170Hz Dp HDMI USB3.0 MM Vesa 3 Yıl ELMB Sync, Pivot Monitörhttps://www.amazon.com.tr/XG27AQ-Gaming-Freesync-G-Sync-Monit%C3%B6r/dp/B08VRPSJ47/ref=sr_1_1?adgrpid=118339729805&gclid=Cj0KCQjw3eeXBhD7ARIsAHjssr-S-unj1fN4LFRz8rZmrOuEXzTM4k_yN2bSU0obnF7wzGTCFnTbt8caAlZdEALw_wcB&hvadid=599798404259&hvdev=t&hvlocphy=1012782&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=10161950373360970112&hvtargid=kwd-1200890954056&hydadcr=5594_2322991&keywords=asus+rog+strix+xg27aq&qid=1660621710&sr=8-1Ben 6-7,5 arasına yoğunlaşayım biraz daha 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ASUS TUF Gaming VG27AQ kullanıyorum tavsiye ederim ama 1080p ile 2k arasında belirgin bir fark olmadı 2k yerine 1080p modeller düşünülebilir özellike xbox veya PS5 varsa onlar 2k vermiyor 1080 ve 4k var sadece
-
Şu ikisini de seçeneklerine ekle derim. Bu vg27aqz nin vg27aq den ne farkı var bilemem fakat sanırım daha yeni modelmiş. Daha ucuz o yüzden daha kötü olabilir bir fikrim yok. Asus alırken çok iyi incele derim 60fps performansları çok rezil olabiliyor bazı modellerinin. Örnegin benim eski monitörüm 1080p VG258QR 165 hz, fakat Dark souls 3 gibi 60fps ye kilitli oyunlarda feci input lag falan oluyordu. Hissetmemek mümkün değil. Aynı sorun mesela o monitörün 280hz modelinde de çözülmeden devam etmiş VG258QM modelinde https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/tuf-gaming-vg258qm burada aşagıya input lag kısmına gelerek görebilirsin incelemede.
2K olan vg27Aq de de input lag yok fakat bu sefer yine 60fps deki gecikme değerleri çok kötü nerdeyse Va monitörler kadar berbat https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/tuf-vg27aq , 60hz kısmına gelip gecikmeleri incelemede görebilirsin. Bu yüzden linkledigim vg27aqZ modelinin farkı nedir bu sorunlar varmıdır bilemeyiz.
MSI modeline gelince incelemesini fazla görmemiştim zamanında fakat Aynı modelin Quantum DOtlu versiyonu bir ara çok iyiydi tüm incelemelerde övülüyordu. Bu QD olmayan modeli için de insanlar tek fark Quantum dot olmaması diğer herşeyi aynı falan diyordu. İnceleme kendi gözlerim ile görmedim o yüzden bu monitörün sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir belki.
Senin düşündüğün LG 27GL83A-B modeline gelince 4 senelik modele amazon da fiyat köklemiş 8k yapmış nerdeyse 144hz lik modele, hayatta vermem :) .
Ben 2 ay önce 27GP850 modelini almıştım. Fakat o zaman 6500tl idi. 6500TL olsaydı düşünmeden 27GP850 al derdim. Şu an 10000 üstü. Tam şu anki pozisyonda olsaydım gidip 6000tl ye o msi modelini falan denerdim ,gidip nerdeyse 2 katına LG almazdım heralde. Şu anda her bir monitörün birşeyleri eksik böyle içine sinerek sonunda OH BE SÜPER monitör aldım diyemiyosun. O yüzden 6bin civarı monitörlerden beğen takıl 2-3-4 sene neyse, sonra şu QD-OLEDler falan adam gibi geliştirilir bakarsın fiyatlar düşer onlara geçilir , ya da yeni bişi bulurlar bakarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namor -- 16 Ağustos 2022; 19:40:44 >
-
Öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten zor bir işmiş. İncelemeler, yorumlar, şikayetler bir yanda, bir harfi farklı model kodları, bölgelere göre kırpılmış versiyonlar, eski modeller, fiyatı aşırı şişirilenler diğer tarafta..
25 sekme açık şu an beynim sulandı 😅 Ne kadar elektronik şans işi olsa da, aynı banttan çıkan ürünler de bile farklılık olabiliyor biliyorum ama insan en azından şans faktörünü en aza indirmek istiyor. Normal de bu hafta sipariş verecektim ama ne zaman böyle bir duruma girsem hep yanlış karar veriyorum. O yüzden biraz yavaşlamaya seçenekleri 2 ye 3 e düşürme sürecini bir ay, bir buçuk ay kadar bir süreye yaymaya karar verdim.
Bu arada güzel bir indirim olursa değerlendiririm olmadı iyice içime sinen modeli alır kafam rahat oled dönemine kadar devam ederim. Aldığım zaman burada da paylaşırım👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 17 Ağustos 2022; 5:15:28 >
aynı şeyleri arıyorum ama 23 24" ve 1080p modellere baktım asuslar rakiplerine göre cok daha uygun ve hoparlör barındırıyor fakat hdmi 1.4 portlu olarak geliyor 2 3 yıllık modeller var hep ve çok fazla ışık sızması gördüm acaba yeni model yokmu ne almalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 17 Ağustos 2022; 20:15:31 > -
Hocam selamlar,
Ben de monitör alacağım ancak yazdığınız dertlerden ben de muzdaribim, monitör aldınız mı ?
ASUS ROG STRIX XG27AQ ve msi optix mag274qrf-qd arasında gidip geliyorum bir türlü karar veremedim.
Asus'un aklımı çelmesindeki sebeb amazon prime'a dahil bir ürün olması, MSI da amazonda satılıyor ama farklı bir firma tarafından ve prime'a dahil değil.
-
Selam,
Ben dediğim gibi biraz daha sakin ilerlemeye karar verdim. Tedarikçiler de stoklar azalmış yeni şeyler gelecek mi merak ediyorum. Asus dün bir donanım sunumu yapmış orada yeni monitörler var mı ona bir bakacaktım.
Ülkeye gelecek yeni stok partilerinde bazen aşırı cazip fiyatlar olabiliyor ama genelde de fiyatlar yükselme eğiliminde, biraz riskli bir durum.
İki model arasında Asus XGAQ benim şimdiye kadar baktıklarımın içinde öne çıkan model zaten ama tam detaylıca bakıp karar vermedim. Marka algım olarakta Asus. Son kalite kontrolünde incelemeler de Asus daha çok beğenildiğini gördüm. İkisi arasında kağıt üzerinde çok fark yok gözüküyor ama ben birini alacak olsam Asus'u tercih ederdim. Bir de satıcının Amazon olması rahatlığını var. Kesinlikle belirleyici, tercih sebebi👍
LG 27GP850-B ve LG 27GP83B-B modellerine bakabilirsiniz.
GP850-B'nin 32" olanını kullanıyorum ve rtings'in testlerine göre 27" ile yakın değerler elde ediyorlar. GP83B-B ile de epey başa baş gözüküyorlar, bu modelin farkı USB portlarının olmaması ve maksimum 180Hz değil de 165Hz yenileme hızı sunuyor olması. Bu serilerle ilgili eksi olarak söyleyebileceğim tek şey pivot özelliği olmasına karşın sağa ve sola doğru hareket edemiyor olmaları.
https://www.incehesap.com/lg-ultragear-27gp850-b-27-ips-qhd-gaming-monitor-fiyati-56071
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 25 Ağustos 2022; 8:52:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X