Şimdi Ara

2920 TL LENOVO Amd Ryzen5 3500U 8GB 256GB SSD 15.6' Radeon Vega8 V155-15API 81V50010TX (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
11.975
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ayni hocam hemen hemen. Onun ekranı ips daha iyi, bunun ekranı TN daha kötü ancak ekran kartı iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • epphesus kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Biri AMD R7 2700U diğeri amd r5 3500

Arada bir oyun falanda oynarım açıkçası. Biliyorum ikisi de oyun makineleri değil ama en azından hangisi daha iyi ve hızlı oynatır acaba oyunları ?

• akon kullanıcısına yanıt
    3500 daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Lenovo Ideapad 330 İ5-8250u 8gb 1tb 2gb 15.6" Notebook 81de0081tx - n11.com
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-ideapad-330-i5-8250u-8gb-1tb-2gb-156-notebook-81de0081tx-P337771182

Linkini verdiğiniz laptopdan uzak durun ekranı fullhd değil. Bütçeniz el veriyorsa bu laptopı almaya bakın eğer yetmiyorsa konudaki laptop gayet güzel
    urun.gittigidiyor.com
    HP 15-cs0011nt 5AV32EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-pavilion-15-cs1011nt-i5-8265u-8gb-1tb-16gb-optane-mx150-w10-15-6-inc-fhd-notebook-5av32ea-460177543

• quote:

Orijinalden alıntı: fastmustaine

Linkini verdiğiniz laptopdan uzak durun ekranı fullhd değil. Bütçeniz el veriyorsa bu laptopı almaya bakın eğer yetmiyorsa konudaki laptop gayet güzelhttps://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-pavilion-15-cs1011nt-i5-8265u-8gb-1tb-16gb-optane-mx150-w10-15-6-inc-fhd-notebook-5av32ea-460177543
    Arada 1000 lira var ama hem kasa olarak hem ekran paneli olarak değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: fastmustaine

Linkini verdiğiniz laptopdan uzak durun ekranı fullhd değil. Bütçeniz el veriyorsa bu laptopı almaya bakın eğer yetmiyorsa konudaki laptop gayet güzelhttps://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-pavilion-15-cs1011nt-i5-8265u-8gb-1tb-16gb-optane-mx150-w10-15-6-inc-fhd-notebook-5av32ea-460177543
    Anladım çok teşekkürler bu ürünü inceleyim ben ozaman . 16GB Optane ne avantajı oluyor acaba ? Birde son olarak ozaman bu hp konuda ki üründen daha mı performanslıdır ? Hangisi iyi derseniz ona yönelip onu alayım.

Hocam 16GB Optane'yi bir çeşit önbellek gibi düşünün. En gerekli şeyleri 16GB'lık Optane kısmına atarak HDD'nin performansında hızlanma sağladığı iddiasında Intel. Benzer bir çözüm AMD tarafında da StoreMI adıyla mevcut olsa da bu çözümlerin günlük kullanımda pek de işe yaramadığını söyleyebiliriz.

1000 TL daha verdiğinizde aldıklarınız;

Bayağı daha güzel bir kasa
    Birkaç tık daha güzel bir ekran
    %25-30 civarı daha yüksek GPU performansı
    Yavaş da olsa daha fazla depolama alanı

AMD 3500U'lu laptopun avantajları;

1000 TL daha ucuz
    SSD ile sisteminiz daha akıcı çalışır

Oyun performansı sizin için çok hayati değilse ve yüksek hacimli depolamaya ihtiyaç duyuyorsanız, AMD'li laptopu aldıktan sonra içerisinden çıkan SSD'yi 200-250 TL arasına ikinci el bölümünde satıp gidip 630 TL civarına 1 adet 1 TB Intel 660P m.2 SSD alarak onu takabilirsiniz. Böylece 3300 TL gibi bir maliyetle 1TB SSD'li güncel donanımlı bir notebookunuz olmuş olur. Yine konu başlığındaki cihazın en önemli eksilerinden biri de Ramların 2*4 GB konfigürasyonunda olmasına karşın 4 GB'lık modüllerden birinin anakarta lehimli olarak gelmesi. Bu durumda 2*4 RAM'ı çıkartıp 2*8 GB RAM'a geçmek mümkün değil. Anakarta lehimli olmayan 4'ü çıkartıp 8 taksanız bu sefer sistem tek kanal bellekle çalışacak ve oyun performansınız çok ciddi anlamda düşüş yaşayacaktır. Dolayısıyla bu sistemde 8 GB RAM ile limitlisiniz. HP'deki durumu bilmiyorum ama zannediyorum ki 1 slotta 1 tane 8 GB ram vardır.
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam 16GB Optane'yi bir çeşit önbellek gibi düşünün. En gerekli şeyleri 16GB'lık Optane kısmına atarak HDD'nin performansında hızlanma sağladığı iddiasında Intel. Benzer bir çözüm AMD tarafında da StoreMI adıyla mevcut olsa da bu çözümlerin günlük kullanımda pek de işe yaramadığını söyleyebiliriz.

1000 TL daha verdiğinizde aldıklarınız;

Bayağı daha güzel bir kasa
    Birkaç tık daha güzel bir ekran
    %25-30 civarı daha yüksek GPU performansı
    Yavaş da olsa daha fazla depolama alanı

AMD 3500U'lu laptopun avantajları;

1000 TL daha ucuz
    SSD ile sisteminiz daha akıcı çalışır

Oyun performansı sizin için çok hayati değilse ve yüksek hacimli depolamaya ihtiyaç duyuyorsanız, AMD'li laptopu aldıktan sonra içerisinden çıkan SSD'yi 200-250 TL arasına ikinci el bölümünde satıp gidip 630 TL civarına 1 adet 1 TB Intel 660P m.2 SSD alarak onu takabilirsiniz. Böylece 3300 TL gibi bir maliyetle 1TB SSD'li güncel donanımlı bir notebookunuz olmuş olur. Yine konu başlığındaki cihazın en önemli eksilerinden biri de Ramların 2*4 GB konfigürasyonunda olmasına karşın 4 GB'lık modüllerden birinin anakarta lehimli olarak gelmesi. Bu durumda 2*4 RAM'ı çıkartıp 2*8 GB RAM'a geçmek mümkün değil. Anakarta lehimli olmayan 4'ü çıkartıp 8 taksanız bu sefer sistem tek kanal bellekle çalışacak ve oyun performansınız çok ciddi anlamda düşüş yaşayacaktır. Dolayısıyla bu sistemde 8 GB RAM ile limitlisiniz. HP'deki durumu bilmiyorum ama zannediyorum ki 1 slotta 1 tane 8 GB ram vardır.
    Çok çok teşekkür ederim elinize sağlık. Çok güzel uzun uzun açıklamışsınız böyle arkadaşları gördükçe insan mutlu oluyor gerçekten. Tamamdır ozaman Hp benim için fazlası ile uygun görünüyor. Arada oyun oynarım ama oynayacağım oyunlar Pes Nba falan olur onları da sanırım düşükte de olsa rahat rahat oynatır gibime geliyor.

• Bu fiyata daha iyisi var mı şuan ? Bana göre oldukça sıcak fırsat

• metbey M kullanıcısına yanıt
    ineceği felan yok hocam. Geçen senede yaza fiyatlar inecek vs deniyordu 5 bine aldığım laptop 6bin oldu.

Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa
  • Klavyesi güzel laptopun
    Amedes#2693
  • quote:

Orijinalden alıntı: epphesus

Ayni hocam hemen hemen. Onun ekranı ips daha iyi, bunun ekranı TN daha kötü ancak ekran kartı iyi
    amazondaki acer'a ssd ve ram ilavesi yapmak gerekiyor. onun yerine hem de tr garantili daha iyi işlemcili ve ekran kartlı V155-API'yi almak daha mantıklı geliyor bana, ekranı IPS olmaması tek dezavantaj kalıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.