Şimdi Ara

29. günde yapılan cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 7 haziranda acer laptopu golda verdim eğer cumartesi işgünü sayılıyor ise 10 temmuzda 30 günlük süre doldu.cumartesiler sayılmıyor ise bu pazartesi dolacaktı ve şimdi golddan mesaj geldi ürünü alabilirsiniz diye.Böyle bi durumda ne yapmam gerekir.Ben yerine başka bir ürün almayı planlarken şaşırdım kaldım.Buna benzer olay yaşayan arkadaş varmı_? İnternette her kafadan bir ses çıkıyor kimi hakem heyeti işgünü sayıyor diyor kimisi tam tersini.Ürünü teslim almazsam hakem heyetine gitsem nasıl bir durum olur_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxass34 -- 16 Temmuz 2010; 16:54:40 >

• Bana kalırsa bilerek yapılmış bir şey. Bir arkadaşımızın başına gelmişti, ürünü hiç tamir etmeden düzelttik diye geri yollamışlardı. Ürünü bir kontrol et ancak hiç bir şeyi imzalama baktın ürün düzgün çalışıyor tamir edilmiştir.
  • hocam bende inandırıcı bulmuyorum aslında pazartesi gidip değişim isteyeceğim yoksa hakem heyetine zaten masaüstü pc im var bi kaç ay idare ederim.Cumartesi kesinlikle işgünü sayılıyor bunu öğrendim firma çalışmasa bile bu kesin bir bilgi imiş.
  • kesinlikle teslim alma cumartesileri yasal olarak iş günü sayılır hakkını ara başka cihaz ya da para iadesi iste illede yaptık bunu alacaksınız derseler mahkemeye giderim de ama kesinlikle alma yoksa hakkını kaybedersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxass34 -- 16 Temmuz 2010; 21:42:47 >

http://forum.donanimhaber.com/m_31478503/mpage_1/f_/key_//tm.htm#31478503
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler pazartesi hesaplaşacağız bilinçli tüketici nasıl olur görsünler :)

Merhaba Gold bilgisayardan almış olduğum xxxxxxxxxxxx seri numaralı arızalı ürünü 07 Haziran tarihinde aldığım Gold bilgisayar Mecidiyeköy şubesine teslim ettim.Gold bilgisayardan tarafıma ürünün 08 Haziran tarihinde firmanızın teknik servisine ulaştırıldığı belirtilmiştir.Aşağıda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı mevzuatında geçtiği üzere ürünümün onarılarak iade edilmesi gereken tarih kanunlara göre en geç 12 Temmuz tarihidir.Konu ile ilgili tarafıma 16 Temmuz tarihinde akşam saatlerinde ürünün tamir edildiği ve teslim almam gerektiği şeklinde Gold bilgisayar Mecidiyeköy şubesinden kısa mesaj yollanmıştır.Yasal süre içerisinde teslim edilmeyen cihazı teslim almayacağımı belirterek cihazımla ilgili para iadesi ile ilgili işlemlerin gerçekleştirilerek Gold Bilgsayara bildirilmesini talep etmekteyim.Firmanızın aksini iddia etmesi durumunda Şişli Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyetine,Sanayi ve Ticaret Bakanlığına ve ilgili adli kurumlara konu ile ilgili şikayetimi avukatım aracığı ile bildireciğimi belirtmek isterim.

Erdem xxxxxx
    erdemxxx@xxx.com
    Tel: 0544 xxxxxx

T.C. SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
    Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü

Sayı : B 14 0 TRK 0 12 00 01/
    Konu : Tüketici şikayeti

İlgi:22.04.2009 tarihli başvurunuz.

İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 30 uncu maddesinde yer alan “Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde genel hükümler uygulanır” hükmü ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 63. maddesindeki “ Genel bakımdan çalışma süresi en çok 45 saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit olarak bölünerek uygulanır” ve 5 inci maddesindeki “…Çalışma süresinin haftalara tam olarak bölünemediği hallerde, çalışma süresi iş günü üzerinden ve her iş günü 7,5 saatlik iş süresi kabul olunmak suretiyle hesaplanır” hükümleri göz önüne alınmak suretiyle 45 / 7,5 = 6 gün olarak hesaplanmakta, dolayısıyla cumartesi günleri de işgününden sayılmaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin ve
    Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü

Eskişehir Yolu 7.Km. 06520 ANKARA
    Tel: 0-312-286 03 65 / 2324
    Faks: 0-312-287 92 40, 285 88 40

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.