Şimdi Ara

284TL - Halo S12(2-pack) 5GHz/2.4GHz AC1200 Tüm Ev Wi-Fi Sistemi (Tükendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
13
Favori
8.145
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S12’de Guest Network yayını yaptığınızda bunu 2. kutudan da yayın yapabilmesi için ne yapmak gerekiyor? Robot süpürge illa ki be sadece 2.4ghz istiyor.(S12’nin yayın yaptığı gibi 5ghz/2.4ghz karışık yayın yapıldığında bağlanamıyor)

    Ben de 2.4ghz’lik sadece robotun bağlanacağı farklı isime sahip guest network yarattım setuptan. Bu yayını açtıktan sonra da 2. Kutuyu pair yaptım. 2. Kutuyu da modemin bulunduğu odanın yan odasına koydum.

    Yatak odasına gittiğimde bu guest network’ü çok düşük çekmesine ve çoğu zaman çekmemesine rağmen S12’nin ana yayını tam sinyal çekiyor. Kontrol ettiğimde ise guest network üzerinden bağlanan cihazlar modemin yanındaki kutuya bağlıyken yatak odasından ana yayına bağlananlar doğal olarak ara odadaki kutuya bağlı görünüyor.

    Bunun anlamı guest network ikinci kutudan yayın yapılmıyor, bunu yapabilir miyim? Yapmak için hangi ayarın değişmesi gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirphoenixx -- 11 Aralık 2020; 22:59:50 >




  • sirphoenixx kullanıcısına yanıt
    Merhaba, siz bence 2. Kutuyu sıfırlayın ve tekrardan bi bağlayın. Bende de 2.4ghz den çalışan remote prizler var ve arka oradakilerin hepsi 2. Kutuya bağlanıyor. Robot da aynı şekilde hocam. Ayrıca guest açtığınızda her ikisi de aktif oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HULKBABA -- 11 Aralık 2020; 23:59:25 >
  • HULKBABA H kullanıcısına yanıt
    Aslında 2. kutuyu sıfırlayıp tekrar pairledim. Sonra sistemsel bir sıkıntıysa diye komple mesh’i sıfırlayıp baştan kurdum. O da olmadı kutuların yerini değiştirip (odadakini modeme, modemdekini odaya) öyle sıfırlayıp baştan kurdum hiçbiri kar etmedi.

    Guest networkte 2.4ghz’yi enable 5ghz’yi disable yaptım.

    Sizin sistemde 2. Kutu 2.4 ghz üzerinden guest Network yayını yapıyor mu? Yani yapıyorsa benim ayarını düzgün yapamadığım bir şey vardır, eğer sizde de olmuyorsa (priz üzerinden paylaşım sizde ikinci bir sistem olduğundan ben şu anda onu kuramıyorum) o zaman bu aletler guest networkü 2. Kutuya göndermiyor olabilir.( şimdi aklıma geldi guest network’ü 5ghz üzerinden paylaştırıyor mu diye denemesini yapmadım)
  • sirphoenixx kullanıcısına yanıt
    Hocam bende priz üzerinden paylaşım yok, yanlış ifade etmiş olabilirim. Prizi Wi-Fi üzerinden kontrol eden ürünlerden bahsettim. Çocuk olduğundan, çamaşır Makinesi, bulasik Makinesi hep o prizlerle dolu. 2.4ghz den bağlanıyorlar ve telefon üzerindeki app den aç kapa yapıyorum. Device Management de ise arkadaki kutuya bağlı gözüküyorlar. 5ghz kapasiteleri yok.

    Birazdan tekrardan 2.4ghz misafir deneyeceğim, dönüş yaparım. Dilersen özel mesaja gel konuyu yukarı çıkarmayalım
  • Ben de bu setten aldım ve memnunum. Üç tane sorum var;


    1. Bunu yaparken modemin wifi özelliğini kapatmak daha iyi oluyor diye gözlemliyorum zira modeme bağlandığınızda, modem yüksek sayıdaki cihazları kontrol etmekte zorlanıyor (zaten cihaz setini alma sebebim de buydu).
    2. Bir tane S3 mesh alıp sisteme bağlayayım diye düşündüm. Onları da üst kata koyacaktım ve 5Ghz çok gerekmiyor orada. Kör topal bir internet bile yetecek. Fakat servistekiler "s12 ve s3 birlikte mesh yapamaz" dedi. Mantıksız geldi ama cesaret de edip alamadım. Dolayısıyla, uygun bir fiyat denk getirebilirsem, bir tane daha S12 seti alacağım. Aslında tek satılsalardı iyiydi ama satmıyorlar malesef :(
    3. Cihazlara öncelik (priority) verilemiyor sanırım, ya da ben bulamadım. Ama mesela bağlı cihazların trafiğini kısıtlama gibi bir seçenek var. İstediğim, mesela A bilgisayarının her talep ettiğinde band genişliğini optimum kullanması. Ben bunu Prime Video gibi işler için kullanacağım, başkaları download yapsa bile, öncelik izleyenin olsun istiyorum. Bir yolu var mı ?




  • sirphoenixx kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğruymuş hocam. Bendeki mesafede misafir açtığımda bile 3 çubuk olduğundan fark edememişim. Sadece ana kutuda misafir aktif oluyormuş. Lâkin ne robot ne de farklı bir cihazda yaşadığınızı yaşamadım :( Robotun bir güncellemesi veya çözümü yok mu bunun için? Önerim şu olur. Misafir ile ana ismi yer değiştirin. Robotu 1 kere o isimle bağlayın.

    Örnek DH-misafir olanı, DH ile değiştirin.
    DH olan ana adı da DH-1 gibi bisey yapın.
    Robotu DH ye bağlayın.
    Sonra bağlandıktan sonra, DH yi kapatıp, DH-1 i DH olarak geri set edin.
    Önemli olan mac adresi ve adı kaydetmesi robotun.

    Siz bi deneyin tekrar bakalım. Robotun marka modelini de atabilir misin olmazsa.
  • ray2 R kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Modemin Wi-Fi’ini kapatın hocam.

    S3 algılamayabilir gerçekten. Ama gene de bi support.tr@tp-link.com a mail atabilirsiniz bunun için.
    Ya da bir arkadaşınıza 3’lu set de indirim bulursanız onu alın, bir kutuyu size versin, fiyatın 1/3 unu verirsiniz :)

    Öncelik yok ama diğer cihazları kısıtlarsanız, siz tam randıman alırsınız.
  • >> Biten Sıcak Fırsatlar

  • HULKBABA H kullanıcısına yanıt
    O zaman bir sorunun cevabını bulmuş olduk. Mercusys guest yayını sadece ana kutudan yapıyor. Cevap aslında mantıksız: sonuçta guest yayını yapıyorsan misafirin ana kutunun çevresinde dolaşmasını mı bekleyeceksin? İş yerinde kullanılıyor bu tip meshler ve guest networkler tüm kutulardan yayınlanıyor. Gerçi onlarda kutular arası kablo da dolaştırılıyor.

    Dediğiniz şeyi yani 5Ghz yayının ismini robotun kullandığı network ismiyle olanla değiştirmiştim denemelerim arasında. Robota bir türlü bağlanamadım ama sebebi benim robotun Çin’deki serverındaki sıkıntı da olabilir :) haftasonu sokağa çıkma yasağı bitince eve dönünce tekrar test ederim.

    Robot Ecovacs T8 Aivi
  • sirphoenixx kullanıcısına yanıt
    https://www.reviewgeek.com/46319/ecovacs-deebot-ozmo-t8-aivi-robot-vacuum-cleaner-a-feature-loaded-fluff-fighter/

    Bahsedilen firmware güncellemesini yapmamış olma ihtimali veya hiç daha çıkmamış olma ihtimali var mi?

    I have spoken to Ecovacs regarding this issue, and I have been informed that the 2.4 GHz band is used as it performs better over distance and through obstacles such as walls. Ecovacs have since implemented a firmware update that allows the Ozmo to connect to a dual-band router without the need for signal splitting. It is this that sets a great product apart from a good one. Having that kind of responsive support will place any brand miles ahead of a competitor that doesn’t action the concerns of a consumer.

    Bir de bence Halo-S12 tarafında da bu Guest Networkun her iki cihazdan yapılabilmesine de güncelleme gelmeli. Orayı da push etmek lazım :)




  • Bu seti yazin amazon'dan 306 tl ye almistim. Ev buyuk , dubleks ve duvarlar kalin.

    Chipset, ram vb bilgileri:

    https://wikidevi.wi-cat.ru/Mercusys_Halo_S12

    Komsularin wifi aglari, eski 2.4ghz agimi epey olumsuz etkiliyordu.

    Ben cok memnunum. İlk katta 90 kusur hiz aliyorum. İkinci katta 60-80 arasi. İlk kattan ikinci kata powerline denemistim, hiz buna gore epey dusuk cikti ve elektrik yuzunden dalgaliydi. Kablo da cekemedigim icin ilac gibi geldi oldu :)
    Eski 2.4ghz airties mesh agim ise 100mbit hizim olmasina ragmen birinci katta bile 50 yi pek gormedi cunku airties sagolsun cevrede wifi olunca hemen otomatik 20mhz'e geciyor. (2.4ghz'de)
    [2.4'de 40mhz tavsiye edilmiyor]

    Bana fazlasi ile yetiyor, kopma olmuyor. Kapsama alani yuksek. Wifi'yi default ayarlarda kullaniyorum. Kanal secimi otomatikte. Az once 2.4ghz in band genisligini auto'dan 20mhz yaptim daha saglikli calismasi icin.

    Bu cihazin alternatifi ise Tenda mw3 mesh seti. Su an en ucuz 330 tl.

    Ek bilgi: Zamaninda bimde de satilan mercusys S3 icin herkes olumsuz seyler soylemis. Bu set oyle degil, sorun yok

    Yazin actigim mercusys Halo S12 konusu icin:

    https://forum.donanimhaber.com/mercusys-halo-s12-mesh-network-incelemesi-en-ucuz-mesh-sistemi--145241432



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 10 Ocak 2021; 15:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ustam özelden yazdım yardımcı olabilir misin?@HULKBABA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cihazı bende aldım. 100mb internet var ancak en fazla 40 veriyor. 2.4/5 olarak görünüyor ağ. Siz 90 almak için bir ayar mi yaptinz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerim35 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle 2. Cihazı Ethernet üzerinden bağlayıp bir bilgisayara, Speedtest üzerinden hız testini öyle gerçekleştirin. Wi-Fi ile Ethernet fark ediyor 2. 3. Cihazlarda.

    Ethernet ile 80-90 lara çıkıyorsanız zaten yapmanız gereken birsey yok. Wi-Fi 2 kutudan da sinyal alabildiğinden dusuk gözüküyor olabilir fakat cihaza 90mbit geliyordur.

    Fakat ethernette bile 60-70 ise mutlaka iki kutu arasındaki uzaklığı yeniden ayarlayın. Hiç olmadi 3. Kutu lazım olacaktır. Duvarlarınız gerçekten çok kalındır.
  • Bu cihazı kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. 5650 modemle 75 mbps VDSL kullanıyorum, modemden kabloda 80-85 mbps civarı hız alıyorum. Wifi yakınlığa göre 20-60 mbps aralığında değişiyor.

    5650 yi kablo ile bu cihaza bağlasam wifi den sabit 65-70 mbps civarı hız alabilir miyim?

  • bu cihazi ttnet fiber altyapida router olarak kullanmak mumkun mu? daireye kadar fiber geliyor; ont'den cikan etherneti dogrudan buna baglamak istiyorum. pppoe destegi mac klon ozellikleri var ama baglanti kurabilen var mi?


    soyle bir rehber buldum:


    284TL - Halo S12(2-pack) 5GHz/2.4GHz AC1200 Tüm Ev Wi-Fi Sistemi (Tükendi)www.tp-link.com
    How to configure VLAN ID for your internet connection on wireless router (For new logo) | TP-Link
    https://www.tp-link.com/us/support/faq/1585/



    EDIT: hallettim. Network sekmesinden:


    IPTV bolumune girip ''enable iptv'' dedikten sonra asagidaki ayarlari yaptim:



    284TL - Halo S12(2-pack) 5GHz/2.4GHz AC1200 Tüm Ev Wi-Fi Sistemi (Tükendi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 19 Şubat 2022; 20:14:53 >




  • Modemime bağlanınca 200 mbit hız alırken aynı mesafede bununla 90 mbit alıyorum. Herhalde 2.4ghz şeklinde bağlanıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

  • thebaboli kullanıcısına yanıt

    Bu cihazın eternet bağlantısı 100 mbit ile sınırlı olduğu için isterse 1 gbit internet hızının olsun azami verebileceği hız 100 mbit. O yüzden 100 mbitten hızlı internet bağlantılarında kullanmak çok mantıklı değil.

  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Bunun böyle olduğunu bilmiyorum. Kutunun üstünde yazan 300mbit ve 867 mbit ne oluyor bu durumda? Bir de 1000 lirayı geçmeyecek şekilde benzer özellikle 100 mbit hızından yüksek hız verebilecek bir mesh sistemi tavsiyeniz var mıdır?

  • 284TL - Halo S12(2-pack) 5GHz/2.4GHz AC1200 Tüm Ev Wi-Fi Sistemi (Tükendi) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uwais -- 17 Ağustos 2022; 2:12:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.