Şimdi Ara

2800 Liraya evlensek gecinebilirmiyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

2800 Liraya evlensek gecinebilirmiyiz ?

(En Son Oy Tarihi: 29.6.2015)
Giriş
  • Ev kira evlendiniz maas 2800 lira nasil bir yasam kalitesi olur kira 800-900

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece geçinirsin kardeşim.Ne birikim yaparsın ne tatil ne de istediğin herşeyi alırsın.3 senedir aynı rengi atmış montu giyersin benim gibi.

• Evlenme bana bak hayatımı yaşıyorum!

• Geçinirsin tabii evlenmek için 10000 lira harcayanlar var 2800 çok değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abim bu yaz evlendi, eşi hamile kalınca işi bıraktı şuan 1.100-1.200 civarı geliri var ve 600tl kira ödüyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ashera

Abim bu yaz evlendi, eşi hamile kalınca işi bıraktı şuan 1.100-1.200 civarı geliri var ve 600tl kira ödüyor..

sen birde çocuk doğunca olacak masrafları gör.
  • Aylık maaş 1500 tl ev benim
    şu an kına gecemden yazıyorum ;-)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dolar kaça lira oldu?
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaşamak denirse yaşarsın sürünerek hiç bir aktiviten olmaz sabah akşam calısırsın aman cocuk felan karıstırmayın hiç cıkamazsınız işin içinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

Aylık maaş 1500 tl ev benim
    şu an kına gecemden yazıyorum ;-)

Hadi ya darisi bize

Hayirlisi olmustur ins.

• Geçinmesine hertürlü geçinirsin 1000 lirayla gayet iyi 3 çocuk okutan insanlar var. Ama hayatının lüks olmasını bekleme.

• İl?

• 2800 tl maaşın varsa kendin kadar maaş alan bir kadınla evlen sonra ağzın cok kokar.
  • bence yeterde cocuk olursa sikinti. suan ben ailemin yanimda kaliyorum aldigim maas tam yetmiyor. evlensem ne olacak bilmiyorum

• geçinilir abi ama hiç maaşın artması durumu varmı çocuk düşünüyorsanız biraz zorlanırsınız mesela ben çalışıyorum ama çalışmadan önce ailemle kalıyordum öğrencilik zamanımda eve giren para 1500 kira yok ama 1500 lira 2 çocuk 2 side okuyor geçinip gidiyorduk.

Mesela bizim bi akraba var adam matematik hocası karısıda özel bir işte çalışıyor adamın maaşı 2500 kadının maaşı 5000'e yakın 10 sene önce evlendiler ilk önce ev ve araba alıp kredilerini tamamladılar sonra çocuk yaptılar eğer senin hayatının sonuna kadar 2800'lik bi maaşın olucaksa normal geçinirsiniz ama hayat daha zorlaşır helede çocuktan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.A.P

İl?

Il istanbul

Kirayi verdik mi 2000 kaliyor

Hadi faturalar 500 1500 kaliyor

1500 liraya gecinir bir insan bence cok abartti burasi

• 1000 lirayla 3 çocuk ? Ev de kiraysa Allah kolaylık versin imkansızın imkansızını başarıyor yurdum insanı..

Şahsen ben bütçem çocuklarımı zorluk çekmeden yaşatmaya yetmezse asla çocuk vs. olayına girmek istemem. 1000 liraya neyine güvenip 3 çocuk yapıyorsun ki sormak lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

Ev kira evlendiniz maas 2800 lira nasil bir yasam kalitesi olur kira 800-900

Eşyaları alacak toplu paran var mı ? Düğün masraflarını cepten mi yapacaksın borç mu yapacaksın.

Ona göre konuşmak gerek..

900 kira desek.. İkinizde çalışıyorsanız 350 eğer biriniz çalışıyorsanız en az 500 tl fatura diyelim.. 500 tl kadarda mutfak masrafınız olacak..

İlk 2 yıl çocuk yapmazsanız geçinirsiniz .. Çok açılmadıkça...

Ama dersen ki benim birikmişim yok. Ben ev eşyasını taksitle alacağım .. Düğün masrafları olsun balayı çıkacaksınıza onun masrafları olsun hepsini borç yapıp evlendikten sonra taksit taksit ödeyeceğim. O zaman kira ile birlikte cidden zor olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 14 Şubat 2015; 21:51:09 >
  • Haklısınız hocam, eşinin iştem ayrılmasında pek mantık göremiyorum. En azından ufak bi birikim yapsalar iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: potur

Ev kira evlendiniz maas 2800 lira nasil bir yasam kalitesi olur kira 800-900

Eşyaları alacak toplu paran var mı ? Düğün masraflarını cepten mi yapacaksın borç mu yapacaksın.

Ona göre konuşmak gerek..

900 kira desek.. İkinizde çalışıyorsanız 350 eğer biriniz çalışıyorsanız en az 500 tl fatura diyelim.. 500 tl kadarda mutfak masrafınız olacak..

İlk 2 yıl çocuk yapmazsanız geçinirsiniz .. Çok açılmadıkça...

Ama dersen ki benim birikmişim yok. Ben ev eşyasını taksitle alacağım .. Düğün masrafları olsun balayı çıkacaksınıza onun masrafları olsun hepsini borç yapıp evlendikten sonra taksit taksit ödeyeceğim. O zaman kira ile birlikte cidden zor olur.

Birikim olacak her sey borc olmayacak bu arada gene isteyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

1000 lirayla 3 çocuk ? Ev de kiraysa Allah kolaylık versin imkansızın imkansızını başarıyor yurdum insanı..

Şahsen ben bütçem çocuklarımı zorluk çekmeden yaşatmaya yetmezse asla çocuk vs. olayına girmek istemem. 1000 liraya neyine güvenip 3 çocuk yapıyorsun ki sormak lazım..

Yok hocam kira değil. Yani 1000 lira gelire göre değilde ailenin fertlerinden biri vefat edebilir gelir sonradan düşer, iflas ederler gelir sonradan düşer. Yani nerden bilebilirler ki böyle olacağını.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.