Şimdi Ara

280 beygirlik GR Yaris Türkiye'ye geliyor: Ön sipariş süreci başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Jet1X Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 280 beygirlik GR Yaris Türkiye'ye geliyor: Ön sipariş süreci başladı
    Toyota, Türkiye ürün gamına performans odaklı güçlü bir model ekliyor. Bir ikon olan GR Yaris, 2026 son çeyreğinde sınırlı adette Türkiye’de satışa sunulacak. Toyota’nın motor sporlarından elde ettiği mühendislik gücünü yola aktaran GR Yaris için ön sipariş talepleri alınmaya başlandı. 

Rallinin zirvesi Dünya Ralli Şampiyonası’nda elde edilen bilgi birikimini doğrudan yollara taşıyan GR Yaris, güçlü motoru, gelişmiş dört tekerlekten çekiş sistemi ve sürücü odaklı yapısıyla performans otomobilleri arasında ayrı bir konumda yer alıyor.

GR Yaris, klasik bir geliştirme sürecinden farklı şekilde üretildi. Toyota, “daha iyi otomobiller” üretme hedefiyle modelin sınırlarını rallilerde zorladı ve aracı sıfırdan geliştirdi. Böylece GR Yaris, yarış otomobilinden yola uyarlanan nadir modellerden biri olarak öne çıktı. GR Yaris’in geliştirilme sürecinde ralli pilotları ve profesyonel sürücüler aktif rol aldı. Her detay daha fazla yol tutuş, daha yüksek denge ve maksimum sürüş hissi için yeniden tasarlandı. 

Üst düzey güç ve kontrol

GR Yaris’in kalbinde yer alan 1.6 litrelik turbo beslemeli motor, 280 HP güç ve 345 Nm tork üreterek sınıfının en iddialı ünitelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bunun yanında 6 ileri manuel seçeneği de sürüş tutkunlarına gerçek bir sürüş deneyimi sağlıyor.

GR-FOUR dört tekerlekten çekiş sistemi ise gücü ihtiyaç duyulan noktaya anlık olarak aktararak, en zorlu koşullarda bile maksimum yol tutuş ve denge sunuyor.

GR Yaris, standart versiyonunun yanı sıra motor sporlarından elde edilen mühendislik deneyimiyle Aerodinamik performans öğeleriyle daha da geliştirilen bir versiyonla tercih edilebilecek. Profesyonel pilotların ve yarış ekiplerinin geri bildirimleriyle geliştirilen bu özel versiyon, aerodinamik performansı ve soğutma verimliliğini artıran birçok yeni parçayla öne çıkıyor. 

Ayrıca Bkz.Opel'den elektrikli SUV bombası: Çin ortaklığıyla Avrupa'da üretilecek

GR Yaris’in bu versiyonunda büyük hava kanallı yeni kaput tasarımı, ön spoyler, ayarlanabilir büyük arka spoyler, geliştirilmiş taban hava yönlendirmeleri ve yeni hava kanalları gibi aerodinamik bileşenler yer alıyor. Bu özel parçalar, yüksek hızda dengeyi artırırken daha güçlü yol tutuş ve daha hassas sürüş karakteri sağlıyor. 

TOYOTA GAZOO Racing tarafından geliştirilen özel paket, doğrudan motor sporlarından elde edilen mühendislik deneyimini yollara taşımasıyla GR Yaris’in performans karakterini daha ileri taşıyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Yahu bunun yine arkada koltukları var dört kişi sığarsın yani, İtalyanlar Ferrari diye bir marka çıkarmışlar sadece iki koltuk var.

Bak küçük büyük demiyorum, sadece iki koltuk var. Puhahahahhaaa :) Harbiden kim alır ki, resmen adam öpüyorlar :)

Geçen bi araba vardı komşu yeni almış Jogger vallahi süper 7 tane koltuk var, hep pikniğe gitmelik  

Alacan komşuları ver elini o piknik bu piknik, plastik topu kim getirecek diye sorarım hep  

6 ileri manuel şanzımana sahip bir otomobili, bu otomobil çağında görmek cidden güzel. Sürekli olarak otomatik araç görmek sıkıyor insanı otomobillerin gerçek ruhuna aykırı geliyor bana bu konuda Toyota'nın hala daha manuel üretmeye devam etmesi beni heyecanlandırıyor açıkçası. FWD olması gayet normal. Motor hacmi, tork ve hp gayet iyi bir seviyede ama keşke arabanın içinin fotoğrafları ve teknik detaylar paylaşılsaymış.
  • İnsan iç resmini koymazmı bu nasıl haber

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi bu araç Türkiye'ye gelince de 3-4 milyona Yaris mi olur diyecekler :)

• 6 ileri manuel şanzımana sahip bir otomobili, bu otomobil çağında görmek cidden güzel. Sürekli olarak otomatik araç görmek sıkıyor insanı otomobillerin gerçek ruhuna aykırı geliyor bana bu konuda Toyota'nın hala daha manuel üretmeye devam etmesi beni heyecanlandırıyor açıkçası. FWD olması gayet normal. Motor hacmi, tork ve hp gayet iyi bir seviyede ama keşke arabanın içinin fotoğrafları ve teknik detaylar paylaşılsaymış.

• alicinaraslan kullanıcısına yanıt

Tam zamanlı 4wd araç. Pist paketinde mekanik torsen ön arka sınırlı kaydırmalı diferansiyelllerle geliyor.

GR yaris'e özel sportif bir otomatik şanzımanlı versiyonu da var makyajlı nesilde.

Toyota atmosferik motordan nasıl vazgeçmiş.

ÖTV sisteminin güncellenmesi lazım artık sıktı.

3 litre ve altı hacimlerin ÖTV oranı kademeli olarak %100'ün altına çekilmelidir.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • MehmetŞen WO0NS M kullanıcısına yanıt

GR Yaris'in iç resmini kim ister ki, bu nasıl yorum 280 beygirlik GR Yaris Türkiye'ye geliyor: Ön sipariş süreci başladı 

• Moueson kullanıcısına yanıt

Yahu bunun yine arkada koltukları var dört kişi sığarsın yani, İtalyanlar Ferrari diye bir marka çıkarmışlar sadece iki koltuk var.

Bak küçük büyük demiyorum, sadece iki koltuk var. Puhahahahhaaa :) Harbiden kim alır ki, resmen adam öpüyorlar :)

Geçen bi araba vardı komşu yeni almış Jogger vallahi süper 7 tane koltuk var, hep pikniğe gitmelik 280 beygirlik GR Yaris Türkiye'ye geliyor: Ön sipariş süreci başladı 

Alacan komşuları ver elini o piknik bu piknik, plastik topu kim getirecek diye sorarım hep 280 beygirlik GR Yaris Türkiye'ye geliyor: Ön sipariş süreci başladı 

• Diğer araçlarını da getirseye. Ülkemizde çok kısıtlı modeller var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Benim hatam, detay bilgi araştırırken FWD diyerek karıştırmışım, yanlış bilgimi düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Mekanik Torsen hissiyat için gerekli ama günlük kullanıcı için nasıl bir hissiyat ve geri bildirim olacak merak ediyorum.

Ayriyeten şanzımanın manuel olması konusundaki yorumum da olumlu bir özellik olarak bahsettim ve otomatik şanzımanlı versiyonunda olduğunu biliyordum, zaten Otomatik şanzıman günümüzün olması zorunlu gerçekliklerinden birisi ama opsiyonel olarak bile olsa manuel şanzımanın varlığı mutlu ediyor.

• Hani olmaz ama Türkiye'ye özel kağıt üzerinde bile olsa 1599cc yapsalar... Neden olmasın ki.

Bu araç çok özel bir araç, zengin oyuncağı ve kolleksiyonluk. Her gün trafikte görebileceğiniz bir araç değil.

Zamanında Clio V6 RS vardı. Onun gibi.

Fiyatına gelirsek 5-6 milyon arası olacaktır. Golf R 6,5milyon, ki bu alet ondan daha özel bir araba, yani fiyat 5 milyon civarı olursa mantıklı. Fazlası olursa da mantıksız değil, sonuçta Toyota’nın bu arabadan binlerce satayım gayesi yok.

Keşke benim olsa 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    in the dark of dawn patrol...
  • 1612cc motor olması büyük şanssızlık(sanki altında olsa alabilcez).

40bin euro olsa giriş fiyatı %150 ötv çıkıyor galiba, 100bin euro eder işte 5.5 milyon gibi birşey olur.

hayallerde yaşamaya devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 9 Mayıs 2026; 16:28:39 >

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.