Şimdi Ara

28 ŞUBAT'IN BİLİNMEYENLERİ VE ERBAKAN (DH BELGESEL KUŞAĞI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
4
Favori
5.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cypon

Ben en çok Kayıp Trilyon davası sonucunda suçlu bulunan Erbakan'ın o paraları ne yaptığını merak ediyorum. Açıklayabilecek olan var mı?

Yeşili inekler yedi
    Hazineyi yamyamlar
    Memleketin içine
    Ediverdiler gari
    Ne şiş yansın ne kebap
    Diye diye olduk harap
    Kalmadı başka örecek çorap
    Yarab bizim başlara
    Akıl veriver gari
    Şimdi eller havada
    Oylar yandı tavada
    Yok eksilme cakada
    Cek caklı vaatlere
    Tok karnımız gari
    Kıl olmadan dinleyiverin gari
    Hayret birşey oluvermeyin gari
    Zilleri takıverip oynayıverin gari

Yalnız AKP'yi çok eleştiriyoruz ama SP başta olsaydı AKP'yi mumla da arayabilirdik...

• Kör ölür, badem gözlü olur.
    Kayıp Trilyon hükümlüsü, süper müslüman olduğu halde üzerinden süper pahalı kıyafetleri çıkarmayan, tarikat ''lideri'' zavallıları konutunda yemeğe ağırlayıp adam yerine koyan Erbakan, ürettiği motor sayesinde ahhlarla vahhlarla anılıyor.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Ben en çok Kayıp Trilyon davası sonucunda suçlu bulunan Erbakan'ın o paraları ne yaptığını merak ediyorum. Açıklayabilecek olan var mı?

Ergenekon,Balyoz gibi davalar siyasi oluyor ama o davanında siyasi olmadığı ne malum konuyuda saptırıyosunuz.

Orijinalden alıntı: bobo.1903

quote:

Ergenekon,Balyoz gibi davalar siyasi oluyor ama o davanında siyasi olmadığı ne malum konuyuda saptırıyosunuz.

Konu saptırmıyorum siz konuyu Ergenekon, Balyoz diyerek saptırmaya çalışıyorsunuz.

Erbakan'ın ve Abdullah Gül'ün Kayıp Trilyon davasında suçlu bulunduğu ortada. Abdullah Gül milletvekili olduğundan dolayı soruşturma ve kovuşturma dokunulmazlığı sebebi ile ceza almadı. Ancak Erbakan ceza aldı. Sonra yine Abdullah Gül'ün çıkarmış olduğu af ile ev hapsine geçti. Sonra da para cezasına çevrildi.

Ben şu olmuş bu olmuş demiyorum. Sadece basit bir soru soruyorum. Erbakan Kayıp Trilyon davasından suçlu bulundu ise, davaya konu olan para nereye harcandı? Bu kadar. Merak ettiğim bir konu bu sadece.

Cevaplayan olursa sevinirim.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• Amerika'ya "hade ordan"
    İmf'ye "kahvenizi için gidin" diyebilen tek lider.

Kıymeti sonradan anlaşılan, hayalleri Türkiyeye bir beden fazla gelen insan.
    "Bu memletin yetiştirdiği bir tane adam..." (bknz; inönü'nün sözü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 3 Mart 2013; 2:20:06 >

Davada hükmü verenlere iyi bakmak lazım. Şu an hangi partiye bakarsan bak belgelenemeyen trilyonlar ortaya çıkar.

Medya sürekli kayıp trilyonlara vurgu yaparken Erbakanların "parti harcamalarının faturalarını çuvallarla mahkemeye sunduk ama çuvallar açılmayıp üstüne 40'tan fazla hukuksuzluk yapıldı." şeklindeki savunmalarını o dönem izleyememiştik.

Bu saatten sonra avukatlık yapacak değiliz elbette. Ama kulaktan dolma yoluyla propagandalara kanıp hüküm veren durumuna düşmek istemem. En iyisi videodan kendiniz karar verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Kör ölür, badem gözlü olur.
    Kayıp Trilyon hükümlüsü, süper müslüman olduğu halde üzerinden süper pahalı kıyafetleri çıkarmayan, tarikat ''lideri'' zavallıları konutunda yemeğe ağırlayıp adam yerine koyan Erbakan, ürettiği motor sayesinde ahhlarla vahhlarla anılıyor.

Türk diplomasi tarihinin en büyük hezimeti kaddafi görüşmesi var bir de.

ha bir de, bugün 28 şubat diye diye o olaydan nemalananlara bakalım

28 ŞUBAT'IN BİLİNMEYENLERİ VE ERBAKAN (DH BELGESEL KUŞAĞI)

28 şubat mgk kararlarına bakalım, bu mgk tavsiyelerinden rahatsızlık duyanların yobaz olmadığını iddia edin bir de

1- demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan türkiye cumhuriyeti'ni hedef alan rejim aleyhtarı faaliyetler karşısında ödün verilmemelidir. anayasa'nın 174. maddesinde koruma altına alınan devrim kanunları'nın ödün verilmeden uygulanması esastır. hükümet, icraatında devrim yasaları'na uygunluğu sağlamakla görevlidir.

2- savcılar, devrim yasaları'nın ihlalini oluşturan davranışlar karşısında harekete geçmelidirler. yasaları ihlal eden dergahlar kapatılmalıdır.

3- sarık ve cüppeli giyim şeklinin özendirildiği görülmektedir. kılık ve kıyafetleri bu yasaya ters düşen kişilerin onurlandırılmamaları gerekir.

4- anayasa'nın 163. maddesinin kaldırılmasının yarattığı hukuki boşluklar, irticai akımların ve laikliğe aykırı tutumların güçlenmesine yol açmıştır. bu boşlukları telafi edecek yasal düzenlemeler getirilmelidir.

5- eğitim politikalarında yeniden tevhidi tedrisat kanunu ruhuna uygun bir çizgiye gelinmelidir.

6- temel eğitim 8 yıla çıkarılmalıdır.

7- imam - hatip okulları toplumdaki bir ihtiyacı karşılamak üzere kurulmuşlardır. bu ihtiyacın fazlası olan imam hatip okulları, meslek okullarına dönüştürülmelidir. ayrıca kökten dinci grupların kontrolünde olan kuran kursları kapatılarak, milli eğitim bakanlığı'na bağlı okullarda düzenlenmelidir.

8- devlet dairelerinde ve belediyelerde kökten dinci bir kadrolaşma hareketi sürdürülmektedir. hükümet, bu kadrolaşmanın önüne geçmelidir.

9- cami yapımı gibi dini konuları siyasi amaçlar için istismar etmeye dönük olan her türlü davranışlara son verilmelidir.

10- pompalı tüfekler kontrol altına alınmalı ve gerekirse pompalı tüfek satışları yasaklanmalıdır.

11- iran'ın türkiye'deki rejimi istikrarsızlığa itmeyi amaçlayan çabaları yakın takibe alınmalıdır. iran'ın türkiye'nin içişlerine karışmasını önleyici politikalar uygulanmalıdır.

12- yargı mekanizmasının daha etkin çalışmasını sağlayacak ve yargı bağımsızlığını güvence altına alacak, hükümetin tasarruflarından koruyacak düzenlemeler bir an önce getirilmelidir.

13- son dönemde türk silahlı kuvvetleri mensuplarını hedef alan tahriklerde büyük artış gözlenmektedir. bu sataşmalar tsk içinde rahatsızlığa yol açmaktadır.

14- irticai faaliyetlere karıştıkları için tsk'daki görevlerine son verilen subay ve astsubayların belediyelerde istihdam edilmelerinin önüne geçilmelidir.

15- partilerin belediye başkanları ve il, ilçe yöneticilerinin konuşma ve davranışları da siyasi partiler yasası'nın sorumluluk alanına sokulmalıdır.

16- tarikatların denetimindeki finans kuruluşları ve vakıflar aracılığıyla ekonomik güç haline gelmeleri dikkatle izlenmelidir.

17- laiklik aleyhtarı yayın çizgisi olan tv kanalları ve özellikle radyo kanallarının verdikleri mesajlar dikkatle izlenmeli ve bu yayınların anayasa'ya uygunluğu sağlanmalıdır.

18- milli görüş vakfı'nın bazı belediyelere yaptığı usulsüz para transferleri durdurulmalıdır.

100 bin imam hatip mezununa ihtiyaç mı var ülkede? imam ve hatip yetiştirme amacı gütmesi gereken bu okullarda kendilerine resmen asker yetiştiriyorlar, sonra imam hatipler engelleniyor. ulan ihtiyacın 120 katı imam hatip açarsan tabi kıllanacak insanlar. art niyet ortada bu düzen illa ki bir şekilde sona erecek

• Yeri gelmişken önemli bir kaç şey söylemek istiyorum.

Bu tip konuların KB'de konuşulup tartışılabilmesi taraftarıyım, ancak gördüğüm kadarıyla bunu uzun süre yapamıyoruz. Karşımızdakini ezme, küçük düşürme gibi isteklerimiz tartışma adabının önüne geçiyor bir yerden sonra. Bu bölümde kahvehane ağzıyla yapılan muhabbetlerin sonunun gelmesi lazım artık, lütfen herkes kendine dönüp bir baksın. Çünkü bunları ne 2-3 kişiye, ne de belli bir kesime karşı söylüyorum.

Bölüm içinde kime sorsanız "özgürce konuşup tartışabilecek ortam istiyorum" der, ancak iş bununla bitmiyor. Öncelikle tartışabilmek gerekir, ortam zaten kendiliğinden oluşur. Bunu okuyanlardan ricam, bir kez olsun üzerinde düşünmeleridir.

Konuyu böyle bitirdiğim için konu sahibinden özür diliyorum, herkese iyi akşamlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.