Şimdi Ara

28 Ekim Telefonlarda ÖTV'nin Kalkış İddiası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O gördüğünüz indirimin sebebi, ilk çıktığında şirketler ilk fiyattan anlaşıp stok yapıyor ve peyderpey apple teslimat gerçekleştiriyor. Sonra da türkiye’deki enflasyondan kaynaklı apple fiyat güncelliyor ama satıcılar o güncellenen fiyatın altında verebiliyor.

İnşallah ticaret yaparken de forumda kurduğunuz aklı kullanmıyorsunuzdur :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aşağı köyde bir yalan attım yukarı köye çıktım ben de inandım... Eskiden askerlik düşüyormuş, eniştemin bibisinin emmisi bakanlıkta çaycı, bakanın masasında görmüş diye efsaneler olurdu. Bu da onlara benziyor.

• ÜLKE TVyoutube
    Hükümet gençlere müjde vermeye hazırlanıyor. Teknolojik ürünlerde vergi (ÖTV+KDV) indirimi geliyor... Gençler ucuza telefon, tablet, bilgisayar alabilecek... İşte ayrıntılar... *** Ülkede ve dünyada yaşanan son dakika gelişmelerinin tüm detaylarını, perde arkası ve en yeni görüntülerini izleyebilmek için Ülke TV kanalına abone olun: www.youtube.com/ulketv/UCp7V7TufN6g76jJtOoZ1LTA?sub_confirmation=1 https://ulketv.com.tr/ Twitter : https://twitter.com/ulketv Facebook: https://www.facebook.com/ulketv Instagram: https://www.instagram.com/ulketv ÜLKE TV Frekans Bilgileri; DIGITURK: 38 D-SMART: 49 TİVİBU: 40 ANALOG KABLO TV: CH 08 KABLO TV: HD 63 TURKCELL TV: 55 VODAFONE TV: 51 HD Türksat 4A Frekans : 12.103 Sembol: 8333 Polarizasyon: Yatay ( Horz ) Modulasyon: 8SPK SD (Türkiye) Türksat 4A Frekans : 12.095 Sembol: 4800 Polarizasyon: Yatay ( Horz ) FEC: 5/6 #sondakika #haber #gündem
    https://www.youtube.com/watch?v=blTFli9mCQs

ne derece doğru bekleyip görülmesi gerekir... ama haberlerde çıktıktan sonra da böyle bir şey yalanlanırsa büyük bir prestij kaybı olur onlar için...

belki sizlerin de belirttiği üzere tamamen kalkmaz, ama hatırı sayılır bir indirim gelebilir...  

• Apple ve samsung amiral gemisi ürünlerinde ötv indirimi imkansız.. samsung, xiaomi gibi 10 bin ₺ aşmayan ekonomik modellerde bi ötv yumuşamasi olur. bu hükumet bu vergiden asla vazgeçmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ağır boş yapmışsın. Babanın amcanın yanında takılıp onların mesleğini sahiplendiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen matrah güncellemesi olur. 500 dolar altı telefonlara birşey yaparlar. Hiç sanmıyorum 1000 dolarlık cihazlar için indirim olacağını.

• Vestel ürünlerinde kalkar anca tabi onlarda hemen ötv nin yarısı kadar zam yapıştırırlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv neden kalkacakmış kardeşim 99 depreminin yaraları sarıldı mı ?

• rorschach_ kullanıcısına yanıt

ötv değil o hocam öiv.

Öiv kalkmıyor dolayısıyla deprem yaraları henüz sarılmamış  

• Ötv sıfırlanırsa alırım.

• hocam heves kırmak istemem ama kıyamet kopsa da bu iktidar ötv kaldırmaz... mantığında çünkü telefon lüks anlayışı var biraz konuşuyorsun adam telefonunu çıkart diyor ekonomik gösterge k.çı kırık cep telefonı işte en son arabada ötv düşecek dendi her araç %300 zamlandı ... düşmeyi geçtim artmazsa iyi

• Telefonlarda ÖTV kalkarsa veya azalırsa, ithal telefonlara olan talebi artmasıyla döviz talebi artar ve döviz kuruyla birlikte cari açık artar. Sayın Erdoğan belki gençlerden oy toplamak adına ÖTV'yi indirilebilir ama ben pek sanmıyorum özellikle döviz likiditesinin oldukça düşük olduğu şu dönemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 3 Ekim 2022; 15:3:41 >
  • veysel_lowe kullanıcısına yanıt

En son açıklamadan haberiniz yok herhalde Reis lüks telefon için çözümü yurtdışında arayanlara acıyorum dedi yani işin kısacası çok beklersiniz inmesini siz dua edin daha da yüksek olmasın ÖTV yüzde 75 olabilir yeni yılda

• 1000 tlye kadar yerli üretimlerde düşer  

• ben de şu %18 KDV oranına takmış durumdayım.

otomotivden tut, neredeyse helada kullandığımız tuvalet kağıdında bile dolaylı vergi alınıyor.

kdv neden ötv li rakamdan hesaplanıyor, vergisiz rakama uygulanması gerekmez mi?

• ÖTV artmazsa öp başına koy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 3 Ekim 2022; 16:20:11 >
  • Ben şahsen kalkacağını hiç düşünmüyorum. ÖTV dediğimiz vergi çeşidi devletin çok büyük gelir kaynaklarından birisi.

• Evet arkadaşlar ben de duydum; ÖTV kaldırmış geliyor diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 3 Ekim 2022; 20:29:55 >
  • ÖTV nin kalkış iddası doğru olabilir ama indirim değil bindirim olarak yansır  

• ozanbey86 O kullanıcısına yanıt

Dışarı çıkan paranın %10-15'i direk ithalat (bahsettiğiniz ürünler) Kalanı hammadde ve yarı mamul. Kırılımlara kolayca ulaşabilirsiniz devlet yayınlıyor.

Yani ben usb kablo alınca "cari açık patlatıyorum" ama "o" araç filosunu devletin uçaklarına yükleyip gittiği yerde de kullanıp o uçaklarla geri getirince cari açık artmıyor öyle mi? (bkz o uçaklar, yakıtı ve araçlar ithal) Lütfen öyle de bakın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.