Şimdi Ara

2700x'in 999liraya satılmış olması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
8.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kendi sistemime r5 3600 ve ASUS TUF B450 Pro Gaming ve Bequiet Dark Rock 4 almayı düşünüyorum. 2500 liraya bu 3 parça alınabiliyor. Benim bütçem maksimum 3600tl. İşlemciyi 3700x mi alsam diyorum ama Kasım ayı indirimlerinde 2700x 999 liraya satılmıştı. 2020 Kasım ayında da 3700x 999liraya inecekse hiç acele etmeme gerek yok 3600 alayım diyorum. Nasılsa 6core 12threat ve tek çekirdek gücü de 2000 serisi gibi zayıf değil. Dolar yükselirken 2700x in 999liraya düşmesini neye bağlıyorsunuz. 2020 Kasım'da 3700x'in de 999liraya düşeceğini düşünüyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 30 Aralık 2019; 13:23:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Nerde 2700x link verin çökelim anlık indirimi diyorsan o tip kampanyalar firmalar yapar.

Sadece oem olarak 1100tl ye sistemle beraber alırsanız var belki 3700x oem vs olarak indirim olabilir veya yeni inteller çıkınca bir miktar indirim olabilir.

Ama aylarca 999tl ye 2700x satılmış tek parça olarak gibi sürekli konu açman absürt.

• Nerde 2700x link verin çökelim anlık indirimi diyorsan o tip kampanyalar firmalar yapar.

Sadece oem olarak 1100tl ye sistemle beraber alırsanız var belki 3700x oem vs olarak indirim olabilir veya yeni inteller çıkınca bir miktar indirim olabilir.

Ama aylarca 999tl ye 2700x satılmış tek parça olarak gibi sürekli konu açman absürt.

2700x'in 999liraya satılmış olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Aralık 2019; 13:26:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önümüzdeki yıl bu üretim fazlalığından dolayı fiyatlar yine düşer. Yeni nesil konsol öncesi piyasaya ucuza 8/16 cpu pompalıyorlar işte. Önemli olan şey önümüzdeki yıl döviz 6TL nin altında kalabilecek mi?
  • Kasım ayı indirimlerine göre konuşursak iş büyür 3700x te 1999 tlye kadar düşmüştü yeni seri alabilmek varken eski seriyi düşünmekte bütçe ile ilgiliyse normal ama bütçen yeni seriye yetiyorsa yenisini almak her zaman 1-0 önde gibi olmaktır gözümde yinede fazla para vermiyim düşüğünü alayım dersen seri olarak senin bileceğin iş bende 4000 serisini beklesem mi dedim indirim için beklesemde fazla düşeceğini sanmıyorum. Beklemeye gerek yok ayrıca 2020 kasım demişsin koskoca 11 ay demek 330 gün bekleyeceksen bekle o zaman konuşulur geleceği kimse göremez yarına çıkacağımızda belli değil doğmamış çocuğa don biçmek ne kadar mantıklı dedim 3700x aldım gitti bence sende öyle yap kafanı çok bulandırma.

• 9900k yı ne yaptın?
  • 2700x ederi o kadar zaten ne bekliyordunuz? i5 seviyesinde bile bir işlemci performansı veremiyor malesef.
  • 9900KF ve Z390 Pro Gaming 3600liraya gitti. Akşam sökeceğim. 17 Ocak sömestr öncesi indirimler olacaktır. O arada alacağım parçaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 30 Aralık 2019; 13:50:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E449A54C

2700x ederi o kadar zaten ne bekliyordunuz? i5 seviyesinde bile bir işlemci performansı veremiyor malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 999 degil de 1400-1500 lere duser 1 yila ama ayni fiyata 4600 de satilacagi icin yine tercih edilmez.

Suan ayni fiyata 3600 yerine 2700x almak nasil enayilikse o zaman da 4600 yerine 3700x almak enayilik olacak

Simdi gelir biri ama 2700x in coklu islem gucu daha iyi diye zirvalar hadi oradan kimse bos yapmasin 3600 ve 2700x ortalama ayni coklu islem gucune sahipler fakat 3600 cok daha iyi tek cekirdek performansina ve cok daha dusuk guc tuketimine sahip.

• Arkadaşlar 2020 Kasım ayına kadar beklemekten bahsetmiyorum. Şimdi r5 3600 alıp 2020 Kasım ayında 3700x e geçsem mi diyorum. 2700x gibi çok ucuzlayacaksa tabi. R5 3600ü ikinci elde satayım desem 600 700e iner heralde şu anki r5 2600gibi. O yüzden kafam karisik.

• Nasıl i5 seviyesinde performans vermiyor ya. Ben i5 lerin kralı i5 9600k yı 5.0ghz kullandım AC Origins'te sabit %100 işlemci kullanımı veriyordu. Açın benchmarkları var izleyin. Bu yüzden 9900KF aldım zaten. 2700x 8 core 16threat yahu. Tek çekirdek gücü zayıf da olsa, ortalama 10 fps az da verse bu zayıf anlamina gelmez hocam. Bi araştırın. Ortalama fps ye göre işlemci gücü ölçen, frametime grafiğinden anlamayan, cpu usage nedir bilmeyen arkadaşlardan olmayın. Aman dikkat.

• 2700X in 999TL ye düştüğü gün siteyi açtığımda stok bitmiş olduğunu gördüm, geç kalmıştım. İşte o gün 2019'un sonlarına doğru yaşadığım büyük üzüntülerden birisidir.
  • 1000 lira civarı satılan 2700x ler fansız olanlardı. Soğutucunuz yosa bir de ona soğutucu masrafı eklemek gerek. Ara ara indirimlerle yine düşer o seviyelere beklemek lazım.
  • 3000 serisi temmuzda çıktı ve çok makul rakamlardan çıkınca 2000 serisinin topuğuna sıktı.4000 serisi aralık christmas döneminde çıkar ve ucuz çıkmaz bu sefer.3000 serisini 2000 serisi gibi öldürmeyecekler bu sefer.4000'i yapıyoruz diye 3000'de üretim yapmazlarsa yaz sonunda stok sıkıntısı çekilebilir 3000 serisinin fiyatı artabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Nasıl i5 seviyesinde performans vermiyor ya. Ben i5 lerin kralı i5 9600k yı 5.0ghz kullandım AC Origins'te sabit %100 işlemci kullanımı veriyordu. Açın benchmarkları var izleyin. Bu yüzden 9900KF aldım zaten. 2700x 8 core 16threat yahu. Tek çekirdek gücü zayıf da olsa, ortalama 10 fps az da verse bu zayıf anlamina gelmez hocam. Bi araştırın. Ortalama fps ye göre işlemci gücü ölçen, frametime grafiğinden anlamayan, cpu usage nedir bilmeyen arkadaşlardan olmayın. Aman dikkat.
    hocam zaten ac origins'i 60fps sabitleseniz yetiyor bu tarz oyunları oynayan kitle 60 hz monitör kullanıyor. benim oyunlardan kastım rekabetçi oyunlar pubg, apex, csgo, fortnite gibi oyunlar bu oyunlarda cpu kullanımı hiçbir zaman %100 olmaz. bu yüzden insanlar hala intel tercih ediyor renderci ve cinebench fantezisinden hoşlanan tayfa amd alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

1000 lira civarı satılan 2700x ler fansız olanlardı. Soğutucunuz yosa bir de ona soğutucu masrafı eklemek gerek. Ara ara indirimlerle yine düşer o seviyelere beklemek lazım.
    999TL den incehesap sattı gayette fanlı olarak
  • 2. elde 2 sene önceki 1800x işlemciyi 650 tlden satamayanlarıda düşünmek lazım tabi. zamanında 2800 tl falandı bu işlemci.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Evet aynı indirimden bahsediyoruz.

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Hmmm. Ben akakçeden bakmıştım sonra oradaki linke tıklayınca fansız diye not düşülmüştü. Yanlış hatırlamıyorsam teknobiyotik olabilir ama tam da emin değilim valla ne desem yalan şimdi.
  • Teknobiyotik fansız olarak sattı , incehesap fanlı olarak sattı. Sanırım stok 20 ydi zaten ben alana kadar bitti. Hatta o gün yazdım ben bunlar çıldırmış bu fiyata bu ürün bedava , bazı ürünleri zararına satıyorlar diye, forumun çok bilmiş kitlesi n11 de daha da düşecek vs vs. dedi sonra n11 de patladı, black friday de düşecek dedi oda patladı Kim ne derse desin sıralı olarak en çok ve farklı ürün grubunda indirimi incehesap yaptı, itopya bazı ürünlerde çok iyi fiyat verdi oda güzeldi , sonra vatan yaptı bazı ürünlerde. N11 vs. bazı çekler dışında fiyatlarda düşüş değil yükseliş gözlemledim ben. Alacak kişi sürekli cpu bakıyor ben genel konusuyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.