Şimdi Ara

27” 2K 144hz 1ms Monitör Tavsiyesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
7.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: th3mpo

Hocam öncelikle teşekkür ederim yanıtın için. Şimdi benim bütçem maksimum 3.200-3300 oluyor. Msi'ın mpg27cq modeli de çok hoşuma gitti onun 2. elini kovalarım diyorum da şimdi ms için söylediğiniz hevesimi kırdı biraz . Ben de Va'ların yavaş msye sahip olduğunu biliyordum ama 1ms yazdıklarına göre sıkıntı yoktur diye düşünmüştüm. Siz yine de yavaş diyorsunuz tnye göre sanırım. Ne yapsam bilemedim hepsinde ayrı bir sıkıntı var.

Alıntıları Göster
    Tn ve IPSe göre yavaş IPS ortalama 6 8ms, Va panel ise 13 14ms, tn ise 3-5ms civarı hızlara sahip. Bunlar net rakam değil modelden modele değişiyor ama arada ki fark bu şekilde diyebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yo hayır ciddiyim.

2k 75hz ips veya 1080p 144hz ler 2 bin tl civarına bulunuyorken bu özelliklerden birini arttırınca fiyat 2 katına çıkıyor.

yani elektornikte fiyat performans başlığı açmışsınız, bu nokta bu sınırdan sonra aşılıyor. gelişimlere geometrik biçimde artan fiyatlar vermek zorunda kalıyorsunuz.

tabi elma ile armut oldu bahsettiğim ama 5 bin lira monitör almak yerine ben;

2 bine 144hz 1ms tn alır, kalan 3 bine de 55-60 inç 4k tv alırdım filmleri onda izler, oyunları mis gibi 1ms olan ekranda oynardım.

yanlışım var mı?
  • Mpg27cq detaylı inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Ocak 2019; 18:1:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda505

Mpg27cq detaylı inceleme

https://nl.hardware.info/product/432117/msi-optix-mpg27cq/testresultaten
    Pek anlayamadım aoc ag271qx ile karşılaştırdım aman aman bi fark göremedim hocam bu sonuçlara göre ne diyebiliriz bu monitöre bilemedim ki.

• quote:

Pek anlayamadım aoc ag271qx ile karşılaştırdım aman aman bi fark göremedim hocam bu sonuçlara göre ne diyebiliriz bu monitöre bilemedim ki.

Alıntıları Göster
    Overdrive optimumda çok yüksek overshoot yapıyor %49 ölçülmüş iyi değil eğer bir hata yoksa çok yüksek ki zaten sürekli güncellenen hata veya eksik varsa en kısa süre içinde giderilen yani sık sık kontrol edilen bir site,diğer bir konu siteden herhangi bir ödül alamamış ki özetle şöyle bir komple bütün kategorilerde ki değerlere göz atınca nedenini anlarsın.Monitörler değerlendirilirken bir sürü kıstas değerlendirilir tek veya bir kaç şeye bakılmaz o ürünü yorumlamak için toplamda ne sunduğuna bakıp öyle yorum yapmak yerindedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Ocak 2019; 19:9:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

yo hayır ciddiyim.

2k 75hz ips veya 1080p 144hz ler 2 bin tl civarına bulunuyorken bu özelliklerden birini arttırınca fiyat 2 katına çıkıyor.

yani elektornikte fiyat performans başlığı açmışsınız, bu nokta bu sınırdan sonra aşılıyor. gelişimlere geometrik biçimde artan fiyatlar vermek zorunda kalıyorsunuz.

tabi elma ile armut oldu bahsettiğim ama 5 bin lira monitör almak yerine ben;

2 bine 144hz 1ms tn alır, kalan 3 bine de 55-60 inç 4k tv alırdım filmleri onda izler, oyunları mis gibi 1ms olan ekranda oynardım.

yanlışım var mı?
    2 bine 144 hz 1s tn panel bide mumkunse g sync li monitor modeli atın ? siz oyle yapin hocam.sizin yaptıgınız yontem kullanıslı bir yontem degil .suan piyasada hicbir 4k tv attıgım 278q model pitsel araligini veren teklonojiye sahip degil.piyasada olan 4k dediginiz tv lerde tam 4k degil.asıl 4k monitorlerde cikti ama fiyatlari suan yuksek.neyse uzatmaya gerek yok.

• quote:

Overdrive optimumda çok yüksek overshoot yapıyor %49 ölçülmüş iyi değil eğer bir hata yoksa çok yüksek ki zaten sürekli güncellenen hata veya eksik varsa en kısa süre içinde giderilen yani sık sık kontrol edilen bir site,diğer bir konu siteden herhangi bir ödül alamamış ki özetle şöyle bir komple bütün kategorilerde ki değerlere göz atınca nedenini anlarsın.Monitörler değerlendirilirken bir sürü kıstas değerlendirilir tek veya bir kaç şeye bakılmaz o ürünü yorumlamak için toplamda ne sunduğuna bakıp öyle yorum yapmak yerindedir

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam yorum için. 2k 144hz 1ms tn panel düşünsem o zaman me tavsiye edersiniz bana f/p bakımından.

• tv yi tak kullan demiyorum, mübalağa yaptığımı anlamadınız sanırım.

casper'ın getirtip üstüne markasını bastığı bir ürün var, chip para çek vb ile 1600'e alınıyor.

27 inç 144hz 1ms tn panel.

şimdi siz 5 bine öneriyorsunuz akıl mantık var illa ki o daha iyidir, 4k dır ips dir falan ama demek istediğim şu bu noktadan sonraki artışlar atıyorum daha kontrastlı monitör olsun, ips olsun dersen fiyat geometrik artıyor. 2 bin den 3.5-4 bine çıkıyor sorun şu değer mi bu artışa? aradaki fark kadar 55 inç tv alabilirsin ekstra salonuna.

demek istediğim nokta bu. ürünü de aratıp bulabilirsiniz.

aoc'nin 31 inç 2k 75 hz ips 4ms monitörü var 1350tl. 75 hz 144 olsun dersen 4 bin oluyor fiyat anlatmak istediğim şey o.
    tv örneği tamamen "napıyorsunuz abi bir tv bir gaming monitör alınır bu paraya demek" amaç.

ayrıca gsync ölmedi mi freesync desteği geldi. olsa bile fps oyunlarında v-sync bile açmayan biriyim monitörümde olsa da açmam sanırım delay yaratıyor diye biliyorum bilgim eksik yine de bir şey demeyeyim. ama freesync geldi artık deli paralar vermeye luzum var mı? anlatmak istediğim buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 22 Ocak 2019; 19:23:54 >

• Hocam tn in görüntü kalitesine va nın da yavaşlığına katlanamıyorum oldukça fazla monitör kullandım gözün alışınca at-eşek misali gözün yükseklerde oluyor o yüzden ipslere yönelin derim.Ips in dezavantajlarını risklerini de göz önünde bulundurun unutmayın,ama ben ips kullanıyorum panel teknolojilerinde çok büyük bir sıçrayış-atlayış olmadıktan sonra da fikrimi değiştireceğimi zannetmiyorum gerçi bu biraz da bütçene,beklentine ve kullanış amacına göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 22 Ocak 2019; 19:36:1 >
  • quote:

Hocam tn in görüntü kalitesine va nın da yavaşlığına katlanamıyorum oldukça fazla monitör kullandım gözün alışınca at-eşek misali gözün yükseklerde oluyor o yüzden ipslere yönelin derim.Ips in dezavantajlarını risklerini de göz önünde bulundurun unutmayın,ama ben ips kullanıyorum panel teknolojilerinde çok büyük bir sıçrayış-atlayış olmadıktan sonra da fikrimi değiştireceğimi zannetmiyorum gerçi bu biraz da bütçene,beklentine ve kullanış amacına göre değişir
    Allah allah ya yine kafam karıştı. Bu monitör pc toplarkenki en zor parçaymış. Ben de hem görüntüsü güzel hem hızlı monitör buldum diye seviniyordum va 1 ms modelini. Ama o da yavaş deniyor tnler çamur görüntü demiyor ıpsden ışık sızması var deniyor bir türlü bulamadım güzel bir monitör. Şu mpg27cq modeli hızlı olsaydı kaçırmazdım.

• quote:

Allah allah ya yine kafam karıştı. Bu monitör pc toplarkenki en zor parçaymış. Ben de hem görüntüsü güzel hem hızlı monitör buldum diye seviniyordum va 1 ms modelini. Ama o da yavaş deniyor tnler çamur görüntü demiyor ıpsden ışık sızması var deniyor bir türlü bulamadım güzel bir monitör. Şu mpg27cq modeli hızlı olsaydı kaçırmazdım.

Alıntıları Göster
    Hocam günümüzde "profesyonel" diye tabir edilen monitörlerde bile sıkıntı çıkabiliyorken ihtimal olarak daha az ama yine de garanti yok kusursuzu aramak tabiri caizse samanlıkta iğne aramak velhasıl monitörden ne istediğinizi düşünün kafanızda tartın artıları-eksileri ayrı ayrı düşünün bütün hepsini ayrıntılarıyla düşünüp aklınıza yatan panel türüne ve beklediğiniz kriterlere göre karar verin

• quote:

Hocam günümüzde "profesyonel" diye tabir edilen monitörlerde bile sıkıntı çıkabiliyorken ihtimal olarak daha az ama yine de garanti yok kusursuzu aramak tabiri caizse samanlıkta iğne aramak velhasıl monitörden ne istediğinizi düşünün kafanızda tartın artıları-eksileri ayrı ayrı düşünün bütün hepsini ayrıntılarıyla düşünüp aklınıza yatan panel türüne ve beklediğiniz kriterlere göre karar verin

Alıntıları Göster
    Haklısınız hocam. Ben sadece oyun düşündüğümden tn panel 144hz 1 ms modellere bakayım. Artık indirimden veya ikinci elden bir model kovalayacağım teşekkürler yardımınız için.

• Amazon.de 'den 3300 lira civarına PG278QR aldım 16 Ocak'ta. Sen neye karar verdin? IPS'ler sorunlu, VA larda da kalite kontrol sorunları çıkıyor. IPS iyi güzel aslında da backlight bleeding can sıkar üstüne çok pahalı.

Bu arada monitör stokta yoktu, 31 ocak gibi bende olacak dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 26 Ocak 2019; 21:53:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: claswan

Amazon.de 'den 3300 lira civarına PG278QR aldım 16 Ocak'ta. Sen neye karar verdin? IPS'ler sorunlu, VA larda da kalite kontrol sorunları çıkıyor. IPS iyi güzel aslında da backlight bleeding can sıkar üstüne çok pahalı.

Bu arada monitör stokta yoktu, 31 ocak gibi bende olacak dediler.
    iade durumunda direk orayami gondermek gerekicek? amazon.tr araci filan olmuyor dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

iade durumunda direk orayami gondermek gerekicek? amazon.tr araci filan olmuyor dimi?

Alıntıları Göster
    Aynen öyle nereden aldıysan oraya gönderiyorsun.

Monitör geleli bayağı oldu. O kadar güzel ki foruma girmek aklıma dahi gelmedi :D Kendisine aşık oldum.

Bu arada "0" ölü pixel. Teşekkürler Asus. Teşekkürler Amazon Almanya.
  • Bu monitor tn panel o fiyata gereksiz bir model

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung 27" LC27HG70 monitörü seçerdim senin yerinde olsam. Hem VA panel yüksek kontrast seviyesi, dolgun siyah renkler hem de QuantumDot teknolojisiyle IPS paneller kadar parlak renkler ayrıca HDR desteği de bulunuyor.

Tek sıkıntısı Freesync gibi gözükebilir fakat bu monitör testlerde Gsync aktif ettiğinde sıkıntısız çalışıyor.
  • msi mag27cq modeli var 27 ink 2K curved 144 hz 1 ms ben kullanıyorum çok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil1984

msi mag27cq modeli var 27 ink 2K curved 144 hz 1 ms ben kullanıyorum çok memnunum
    va panel ve free sync hocam monitor. yazık etmişsiniz paranıza.
  • asus pg279q oneririm kullanıyorum suan koselerde biraz isik sizmasi var ama ben oyle takilan biri degilim rahatsiz etmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.