Şimdi Ara

26BİN'E kadar dizel ya da LPG araba tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 aydır bir araba alamadım. Yeni evlendim. Buradan da ilanları takip ediyorum. Hyundai getz için anlaşmıştık ancak satmaktan vazgeçtiler arabayı kaldı. Aklımdaki araçlar;

Minimum 2005 model, maksimum 100bin km,
    Kia Rio,
    Fiat Punto, Linea,
    Hyundai Getz,
    Hyundai Accent & Era.

Ancak bi gün getz'e meyil ederken diğer gün fiat'a yöneliyorum. Biraz kararsızlık yaşıyorum. Sizinde bu araçlardan farklı olarak tavsiye edebileceğiniz bir model varsa paylaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adihasret -- 22 Kasım 2016; 8:48:16 >

• Kia rio 200.000 km de dizel, degisensiz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 bin km cok malesef. cok iyi bir araba 100 bin km civarı olsa düşünmezdim

• Hmm minimum 100 k demissinde ondan yazdm. Eyvallah

• 110binde 2008 dizel getzimi 25e verdim. Bunu baz al. Taş gibi arabaydı eksiği gediği yoktu lastikleri bir yıllıktı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

110binde 2008 dizel getzimi 25e verdim. Bunu baz al. Taş gibi arabaydı eksiği gediği yoktu lastikleri bir yıllıktı

Getz küçük gibi görünüyor ama polo ile yanyana kıyasladım oyle çokta küçük değilmiş hatta yüksek 188 cm boyum var cokta etkilemez sanırım.

• Yapıştır bi tane getz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Citroen C3 tavsiye ederim 2004 189binde aracım satılık

• quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

Citroen C3 tavsiye ederim 2004 189binde aracım satılık

Hocam şöyle 110 120 bin kmde olsa kaçırmazdık valla ama bizimkilrr sıkıntı ediyor kmyi

• Ford Fusion bakın hocam. Bende bakıyorum nasip

• Fiat panda alsam sıkıntı yaşar mıyım acaba? Fusion baya iyiymiş yalnız

• Müdür yanlış anlamazsan bir şey sorabilir miyim. ? Aracı kendin için mi eşin içinmi arıyorsun. Getz iyi araba ama diğer dediğin panda felan geç onları 26 bin vereceksin arabaya biraz detaylı bak derim. Bende yeni evliydim 1 yıl oldu. Nisan ayında clio 2 aldım. 18k ya 2001 101 k değişensiz aldım. Tavsiyem biraz daha ileri düşünüp alabilirsin. Panda, micra, bu tarzlardan uzak durman. Ford Hyundai Renault bunlardan ara derim...
  • eşimde 2006 yaris dizel otomatik var.Hem yüksek hem de az yakıyor,sorunsuz araba bulabilirsen memnun kalırsın.Şehiriçinde onun aracını kullanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jem_

Müdür yanlış anlamazsan bir şey sorabilir miyim. ? Aracı kendin için mi eşin içinmi arıyorsun. Getz iyi araba ama diğer dediğin panda felan geç onları 26 bin vereceksin arabaya biraz detaylı bak derim. Bende yeni evliydim 1 yıl oldu. Nisan ayında clio 2 aldım. 18k ya 2001 101 k değişensiz aldım. Tavsiyem biraz daha ileri düşünüp alabilirsin. Panda, micra, bu tarzlardan uzak durman. Ford Hyundai Renault bunlardan ara derim...

Kendim için. Aslına bakılırsa Kocaelinde oturuyorum ve benim annem babam akrabalar İstanbulda, eşimin annesi babası akrabaları Sakaryada. Haliyle araba şart bize. Tavsiyen için teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHOSTKOVİCH

eşimde 2006 yaris dizel otomatik var.Hem yüksek hem de az yakıyor,sorunsuz araba bulabilirsen memnun kalırsın.Şehiriçinde onun aracını kullanıyoruz.

Yarislerin piyasası fena olmuş ya
  • Bütçen ve seçeneklerden anlaşılacağı üzere ekonomik bir araç arıyorsun. Belirttiğin araçlar normal piyasa da hızlı satılıp alınabilen araçlardır ve yakıt tüketimi açısından kullanıcısını yormayan araçlardır. '0' km alınırken bile ekonomik araçlardır. Fakat ekonomik oldukları için düşük km araç bu seçeneklerden bulmak çok zor. Bulunsa dahi piyasa fiyatının çok üstünde rakamlarla karşılaşman olağan. Linea, punta, era v.b. ticari işletmeler de, filolar da, rant a car' lar kullanılmış araba olma ihtimali de çok yüksektir. Araç alınırken ilk dikkat edilmesi gereken husus kasası kaportası olacaktır. İkinci husus motor; motor yapılır kaporta ilk günkü randımanı vermez. En önemli hususlardan biri aldığın arabanın satılması gerektiğin de elden çıkabilecek bir olmasıdır. Bu yüzden Kia' yı aklından çıkar. Punto seçeneğine ılımlıyım, randımanlı bir araç kasası ağır oturaklı gibi hissettirir. Linea 1.3 dizelinden uzak durulması gereken bir araç kasası hantal hisettirir, diğer dizel araçlar da olduğu gibi tork atiklik çeviklik bekleme 1.6 dizelin de bu problem yok. Biraz sıkıştırmayla turbo patlatabilirsin. Getz dayanıklı bir motora sahip. Düzgün kullanırsan 400 bin yaparsın era da aynı şekilde. Hyundai ler aynı tabanlı, seçim hb mi sedan mı arasında olur. Bu iki araç içinde virajları kötü ama kullanımı yormayan araçlar diyebilirim ve vites geçişleri pratiklikleri tatmin eder. 1-era 2-getz 3-punto diğerlerini tavsiye etmiyorum.. (100 km ağır bakımlarına dikkat et dizel motor ayak değiştirdiği vakit bakımsız ise bir an da arıza çıkartır başın ağrır anlayamazsın)

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgekaan42

Bütçen ve seçeneklerden anlaşılacağı üzere ekonomik bir araç arıyorsun. Belirttiğin araçlar normal piyasa da hızlı satılıp alınabilen araçlardır ve yakıt tüketimi açısından kullanıcısını yormayan araçlardır. '0' km alınırken bile ekonomik araçlardır. Fakat ekonomik oldukları için düşük km araç bu seçeneklerden bulmak çok zor. Bulunsa dahi piyasa fiyatının çok üstünde rakamlarla karşılaşman olağan. Linea, punta, era v.b. ticari işletmeler de, filolar da, rant a car' lar kullanılmış araba olma ihtimali de çok yüksektir. Araç alınırken ilk dikkat edilmesi gereken husus kasası kaportası olacaktır. İkinci husus motor; motor yapılır kaporta ilk günkü randımanı vermez. En önemli hususlardan biri aldığın arabanın satılması gerektiğin de elden çıkabilecek bir olmasıdır. Bu yüzden Kia' yı aklından çıkar. Punto seçeneğine ılımlıyım, randımanlı bir araç kasası ağır oturaklı gibi hissettirir. Linea 1.3 dizelinden uzak durulması gereken bir araç kasası hantal hisettirir, diğer dizel araçlar da olduğu gibi tork atiklik çeviklik bekleme 1.6 dizelin de bu problem yok. Biraz sıkıştırmayla turbo patlatabilirsin. Getz dayanıklı bir motora sahip. Düzgün kullanırsan 400 bin yaparsın era da aynı şekilde. Hyundai ler aynı tabanlı, seçim hb mi sedan mı arasında olur. Bu iki araç içinde virajları kötü ama kullanımı yormayan araçlar diyebilirim ve vites geçişleri pratiklikleri tatmin eder. 1-era 2-getz 3-punto diğerlerini tavsiye etmiyorum.. (100 km ağır bakımlarına dikkat et dizel motor ayak değiştirdiği vakit bakımsız ise bir an da arıza çıkartır başın ağrır anlayamazsın)

Hocam müthiş açıklayıcı olmuş. Emeğine sağlık. O halde hyundai 1.3 gls ya da 1.4 dohc benzin&lpg daha iyi olacak gibi.

• adihasret kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. 1.4 hyundai era lar fabrikasyon brc tüp ile satıldı yanılmıyorsam. Kullandığım ve bildiğim bir araç. Sessiz ekonomik masrafsız bir araç. Temiz bir tane bul dizelden daha iyi olacaktır. Eraların vites aralıkları sessizliği çok hoşuma gider kullanımı pratiktir. Sınırları belli bir araba, amacına uygundur. 1.3 gls yine tavsiye etmiyorum. Neden diye sorarsan: klima. Ailen ile tatile gidiyorsun diyelim, klimayı açtığın vakit performans düşüklüğü hemen hissedilecek ve yakıt sarfiyatın artacaktır. İkinci el piyasasını kontrol ettiğin vakit anlarsın. Ben era derim, kronik bir problemini duymadım ve görmedim. Symbol - era dersen yine era derim. Aracı almadan önce kilometresini bir kaç yere sorgulattır. Hava yastıklarını kontrol et. Ben yorgun arabayı direksiyon ve vites topuzu aşınmalarından anlayabiliyorum. 100 bin km araç görüyorum sözde aşınmalar 300 bin gibi, dikkat edeceğin noktalardan biri. Allah gönlüne göre versin

• Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: adihasret

Arkadaşlar merhaba

2 aydır bir araba alamadım. Yeni evlendim. Buradan da ilanları takip ediyorum. Hyundai getz için anlaşmıştık ancak satmaktan vazgeçtiler arabayı kaldı. Aklımdaki araçlar;

Minimum 2005 model, maksimum 100bin km,
    Kia Rio,
    Fiat Punto, Linea,
    Hyundai Getz,
    Hyundai Accent & Era.

Ancak bi gün getz'e meyil ederken diğer gün fiat'a yöneliyorum. Biraz kararsızlık yaşıyorum. Sizinde bu araçlardan farklı olarak tavsiye edebileceğiniz bir model varsa paylaşabilirsiniz.

2004 siyah renk,115 ps nokta hatasız,hasar kayıtsız,darbesiz,değişensiz,boyasız %100 orijinal 23.432 km'de 1.6 16V Lpg falan hiç yok araçta takılmamış.4 Lastik yeni,kış lastikleri yanında hediye.24/10/2018'e kadar muayeneli.Sıfır ayarında Otomatik Vites Sedan Megane II Cam Tavanlı Dynamique düşünürmüsün Fiyat=40.750 diyorum.Son 40.000'e vericem galerici 35 verdi.Şahısta da geçen hafta oto pazarında 37'yi gördü aracım vermedim,40.000'den bir kuruş aşağısına vermem de.Türkiye de aracım gibi Megane II yok.Ben ilk sahibiyim sıfır aldım,Nissan Navara aracım vardı hep onu kullandım bu araç yıllardır garajda yattı 23.000 km anca yol yapmışız.Çıkabiliyorsan 40'a kaçırma geç getzi metzi bu kondisyon da nokta hatasız,cam tavanlı full+full sıfır niyetine böyle 2.el bir araç bulamazsın.Kitapçıkları yedek anahtarı bika plaza faturasına kadar vericem sana duruyor hepsi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.