Bildirim
26 Yıllık SONAR Tabanca Havyamın Uçları Yalama oldu yardım !!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
tornacıya gittiğinde sana aynısını yapar ama anlamadığım havya ucu tarafımı yalama oldu yoksa somunlarmı. -
http://hizliresim.com/ZAkjgV
böyle birşetde yapabilirsin o çizdiğim iki parçadan yaptırıp yada kendin yapıp kaynakla -
Sorma ya, bendeki de aynı dertten yana. Benimkisi de bi 12 yıllık falan. Bu parçalar pirinçten. Neredeyse yuvarlak oldu artık. Mecburen boru pensesiyle sıkıyorum. Ne düz pense tutuyor ne ingiliz anahtarı. Gittiği yere kadar gider, zaten yaptırılmadığı sürece bulmak zor. Dişleri de biraz iri olduğundan büyük vida da olmuyor ( yanlardan bakır teli geçir vida sıksın yeter de diyemiyoruz ) -
klemenslerde kullanılan vidalardan dene istersen, uyacaktır. Ya da otomatik sigorta, kontaktör vs. kablo bağlama yerlerinde kullanılan vidalar.
Ya da iki tane mini mandren tak, öyle kullan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Aralık 2014; 15:50:57 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet 4mm lik elektrik kablosunun bağlantısı için kullanılan klemens kullanabilirsin -
arkadaşlar çok sağolun yardımcı olduğunuz için şu mandren olayı aklıma yattı ama manderi nasıl tutturacağız havya ya ??
Ayrıca 4 MM lik Klemens vidası nasıl olacak onu anlamadım ?? -
Havyanın uç takılan iki tane noktası var. Oralara iki tane mandren yerleştirilebilir.
denemekte fayda var bakalım sonucu buraya yazarım -
Evet. -
Bende de rahmetli pederin hatırası aynen benzer kırmızı Weller tabanca havya var. Madem hatıra temizleyip kenara kaldırın alın daha kullanışlı birşey. Ben kıyıp kullanamıyorum hala o zamanki ucu üzerinde takılı dolapta bekliyor. Hatıralar saklamak içindir. -
vay be hocam demek rahmetli babanızın hatırası ve de sağlam dolapta bekliyor valla alacamda kaliteli bişey yemin ediyorum tabancanın yerini hiç bişe tutmuyor -
Bende pederden hep tabanca havya gördüğüm için çocuklukta bile dükkanda gücümün yetmediği o tabanca havyayı nasıl tutup ledleri lehimliyor muşum diyorum. Yıl tabi 82-83. O zamanlar havya da Weller değildi o daha sonra 90 lı yıllarda alınmıştı.
Ostim de yazları dayımın şirketinde kart montajı yaparken alıştım kalem havyaya daha sonra da standart oldu. 95 ten bu yana Philips (XYtronic) ısı ayarlı havya kullanırım evdeki işlerde. İş yerinde başka markalarda kullandık tabi. Yine de bir deneyin kalem havya birde uygun boyutta uç varsa harika olur tabi kaliteli oalcak azıcık. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sozuak
Bende pederden hep tabanca havya gördüğüm için çocuklukta bile dükkanda gücümün yetmediği o tabanca havyayı nasıl tutup ledleri lehimliyor muşum diyorum. Yıl tabi 82-83. O zamanlar havya da Weller değildi o daha sonra 90 lı yıllarda alınmıştı.
Ostim de yazları dayımın şirketinde kart montajı yaparken alıştım kalem havyaya daha sonra da standart oldu. 95 ten bu yana Philips (XYtronic) ısı ayarlı havya kullanırım evdeki işlerde. İş yerinde başka markalarda kullandık tabi. Yine de bir deneyin kalem havya birde uygun boyutta uç varsa harika olur tabi kaliteli oalcak azıcık.
http://www.direnc.net/SI-130B-15-SERAMIK-KALEM-HAVYA,PR-18388.html
Hocam linkteki ürünü almayı düşünüyorum bayağı tavsiye eden oldu Proskit Seramik havya 30 watt yazıcıoğlu işhanında int-el elektronilkte 25 TL bu ürünü önerebilirmisiniz ??
Bu arada sizin küçüklüğünüz ve benim dükkandaki küçüklük yıllarım ne kadar çok benziyor birbirine bende babamın bu tabanca havyasıyla ilk ilkokul 1. sınıfa giderken havya ile plastik eriterek başlamıştım bu işe
Tabanca havyanın en iyi tarafı anında ısınıp soğuması en büyük dezavantajı yine bana göre dar ve entegre uçlarına havya ağzının yanaşmaması kalem havya da uzun süre çalıştığında kullanılmaz ise ucu hemen kararıyor ve lehim tutmuyor adamı ayar ediyor o yüzden kalem havyalara pek ısınamadım ne yalan söyliyim ...
-
Verdiğin de iş görür. Isı ayarlı ve biraz daha düzgün ürünlerin uçları daha iyi olur. Çeşitli kullanım şekilleri var dikkat etmen gereken. Ayrıca ucundaki parlak kaplamayı alır almaz hemen lehim kapla. Böylelikle temizlemen kolay olur. ıslak süngerli bir sehpa edinip son kullanımdan sonra fişi çekmeden ucu lehim kaplayıp öyle bırak. Ucu asla inceltmek için eğeleme, çizip kaplamasını bozma yoksa uç erir. Kullanmadığında fişi çek. Lamba dimmerlerine benzer birşey yaparsan ömrünü uzatırsın. Örneğin bir dimmeri 0-220 arası değil 100-220 V arası modifiye edersen kısa aralarda hemen en düşük ayarda ılık bekletir gerektiğinde tam güç açarsın. 220 yerineo andaki şebeke voltajının biraz altında (220 için 200V mesela) çalışacak ayarlar yaparsan yine rezistansı uzun ömürlü olur. Yine örnek kendi yaptığım bir dimmer ışığı olması gerekenden biraz düşük verecek kadar açıyordu. O nedenle 100w ampül 80 w gibi çalışıp yada başka bir avizede 100W yerine 150W ampul kullanırdık. Bu sayede aynı ampul her gece çalıştığı halde 5-6 seneyi aşkın bozulmadan kaldı. Taşınırken sarsıntıdan lamba bozuldu.
Yine aynı dimmer takılı iken elektrik direğinde bir arıza oldu. Teller birbirine değdi. Eve faz+nötr 220 yerine 380 geldi. Bilmeyen herkesin düğmeyi açar açmaz lambaları bozuldu bizim dimmerli olanlarda hiçbirşey olmadan kısıkta aydınlandık millet sigortaları indirip karanlıkta oturdu. Alakası yok ama anlattım işte yaşlanıyormuyuz ne :)
Tabanca havyanın da kaplamalı orijinal uçları var. O uçlardan alırsan o da gayet güzel iş çıkartıp temiz kalıyor ama artık parçalar daha narin. Kaba işlerde kullanılır oldu tabanca havyalar. Yine de yerleri ayrı tabi. Biz eskiden 2.5 luk bakır kablo içinden kendimiz bükerek yapardık. O zamanlar malzeme bile bulunmazdı ki kaliteli uç bulunsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sozuak
Verdiğin de iş görür. Isı ayarlı ve biraz daha düzgün ürünlerin uçları daha iyi olur. Çeşitli kullanım şekilleri var dikkat etmen gereken. Ayrıca ucundaki parlak kaplamayı alır almaz hemen lehim kapla. Böylelikle temizlemen kolay olur. ıslak süngerli bir sehpa edinip son kullanımdan sonra fişi çekmeden ucu lehim kaplayıp öyle bırak. Ucu asla inceltmek için eğeleme, çizip kaplamasını bozma yoksa uç erir. Kullanmadığında fişi çek. Lamba dimmerlerine benzer birşey yaparsan ömrünü uzatırsın. Örneğin bir dimmeri 0-220 arası değil 100-220 V arası modifiye edersen kısa aralarda hemen en düşük ayarda ılık bekletir gerektiğinde tam güç açarsın. 220 yerineo andaki şebeke voltajının biraz altında (220 için 200V mesela) çalışacak ayarlar yaparsan yine rezistansı uzun ömürlü olur. Yine örnek kendi yaptığım bir dimmer ışığı olması gerekenden biraz düşük verecek kadar açıyordu. O nedenle 100w ampül 80 w gibi çalışıp yada başka bir avizede 100W yerine 150W ampul kullanırdık. Bu sayede aynı ampul her gece çalıştığı halde 5-6 seneyi aşkın bozulmadan kaldı. Taşınırken sarsıntıdan lamba bozuldu.
Yine aynı dimmer takılı iken elektrik direğinde bir arıza oldu. Teller birbirine değdi. Eve faz+nötr 220 yerine 380 geldi. Bilmeyen herkesin düğmeyi açar açmaz lambaları bozuldu bizim dimmerli olanlarda hiçbirşey olmadan kısıkta aydınlandık millet sigortaları indirip karanlıkta oturdu. Alakası yok ama anlattım işte yaşlanıyormuyuz ne :)
Tabanca havyanın da kaplamalı orijinal uçları var. O uçlardan alırsan o da gayet güzel iş çıkartıp temiz kalıyor ama artık parçalar daha narin. Kaba işlerde kullanılır oldu tabanca havyalar. Yine de yerleri ayrı tabi. Biz eskiden 2.5 luk bakır kablo içinden kendimiz bükerek yapardık. O zamanlar malzeme bile bulunmazdı ki kaliteli uç bulunsun.
hocam 2,5 kabloyu bükme yöntemini halen kullanmaktayım
o değilde şimdi bu proskiti alıp bide boştaki Dimmeri bağlasam ısı ayarlı havya yapmış olurmuyum ??
bağlantıyı nasıl yapabilirim hocam bu bahsettiğim havyayı aldığımda ??
-
Isı ayarlı denemez zira voltaja göre değişken olacaktır ayar. Yani ısı ölçümü yapan havya olsa ısıyı regüle edersiniz de şebeke voltajı sabit durmuyor. Dimmer de gelen şebeke voltajına göre %0-100 ü arasında ayar yapıyor.
Dimmeri lamba gibi seri bağlayacaksınız ama potun değerini örneğin 1 Mohm ise 500Kohm olanla değiştirirseniz min. voltaj değeri yükselir yani sıfır volta düşmez. Bu şekilde bir de minik 220V ya uygun analog gösterge bulursanız en azından voltajı okuyup istediğiniz voltajda ayar yaparsınız örneğin 200V gösterirken rahat lehim yapılıyorsa ayarı 200V okunacak şekilde yaparsınız. Dimmere lamba nasıl bağlanıyorsa havya da aynı şekilde ama dikkatli olun şebeke voltajına karşı. -
Tmm hocam tşk ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ustadlar aklıma müthiş bir şey geldi. Şimdi bu psu'ların ana güç trafosu ile smps tabanlı 200 300 watt tabanca havya yapabilir miyiz?
Trafoyu basitçe 555 ve mosfet kullanarak sürsek yüksek güçlü havya yapabilir miyiz?
Ya da bir smps entegresi ile anahtarlama yapılıp voltaj çokmesi sorunu olmadan yeterli güç alınır mı?
quote:
Orijinalden alıntı: AdmGdk
Ustadlar aklıma müthiş bir şey geldi. Şimdi bu psu'ların ana güç trafosu ile smps tabanlı 200 300 watt tabanca havya yapabilir miyiz?
Trafoyu basitçe 555 ve mosfet kullanarak sürsek yüksek güçlü havya yapabilir miyiz?
Ya da bir smps entegresi ile anahtarlama yapılıp voltaj çokmesi sorunu olmadan yeterli güç alınır mı?
Olur ama 555 falan basit kalır.En az IR2153,,,ideali SG3525.Tabi TL494,3524,3526 bunlarda olabilir.Yapımı da bir o kadar kolay olur.Ama önce çalışacak havyanın voltajını bilmemiz gerekir.
Kendim havya sorununu kökünden çözdüm.Kısaca;
13 dolara 24V havya ve 3 yedek rezistansını aldım.19VDC'de normal lehime başlıyor,21VDC'de en kalın malzemeyi anında yapıştırıyor.Henüz kendi orjinal rezistansını bozamadım.Yalnız havya gövdesi çok basit ve kalitesizmiş.Bende bunu 220V havya gövdesine aktarıp şahane çalışır yaptım.
Geçenlerde aynı 220V havyadan hurdadan buldum,,aynen 24V rez.ın birini montajladım,,çok güzel yedek ısı ayarlı havyamızda oldu.Yedekte bulunsun..
İşte şu bizim 12-45VDC step-up ayarlı güç kaynağı bu işide görüyor.(PC PSU ile yaptığım)Havyaya uygun soket yaptım,,çok amaçlı güç kaynağı oldu yani...Hem devre denemeleri hem lehim,,hem led driver...
Sonuç olarak 12-24V ayarlı step-up tekniği ile PC PSU'dan yapımı tavsiye ederim.Yok trafosundan kendimiz yapalım diyecekseniz,,SG3525'li bir devre ile 2x12V çıkışları tam dalga doğrultarak net sonuçlar alınır.
Benzer içerikler
- prizden yeni priz çekmek
- oksitlenmiş pil yuvası nasıl temizlenir
- sigorta attı kaldırdım elektrik gelmiyor
- 3 kademeli vantilatör bağlantı şeması
- evin yarısında elektrik var yarısında yok
- dji mavic 4 pro fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X