Şimdi Ara

26 yaş hayata atılmak, iş bulmak için geç mi? (Mühendislik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen dalga geçmeyin 4.senem bu. Elektrik- elektronik veya kimya mühendisliği düşünüyorum. Bunların hangisi daha uygun sizce? Birde 21 yaşında üniversiteye başlıycam. 4 senede bölüm bitse 25, askerlik falan derken 26 (askerlik yapmayana iş vermiyorlar zaten). Bu yaş geç mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bölüm önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim ayrıca.

• Bu soruların tek bir doğrusu yok hocam, dediğiniz programlar "İnsan Kaynakları" ile yüzleşme gerektiren bölümler olduğundan illa ki yaşa göre iş tecrübenize de bakacaktır fakat buradaki açığı kapatmak sizin elinizde. Dil, sosyal sorumluluk projeleri vs.. Tabi en önemlisi de torpi, öhö öhö şey referans..

• geç desek bırakıcak mısın hocam? ha 22 ha 26. biraz tecrübe kazanırsın üniversitede. mezun olduktan 2-3 yıl sonra da açıp gülersin bu konuna

• Bu kadar ayrıntlı düşünmeyin ya okurken boş durmazsın her yerde staj kovalarsın yazları çalışırsın deneyim açığını çok rahat kapatırsın nereden nasıl bir iş geleceğini bilemezsin takılma bunlara

• Ünide stajlar dil tarzi ekstra işler yapsan açığı kapatirsin bence karamsarliga gerek yok
  • tlny00 T kullanıcısına yanıt

Her yer staj dolu zaten kanka bekliyorlar seni

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 26 sınır,okulu uzatmamaya dikkat et derim.

• Boş yapma paran varsa yurt dışına çık orda staj bulursun yada hiç kimse okumasın o zaman dimi ? Zaten iş garantisi hiçbir bölümde yokken bu kadar net konuşmak saçma onu yapma bunu yapma bilmem ne vs.

• Hocam bu tip konuları, genelini 18-20 yaş arası kişilerin oluşturduğu bu tip forumlara açmayın bence. Bence linkedin gibi yerlerde iş hayatında olan, en azından bir hayat tecrübesi olan kişilere sorun ki adam akıllı cevaplar alın. Burada yaşın geç veya yaşın geç değil diyeceklerin çoğunun adam akıllı bir hayat tecrübesi yok ki, sağdan soldan okudukları birkaç şeye göre tavsiye verecekler. Bana soracak olursan eğer hadi 40 50 yaş deseydin anlardık da hocam 26 yaş nedir ya bu ne karamsarlık. Zaten mezuna kalmadan uniye giden öğrenci kalmadı neredeyse, hazırlıkla beraber 5 yıl da universite; geneli 23 24 yaşında mezun oluyor zaten. ha 26 ha 23 ha 24 hocam be ne fark eder :) Bana kalsa 40 bile geç değil, yeter ki toplumsal tabulardan sıyrılıp kalbinin sesini dinle. 4 yıl önceki beni tanısan bu açtığın konuya gülerdin emin ol :) Son tavsiyem de şu: Çalıştığı her gün yatacağı cezasından 2 gün düşen ve bu yüzden yarının olmasını iple çekip tekrar çalışmak isteyen bir mahkum gibi çalış hocam. İyi çalışmalar :)

• Asla geç değil hocam. İsterseniz 35 yaşında olun 40 yaşında olun. Belki 23-24 yaşında mezun olmuş ve kendini bu yönde geliştirmiş insanlardan az maaş alırsınız ama sevdiğiniz mesleği yaparsınız. Önemli olanda bu bence.

+25 demişsiniz. Hocam 2-3 yaş pek bişey farkettirmez rahat olun. Hiçbir farkınız olmaz.
  • 4 yılda bitirebileceğini şimdiden düşünüyorsan iyi bir okul değildir orası 😁 boşver
  • tlny00 T kullanıcısına yanıt

Parası olan adam böyle bir soru sormaz referansı vardır staja da ihtiyacı olmaz.Boş konuşuyorsun diyelim eleman iş bulamadı ne yapabileceksin? Yetti artık şu umut pompanız.

• soner5741g S kullanıcısına yanıt

Bu da var tabi,18 de girdiğim okulu 24te bitirmeyi planlıyorum mesela.

• Bir de kimya mühendisliği demişsin ,hem hazırlık okumayacaksın hem de 4 senede bitireceksin ha .Bunları yapmadan mezun olacağın bir okul sana ne yaş dezavantajını kapatacak etiket verir ne de network sağlar.Dost acı söyler,4 senemin çöp olmasını ben kaldıramam açıkçası kaldırabilecekseniz tabii ki riske girebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 13 Mart 2021; 0:7:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.